Şimdi Ara

Androidin Hangi sürümü tercih edilmeli? 2.3 - 4.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Piyasada pek çok android tablet mevcut. Ancak bazısı 2.3 diyor bazısı 4 küsur. Rakamlar güncelliği mi gösteriyor.. Tablet alırken hangisini tercih etmeli? Aralarındaki farklar nelerdir. Ve en önemli soru 2.3 olan 4.0 a yada 4.1.1 e yükseltilebilir mi?



  • Hazır konu varken benimde bir kaç sorum olacak.

    1. Yeni sürümlerde flash desteği yok mu?
    2. Marketlerde indirilen bazı uygulamalar sürümlerden dolayı uyumsuzluk oluyormuş bu karşınıza sık çıkan bir şey mi?
    3. Her tabletin çözünürlüğü farklı olabiliyor, 800x480, 1200x600 ve üzeri. Piyasa da şuan için 800x480 biraz daha yaygın yüksek çözünürlük tabi ki daha iyide bu durum uygulamalarda sorun çıkarta biliyor mu?
    4. Yeni işlemciler çıktı dört çekirdekli işlemci bile var. Tek çekirdekli işlemci bu saatten sonra alınmaz mı?

    Şimdilik aklıma bunlar geldi :) birde aklımdayken rockchip işlemci ile a8 işlemci arasında çok performans farkı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfun73

    Piyasada pek çok android tablet mevcut. Ancak bazısı 2.3 diyor bazısı 4 küsur. Rakamlar güncelliği mi gösteriyor.. Tablet alırken hangisini tercih etmeli? Aralarındaki farklar nelerdir. Ve en önemli soru 2.3 olan 4.0 a yada 4.1.1 e yükseltilebilir mi?

    Tayfun öncelikle şunu söylim ben bu konuda uzman değilim ve eminim ki benden daha iyi bilgi verecek arkadaşlar forumda mevcut ama ben bildiğim kadarıyla senin merakını giderim. l

    1-)Seninde söylediğin gibi o rakamlar Android işletim sisteminin güncelliğini, daha doğrusu sürümünü gösteriyor. ( WINDOWS 98 , XP , 7 , 8 gibi )

    2-) Aralarındaki farklar ise, ilk göze çarpan şey windows sürümlerinde olduğu gibi görsellik. ( WINDOWS XP ve 7 arasındaki görsellik farkı gibi ) Android 4.0 sürümü göze daha hoş geliyor. ( Aslında 2.3 gibi sürümlere tema yükleyerek de güzelleştirebilirsin. ) Ama sürümler arasındasındaki en önemli fark ise sistem iyileştirme. Yani işlemciye daha az yüklenerek hızı arttırmak , ram kullanımını iyileştirme ve bunlara bağlı olarak da batarya ömrünü uzatmak ve önceki sürümlerdeki bazı hataları düzeltmek veya daha iyilerini yapmak gibi.

    3-) Tablet alırken en son sürümü almak daha akıllıca ama Android 4.0 ' ın pek çok cihazda ( ucuz ve çin işi cihazlarda ) iyi çalışmadığını söylüyorlar. Piyasada satılan bir çok cihaz da 2.3 sürümlü oluyor zaten.

    4-) En önemli dediğin soruyu cevaplim. Eğer cihazın firması o cihaz için 4.0 çıkattıysa yükseltebilirsin. Yani örneğin ; Senin cihazın Samsung Galaxy S2 ve sen bu telefonu aldığında içerisinde Android 2.3 sürümü yüklüydü. Aradan birkaç ay geçti Google piyasaya Android 4.0 'ı çıkarttı.Eğer Samsung firması bu 4.0 sürümünü Galaxy S2 için uyarlayıp internete verirse sende bu sürümü internetten indirir ve cihazına 4.0 yükleyip güncellersin. Yani cihazını güncelleyip , güncelleyememek cihazının firmasına bağlı birşey. Aslında internnette Custom ROM lar var bunları da cihazına yükleyip 4.0 'a yükseltebilirsin ama bu durumda cihazın garantisi sona ermiş olur. Ve bu Custom ROM ların hepsi her cihaza uymaz. Sahip olduğun cihaza uygun Custom ROM yüklemelisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağdaş

    Hazır konu varken benimde bir kaç sorum olacak.

    1. Yeni sürümlerde flash desteği yok mu?
    2. Marketlerde indirilen bazı uygulamalar sürümlerden dolayı uyumsuzluk oluyormuş bu karşınıza sık çıkan bir şey mi?
    3. Her tabletin çözünürlüğü farklı olabiliyor, 800x480, 1200x600 ve üzeri. Piyasa da şuan için 800x480 biraz daha yaygın yüksek çözünürlük tabi ki daha iyide bu durum uygulamalarda sorun çıkarta biliyor mu?
    4. Yeni işlemciler çıktı dört çekirdekli işlemci bile var. Tek çekirdekli işlemci bu saatten sonra alınmaz mı?

    Şimdilik aklıma bunlar geldi :) birde aklımdayken rockchip işlemci ile a8 işlemci arasında çok performans farkı var mı?

    1-)Android 4.1 için flash desteği yok. Çünkü artık HTML5 kullanılmaya başlandı ve bu yüzden Adobe artık androidin yeni sürümleri için flash desteği vermeyeceğini açıkladı. ( Flash destekleyen en son sürüm Android 4.0 'dır. )

    2-) Evet kimi uygulamalar daha yüksek sürüm istiyor fakat bu ( kendi adıma konuşuyorum ) çok karşılaştığım bir sorun değil. Fakat çıkan bütün uyumsuzlukların nedeni Android sürümünden dolayı olmaz. Her uygulama her cihazda çalışmıyor. Örneğin; Real Racing , N.O.V.A. 3 , NFS Hot Pursuit gibi yüksek kaliteli oyunlar her cihazda çalışmaz. Bu tarz kaliteli oyunlar yüksek sistem gereksinimi ister. Eğer sistemin iyi değilse uyumsuzluk sorunu çıkar. ( Aynı bilgisayar gibi kimi programlar WINDOWS XP desteklemez WINDOWS 7 ister. Kimi oyunlar 3.0 GHz işlemci ister senin işlemcin 1.60 GHz 'dir bu yüzden o oyunu oynayamazsın. Yani kısaca tablet de aynı bilgisayar gibidir bunu unutma. )

    3-) Hiç bir sıkıntı çıkmıyor.( Bazı istisnalar dışında ben hiç rastladım ). Yüklediğin uygulama senin cihazının çözünürlüğü ne ise görüntüde hiç bir bozulma olmadan o çözünürlükte çalışıyor.

    4-) Ben kendi şahsi fikrimi söylim. Android için şu an tek çekirdekli işlemci yeterli. Ama bu tableti ne için kullanacağına bağlı birşey. Photoshop gibi programlar kullanıp , yüksek kalitede oyunlar oynayacaksan tabiki de 4 çekirdek daha iyi. Ama film izlemek , internette gezinmek , müzik dinlemek , kitap okumak ve arada sırada birkaç oyun oynamak için tablet alacaksan tek çekirdek yeterli. Dersen ki benim para sıkıntım yok o zaman tablette ne yaparsan yap orası önemli önemli değil 4 çekirdekli al tabiki de

    Umarım bu bilgi yararlı olur ;

    All Winner A10: Mimari Arm. işlemci ailesi cortex A8. üzerinde gömülü gpu Mali-400 (bu gpu aynı zamanda samsung un galaxy S2 telefonundada kullanılmakta.) Bu işlemci şu an çin tabletlerinde kullanılan en iyi çözüm denebilir. gerçek hızı 1 ghz tir. Ancak farklı ortamlarda 1,2 yada 1,5 ghz yazıldığınıda görmüş olabilirsiniz. İşlemcinin teknik olarak 1,5 ghz e kadar destek verdiği belirtilsede 1,0-1,2ghz hızlarından yukarısını görmezden gelin. Bu işlemciyi meşhur eden üretici ise Ployer (momo)ile birlikte Ainol (novo serisi) oldu. Özellikle Ainol novo 7 advanced çok ciddi satış başarısı yakaladı. İşlemci içinde çok iyi yorumlar gelmekte ve halada geliyor.

    Ingenic JZ4770 Xburst: Mimari MIPS çekirdek hızı 1Ghz. Gömülü gpu Vivante gc860 (bu gpu için yine oldukça iyi yorumlar gelmekte ve oyun konusunda kullanıcısını yüz üstü bırakmadığı belirtilmekte.) Bu işlemci ARM mimarisini kullanmıyor MIPS tabanlı bir ürün. ARM için özel yazılmış programlar bu işlemci ile çalışmıyorlar. SKYPE bile bu işlemci için yeni sürüm çıkarttı. Enerji tüketimi arm tabanlı SOC(yongada sistem) lara kıyasla bir miktar daha düşük olduğundan 4-5 saat pil süresine kıyasla MIPS tabanlı tabletler 6-7 saat kullanım sunuyorlar. Bu işlemciyi ainol novo 7 basic ve ainol novo 7 paladin modellerinde görebilirsiniz. Android 4,0 desteği ile gelen ilk üründür kendisi. Yine ainol bu işlemciyi kullandığı modellerde googledan %99 luk uyumlluk sertifikasıda almış bulunmakta.

    Samsung S5PV210 = Mimari ARM işlemci ailesi cortex a8. Namı diğer Hummingbird. Bu işlemci Samsung Galaxy TAb ve Galaxy S de kullanldı. Üzerinde hala çok güçlü olan PowerVR 540 gpu bulunmakta. 3d oyunlarda çok iyi performans veren bir ürün. Cortex a8 tabanlı en hızlı ürün denebilir. Ancak Bu işlemciyi içeren tabletler görece 15-20 dolar daha pahalılar. Bu işlemcinin birde kardeşi var S5PC110 isimli. Performansı aynı ancak pil tüketimi daha düşük.

    Rockchip Rk 2918: Mimari ARM, işlemci ailesi cortex A 8 Bu işlemcinin tek ve çift çekirdekli olan 2 farklı versiyonu var. 1 ghz hızında. Çift çekirdekli olanda ise 533+533 şeklinde 2 çekirdek var. Üzerinde gelen gpu vivante gc 800. Mecbur kalmadıkça Rockchip tabanlı ürünlerden uzak durmanız tavsiye edilir.

    AMLogic 8726-M, ARM Cortex-A9 Mimari ARM, İşlemci ailesi Cortex A9. Üzerinde gelen gpu Mali-400. İşlemci hızı genellikle 800mhz. Bu işlemci 65nm ile üretildiğinden Malesef Cortex A8 ler ile aynı miktarda pil tüketiyor. Hızıda görece düşük olduğundan yine mecbur kalınmadıkça tercih edilmemesi gereken bir ürün. Ainol Novo 8 advaced da ve bazı zenithink modellerinde kullanıldığını görebilirsiniz.

    NEC EV2 Cortex-A9 Dual Core Mimari ARM, işlemci ailesi cortex a9. Çit çekirdekli. İşlemci hızları 533*2 (her biri 533 mhz hızında 2 adet çekirdek var) Gpu görece eski olan PowerVR 530. Bu ürün aslında oldukça garip bir ürün. cortex a9 mimarisi ve dual core olması insanın ağzını sulandırsada; çekirdek hızlarının 533mhz olması ve üzerinde gelen gpu nun zayıf olması (bu gpu iphone 3gs de kulanılan gpu) bu işlemcinin kullanıldığı tabletlere itina ile yaklaşmayı gerektiriyor. 3d Oyun düşükünleri bu işlemciyi kullanan tabletlerden uzak durmalı. Ama ofis medya ve WEb için oldukça iyi performans verdiği belirtiliyor.

    Nvidia Tegra 2 Mimari ARM, İşlemci ailesi Cortex a9, çift çekirdekli 1ghz hızında ( her bir çekirdek 1er ghz hızındalar) Gpu Geforce ULV. En hızlı cortex a9 işlemcilerden biri, oldukça iyi bir gpu ile desteklenmiş durumda. Paranız varsa bu işlemcinin kullanıldığı ürünlere yönelebilirsiniz. Çok fazla bilgi vermek istemiyorum. Zira bu işlemciyi kullanan tüm ürünler 230 dolar yukarısında seyrediyor.


    TI Omap 3611-3621-322-36630: Mimari ARM işlemci ailesi cortex a8. Tek çekirdekli. 45nm. gpu powerVR 530. işlemci hızı 800-1000 mhz arası değişiyor. Oldukça başarılı bir işlemi olmakla beraber üzerindeki zayıf gpu yüzünden oyunlarda kullanıcılarını üzecektir.

    TI OMAP4430 4460 4470 Mimari ARM işlemci ailesi cortex a9. Çift çekirdek 1-1,8ghz arası değişen hızlarda. powerVR540 ve 544 olmak üzere 2farklı gpu kullanılıyor gpu modeli aynı kalmakla bazen hızları farklı olabiliyor. ayrıntılı bilgi wiki den alınmalı. Amazon kindle fire'a güç veren sistem TI omap 4430 bu arada. Çok başarılı bir a9 türevi, üzerindeki gpu da yine mucizeler yaratmasada yeterli 3d başarımını sunuyor.


    Aslında samung üretimi cortex a9 larda var ama şuan o tarz bir çin tableti olmadığından o işlemcileri es geçiyorum. Galaxy S2, note, nexus S gibi cihazlarda kullanılıyor ve performansı muazzam iyi.

    Yine bilgi amaçlı, apple A4 işlemcisi ARM cortex a8 tabanlıdır. üzerinde powerVR 535 gpu barındırır. A5 işlemcisi ARM cortex a9 tabanlıdır, çift çekirdeklidir ve üzerinde en hızlı gpu çözümü ola powerVR543MP (multi-core) gpu barındırır ve piyasanın tozunu gpu anlamında attırır.... A4 ve A5 referans arm tasarımlarına kıyasla Apple tarafından ios cihazları için çok ağır şekilde optimize edilirler. iphone ve ipodlarda kullanılan modeller 720-800 mhz arasında iken Ipad ler işlemciyi doğrudan 1ghz hızında kullanırlar.

    Burda yer vermek istemediğim ama bilgi amaçlı olması için aktaracağım bir iki şey var.

    Arm cortex a8 mimarisi aslında bu gün android sistemlere can veren mimari oldu. Sonrasında gelen a9 lar performansı aynı çekirdek hızında %20 arttırdılar ve pil tüketimide düştü. Hal böyleykende güncel tabletlerde performans eskisi gibi sorun olmaktan çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 19 Kasım 2012; 0:06:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler, özellikle Gökhan uzun ve faydalı cevabın için..
  • gökhan sağolasın, resmen başvuru kaynağı yazmışsın kardeş.
  • bu arada ilk şarj olayı nasıl olmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MOST WANTED GÖKHAN bilgiler için teşekkürler.
  • Rica ederim arkadaşlar. Bir soru sormuşsunuz ben de bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar benim telefonum samsung galaxy trend lite ve 512 mb ram var. telefonum çok kasıyor telefonumun kasmasını önlemek için hangi android sürümünü kullanmalıyım??? cevaplarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgr.gkmn -- 20 Temmuz 2015; 12:07:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.