Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (217. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.029
Cevap
198
Favori
983.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    Bilakis benim çok hoşuma gidiyor yollarda az XV olması. Bu fiyat, donanım ve kalitesi Dünya çapında bilinen bir 4x4 sistemiyle gelen bu aracı farkedip satın almış olmak bir ayrıcalık olmuş oluyor bu şekliyle.

    Araçları daha almadan ikinci elde nasıl satılır hesapları yapmak nedeniyle, servislerden çıkmayan ama çok çok satılan arabalarla doldu yollarımız.

    90 yılların başında rahmetli Babam bir galeriden 85 model bir Subaru almıştı. Aldıktan sonra birkaç şey için sanayiye gittiğinde adamın beynini yemiş ustalar niye aldın bu arabayı, Japon Mercedes'i bu ama ikinci eli yok elinde kalır diye. O gün eve gelip nasıl üzüldüğünü çok iyi hatırlıyorum. 10 gün sonra kavga döğüş aldığı galeriye geri vermişti arabayı. Bir daha da araba satın almadı. Bu düşünce tarzından bugün de pek kurtulmuş değiliz aslında.
  • OğuzQ7 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba Oguz bey,

    Peugeot 3008i satıp Kia Sportage 2.0 dizel alacakken, tesadüfen Subaru Outback almış biri olarak size XVyi tavsiye ederim. Öncelikle otomobil sadece performans gereci değildir. Böylebir aracı tercih ediyorsanız muhakkaki ailenizin emiyeti öncelikli gelmelidir. Bu konuda Subaru rakipsizmiş, bende alınca öğrendim

    Aşağıdaki öçarpışma testlerini incelerseniz zaten karar vermiş olacaksınız. Ön sütunun ne hale geldiğine bir bakın.

    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/kia/sportage-4-door-suv

    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/subaru/xv-crosstrek-4-door-wagon

    Sportage otomatik 1.6 benzinlileri zaten 4 çeker değil, ona rağmen 12lt şehir içi tüketimlere imza atıyorlar, XVde bu 8,5- 9 lt civarlarında.

    Benim subaruyu tercih etmemde bu videodaki test bir hali etkili olmuştur.



    Piyasada bir aracın çok görülmemesi o aracın iyi olmadığı anlamına gelmez, aksine arabayı bilen birilerinin aldığı anlamına gelir. Zaten herkeste almasın boşverin.
    PErformans olarak size ortalamalarda hitap edecektir, ancak bu araçtan performans beklemek biraz gereksiz olacaktır, yoksa 240bg Turbo forester bu ihtiyacınızı karşılar.

    Birde bu videoyu izlerseniz, standart bir arabada kararan iç aynamı istediniz aksesuar olarak yoksa Land Roverla benzer offroad koşullarda ilerleyen bir afibik mi
    Oyuncaklara takılmayın ve gözünüzü boyamasın..





  • Birde Peugot 3008 Euro 5(Grip Control ve otomatik)motorluydu ve şehir içi 7,5 lt yakıyordu.( Subaru Outback 2.0 TD aynı rotada 7,2lt) 3008in şanzımanına ve trim seslerine bir türlü alışamadım ve 20.000kmde satmıştım. 3008 4 çeker olmadığı için yol tutuş için arka amortisörler biraz sert dizayn edilmiş, biraz bam güm oluyorsunuz dip not olarak.
  • Merhaba Xv Kullanıcıları;
    30 bin km bakımı yaptıran arkadaşlarımız var mı acaba ?
    Servis konusunda nereyi tavsiye edersiniz,fiyat konusunda ne kadar çıkartıyolar
    Tavsiye etmek ve refarans olmak isteyen olursa sevinirim.
  • sercann.34 S kullanıcısına yanıt
    Haziran ayının başında Bursa Bayraktar'da 30 bin bakımı yaptırdım,toplam 565 TL ödedim.Kullanılan malzemelerin fiyatı max. 200 TL'yi geçmez,meslek olarak içinde olduğumdan biliyorum.
    Kullanılan malzemeye göre servis bence pahalı ama en azından Bursada'ki diğer servis gibi castrol yağ kullanmıyorlar,diğer serviste 15 bin bakımında yağ konusunda sorun yaşamıştım.
    30 bin bakımında araca yeniden motul yağ koyulduktan sonra motor ses ve titreşimi hissedilir şekilde azaldı ve 3000 km ortalama tüketimim 6,8 lt/100 km'ye düştü.
  • İstanbul' da ikâmet ediyorum.Teşekkür ederim yinede bilgilendirdiğiniz için.
    Evet kullanılan malzemeler aslında birşey tutmuyor ama yetkili servis olduğu için fiyatlandırmayı da öyle yapıyorlar .
    Motul yağ kullanılmasını mı söyliyim servise vede başka dikkat etmem gereken birşey var mı acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de yarın 45000 bakımına götüreceğim ankara bayraktara ama daha bakıma girmeden yağ ikaz lambası yandı seviyenin bu kadar azalması normal mi acaba ?
  • XV'de klima ünitesi gücünü motordan mı alıyor? Klimayı çalıştırdığımda motor devir saatinde bir değişiklik göremiyorum.
  • Benim yaklaşık daha 800 km var , bende yağ ikaz lambası vs. yakmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık iki hafta önce ankara bayraktar da 45000 km bakımına girdim. yaklaşık 3 saat sonra bakım bitti ve arandım gayet memnunum . geçen sene 30000 km bakımından sonra araç bakımı göstergesinden kilometre sayacı ayarlanmıştı ve tam 15000 km yol yaptım ve öyle gitmeme rağmen yağ lambası yanmadı. ancak son 500 km kalınca yani toplamda 14500 km yol yapınca kontağı çevirdiğimizde üstte ki ana ekranda yanan tüm yeşil lambalar sarı renk olarak yanmaya başladı. buda bize görsel olarak aracın bakımının yaklaştığını belirtmek maksadıyla olduğunu düşünüyorum. arıza yapan akümü garantiden değiştirdiler ama ön tampon ve arka tampondaki hasarları tamamen sökmeden yapamayacaklarını söylemeleri ve sürenin uzayacağını belirtmeleri üzerine ben yaptırmaktan vazgeçtim...
  • XV ile ilgli, yakıt konusunda benim 5 aydır kullandığım gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Bu araç bu süre zarfında yaklaşık 5000 km (Trip B olarak) yakıt ortalamasını 6.8 gösteriyor yol bilgisayarında. Yakıt alırken de ortalama 7 litre civarı gözüküyor ki, bugünkü benzin fiyatlarıyla 32-33 krş oluyor km başına.

    Bu aracı bir de lpg ile kullansak bu şartlarda 20 krş yakacak demektir. Şayet motorla ilgili bir sıkıntı olmayacak ise, binerken daha rahat bineceğiz bu durumda. Onun için XV'ye lpg taktırıp kullananların yorumlarını görmek istiyorum. Ne kadar fiyata takıldığını, yakıt tüketimini nasıl etkilediğini vs. Tüm forumdaşlara saygılarımla...
  • ramazan_1970 R kullanıcısına yanıt
    Bu değerleri yakalayabiliyorsanız 32,33 krş gibi gerçekten çok iyi .
    Ben şehiriçinde İstanbul da o değerleri yakalayamadım açıkcası ! Lpg konusunda taktıranlar ında görüşünü alalım ama, bence o değerleri yakalıyorsanız Lpg taktırmayın derim . Hangi ilde yaşıyorsunuz bu arada ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cvt den gelen uğultu sesi konusunda bir çözüm var mı arkadaşlar, bugun bakıma girdiğinde söyledim teste çıkmışlar ses duymamışlar halbuki sağır olmak lazım duymamak için.
  • Hocam onun çaresi kafaya takmamak. Diyelim ki sesi duydular ve kabul ettiler. Ne yapacaklar? Hani işin en uç noktasında şanzımanı değiştirelim deseler kabul eder misiniz? Çoğu kişinin varlığını teyit ettiği ve hiç bir yan etkisi olmayan bir ses yüzünden ben aracımın mekaniğine dokunmalarını hiç istemem açıkçası. Kaş yapayım derken göz çıkarma olasıkları %90! Benim XV'mde uğultu diğer arkadaşların söylediğinin aksine yüksek süratlerde ayağımı gazdan çektiğimde duyuluyor. Ama eşim pek farketmiyor bile. Bu bizim gibi takıntılı kişilerin problemi bence. Diğerleri varlığından haberdar bile değillerdir ve kafaları da rahattır. Hani ben de aynı şeyleri kafaya taktığım için sizin sorunuz vasıtasıyla kendi kendimi cevaplıyorum aslında :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firpir

    Hocam onun çaresi kafaya takmamak. Diyelim ki sesi duydular ve kabul ettiler. Ne yapacaklar? Hani işin en uç noktasında şanzımanı değiştirelim deseler kabul eder misiniz? Çoğu kişinin varlığını teyit ettiği ve hiç bir yan etkisi olmayan bir ses yüzünden ben aracımın mekaniğine dokunmalarını hiç istemem açıkçası. Kaş yapayım derken göz çıkarma olasıkları %90! Benim XV'mde uğultu diğer arkadaşların söylediğinin aksine yüksek süratlerde ayağımı gazdan çektiğimde duyuluyor. Ama eşim pek farketmiyor bile. Bu bizim gibi takıntılı kişilerin problemi bence. Diğerleri varlığından haberdar bile değillerdir ve kafaları da rahattır. Hani ben de aynı şeyleri kafaya taktığım için sizin sorunuz vasıtasıyla kendi kendimi cevaplıyorum aslında :)

    Aynen öyle bence de hiç sorun değil konforu da etkilemiyor ama serviste biz ses falan duymadık demeleri biraz sinirimi bozdu benim :)




  • herkese merhabalar.
    subaru xv mi ford kuga mı arkadaslar . ne dersiniz.


    hafta sonuna giriyoruz, iş gucten cogu zaman , formu izlesenizde yazamıyorsunuz. xv nin bagajı 400-420 lt olsa, servis olarak da, bu formda yazan arkadaslarımızın basına gelen camurluk hasarı için 3 hafta servisde kaldı, bir başkası tampon degişecekti servisde uzun bir sure kalacaktı bende bırakmadım şeklindeki açıklamaları olmasa sanırım bu yazı olmazdı. Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vorcan -- 10 Temmuz 2015; 16:42:49 >
  • Arkadaşlar bu araba tamamen bir aldatmacadır. Aracı alırsınız kafasına göre arıza verir, servise götürürsünüz 100 liralık iş olur 1.500 lira, satayım kurtulayım dersiniz mümkün değil alıcı çıkmaz.

    Aracım 2011 model 4x4 otomatik selective yani en dolu olanı, yıl olmuş 2014 ben 3. akümü takmışım, şanzuman elden geçmiş, koltuklar yaptıkları tıkırtılar yüzünden baştan aşağı iki kez sökülüp takılmış en son da o süper akıllı kumandası bozulmuş beceriksiz servis kodlama olayını yapamamış benden komple kilit setinin değiştirilmesinin çözüm olacağını söyleyip 1.500 lira masraf çıkarmış; e yeter artık.

    Gidin Suzuki alın, Hyundai alın hatta Geely alın ama gidip de bu aracın ne sıFırına ne ikinci eline BULAŞMAYIN !

    linki:http://forum.donanimhaber.com/m_23308171/mpage_4/tm.htm


    Birde yeni, yukarıdaki gibi bir degerlendirmeye denk geldim, ford kuga için. Boyle bir sey olabilir mi, nasıl bir durumdur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vorcan

    Arkadaşlar bu araba tamamen bir aldatmacadır. Aracı alırsınız kafasına göre arıza verir, servise götürürsünüz 100 liralık iş olur 1.500 lira, satayım kurtulayım dersiniz mümkün değil alıcı çıkmaz.

    Aracım 2011 model 4x4 otomatik selective yani en dolu olanı, yıl olmuş 2014 ben 3. akümü takmışım, şanzuman elden geçmiş, koltuklar yaptıkları tıkırtılar yüzünden baştan aşağı iki kez sökülüp takılmış en son da o süper akıllı kumandası bozulmuş beceriksiz servis kodlama olayını yapamamış benden komple kilit setinin değiştirilmesinin çözüm olacağını söyleyip 1.500 lira masraf çıkarmış; e yeter artık.

    Gidin Suzuki alın, Hyundai alın hatta Geely alın ama gidip de bu aracın ne sıFırına ne ikinci eline BULAŞMAYIN !

    linki:http://forum.donanimhaber.com/m_23308171/mpage_4/tm.htm


    Birde yeni, yukarıdaki gibi bir degerlendirmeye denk geldim, ford kuga için. Boyle bir sey olabilir mi, nasıl bir durumdur.

    Bu eski kasayla ilgili bir sorun gerçek olduğunu düşünmüyorum zaten orası ayrı yazilisi bile belli kotulemek amacıyla yazıldığı ben şahsen aracımda sorun çıksa forumlarda bas baş ağlamam aracım 15bin km de yeni kasa sorunsuz öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese merhaba.
    Arabasına alarm taktıran varmı aramızda.
    Garantisi bozulmadan takilabiliyor mu servislerde. Maliyet vb. ne kadardır?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nejoz kullanıcısına yanıt
    yanıt için tesekkur ederim, sehir içi 10 lt yi tutturabildiniz mi , kullanan arkadaslar , formlarda 12- 12.5 lt diyor. (aracın 1700 kilo oldugunu unutuyoruz bazen ama, tasarrufda gerekiyor kimileri için, aslinda; az yaksın cabuk kacsın boyle bir dunya yok da :) )
  • 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.