Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (115. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.031
Cevap
199
Favori
982.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • XV 07 kullanıcısına yanıt
    Iyi soru...bende aynı soruyu kendime sordum defalarca..şimdi korando sports larda vergi sebebiyle 4x4 olan yok..bendeki 2011 model ve 4x4 dolayısıyla iki araç özellik olarak çok farklı değil. ..İç hacim olarak neredeyse aynı diyebilirim. ..sürücü açısından korando daha iyi görüş açısına sahip...Yükseklik farkı hissedilir biçimde fazla...performans olarak bence korando daha iyi...ama bu konudan tam emin olamadım çünkü subaru henüz rodajda ve basamiyorum sonuna kadar...4000 deviri geçmeyin diyor kılavuzda. Servis anlamında ssangyong daha iyi...subaru servisleri hep Peugeot, Citroen , vs..tam olarak bilgili ve ilgili değiller. .park etme sorunu varsa xv daha küçük ve kolay...bagaj haliyle çok küçük. ..ama şehir içinde kullanmak için alacaksanız ve bütçeniz musaitse xv alın derim...ama camshaft hatası çıkarsa ve servise giderseniz hemen belgeleyip değişim talep edin...ilk 30 gün içinde değişim yada tamir seçme hakkınız var. .

    Bide korandoyla sert dönüşlerde arabanın arkası kayıyor dikkatli olmak lazım. ..subarunun yol tutuşu haliyle daha iyi...yakıt olarak biri 2000 dizel digeri 1600 benzinli...aynı tüketim değerlerini görüyorum ben...konfor aşağı yukarı aynı. .ikiside sert süspansiyonlu araçların. ..fiyat farkı belirleyici olur bence...nerdeyse 30000 tl fark var arada...başka bilmek istediğiniz bişey olursa sorabilirsiniz. .şimdilik aklıma bunlar geldi. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Calledman servis konusunda çok yeri gezdiniz. Yanlış hatırlamıyorsam problemi yaşarken Cadde Motors Subaru'ya da bakmıştınız. Oranın diğerlerinden bir farklılığı var mı acaba? Bilginiz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firpir -- 21 Kasım 2014; 22:00:31 >
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    Birtek oraya gitmedim...Izmit oto teknik, daloglu otomotiv ve istinye bayraktar servislerine gittim. Istinye de Baytur dan levent beyle de tanışma ve tartışma fırsatım oldu...yetkili servisler benim tecrübe ettiğim kadarıyla marka ve firma farkı gözetmeksizin hep aynı. ..ucuz işçi, bastan savma işçilik, parça değiştirip vakit ve para kaybı. .problemi teşhis edip hızlı bir şekilde çözen yetkili servis görmedim. ..Fiat, opel, Renault, sonuç aynı. ..Ama cadde motoru denemedim. .denemekte istemiyorum açıkçası. .servise bakım dışında gitmemek maksadıyla 0 km Araç aldım ama yine olmadı. ..inşallah hiçbirimiz bu servislere gitmek mecburiyetinde kalmayalim. ..iyide olsalar kötü de olsalar...gitmemek en iyisi 😆

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

    forumda bir kaç arkadaşın bluetooth sistemiyle ilgili sorun yaşadığını hatırlıyorum, telefon açınca araç speaker lardan sesin geldiği ancak karşı taraftan arama gelince gelmediğiyle ilgili......

    olay şu eğer karşıdan gelen aramayı dreksiyon üzerinden cevaplarsanız araç speaker ları kullanıyor, ama telefondan cevaplarsanız telefon hoporlöründen ses geliyor.... en azından benim iphone dan öyle oluyor.... ama konuşurjen kaynağı değiştirebiliyorsunuz......

    herkese kazasız sürüşler...
  • Herkese Merhaba,

    Yıl sonuna kadar kısmette ben de bir xv kullanıcısı olmayı planlıyorum. Ancak danışmak istediğim bir iki konu var.

    Aracın tavan raylarının çehresini çok değiştirdiğini düşünüyorum ve sırf bu yüzden Ekegance'ın koyu gri rengini düşünüyorum. Sonra da koltukları deriyle kaplatmayı.

    Ancak gönlümde premium Venedik kırmızısı var. Lakin o da tavan raysız... Çok arada kalıyorum. Siz ne önerirsiniz? Başka hangi alternatif çözümler olabilir?

    (Piyasada yük taşımak için uygun kaliteli tavan rayı sanırım yok)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aracı alırken sık sık Tiguan ile karşılaştırmıştım. Sonuçta özellikle de daha uygun maliyeti nedeniyle XV almıştım.
    Bu arada bir ara bizim otoparkta benim araç ile bir Tiguan yanyana denk gelince hemen cep telefonunun kamerasına sarılmıştım.
    Yanyana duruşta sanki bizim XV daha güzel duruyor gibi mi, yoksa kuzguna yavrusu güzel görünür hesabı mı :)
    Neyse, en azından görüntüsel bir karşıaştırmayı XV forum üyelerine sunmuş olayım.

    Tüketim değerlerim ise halen yüksek. Sürekli kısa mesafe kullanımlarla, 10-11 litreden aşağı düşmüyorum. Ancak uzun mesafeye çıktığımda, araç 4ncü 5ncü dakikadan sonra yakıt tüketimini düşürmeye başlıyor, ama benim gidip geldiğim mesafe 1 dakika sürmüyor :)
    Ama yayan gidip gelecek bir mesafe de değil, 1600 metre civarı filan. Velhasıl 11 litreye bağladım ben ortalamamı.
     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!




  • Slm arkadaşlar baya bir araştırma sonucunda 2 ay önce XV almaya karar verdim. Aldığım şehir yetkili servise 2 saat mesafede. Arabayı aldım daha 1000 km olmadan Gösterge ışıkları ile diskoya çevirdi. Yağ lambası , yol Kalkış lambası , motor ışığı lambası , araç dinamikleri ışığı hepsi yandı. Sıfır alınmış bir araba ve büyük bir Subaru güveni ile alınan arabada beklenmeyen bir durum. Neyse yetkili servisi Aradım benim gelmemi söylediler. 2 saat mesafelik yere gittim. Arabaya cihaz bağlayıp ışıkları söndürdüler. Biz yola çıktık o kadar iş Arasında 7 saatlik bir vakit ve tüm günümüzü Aldı. Neyse şehrimize girdiğimizde ışıklar gene yandı. Servisi arayıp arabayı getirmemizi söylediler kalktık götürdük araba orada kaldı bir kaç gün kalmasını gerektiğini söylediler. Ve biz kendi imkanlarımızda kendi ilimize geri döndük. 5 gün sonra arayıp Arabanın yapıldıgını söylediler, ve arabayı ilimize getirip teslim ettiler. Araba tesliminden sonra 500 km sonra yağ lambası tekrar yandı servisldeki ustayı arayıp sordum arabanın biraz Yokuş da kalmış olabileceğinden bahsedip olabileceğini söyledi ve yağ eklememi rica etti ekledim ama o Işık her bindiğimde gene yandı. Neyse 2000-3000 km daha gittikten sonra yukarıda bahsettigim tüm ışıklar gene yandı. Servisi Aradım arabayı bu hafta içinde aldılar yeniden bakacaklarını söylediler. Ve kullanmam için araba verdiler. Bu arada 6000 tl değerinde Parça değiştirildi denildi ama hangi Parçalar bilgi verilmedi neyse umarım tekrar böyle durumlar olmaz böyle bir durum yaşayan var mu lütfen cevap verir mi teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pala32 P kullanıcısına yanıt
    benzer durumu yazan olmuştu forumu oku...
    ayrıca tüm yapılan işlemlerin belgesini al kardeş... senin işin daha uzun sürebilir. ilerde değişim talebi falan olursa hukuk önünde elinde belge olsun...
  • Pala32 P kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun, umarım sorununuz en yakın zamanda çözülür.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde sorun çıkmasın diye sıfır km araç alırız ama XV için ikinci el almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. DSG mağduru birisi olarak yeni bir sıkıntı ile karşılaşmak istemiyorum doğrusu...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pala32 P kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun. En kısa zamanda sorununuzun çözülmesi dileğiyle. Sanırım forumda "calledman" arkadaşımızın sorunu ile aynı sorunu yaşıyorsunuz anladığım kadarı ile. Yanılmıyorsam kendisinin sorunu çözüldü. Kendisi ile görüşürseniz hangi serviste ne işlem yapıldığını size tarif edecektir. Sizin serviste karşı tarafla iletişime geçip hızlı bir şekilde sorununuzu çözebilirler.

    Nedir abi bu subaru nun durumu. İnsanın şevkini kırıyor. Birazdan ailecek subaru ya gidecektik. Dünden planladık. Şimdi bu yazılanları okudum. İnsanın hevesi kırılıyor. Abi şu soruna bi çözüm bulsunlar. En azından kendi aralarında iletişim halinde olsunlar da aynı sorunla karşılaşınca hızlı bir şekilde müdahale etsinler...
  • Hocam her markadaki her araç da bu tarz sorunlarla karşılaşılabiliyor ne yazık ki. Bu biraz da şans meselesi. Dediğiniz gibi bazısı ikinci el araç alıyor hiç sorun yaşamadan kullanıyor. Bazen de "calledman" arkadaşımız yada diğer iki arkadaşımız gibi sıfır alıp sorun yaşayan arkadaşlar da oluyor. Bu biraz da dediğim gibi şans meselesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XV 07 -- 23 Kasım 2014; 12:43:09 >
  • Merhaba
    Aracım 3000km ye geldi. aklıma takılan bir durum var daha eski xv sahiplerine sormak istiyorum.
    aracın kitapçığını pek kurcalamadım ama ilk 1600km çok gazlamayın gibi birşeyler yazıyordu. bu rodaj süresi 1600km de bitiyor mu? bir arakadaşım ilk 4-5000km ye kadar yine de çok sıkıştırma diyor!? bunun doğruluk payı var mıdır?
    Bir sorum da şu olacak aracı teslim alırken servis iphonu bluetooth üzerinden eşleştirmişti. şimdi telefonu değiştirdim ve yeni telefonu eşleştirmeyi bir türlü beceremedim. bu konuda bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi acaba?
    Bir de bu sistemin sesli arama modu varmış sanırım bunu kullanabilir musunuz? nasıl ayarlanıyor?
    Teşekkürler, iyi pazarlar herkese.
  • Pala32 P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. ..bu durum için benim çektiğimi kimse cekmemistir heralde...site bile kurdum bunun için. Www.turkiyedesubarualinirmi.com servisler bilmiyor. ..Arıza lambalarını silmeyi marifet sanıyorlar. ..Distribütör firma Baytur desen ayrı bir dert...sorunu örtbas etme peşinde. Teknik servis sorumlusu Levent beyi arayın görüşün bence...kendisi sayemde bu sorunu öğrendi diye düşünüyorum. Telefonu :+905333006743 servisler hangi akla hizmet bilmiyorum servis formu düzenlemeden işlem yapıyor. ..bunun neticesinde yasal olarak hakkınızı aramak isterseniz işiniz zor ... Eksantrik milleri ve etrafında ne varsa degistiriyorlar ama ben 1000 km yol yaptım inşallah tekrar etmez ...ederse hep beraber Baytur merkeze gidelim eylem yapalım. ..bebekte ofisleri...bu durum hakikaten can sıkıcı ...iletisime geçmek isters3niz telefonum 05384397811 ismim Özkan. ..istanbuldayım. ...siz nerde ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama kolay gelsin demekten başka elimden bişey gelmiyor şimdilik. ...mahkemeye vermeyi düşünürseniz ilerde haberim olsun beraber verelim bunları. .. belge almaya bakın. ...vermezler büyük ihtimalle ama...neyse...tekrar geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En sevdiğim markanın Türkiyede acemi kişilerce yönetilmesi beni üzüyor.
    Tüketiciye saygı kalmamış.
    Ben 2. el forester düşünüyorum ama bazen de xv mi alsam diyorum..
    Burda arkadaşların şikayetlerini görünce vazgeçiyorum.
    Tüketiciyi sırf dolar işareti olarak görmek ne kötü.
    Subaru Japonyaya şikayet edin arkadaşlar ordan direk müdahale gelir eminim...
  • akkurtbjk A kullanıcısına yanıt
    Japonyayla telefonda görüştüm. .Henüz bişey yapan yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok memnun olduğum aracımı, yeni bir Subaru için satıyorum. Sahibinden'de ilan numarası 188904303
    iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bu durum tamirden sonra da tekrarlarsa direk hukuki Süreci başlatacağım çünkü arabaya güvenim kalmadı. Arabaya her bindiğimde acaba bu sefer hangisi önce yanacak diye bakıyorum. Calledman bilgiler için çok teşekkür ederim Levent Bey'le görüşüyoruz bu süre zarfında sağ olsun direk kendisi ilgilendi konularla. Ama en ufak bir Işık yanması durumuna mutlaka hukuki Süreci başlatacağım hatta tüm XV leri toplanmaya kadar giymeyi düşünüyorum. Tabi hukuk buna izin verirse avukat arkadaşım neden bir land over olayı daha Olmasın deneriz dedi ama bakalım....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SRJANN S kullanıcısına yanıt
    Subaru iyi bir marka, bundan kimsenin şüphesi yok ancak Türkiye distribütörü Baytur çok profesyonel bir firma gibi hareket etmiyor. Kanun belli, yapılması gereken belli iken kanundaki açıkları nasıl kullanıp sorumluluklarımdan kaçabilirimin sevdasında.
    Aracı alınca hemen otobana çıkıp birkaç yüz km yol yapın derim. Bendeki arıza 1-2 defa kontak kapatıp açınca meydana çıkmıştı. Motor ısındıktan sonra saga çekip bekleyin ve 2 dakika sonar marşa basıp devam edin bakalım disko sizin aracada gelecek mi.. gelirse hemen geri götürün ve değişim talep edin.. aksi takdirde
    Servis köşelerinde günlerinizi, haftalarınızı harcarsınız... Parça ellerinde genelde yok... sipariş verip getirtiyorlar ve oda en hızlı 1 hafta gibi oluyor.

    Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak ; Bu arabayla nasıl patinaj çektiriyorsunuz?? Ben SsangYong da 3 vitesteyken bile gaza yüklendiğimde hemen lastikler cayırdamaya başlıyor.. bu arabayla ben beceremedim henüz :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calledman -- 24 Kasım 2014; 0:35:11 >




  • Pala32 P kullanıcısına yanıt
    Tekrar geçmiş olsun... Bende aynı korkuyla ve gözüm hep lambalarda kullanıyorum ve buda sürüşten zevk almamı engellemiyor dersem yalan olur... Arabadab baya soğumuştum bi ara ama yalan dünyada canımı mal için sıkmak pekde mantıklı gelmedi.. satayım anasını dedim pek umursamıyorum artık..

    Ama mahkemeye verecek olursanız beraber açabiliriz davayı... Bana çektirdiklerini affedemiyorum... Özellikle servis personelini sıkıştırdığımda bana masum gözlerle bakıpda abi benim ekmeğimle oynarsın deyipte belge vermemeleri can sıkıcıydı...

    Belge , fotoğraf, ne toplayabilirseniz toplayın... ben OBD 2 Bluetooth cihazı satın aldım ve arıza kodlarını servise gitmedende cep telefonumdan görebiliyorum, gerekirse silebiliyorum bile.. böyle bir aparat almayı düşünebilirsiniz... en azından aynı arıza mı değilmi görme şansınız olur. Levent bey birazda laf ebesi denilen tipte birisi..

    konuşarak size yumuşatıp vazgeçirebilir, aldanmayın...




  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.