Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (106. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
12.030
Cevap
198
Favori
983.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • higtr H kullanıcısına yanıt
    Allah kolaylık versin... bu servislerde arabayla eşşek arasındaki farkı anlayabilecek usta bile bulamazsınız... Onların dediği hiçbirşeye inanmayın ve her işlemden once ve sonra belge alın. Olmadı alın bi teneke yağ kendiniz değiştirin.. altta bir tapa açmak ne kadar zor olabilir ki..
    ingilizce service manual arayıp buldum internette.... buraya upload ediyorum...herşey detaylı olarak verilmiş... merak eden, kendi işini kendi görmek isteyen arkadaşlar indirip bakabilirler..
    herkese kazasız belasız sürüşler...
    http://www.constantinopleguide.com/Assignments.html
  • geçen gün eşimle birlikte antalya subaruya gittik bir bayan geldin hoşgeldin beşgittin faslından sonra arabayı tanıtmaya direkt bagajdan başladı ve bagaj 500 lt dedi yok olmaz o kadar deyince ısrar etti. subarunun kendi sitesindeki teknik veride bile daha düşüğü yazıyor diyince sustu. bir ara konu motora geldi torku az bu motorun dedim ne kadar tork var ki bu motorda dedi. böyle insanları çalıştır ondan sonra da satış bekle. şeytan diyor git iş başvurusunda bulun kızı kovdur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: calledman

    Allah kolaylık versin... bu servislerde arabayla eşşek arasındaki farkı anlayabilecek usta bile bulamazsınız... Onların dediği hiçbirşeye inanmayın ve her işlemden once ve sonra belge alın. Olmadı alın bi teneke yağ kendiniz değiştirin.. altta bir tapa açmak ne kadar zor olabilir ki..
    ingilizce service manual arayıp buldum internette.... buraya upload ediyorum...herşey detaylı olarak verilmiş... merak eden, kendi işini kendi görmek isteyen arkadaşlar indirip bakabilirler..
    herkese kazasız belasız sürüşler...
    http://www.constantinopleguide.com/Assignments.html



    Yağ değişimi oldukça kolay ,önceki aracımın değişimini kendim yapıyordum,sadece aracın garantisi sıkıntıya girer ,o da okuduğumuz problemleri görünce garantinin ne kadar işe yaramadığı meçhul.
    Beni en çok tedirgin eden konu,4 lt yağ,yağ filtresi,hava ve polen filtresi değişimine ne kadar para isteyecekleri.
    Bu malzemelerin bedeli 150 TL'yi geçmez, işim gereği malzemelerin fiyatlarını maalesef biliyorum,500 TL isterlerse o zaman kavga çıkar.
    15 bin bakımına gitmeden önce Bursadaki 2 bayininde servisinden fiyat alıp gitmeyi düşünüyorum,artık 2 servis var fiyat konusunda kasıntı yapamazlar diye düşünüyorum.




  • O kızı işe yeni almışlar. Almışlar ama bu budur diye söyleyen bir Allahın kulu olmamış. Sizin düşündüğünüzü ben de düşündüm.

    Don bile satsan özelliklerini öğrenmen lazım. Şöyle pamuklu böyle lastikli falan diye. Ki otomobilden bahsediyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    geçen gün eşimle birlikte antalya subaruya gittik bir bayan geldin hoşgeldin beşgittin faslından sonra arabayı tanıtmaya direkt bagajdan başladı ve bagaj 500 lt dedi yok olmaz o kadar deyince ısrar etti. subarunun kendi sitesindeki teknik veride bile daha düşüğü yazıyor diyince sustu. bir ara konu motora geldi torku az bu motorun dedim ne kadar tork var ki bu motorda dedi. böyle insanları çalıştır ondan sonra da satış bekle. şeytan diyor git iş başvurusunda bulun kızı kovdur.

    Buna benzer olayı aracı alma aşamasında bende yaşamıştım.
    Satıcı kişi aracı,aracı almaya gelenler kadar bile bilmiyor,aracı incelemeye birlikte gittiğimiz bir arkadaş ''ben bu kişiden daha iyi araba satarım,aracı bilmesek adam bizi almaktan vazgeçirecek neredeyse'' demişti.
    Yakıt tükerimini sorduğumuzda 100 km'de ortalama 8 lt yakar demişti,ben şu an şehir içi şehir dışı 7,2 Lt'deyim,insan aracı satmak için daha az yada en azından normal tüketimi söyler.
    Forumdan bilgi almadan aracı almaya gitseydim muhtemelen şu an XV sahibi olamazdım.




  • quote:

    Forumdan bilgi almadan aracı almaya gitseydim muhtemelen şu an XV sahibi olamazdım.



    muhtemelen ben de olmayacağım daha sonra baktığım ford kuga ve jeep renegade daha etkileyiciydiler.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: higtr




    Hayırlı olsun.






    teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    quote:

    Forumdan bilgi almadan aracı almaya gitseydim muhtemelen şu an XV sahibi olamazdım.



    muhtemelen ben de olmayacağım daha sonra baktığım ford kuga ve jeep renegade daha etkileyiciydiler.

    Jeep renegade hakkındaki ilk görüşleriniz nasıl?
  • iç mekan kalitesini beklediğimden iyi buldum. görünüşü albenili. bagajı küçük. fiyatı, marka prestiji düşünülürse mantıklı. askerliğini yapanlar bilir. bizim askerde ciplerin içine oturdun mu uzun motor kaputunu görürsün. aynı duruma renegade de de rastladım. açıkçası hoşuma gitti. henüz test sürüşü yapmadığım için verebileceğim çok fazla data yok ama ilk izlenimlerim olumlu.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. Biraz Suzuki Jimmy'ye benziyor sanki görsel olarak. Aracın eni biraz dar gibi görünüyor görsellerde, arkaya üç kişi zor oturur tahminim. Bu tarz bir araç almayı düşündüğünüz için yeni Suzuki Vitara'yı beklemenizi öneriirim. Düşük hacimli motor, otomatik ve 4x4 kombinasyonu ile getirirlerse ki öyle versiyonlarıda gelecek muhtemelen, şu anki Suzuki SX4'de bu birliktelikler var. Benim kanaatim ilgi çekeceği yönünde. Önümüzdeki yıllarda Subaru Levorg'da olan 1.6 turbo motorun hem XV hem de Forester'da kullanılacağı da yabancı medyada yazılıp çiziliyor. O motorda Subaru satışlarını katalizleyecektir bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzdn -- 30 Ekim 2014; 19:41:50 >
  • benim şöyle bir durumum var ki bu fiyat seviyesinde renegade,xv,kuga,full sportage yanında insignia ve suberb dizel de var. dolayısıyla kesin suv üzerinde değilim. yinede jimmy ile renegade arasında dağlar kadar fark var. bence kelimenin tam manasıyla (tabiki bugünün koşulları ve fiyatlarıyla) fiyatının arabası. eğer insignia yada superb almazsam listenin en üstünde renegade var.
  • Acaba aracının yazılımı güncellenen kimse oldu mu? Belki bakıma giren araçlarda yapılmıştır! Araçların yazılımının güncel olup olmadığını servisler kontrol ediyor mu?
  • serviste herhangi bir iş için kayıt açıldığında seri no'dan sistem ikaz ediyor güncelleme olup olmadığını. yani başka bir iş için gitseniz bile yazılım güncellemesi varsa onu da yapıyorlar ücretsiz olarak.
  • transglobal T kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarı ile bu vatandaş bir forumda yardımcı olarak nasıl kullanılacağını tarif ediyor. Zaten soket sistemi olduğu için montajı da o kadar zor olmasa gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XV 07 -- 30 Ekim 2014; 23:03:04 >
  • XV için kış lastiği fiyatı alan var mı yakın zamanda ? Nedir en uygun fiyatlısı sizce? Cadde motordan yokohama için geçen sene 1600 tl gibi bir teklif vermişleridi ama almamıştım. Bu sene almayı düşünüyorum çünkü ıslak zeminde kaydırmayan tekerler hava soğuyunca kaydırmaya başladı arada. Ehh 29.000 km oldu tabii. Bu lastiklerle dağa çıkmak istemiyorum bu sene :)
  • XV nin orjinal tekerlekleri ile kışı geçirmiş ve bu tekerlekler ile aracını kar da kullanmış arkadaşlarımızın yorum ve görüşlerini merak ediyorum.

    Sizce orjinal tekerlekler istanbul un kış şartları için yeterli midir?

    Orjinal tekerlekler ile karakışta kartepe, kartalkaya, uludağ vb. kayak merkezlerine seyahat eden arkadaşlarımız var mı? Nasıldı ?

    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

    BİLGİ NOTU :
    XV mizi 01/10 da aldık, bir ay içerisinde 4.000km ye yaklaştım ortalama yakıt tüketimim 8.8lt de.
    Bazı arkadaşlarımızın belirttiği gibi sakin kullanırsanız 5.5lt görebilirsiniz, uzun yolda 6.5-7.0 çok rahat, şehir içinde ise 7.0-8.0 oluyor. Bu sonuca ben pek sakin değilim . Rodaj yeni bitti zamanla yakıt düşecektir.
    Önceki aracımız 2006 VW 1400cc polo otomatik benzinli idi ve 8.0-8.5lt/100km yakıyordu..
    Bir ara kiralık hyundai i20 benzinli otomatik kullandım 10.5lt nin altını göremedim, kabus gibi bir araba amman uzak durun...




  • Ben de güncel yakıt bilgisi paylaşayım. 5500 km'deyim. 2 defa (yaklaşık 2000 km) izmir yolculuğu yaptım gerisi İstanbul şehir içi kullanımı. Lifetime yakıt tüketimi 8.0.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firpir -- 31 Ekim 2014; 12:03:14 >
  • SaMKoC S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun öncelikle. Ilk sayfalarda bu konuyla ilgili bazı commentlerim olmuştu. Son 2 kış çoğunlukla XV ile gittim kayağa. Bildim bileli sadece Subaru ile gittik zaten :)) Üzerindeki lastik 4 mevsim ve dağ yolunda performansı yeterli geldi bana. Neredeyse 4 teker buz üstünde bile sorunsuz kalkmışımdır. Aynı yerde önümdeki Volvo SUV'un bariyere çarptığını veya Toyota RAW'un yamaçtan aşşağı sallandığını da gördüm. Fakat geçen gün havaalanına giderken yerler ıslaktı ve keskin bir viraja biraz hızlı girdim ve fren yapmak zorunda kalınca araba kaydırmaya başladı , ama şu Dinamik Çekiş Kontrol Sistemi (yanlış hatırlamıyorsam) devreye girdi hemen ve arabayı düzeltip kontrolü tekrar bana verdi. O iki saniye boyunca resmen kontrol bende değildi , gerçekten başarılı bir sistem. Neyse buna benzer bir hadise dün de yaşayınca, tererlerin eskimesiyle alakalı olduğunu düşündüm. 30.000 km ye yaklaştı. Ben işi sağlama almak için kış lastiği taktırıp dağa çıkacağım bu sene.

    Ama dediğim gibi, geçen iki kış boyunca kayağa giderken hiç bir sorun yaşamadım. En ufak bir patinaj veya kaydırma olmadı. Bunda AWD nin etkisi büyük, biraz da dikkatli kullanmak gerekiyor tabii. Yoksa muhabbete dalınca Forester'la bi seferinde 4 - 5 spin atmışlığımız var dağdan inerken. :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Link234 -- 31 Ekim 2014; 12:40:56 >




  • 1780 kmdeyim hala araç kaymadi..ama serviste kayacak yer yok zaten...Allah nasip ederde arabayı servisten çıkarabilirsek bizde deneyip buraya yazariz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.