Şimdi Ara

SİGARAYI İLAÇ KULLANMADAN BIRAKMANIN YOLU...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
8.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba Kötü ve vazgeçilmesi çok zor öldürücü olduğu halde elim kolum bağlı peşinden sürüklendiğim bir şeytan tarafından ele geçirildiğimi düşünüyorum bu günlerde. Eskiden severek ve isteyerek peşinden giderken son yıllarda özellile bu son 1 yıldır peşinden sürüklendiğim şeyin nasıl bir şey olduğunu daha iyi anlıyorum. İstediğim zaman bağlarımı söküp atarak özgürlüğüme kavuşacağımı bilmeme rağmen beynimdeki asılsız korku bu bağları koparmama engel oluyor. Bir çoğumuzu esir alan aynı şeytan değimli*? Peşinden giderken, ben ne yapıyorum böyle ne işim var benim burada, salakmıyım ben deyip, kafamızı ondan çevirdiğimiz an gözlerimizin delice aradığı , vazgeçmeye çalıştığımız an sudan çıkmış balığa döndüren büyülü aldatmaca.... Evet sigaradan bahsediyorum....
    Her bırakmaya çalışışımda beliren ve beni deli eden bir şeylerden yoksun kalma duygusundan ve başarısızlıkla sonuçlanan her bırakma deneyimimden sonra bilinçsel irademe vurduğum darbelerden, giderek günlük hayattaki diğer konularda da iradesizleşmeye başlayışımdan , Normalde hiç kimseden hiç bir şey isteme alışkanlığım olmamasına rağmen Sigaram bittiğinde, samimi olmadığım birinden bile sigara istemek zorunda kalmaktan, Yemeğimi çayımı bile sigara içmek için yiyip içmekten, Sararmış dişlerden , Kendimi bilerek zehirlemekten bıktım.
    Sigara içmemin beni rahatlattığına inanmıyorum, Çünkü her sigara içişimde; lanet olsun seni biran önce bırakmalıyım, bugün son Diye düşünceler içerisinde oluyorum. Ve bu beni rahatlatmıyor aksine daha kötü bir hale sokuyor. Çünkü her sigaramda bunları düşünüyorum ve birtürlü o son gün gelmiyor. O son sigarayı hiçbir pakette bulamıyorum ne kadar bulmak için arasamda. Ve bağımlılığımın her geçen gün daha kalın zincir parçalarıyla birbirine bağlandığını düşünüyorum, Bu zinciri beynimde ve düşüncemde kıramazsam asla bırakamayacağımı da biliyorum. Can sıkıntısını giderdiğinede inanmıyorum. Çünkü canı sıkan zaten sigara, Nasılmı; Hani komşumuzun alarmı bütün gün çalar ve bunun gibi küçük bir şey sizi bir süre
    rahatsız eder, sonra birdenbire ses kesilir. Huzur dolu bir duygu kaplar içinizi. Fakat bu
    huzur gerçek anlamda bir huzur değil yalnızca rahatsızlığın sona ermesidir.

    Bazısı sigaranın büyük bir zevk olduğunu söyler. Bu doğru değildir. Sigarayı yalnızca zevk için içtiğini sanan bir tiryakiye sigarası bittiğinde
    içtiği marka yoksa onun yerine hiç sevmediği bir markayı içip içmeyeceğini sorun. Sigara
    tiryakileri hiçbir şey içmemektense kenevir otu bile içerler. Bunun keyifle bir ilgisi yoktur.
    Ben ıstakoz severim ama hiçbir zaman günde yirmi tane ıstakoz yemek gereksinimi
    duymadım. Zevk aldığımız başka şeyleri yapmadığımız zaman çaresizlik içinde kıvranmayız.


    Bazısı el alışkanlığı, bazısı ağız alışkanlığı der. Öyleyse sigarayı neden yakarlar?
    Dumanın ciğerlere inerken verdiği duygu derler. Ne kadar iğrenç duygudur, adına
    tıkanmak derler.

    Şimdi ben bu mesajı neden yazdım , Bir aptal olduğumu artık ciddi ciddi düşünmeye ve buna inanmaya başladım da ondan. Sigaranın eroin bağımlılığından hiçbir farkı olmadığını sadece etkilerinin ve öldürme sürelerinin farklı olduğunu anladım. Sigaranın hayatıma zevk ve keyif getirme yerine kendimden nefret etmeme sebep olduğunu anladım. Ve benim gibi birçok sigara tiryakisinin olduğunu biliyorum ondan.

    Ve bugün hiçbir ilaç almadan kendi irademle Sadece elimdeki bir kitabın hergün bir kısmını okuyarak ve gün içinde hep bunu düşünerek sigarayı bırakmaya karar verdim. Ve bunu burayı okuyacak olan kişilerle paylaşmamın iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bu kitaptaki konuları hergün düzenli olarak burada paylaşmak istiyorum. Ve benimde sigarayı bırakmadaki gelişmelerimide hergün burada anlatmak istiyorum. Eğer bırakamazsam ve yarın veya öbür gün veya 5 gün sonra tek bir sigara içersem bunu burada paylaşıp iradesizliğimi tescilleyeceğimede söz veriyorum. :) Ayrıca 30 yaşındayım ve Müzik öğretmeniyim. Umarım bana ve burayı okuyacak tiryakilere faydası olur bu ve bundan sonraki yazılarımın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi classsara -- 13 Kasım 2012; 20:13:57 >







  • Merhaba,

    Sigarayı bırakmaya çalışan arkadaşlara yardımcı olabilir diye ben de kendi tecrübelerimi aktarmak isterim.

    Arkadaşlar, ben burada aktarılan kitabı okudum ve ondan sonra sigarayı bıraktım.

    Bundan yaklaşık 7 ay önce işyerinde bir arkadaşım sohbet arasında ilaçla (Champix) sigarayı bırakmaya çalıştığından bahsetti. Ben de bir süredir sigarayı bırakmak istediğimden ama nereden başlayacağımı da bir türlü bilemediğimden, sen bir dene bakalım olursa ben de başlarım dedim. Bu arada da ilaçla ilgili araştırma yaparken bu kitaba rastladım. Bu kitap ilaç kullananlara psikolojik destek olarak tavsiye ediliyordu.
    Kitabı ara ara yaklaşık 1 hafta gibi bir sürede okudum.

    24 yıldır günde yaklaşık 1 pakete yakın sigara içiyordum. Bu süre içinde grip vs gibi hastalıklar haricinde sigara içmediğim bir dönem olmadı. Sigarayı bırakmaya da hiç kalkışmamıştım. Şimdi 6 aydır sigara içmiyorum.

    Sigarayı bırakmaya çalışırken aklınızda şöyle sorular oluşuyor ve bunların cevabını bulamadıkça içmeye devam ediyorsunuz:

    - Çayla birlikte sigara keyfi yapıyordum, sigarayı bırakırsam çayı nasıl içeceğim?
    - Bira vs içerken sigara içmezsem hayatta olmaz, ne olacak ??
    - Yemeklerden sonra şöyle bir keyif sigarası yakıyorum, bırakırsam da canım çok isterse ne yapacağım ?
    - Sigara elimi oyalıyor, bırakırsam tesbih falanla mı oyalanmam lazım, ofiste garip olmaz mı ??
    - Stresli olunca bir sigara yapıyordum, bırakırsam stresimi nasıl atacağım?
    - Sigarayı bırakınca kilo alınıyormuş, çok kilo alırsam ne olacak ?
    - Ağzımı oyalamam için sigara yerine abur cubur yemem lazım, onlar da kilo aldıracak ...
    - Kahvaltıdan sonra/yatmadan önce bir sigara tellendiriyordum, şlimdi o zamanlarda aklıma gelecek, içmek istersem ne olacak ?
    - Sigara içen birinin yanında benim canım da sigara içmek isteyecek, zor olmayacak mı ?

    Şimdi sigara içiyorsanız bunların çok zor üstesinden gelineceğini düşünebilirsiniz ama inanın bana bıraktıktan sonra bu soruların hepsinin anlamsız olduğunu göreceksiniz.

    Sigarayı içmek istediğimiz için içiyoruz. Bu kitabı okuduktan sonra o içme isteğiniz (inşallah) yok olacak ve artık istemediğiniz için içmeyeceksiniz. Saçma bir cümle gibi görünüyor ama gerçekten öyle.

    Bir de bu kitabın şöyle bir videosu var, onu da seyredebilirsiniz:http://www.youtube.com/watch?v=OMKSEW1EjGw

    Sonuç olarak söyleyeceklerim;

    Sigarayı bırakmak mümkün,
    Sigara içmek zorunda değilsiniz,
    Zorunda olmadığınız ve size çok zarar veren bir alışkanlığı bırakabilirsiniz.

    Saygılar.




  • Teşekkürler sayın Denizmir. Sizede bu özgürlük yolunda başarılar. Yılmak yok , Zaten sigara ve nikotin gerçeğini öğrenip anladıktan sonra Düşünüyorumda istesemde artık sigara içemem. Çünkü , Beyin yıkama gerçekten de tersine dönüyor bilinçlendikçe. Ben ne kadar da iradeliymişim ama farkında değilmişim diye düşünüyorum artık. Ama açıkçası: heyecan duyarak bu bağımlılıktan kurtulmak ve bırakma aşamasında, bırakmak için kullanacağım ilaçların etkilerine de maruz kalmadan bırakabilmek, ve ben kendim başardım başaracağım duygusu heralde sigarayı bırakmaktan daha çok heyecan ve mutluluk verici bir duygu. Her geçen günüm daha bir anlam kazanıyor. Dışarı çıkıp saatlerce koşmak istiyorum Bu gün 15. günüm, Kısa bir süre olmasına rağmen, Yinede sigara içen birini gördüğümde,Sebebini bilsem de, bunu ben nasıl içiyormuşum bu insanlar neden haala içiyor diyerek şimdiden acıma duygusuyla bakmaya başladım.

    Sayın Viyesi nin paylaştığı videoyu da tekrar paylaşayım, izlemenizi tavsiye ederim, Kitabın kısa bir özeti gibi,
    http://www.youtube.com/watch?v=OMKSEW1EjGw




  • Bu kadar uzun konu görmedim :) Benim bildiğimi söyliyim Sigara istememizin sebebi Nikotin bağımlısı olmanızdır KAndaki nikotin seviyesi düşmeye başıyınca vucut sigara Bütün sigara bıraktırma ürünleri nikotin bandı elektronik sigara vs.
    Hepsi sadece nikotin verme amacı ile çalışır sigara gibi nikotin yanında birçok zehir vermezler
    O yüzden sigaradan daha az zararlı olduklarını düşünüyorum

    Sigara Paketleri üzerinde tek bir sigaradan aldığınız nikotin mg olarak verilir.Günde içtiğiniz sigaradan yola çıkarak aldığınız mg bulabilirsiniz.eğer başka yollardan siz bu kadar mg nikotini alırsanız sigara ihtiyacı duymazsınız.

    Eğer nikotin oranını belirli oranlarda azaltarak giderseniz Zorlanmadan sigaradan kurtulabilirsiniz. Elektronik sigara bu yöntem uygulanmaktadır.

    Arzu ederseniz sitemize göz atabilirsiniz.

    http://www.markasigara.com/sigara-birakma-seti




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.