Şimdi Ara

Huawei Ascend P1 - U9200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.664
Cevap
30
Favori
300.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Huawei Ascend P1 - U9200



    STOCK ROMLAR (B106, B336, B229, B708):
    B106 Turkcell ROM (Android 4.0.3 Ics) : :http://tr.huaweidevice.com/downloads/P1/Guncelleme_Paketi/P1_U9200_Version_106.rar
    B336 Emotion UI 1.5 (Android 4.1.1 Jelly Bean) :http://yadi.sk/d/pVIBGWFvB6pQ2
    B315 Emotion UI 1.5 (Android 4.1.1 Jelly Bean) :http://en.ui.vmall.com/downloadp1.html
    B708 Emotion UI 1.6 (Android 4.1.1 Jelly Bean) Çin için yayınlanan sürüm cwmden yüklenir(@segahe hocamıza teşekkür ederiz.) : :https://mega.co.nz/#!hJwDVLIB!WyvCmF3YuXSt5O62Ay9QMnrXAY8l6s_imlSrEmk8kjs
    B229 (Android 4.0.3 ICS):http://yadi.sk/d/0Oxa5ciD2mSDn
    Gapps, Build.prop ve Orjinal Recovery :http://yadi.sk/d/jhvOyQi52nvrW
    Çin Emotiun UI takibi :http://zh.ui.vmall.com/emotiondownload.php?mod=myrom&modelid=3
    Huawei Club Forum:http://en.club.vmall.com/
    Huawei Blog:http://emotionui.blogspot.in/
    Tema desteği:http://zh.ui.vmall.com/theme.php?mod=list&display=1&model=P1&version=EMUI1.0&last_select=model
    Ekran Resimleri : Resim 1 , Resim 2 , Resim 3 , Resim 4 , Resim 5 , Resim 6 , Resim 7 , Resim 8 , Resim 9 , Resim 10 , Resim 11 , Resim 12

    TELEFONUNA İLK DEFA STOCK ROM YÜKLEYECEK OLAN ARKADAŞLAR;

    Anlatacağım işlemler windows xp'de uygulanamıyor.

    1)İlk olarak telefonumuzun build.prop dosyasını değiştirmek gerekiyor. Bunun içinde bilgisayarımızda java ve android sdk toolsun yüklü olması gerek.
    2)Javayıhttp://www.java.com/tr/download/ indrip yüklüyoruz ardından android sdk toolu dahttp://yadi.sk/d/57UXCaMzB5xu6 indirip yüklüyoruz.
    3)Yükleme bittikten sonra bu ekran gelecek resimdeki gibi işaretli olması gerek ve İnstall packages diyoruz açılan penceredede "Accept All" tı seçip install tıklıyoruz. İnstall dedikten sonra dosyaları indirmesi uzun sürüyor bittikten sorada bu halini alması gerek eğer bi kaçında "not installed" yazarsa onları tekrardan indirin.

    4)Telefonunuzu kapatmadan önce hızlı ön yüklemenin kapalı, geliştirici seçeneklerindeki USB hata ayıklamanın etkin olduğundan emin olun. Telefonunuzu kapalı konumda USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın. Ses azaltma butonuna basılı tutup güç butonuna basarak telefonunuzu açın. Telefonunuz açıldıktan sonra güç butonundan parmağınızı kaldırın ve 3-4 sn kadar bekledikten sonra ses azaltma butonundan da parmağınızı kaldırın. Telefon, turkcell logosunda beklemede kalacaktır.
    5)Bilgisayarım üzerine gelerek sağ tıklayın ve "Özellikler" butonuna tıklayın. Burdan "Aygıt Yöneticisi" tıklayın. Açılan pencerede "Blaze" sürücüsünü göreceksiniz. Blaze sürücüsü sütüne sağ tıklayarak resimdeki gibi "Sürücü Yazılımını Güncelleştirin"e tıklayın. Açılan pencereden alttaki seçeneği "Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara"yı seçin. İlerleyen pencereden "Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver"e tıklayın. İlerleyen pencereden "Android Phone" seçeneğini seçin(Android Phone seçeneğini göremiyorsanız hisuite proğramını indirip kurun telefonu normal halde bağlayıp hisuitete sürücü yüklemesi yapar). İlerleyen pencerede "ileri" butonuna tıklayın. Verilen "Sürücü Güncelleştirme Uyarısı" "Evet" butonuna tıklayarak onaylayın. Sonraki pencere işlemin başarıyla gerçekleştiğini anlatır ve aygıt yöneticisi şekildeki hali alır.

    6)Şimdi sıra android controlde onuda burdan indirin zipi açın ve cmd.exeyi çalıştırın (hata mesajı alırsanız "C:\Windows\System32" klasörü içindeki "cmd" isimli uygulamayı AndroidControl klasörünüzün içine koplayıp öyle çalıştırın).
    6.1)Açılan komut satırına yazmanız gerekenler klasörün içinde var. İsteyen cwm'yi isteyen twrp'yi kursun(Benim tercihim twrp'den yanadır çünkü dokunmatik arayüzü var ve işlemleri daha kolay yapıyoruz).
    7)Twrp yi veya cwm yi kurup recovery ekranına(Ses açma butonuna basılı tutup güç butonuna basarak telefonunuzu açın, telefonunuz açıldıktan sonra açma/kapama butonundan parmağınızı kaldırın 3 sn sonrada ses açma tuşumdan elinizi çekin) girdikten sonra ilk işiniz backup almak olsun(backupı(yedeği) kesinlikle sd kartta alın update sırasında dahili hafıza siliniyor) herhengi bi sorunda direk yedeğimizi geri yükleriz.

    8.1)Cihazımızı rootlamak için dehttp://yadi.sk/d/fgz0X9TWB5wXK bu adresten zipi indrip sd kartımıza atıyoruz. Recovery ekranının TWRP de install deyip zipi bulup yüklüyoruz, CWM için "install zip/choose zip from sdcard" deyip zipi bulup yüklüyoruz..
    8.2)Root yaptıktan sonra root explorer programınıhttp://yadi.sk/d/VN4gTfdSB5xQm kuruyoruz. Bu program ile sistem dosyalarına müdahale edebiliyorsunuz.
    8.3)Root explorer kurduktan sonra(file manager gibidir)http://yadi.sk/d/vbI8SS66B63Hx linkteki build.prop dosyasını sd kartınızın ana klasörüne atın. Root explorer programını çalıştırın (root yetkisi isteğine onay verin).
    Sdcard klasörüne girin. Oraya atmış olduğunuz build.prop dosyasını kopyalayıp "system" isimli klasör içerisine yapıştırın. Hata alırsanız eğer root explorer ekranında yazan mount r/o yazısına tıklayarak onu mount r/w yapın.

    9)Artık tek işimiz orjinal recoverye dönmek onuda twrpyi veya cwmyi nasıl kurduysak öyle yapıyoruz, yani telefonu turkcell logosunda takılı vaziyette(Ses azaltma butonuna basılı tutup güç butonuna basarak telefonunuzu açın. Telefonunuz açıldıktan sonra güç butonundan parmağınızı kaldırın ve 3-4 sn kadar bekledikten sonra ses azaltma butonundan da parmağınızı kaldırın. Telefon, turkcell logosunda beklemede kalacaktır.) bilgisayara bağlıyoruz sonra cmd.exe ye yazmamış gereken şey cmd.exenin bukunduğu klasörün içindeki metin belgesinde yazıyordu orjinale dönmek için ne yapmamız gerektiği.
    10)Orjinal recoveryi yükledikten sonra artık romumuzu kurabiliriz.

    Emotion UI 1.5 kurulumu(B336):
    A) Şu an kullandığınız rom stock rom(orjinal) ise Huawei Back up programı ile yedek almayı unutmayınız. Dikkat edilmesi gereken sms, çağrı kaydı.. gibi datalarınızın yedeğini ayrı, program yedeklerini ayrı almanızdır. Bazen ikisinin yedeğini aynı dosyada alırsanız datalarınızı hatalı veya yedekleyemebiliyor. Custom rom kullanıyor iseniz (CM10 veya MIUI gibi) titanium back up ile yedek almayı unutmayınız.
    B) İndirdiğiniz Emotion UI dosyasını winrardan çıkarttığınızda 2 adet dosya göreceksiniz (intermediatepack ve dload). Intermediate pack, sadece Emotion romuna buil.prop ve benzeri sistem uyumluluğu için yüklenen bir ara yüklemedir. Esas romumuz dload klasörü içindeki update.app dosyasıdır.
    C) Öncelikle indermediate pack içindeki update.app dosyasını sd kartımız içindeki dload isimli oluşturmuş olduğumuz klasörün içine kopyalıyoruz ve telefonumuzda orjinal recovery yüklü olması gerektiğini unutmuyoruz.
    D) Herşey tamam ise telefonu kapatıyoruz. Ses tuşlarının ikisi ve güç tuşuna basarak telefonu açıyoruz turkcell logusu görüldükten sonra sadece güç tuşundan elimizi çekiyoruz ardından intermediate pack orjinal rom kurulumunu başlayacaktır.
    E) Intermediate pack kurulumu bittikten sonra indirdiğimiz diğer klasörümüz olan dload içindeki update.app dosyasını sd kartımız içindeki dload klasörü içine kopyalıyoruz.
    F) Aynı şekilde kurulum yapıyoruz. Kurulum esnasında sd kartla ilgili hatalar alınabilir. Bu hatalardan dolayı kurulum biter bitmez telefon kapandığında ses açma + ses azaltma tuşlarının ikisine birden basılı tutuyoruz. Yeni kurulum hatasız bir şekilde başlayıp bitecektir.
    G) Emotion UI kurulumu bu kadardır. Aşağıda anlatıldığı gibi "tr/turkcell" dosya isimlerini değiştirmemize gerek yok çünkü Emotion UI kendisi düzeltecektir bunu.


    B229 Original recovery ve build.prop:http://yadi.sk/d/2P3NF6IL2mEDN
    Güncel Stock Rom takibi :http://www.huaweidevice.com/worldwide/technicaIndex.do?method=gotoProductSupport&productId=3942&tb=0);


    B229 Kurulumu: ( Yaptığınız işlemlerden dolayı telefonunuzda oluşabilecek herhangi bir problemin sorumluluğunun kendinize ait olduğunu unutmayınız! )

    1) CWM Recovery yüklemek ve Root olmak (Windows XP'de uygulanamıyor!):
    a) Bilgisayarınıza buradan java yükleyin.
    b) Buradan Android SDK Tools programını indirip kurun. Kurulum bittikten sonra "SDK Manager" otomatik olarak başlayacaktır. Başlamamışsa programlarınız arasından "Android SDK Tools" klasörünün içinden "SDK Manager"ı bulup çalıştırın.
    c) Şekildeki seçeneklerin seçili olduğundan emin olduktan sonra "Install 10 packages" butonuna tıklayın. Açılan pencereden "Accept All" butonuna tıklayın. Şekildeki gibi bir pencere açılacak ve dosyalar inmeye başlayacak. Bu işlem 20 dakika civarında sürecektir ve bitiminde bu pencere açılacaktır. Açık olan 2 pencereyi de kapatın.
    d) Telefonunuzu kapalı konuma almadan önce Hızlı ön yüklemenin kapalı, Geliştirici seçeneklerindeki USB hata ayıklamanın etkin olduğundan emin olun. Telefonunuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın. Ses azaltma butonuna basılı tutup açma/kapama butonuna basarak telefonunuzu açın. Telefonunuz açıldıktan sonra açma/kapama butonundan parmağınızı kaldırın ve 5 sn kadar bekledikten sonra ses azaltma butonundan da parmağınızı kaldırın. Telefon, ekranda Huawei logosu ile beklemede kalacaktır.
    e) Bilgisayarım üzerine gelerek sağ tıklayın ve "Özellikler" butonuna tıklayın. Burdan "Aygıt Yöneticisi" tıklayın. Açılan pencerede(blaze) "Blaze" sürücüsünü göreceksiniz. Blaze sürücüsü sütüne sağ tıklayarak resimdeki gibi "Sürücü Yazılımını Güncelleştirin"e tıklayın.
    f) Açılan pencereden alttaki seçeneği "Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara"yı seçin. İlerleyen pencereden "Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver"e tıklayın. İlerleyen pencereden "Android Phone" seçeneğini seçin.
    g) İlerleyen pencerede "ileri" butonuna tıklayın. Verilen "Sürücü Güncelleştirme Uyarısı" "Evet" butonuna tıklayarak onaylayın. Sonraki pencere işlemin başarıyla gerçekleştiğini anlatır ve aygıt yöneticisi şekildeki hali alır.
    h) Buradan "Android Control" programını indirip rar dosyasını normal klasöre çıkartın şekildeki gibi. İçindeki "cmd" isimli uygulamayı tıklayın (hata mesajı alırsanız "C:\Windows\System32" klasörü içindeki "cmd" isimli uygulamayı AndroidControl klasörünüzün içine koplayıp öyle çalıştırın). Açılan pencerede komut satırına sadece "fastboot flash recovery cwm.img" yazmanız yeterli. B229 orjinal recovery yüklemek isterseniz "fastboot flash recovery b229.img" yazmalısınız. Şekilde gördüğünüz gibi ardı ardına tüm recovery dosyalarını yükledim. Telefonumuza böylece CWM recovery yüklemiş olduk.
    i) Root olmak için: Telefonunuzda CWM recovery yüklü olmalı. Buradan Superuser uygulamasını indirip SD kartınıza kopyalayın. Telefonunuzu kapatın. Ses arttırma butonuna basılı tutup açma/kapama butonuna basarak telefonunuzu açın. Telefon açıldıktan sonra açma/kapama butonundan parmağınızı kaldırın.
    5 sn kadar bekledikten sonra CWM recovery menüsü açılacaktır. "Install from SD card" menüsünden SD kartınıza attığınız Superuser programını bulup yükleyin. Telefonunuzu yeniden başlattıktan sonra Superuser programının kurulu olduğunu göreceksiniz. Yani telefonunuz Root'lu olmuş olacak.

    2)Root yaptıktan sonra root explorer programını kuruyoruz. Bu program ile sistem dosyalarına müdahale edebiliyorsunuz.
    3)Root explorer kurduktan sonra(file manager gibidir) benim upload ettiğim düzenlenmiş build.prop dosyasını sd kartınızın ana klasörüne atın. root explorer programını çalıştırın (root yetkisi isteğine onay verin).
    sdcard klasörüne girin. oraya atmış olduğunuz build.prop dosyasını kopyalayıp "system" isimli klasör içerisine yapıştırın. böylelikle benim hazırladığım build.prop ile sisteminizdekini değiştirmiş oldunuz.
    4)build.prop dosyasını değiştirdikten sonra sıra geldi orjinal recovery yüklemek. Cwm recovery nasıl yüklediyseniz aynı yöntemle orjinal recovery yüklemelisiniz.
    5)Sıra geldi Huawei stock romunu yüklemeye. Sd kartınızda "dload" isimli bir klasör oluşturun ve update.app dosyasını bu dload isimli klasöre kopyalayın. Ses azaltma + Ses arttırma + power tuşları ile rom yüklemesini başlatın. Tavsiyem yükleme bittikten sonra aynı yüklemeyi tekrar yapmanızdır.
    6)Stock Romun turkcelle göre uyarlanması (notification toggle bar, radyo gibi eksik uygulamarın çalışması içindir)
    a) Stock Rom kurulumu bittikten sonra cwm ve root işlemlerini yapın. Root explorer kurun.
    b) Root explorer kurduktan sonra 2 dosyanın ismini değiştireceğiz. Root explorer açıp "Cust/hw/default" yolunu "Cust/turkcell/tr" olarak değiştirin.Yani "hw=turkcell" ve "default=tr" olacak.
    c) "Ayarlar / Yedekle ve sıfırla / Fabrika verilerine sıfırla / Telefonu sıfırla" yaparak telefonu sıfırlıyoruz.

    Stock rom kurmak için gerekli olan dosyalar:
    Android SDK (android driver için) :http://yadi.sk/d/57UXCaMzB5xu6
    Android Control (recovery yüklemek için):http://yadi.sk/d/qBtqfodvB62jK
    CWM ile root olmak için (Superuser):http://yadi.sk/d/fgz0X9TWB5wXK
    Root explorer :http://yadi.sk/d/VN4gTfdSB5xQm
    Radyo :http://yadi.sk/d/QEBSzMhX2m9GI
    IMEI yedeği almak için (5Iromtoolbox) :http://yadi.sk/d/gb5lCjr_2m9Gy
    Çin romlarını dload ile yüklemek için gereken build.prop :http://dl.dbank.com/c0krjqn1f1

    Costum rom deneyimi için:
    CM10.2 Android 4.3 Jelly Bean(by Stap75):http://d-h.st/95t
    CM10.2 Android 4.3 Gapps:http://d-h.st/Eoq
    CM10.1 Android 4.2.2 Jelly Bean(by Shevt):https://disk.yandex.com.tr/public/?hash=pHyvQ%2BrbmUmoE344oYVj/PZvzTNN/BlC8gsHW%2BPhLZM%3D
    CM10.1 Android 4.2.2 için Gapps:https://disk.yandex.com.tr/public/?hash=erAE3E7ChZ7K0BgtQYCTKy29mcJQPL8NrGsl36OTo5A%3D
    Miui V5:http://www.miui.com/download-26.html
    Miui gapps:
    Android 4.1.2;http://dl.dbank.com/c0rome1a4b
    Android 4.2.2;http://dl.dbank.com/c0efjjq0b9

    Androidle ilgili bazı teknik terim ve açıklamaları (yeşilcin sitesinden alıntıdır):
    Firmware: Telefon içerisindeki komple yazılım sistemidir. Yani Android. Marka ve modele göre farklı kodlamalar isimler alabilir. Bütün yazılımsal yapı firmware üzerine kurulur. Güncellemeler ve düzeltmeler asıl olarak firmware üzerine çıkar. Firmware için asıl kök yapı diyebiliriz.
    Rom: Kimileri firmware ile aynı kefeye koysa da aslında tam olarak onunla aynı değildir. Matematiksel olarak ifade etmek gerekirse Firmware > Rom'dur. Firmware için kök yapı demiştik, Rom için de bu kök yapıyı kullanıcılara göre özelleştiren ve onlara yönelik ek yazılım ve ayarlar içeren yazılım diyebiliriz. Google Android firmware i geliştirip samsung'a verdikten sonra, samsung da stock rom üretip bunu cihaza yükleyip piyasaya sunar.
    Stock Rom: yazılım üreticisi Google ın ürettiği firmware'in cihaz üreticileri tarafından kendi cihazlarına göre özelleştirilmiş hali.
    Custom Rom: üretici firmaların piyasaya sürdüğü stock romların, geliştirici kullanıcılar tarafından üzerinde performans ve görselliğe yönelik değişiklikler içeren modifiye edilmiş hali.
    Kernel: donanımlar ile işletim sistemi arasındaki çalışmayı sağlayan ve kontrol eden yapı.
    Wipe: kabaca silmek demektir. bu terimi gördüğünüz yerlerdeki işlemler sistemdeki ayar ve kullanıcı verilerini siler.
    wipe data/factory reset: recovery seçeneklerinden birisidir. uygulandığında SD card bölümü hariç herşey sıfırlanır.
    wipe cache partition: uygulandığında, kurulumlar esnasında oluşturulan geçici dosyaların temizlenmesini sağlar. kullanıcı verileri(rehber vs.) silinmez. bilgisayarınızda bulunan temp dosyasının temizlenmesi gibidir.
    Non-Wipe: sistem ayarları ve kullanıcı verileri üzerinde değişiklik yapmayan yazılımlardır.
    Recovery: kabaca kurtarma anlamına gelir.
    Download Mod: cihaza firmware yapısı içerisindeki dosyaları yüklemede kullanılan çalışma modudur.
    Recovery Mod: cihazı zor durumlarda kurtarmaya yarayan çalışma modudur. içerisinde birkaç sıfırlama seçeneği olduğu için bu isim verilmiştir.
    Custom Binary Counter (rom counter): orjinal olmayan firmware, custom rom ve kernel yüklemelerinin her birinde 1 artan sayaçtır. download moduna girildiğinde görebilirsiniz.
    Jig: download moduna tuş kombinasyonu ile girmeyen ve rom yükleme sayacını sıfırlamak için kullanılan minik usb aparatı.
    Market: resmi ve gayri resmi olarak bulunan uygulama ve oyunların edinildiği kaynaktır.
    BLN: Açılımı Back Light Notification'dır. Normalde android cihazlarda bulunmayan bir özellik olan çağrı yada mesaj geldikten sonra uyarı görüntülenmemesi özelliğini ekleyen fonksiyondur.
    Wipe Dalvik Cache: Sistem içerisinde bulunan uygulama artıklarını temizlemek için kullanılır. Rom yüklemelerinden sonra oluşacak açılış sorunlarında tavsiye edilir. CWM Recovery menüsünde bulunur.
    AOSP: Açılımı Android Open Source Project olan ve Android Açık Kaynak Projesi olarak çevrilebilen androidin tabanını oluşturan kısaltılmış terimdir. esas olarak hiçbir android sürümünü baz almayan ve dağıtılan kaynak kodlardan üretilmiş romları tanımlamak için kullanılır. örnek olarak miui ve cyanogen gösterilebilirler.


    Teknik Özellikler:
    Boyutlar: P1 – 7.69mm x 64.8mm x 129mm; P1 S – 6.68mm x 64.8mm x 129mm
    4.3-inch super AMOLED 960 x 540 touch screen with Corning Gorilla Glass
    Dual-core 1.5GHz TI OMAP 4460 Cortext-A9 işlemci
    SGX 540 GPU
    Android 4.0 Ice Cream Sandwich
    1670 mAh/1800mAh pil
    5.1 surround sound with Dolby Mobile 3.0 Plus
    8-megapixel arka kamera, 1080p HD video
    1.3-megapixel HD ön kamera, 720p HD video
    Dual flash LED and HDR
    WiFi 802.11b/g/n
    Bluetooth 3.0 HS
    Supports UMTS 5 Bands 850/900/AWS/1900/2100 MHz and GSM 4 Bands
    1GB RAM and 4GB ROM





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazrfv -- 23 Şubat 2014; 20:33:44 >



  • kardeş emeğine sağlık b226 romu yükledim şarj süresi falan çok iyi ama 8 mp de fotoğraf çekerken wide modu yok bu da beni çok sinir ediyor çözümü varmıdır ???http://www.huaweidevice.com/worldwide/technicaIndex.do?method=gotoProductSupport&productId=3942&tb=0); bide burdaki kernel nedir nasıl yüklenir yararları nelerdir bir bilgin varmı ? ayrıca şunuda eklemek istiyorum turkcell romuna göre performans gerçekten arttı yalnız antutu bencmarkta 75xx alırken şimdi 61xx alıyorum sebebi nedir ? şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasirga2892

    kardeş emeğine sağlık b226 romu yükledim şarj süresi falan çok iyi ama 8 mp de fotoğraf çekerken wide modu yok bu da beni çok sinir ediyor çözümü varmıdır ???http://www.huaweidevice.com/worldwide/technicaIndex.do?method=gotoProductSupport&productId=3942&tb=0); bide burdaki kernel nedir nasıl yüklenir yararları nelerdir bir bilgin varmı ? ayrıca şunuda eklemek istiyorum turkcell romuna göre performans gerçekten arttı yalnız antutu bencmarkta 75xx alırken şimdi 61xx alıyorum sebebi nedir ? şimdiden teşekkürler

    Hocam o kernel sadece rom gelistiricileri icin. altinda oyle yaziyo. Kurmaya gerek gormedim. Aslinda denemek lazim. B226 guzel ama eksiklikler var romda. Ustteki notification bar yok misal. Kameraya dikkat etmedim ve fikrim yok acikcasi. Kerneli kurmak faydali olabilir ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HasanUyar

    Herkeze iyi geceler.
    Su huaweinin kullanici ara yuzu emotion ui
    Guzel Biseye Benziyor Bunu Nasil Yukleyebiliriz Bilginiz Varmi Yada Bu Bizm Telfnlars Gelickmi

    hocam ben de yeni öğrendim sayende. güzel bir ara yüz. beğendim. okuduğum habere göre yıl sonuna doğru özellikle bizim tele gelecekmiş

    http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/iFA-2012--Huawei-Emotion-Ui-arayuzunun-dagitimina-basliyor.htm

    http://en.ui.vmall.com/intro.html?ystfuv





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedBoy -- 12 Kasım 2012; 10:44:57 >
  • B226 sürümündeki Notification Bar olayı Powerful Control uygulamasıyla geri geliyor ve istediğiniz gibi özelleştiriyorsunuz Kullanmanızı tavsiye ederim.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.powerfulcontrol.free

     Huawei Ascend P1 - U9200
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: HasanUyar

    Herkeze iyi geceler.
    Su huaweinin kullanici ara yuzu emotion ui
    Guzel Biseye Benziyor Bunu Nasil Yukleyebiliriz Bilginiz Varmi Yada Bu Bizm Telfnlars Gelickmi

    hocam ben de yeni öğrendim sayende. güzel bir ara yüz. beğendim. okuduğum habere göre yıl sonuna doğru özellikle bizim tele gelecekmiş

    http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/iFA-2012--Huawei-Emotion-Ui-arayuzunun-dagitimina-basliyor.htm

    http://en.ui.vmall.com/intro.html?ystfuv




    Hali hazırda bir rom var Emotion kullanan rom var nette JB tabanlı EMIUI fakat bir çok bug içeriyor... Denemedim okuduklarıma göre tavssiye edilmilmiyor.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: HasanUyar

    Herkeze iyi geceler.
    Su huaweinin kullanici ara yuzu emotion ui
    Guzel Biseye Benziyor Bunu Nasil Yukleyebiliriz Bilginiz Varmi Yada Bu Bizm Telfnlars Gelickmi

    hocam ben de yeni öğrendim sayende. güzel bir ara yüz. beğendim. okuduğum habere göre yıl sonuna doğru özellikle bizim tele gelecekmiş

    http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/iFA-2012--Huawei-Emotion-Ui-arayuzunun-dagitimina-basliyor.htm

    http://en.ui.vmall.com/intro.html?ystfuv




    Hali hazırda nette Emotion kullanan EMIUI rom var.. fakat bir çok bug içeriyor okuduklarıma göre...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarictenGazel -- 13 Kasım 2012; 11:20:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc


    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc

    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    arkadaşlar şimdi tele cm10 jelly bean yükledim. kelimenin tam anlamıyla muhteşem. jelly bean deneyimini yaşıyorum. telefon resmen uçuyo yaa :)


    1080 video kaydı yapamıyormuş ama bu yüklememe nedenim :)

    denemedim hiç ama şimdi baktım 4.2 çıkmış ya :) onu denicem.

    Link verir misin kardeşim

    CM 10.1 :http://www.mediafire.com/?otdwz2vxg8xrhdi

    google uygulamaları çıkmıyo içinden. cwmden yüklemek için google uygulamarı bu linkte:http://goo.im/devs/UniqueDroid/gapps/gapps-4.2.1/gapps-jb-4.2.1-20121129-signed.zip

    sistemi yükleyince yorumları yaparım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedBoy -- 5 Aralık 2012; 23:19:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc


    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc

    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    arkadaşlar şimdi tele cm10 jelly bean yükledim. kelimenin tam anlamıyla muhteşem. jelly bean deneyimini yaşıyorum. telefon resmen uçuyo yaa :)


    1080 video kaydı yapamıyormuş ama bu yüklememe nedenim :)

    denemedim hiç ama şimdi baktım 4.2 çıkmış ya :) onu denicem.

    Link verir misin kardeşim

    CM 10.1 :http://www.mediafire.com/?otdwz2vxg8xrhdi

    google uygulamaları çıkmıyo içinden. cwmden yüklemek için google uygulamarı bu linkte:http://goo.im/devs/UniqueDroid/gapps/gapps-4.2.1/gapps-jb-4.2.1-20121129-signed.zip

    sistemi yükleyince yorumları yaparım .

    Eyvallah bende 1 hafta içinde denerim merak ettim çok. Bide cm10 theme chose temalarina bayılıyorum sırf o yüzden yüklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar emotion ui nin B512 kodlu sürümü yayınlanmış. tabi çin bölgesi için. ama içerisinde türkçe dil seçeneği var. yükleyip denedim ama şahsen pek beğenmedim. meraklısı için linki;

    http://www.fengbao.com/huawei_rom/huawei_p1_rom/2012/1022/191779.html

    bu sitede her telefona ait bir çok rom yayınlanıyor. takip edilebilir bir site.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedBoy -- 9 Aralık 2012; 22:38:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc


    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: apoxxx

    Medboy neresini begenmedin eksikligi varmi detayli bi aciklama yazarmisin.

    detaylı bir açıklama yapamıcam çünkü fazla romu inceleyemedim. kullandığım jelly bean romuna geri döndüm hemen çünkü çok memnunum cm10 dan. bu arada cm10 romun 1080p video çekenini de buldum.
    bu emotion ui romunu incelemek lazım. ısınamadım ya işte :) siz de deneyin. belki gayet güzeldir. zevk meselesi.

    1080 video çeken romun linkini alabilirmiyim o zaman yerinde durmuyorsun be abi her romu denedin maşallah

    lanet olsun içimdeki huawei sevgisine :) ideos x5 ten gelen bir alışkanlık bu :)

    cm10 un 5 gün önce yeni sürümü çıkmış. ayrıca bunda 5 tane teması da var. cm10 dan şaşmam ben ya çok sevdim bu romu. kamera uygulaması açıkken üstten parmağınızı kaydırın çekilen resimlerin bulunduğu klasör açılıyor. gayet şık :) bu romda işlemci 1,2Ghz olarak sabitlenmiş. işlemci hızını 1,5 yapmama rağmen restart işleminden sonra 1,2 oluyor tekrar. ama hızı yine muhteşem. 1,2 olması batarya süresini uzatacaktır.

    buyrun linki:http://pan.baidu.com/share/link?shareid=128944&uk=805681119
    çincesi olmayanlar için sağdaki beyaz zeminli butona basacaksınız :p



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedBoy -- 10 Aralık 2012; 11:47:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc


    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: apoxxx

    Medboy neresini begenmedin eksikligi varmi detayli bi aciklama yazarmisin.

    detaylı bir açıklama yapamıcam çünkü fazla romu inceleyemedim. kullandığım jelly bean romuna geri döndüm hemen çünkü çok memnunum cm10 dan. bu arada cm10 romun 1080p video çekenini de buldum.
    bu emotion ui romunu incelemek lazım. ısınamadım ya işte :) siz de deneyin. belki gayet güzeldir. zevk meselesi.

    1080 video çeken romun linkini alabilirmiyim o zaman yerinde durmuyorsun be abi her romu denedin maşallah

    lanet olsun içimdeki huawei sevgisine :) ideos x5 ten gelen bir alışkanlık bu :)

    cm10 un 5 gün önce yeni sürümü çıkmış. ayrıca bunda 5 tane teması da var. cm10 dan şaşmam ben ya çok sevdim bu romu. kamera uygulaması açıkken üstten parmağınızı kaydırın çekilen resimlerin bulunduğu klasör açılıyor. gayet şık :) bu romda işlemci 1,2Ghz olarak sabitlenmiş. işlemci hızını 1,5 yapmama rağmen restart işleminden sonra 1,2 oluyor tekrar. ama hızı yine muhteşem. 1,2 olması batarya süresini uzatacaktır.

    buyrun linki:http://pan.baidu.com/share/link?shareid=128944&uk=805681119
    çincesi olmayanlar için sağdaki beyaz zeminli butona basacaksınız :p

    Çincemiz yok teşekkür ederiz
    Yalnız bu 1.2 Ghz da çalışması stock romla karsilastirildiginda ne kadar hızlı veya ne kadar yavaş. Bide şebeke durumu nasıl hattın çekmemesi gibi bi durum yasatmiyor dimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.multiupload.nl/IDRG1JCDPX şöyle bir link buldum ama işe yarar mı bilmiyorum

    Huawei android phone usb driver
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1yolcu

    Merhaba arkadaşlar Android sdk tools ne işe yarar nerden yüklemeliyim o zaman sürücü sorununu aşmış olacakmıyım acaba xp de sorun yaşıyorum ayrıca telefonu kablo ile bağladımğımda usb den internet paylaşımı yapabilir miyim ?

    Sn medboy siz gerçekten öncüsünüz bu konuda 4,1 jb geçersek eğer sürücü sorununu aşmış olacak mıyız ?

    dostum öncelikle verdiğin linkte dosyalar silinmiş. içeriğini anlayamadım.
    amahttp://ankabilisim.org/2012/10/huawei-ascend-p1-u9200-clockworkmod-recovery-kurulmasi/ bu linkte gerekli herşey anlatılıyor. burdaki tek kilit nokta telefonunuza cwm yüklemeniz. bunu başardığınız sürece sorun kalmıyor. sonrasında root olup build.prop değiştirmek ve rom yüklemek kalıyor. açıkçası ben de xpde problem yaşadım. sanırım doğru javayı yüklemek lazım. doğru işletim sistemi ve 32 veya 64 biti seçmek gerekiyor. telefonla tabiki usb ve wireless olarak net paylaşımı yapabiliyorsunuz.
    cm10 4.1 jellybean romunu herkesin kullanmasını tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc


    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: apoxxx

    Medboy neresini begenmedin eksikligi varmi detayli bi aciklama yazarmisin.

    detaylı bir açıklama yapamıcam çünkü fazla romu inceleyemedim. kullandığım jelly bean romuna geri döndüm hemen çünkü çok memnunum cm10 dan. bu arada cm10 romun 1080p video çekenini de buldum.
    bu emotion ui romunu incelemek lazım. ısınamadım ya işte :) siz de deneyin. belki gayet güzeldir. zevk meselesi.

    1080 video çeken romun linkini alabilirmiyim o zaman yerinde durmuyorsun be abi her romu denedin maşallah

    lanet olsun içimdeki huawei sevgisine :) ideos x5 ten gelen bir alışkanlık bu :)

    cm10 un 5 gün önce yeni sürümü çıkmış. ayrıca bunda 5 tane teması da var. cm10 dan şaşmam ben ya çok sevdim bu romu. kamera uygulaması açıkken üstten parmağınızı kaydırın çekilen resimlerin bulunduğu klasör açılıyor. gayet şık :) bu romda işlemci 1,2Ghz olarak sabitlenmiş. işlemci hızını 1,5 yapmama rağmen restart işleminden sonra 1,2 oluyor tekrar. ama hızı yine muhteşem. 1,2 olması batarya süresini uzatacaktır.

    buyrun linki:http://pan.baidu.com/share/link?shareid=128944&uk=805681119
    çincesi olmayanlar için sağdaki beyaz zeminli butona basacaksınız :p


    Bu rom türkçe değilmiş söyleyeydin keşke :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc

    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc


    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: apoxxx

    Medboy neresini begenmedin eksikligi varmi detayli bi aciklama yazarmisin.

    detaylı bir açıklama yapamıcam çünkü fazla romu inceleyemedim. kullandığım jelly bean romuna geri döndüm hemen çünkü çok memnunum cm10 dan. bu arada cm10 romun 1080p video çekenini de buldum.
    bu emotion ui romunu incelemek lazım. ısınamadım ya işte :) siz de deneyin. belki gayet güzeldir. zevk meselesi.

    1080 video çeken romun linkini alabilirmiyim o zaman yerinde durmuyorsun be abi her romu denedin maşallah

    lanet olsun içimdeki huawei sevgisine :) ideos x5 ten gelen bir alışkanlık bu :)

    cm10 un 5 gün önce yeni sürümü çıkmış. ayrıca bunda 5 tane teması da var. cm10 dan şaşmam ben ya çok sevdim bu romu. kamera uygulaması açıkken üstten parmağınızı kaydırın çekilen resimlerin bulunduğu klasör açılıyor. gayet şık :) bu romda işlemci 1,2Ghz olarak sabitlenmiş. işlemci hızını 1,5 yapmama rağmen restart işleminden sonra 1,2 oluyor tekrar. ama hızı yine muhteşem. 1,2 olması batarya süresini uzatacaktır.

    buyrun linki:http://pan.baidu.com/share/link?shareid=128944&uk=805681119
    çincesi olmayanlar için sağdaki beyaz zeminli butona basacaksınız :p


    Bu rom türkçe değilmiş söyleyeydin keşke :)


    Emre ama bak 4.2 de turkce vardi. Bak istersen ona.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy


    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc

    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc


    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: apoxxx

    Medboy neresini begenmedin eksikligi varmi detayli bi aciklama yazarmisin.

    detaylı bir açıklama yapamıcam çünkü fazla romu inceleyemedim. kullandığım jelly bean romuna geri döndüm hemen çünkü çok memnunum cm10 dan. bu arada cm10 romun 1080p video çekenini de buldum.
    bu emotion ui romunu incelemek lazım. ısınamadım ya işte :) siz de deneyin. belki gayet güzeldir. zevk meselesi.

    1080 video çeken romun linkini alabilirmiyim o zaman yerinde durmuyorsun be abi her romu denedin maşallah

    lanet olsun içimdeki huawei sevgisine :) ideos x5 ten gelen bir alışkanlık bu :)

    cm10 un 5 gün önce yeni sürümü çıkmış. ayrıca bunda 5 tane teması da var. cm10 dan şaşmam ben ya çok sevdim bu romu. kamera uygulaması açıkken üstten parmağınızı kaydırın çekilen resimlerin bulunduğu klasör açılıyor. gayet şık :) bu romda işlemci 1,2Ghz olarak sabitlenmiş. işlemci hızını 1,5 yapmama rağmen restart işleminden sonra 1,2 oluyor tekrar. ama hızı yine muhteşem. 1,2 olması batarya süresini uzatacaktır.

    buyrun linki:http://pan.baidu.com/share/link?shareid=128944&uk=805681119
    çincesi olmayanlar için sağdaki beyaz zeminli butona basacaksınız :p


    Bu rom türkçe değilmiş söyleyeydin keşke :)


    Emre ama bak 4.2 de turkce vardi. Bak istersen ona.

    Xda da buldum cm10un başka bir sürümünü onu kurdum valla canavar gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc

    Xda da buldum cm10un başka bir sürümünü onu kurdum valla canavar gibi

    hangisi o? linkini verir misin?

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1930207

    Buyur kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc


    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc

    Xda da buldum cm10un başka bir sürümünü onu kurdum valla canavar gibi

    hangisi o? linkini verir misin?

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1930207

    Buyur kardeşim

    dostum bu zaten benim linkini verdiğim rom. linkini verdiğin konunun en son mesajlarına bakarsan romla ilgili bug vermişim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc


    quote:

    Orijinalden alıntı: MedBoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: yEmreozc

    Xda da buldum cm10un başka bir sürümünü onu kurdum valla canavar gibi

    hangisi o? linkini verir misin?

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1930207

    Buyur kardeşim

    dostum bu zaten benim linkini verdiğim rom. linkini verdiğin konunun en son mesajlarına bakarsan romla ilgili bug vermişim


    Yorumları okumak hiç huyum değildir malesef :) ingilizcemde pek iyi sayılmaz ama sanırım ekran parlaklığı ile ilgili bi bug var dediğine göre . kilit ekranında bi solma oluyor doğru. Ama diğer açıdan çok stabil bir rom bence . cm teması değiştirdiğinde arayüz hatası alıyorum ama sadece görüntüde bi hata oluyor normalde hata yok. baska hata almadım şimdiye kadar. 1080 video çekim seçeneği işaretlendiğinde hata veriyor ve kapanıyor kamera malesef. türkçe olmayan romda bu hata çözülmüştü ama malesef türkçe değil işte :) Merak ettiğim bi konu cm güncellemesi telefonun güncelleme kısmından yapılabilinecek mi yoksa orası süs amaçlı konulmuş bi menü mü :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.