Şimdi Ara

iSuppli : iPad mini modelinin maliyeti 188$

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • iSuppli : iPad mini modelinin maliyeti 188$





    Piyasaya sürülen ve ses getiren pek çok elektronik cihazın üretim maliyetlerinin hesaplanması artık bir gelenek haline geldi. iSuppli firmasının masaya yatırdığı son ürün iPad mini modeli oldu.




    7.9 inçlik bir ekrana ve çift çekirdekli A5 işlemciye sahip olan iPad mini, 16GB WiFi versiyonu 329$, 32GB WiFi versiyonu 429$, 64GB WiFi versiyonu 529$ olacak şeklinde fiyat etiketine sahip.




    Depolama kapasitesi arttıkça modelin fiyatı da artıyor. Ancak AllThingsD sitesinin araştırmalarına göre Apple her 16GB kapasite için 15.50$ maliyet ödüyor. Bu durumda yüksek depolama kapasitesine sahip versiyonlar daha fazla kar getiriyor. Google da Nexus 7 tabletinin 8GB versiyonunu maliyetine satarken, 16GB versiyonu ise bir miktar kar getiriyor.




    iSuppli, yaptığı incelemede iPad mini modelinin 16GB versiyonunun fiyatını 188$ olarak hesaplamış. Bileşenler arasında en fazla maliyet LG Display ve AU Optronics tarafından üretilen 7.9 inçlik diagonal ekran. Bu bileşen 80$ ile tüm maliyetin yüzde 43'ünü oluşturuyor. Apple, Samsung ile olan bellek yongası ve ekran ortaklığını sona erdirdiği için sadece A5 işlemci Samsung tarafından üretiliyor.




    Apple, iPad mini satışlarından büyük karlar elde etse de kağıt üzerindeki 141$'ın hepsi kendisine kalmıyor. Pazarlama, Ar-Ge çalışmaları gibi bileşen haricinde maliyete eklenen durumlar da var. Ancak yine de bu Apple'ın hatırı sayılır kar elde ettiği gerçeğini değiştirmiyor.

     

     








  • Paylaşım için teşekkürler!

  • Allah gozunuzu doyursun be. Her 16 gb basina bindirim yapiyorlar. Bari o konuda biraz daha insafli olun. Bu fiyat politikasi sizi bitirir insaallah.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaRaNoZ

    Allah gozunuzu doyursun be. Her 16 gb basina bindirim yapiyorlar. Bari o konuda biraz daha insafli olun. Bu fiyat politikasi sizi bitirir insaallah.


    eşit olarak
    />

  • Aynen 16 gb dan karları düşük ama boyur arttıkça inanılmaz artıyor fiyatlar

  • quote:



    Pazarlama, Ar-Ge çalışmaları gibi bileşen haricinde maliyete eklenen durumlar da var.


    Pazarlama ve diğerleri tamamda, teknoloji kuruluşları arasında ar-ge ye en aza para ayıran firmalardan biri appledır. Ar-ge ye ayırdığı para gelirinin %3-4une bile tekebül etmiyor.

    iSuppli : iPad mini modelinin maliyeti 188$


    iSuppli : iPad mini modelinin maliyeti 188$



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 5 Kasım 2012; 10:58:41 >




  • google ile karsilastirma yapmak bence haksizlik olur. cunku google in tabletten para kazanmaya ihtiyacii yok. cihaz uretmesinin temel amaci diger android isletim sistemine sahip cihaz ureticilerine referans olmak, citayi ayarlamak. bu zamana kadar urettigi ve urettirdigi cihazlarda bu amaca hizmet etti.

    apple'in karsilastirilacagi sirketler samsung htc asus vs vs olmali. hatta bu sirketleri de google ile karsilastirmak onlar icin haksizlik olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple ipad miniyi 279$ veya 299$ gibi bir fiyattan başlatsaydı sürümden çok kar ederdi yine.
    nasıl olsa satılacak diye yüksek fiyat çekiyorlar
  • Umarım elinde patlar,15 dolar maliyet farkıyla 85 dolar kâr ediyor sadece depolamadan ötürü bravo sana Apple.Hem ipad 2 ayarında çıkart bende milleti yol.

  • arge ye ne ayıracak yahu bildiğin ipad ın küçüğü bu sanki yep yeni bi cihaz tasarım var da. millet koyun olduğu sürece söğüşleyen çok olur. pc de de o işlemci fiyatları nedir öyle yahu en dandirik işlemciler 250 - 300 den başlıyor ekran kartı desen öyle bi süre satılmazsa hepsinin aklı başına gelir de millet dayanamıyor gidip alıyor.

  • 188 ise 200 e satmaları imkansız

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

    188 ise 200 e satmaları imkansız

    200 e satan kim la
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klack

    quote:

    Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

    188 ise 200 e satmaları imkansız

    200 e satan kim la

    nexus 7 ile kıyaslaması yapıldı fiyat için , ondan şey ettim
  • Ben bu tahminlerin doğru olduğunun düşünmüyorum. Diyelimki bu bu cihazdan 20 milyon satacak. 20milyon sipariş ettiği lcd panelin fiyatoı 80 dolarsa bu panelin perakende fiyatı enaz 150- 200 dolar olması lazım ki hiç sanmıyorum!!
    Bu maliyet fiyatları hacimle çok çok düşük olması gerekiyor?
    Hem 80 dolardan 20 milyon panel alsan 1.6 milyar dolar eder!!!
    16gb flash 15 dolar da perakende fiyatıdır. 20 miyonda tanesinin fiyatı okadar olması imkansız
    Bu malileyetler çok daha altındadır.

  • bence o kadar bile etmez

  • appstore a bi deger bicsinler bakalim yapabiliyorlar mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    quote:

    Pazarlama, Ar-Ge çalışmaları gibi bileşen haricinde maliyete eklenen durumlar da var.
    Pazarlama ve diğerleri tamamda, teknoloji kuruluşları arasında ar-ge ye en aza para ayıran firmalardan biri appledır. Ar-ge ye ayırdığı para gelirinin %3-4une bile tekebül etmiyor.
    iSuppli : iPad mini modelinin maliyeti 188$
    iSuppli : iPad mini modelinin maliyeti 188$


    hocam %3 dediğin diğer firmaların ar-ge masraflarını 2-3 katını oluşturuyor. % olarak bakarsak bu kadar cok ciro yapan şirkette düşük olması muhtemel. Emin olun ipad miniye rakip olsa fiyatlar aşağıya gelir. adamlar malesef bunun bilincinde..





  • Buraya yorum yazanların çoğu işallah bir ışletme kurup bir ürün üretmez. Gıder olarak sadece parça maliyetlerini hesaplayacağınız için yüksek bir ihtimal iflas edeceksiniz çünkü.
    Bu bakış açışıyla bakkal bile işletilmez yahu.
    Birde yukarıda bir arkadaş Apple'ın ARGE ye ayırdığı bütçeden bahsetmiş.
    Apple müşteri memnuniyeti konusunda en çok sevilen ve tercih edilen marka. Hal böyleyken ARGE ye ayırdığı bütçe son kullanıcı için hiç bir şey ifade etmiyor.
    iOS ve App store da bu aletin en önemli giderleridir.
    Android gibi bedava elde edilmiyor başka üreticiler gibi. E google ucuz satiyor ürünlerini diyeceksiniz ama Google'ın neden para kazandığını herkes biliyor sanırım.
    Dığer üreticilerin fiyatlarına gelirsek yazılımı bedava kullanıp cihazlarını ipad ile aynı fiyata satıyorlar. Asıl üçkağıt politikası uygulayanlar bu markalar.
    Ama bunu görebilmek için nefret şalterlerinizi kapatıp gözünüzü açmanız gerekiyor tabiki.




  • android ucuz ve herşeyi ile adi çünkü herşey bedava android beş para etmez ama apple dan daha çok yenilik beklerdim tekelleşdiği ortada!

  • sadece apple değil ki bütün firmalar çok ucuza üretiyor

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.