Şimdi Ara

Seagate Barracuda 2 TB 3.5'' / Aldım - sonuç çok iyi 222mb max (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
5.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Orijinalden alıntı: Satisfaction45

quote:

Orijinalden alıntı: MASTERMIND

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st2000dm001-35-2tb-barracuda-sata-30-64mb-cache--7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=58492

Arkadaşlar bundan sipariş ettim. İnternette yorumlarda dört beş kişi sesinden şikayetçi olmuş, bazıları ise çok memnun. Bu HDD yi kullanan var mı?

Sana harddisk geldi mi bilmiyorum ama sesin nedeni şu: Güç tasarrufu için harddisk kendini belli bir süre sonra kapatıyor kafa en başa geldiğinde ses çıkarıyor sonra sen tekrar diske erişmeye çalıştığında disk tekrar çalışıyor tekrar aynı ses çıkıyor.
    Gelişmiş güç seçeneklerinden harddiskleri kapama süresini hiçbir zaman olarak ayarlayabilirsin windowstan.
     Seagate Barracuda 2 TB 3.5'' / Aldım - sonuç çok iyi 222mb max

Mesela ben sistemi o disk üzerine kurduğum için hiçbir zaman gücü kesemiyor windows istese bile.
    Eğer sorun devam ederse bölümü sürekli aktif tutmak için o harddisk üzerinde de bir pagefile dosyası oluşturabilirsin.
    Anlamadığın yer olursa alıntıla.

Arkadaş çok haklı deyim yerindeyse anas... belliyo makinanınSizdede aynı sorun varsa kapatın

yaww bende ses falan yok performans yerinde şu anda canavar gibi valla

inşallah ilerde sorun falan yaşamam

bugün eve gittiğim zaman kuracam yeni hdd ke win 7 ve oyunları c sürücüsüne 500 gb ayıracam malum oyunlar standart 15 gb oldu 10 tane yüklesek 150 gb yapar

sonuç olarak hdd gerçekten başarılı ben olsam ssd ye vereceğim parayla bir tane daha segate barracuda 2 TB alıp Raid0 yaparak kullanırım SSD den bi farkı kalmaz alitx kardeşimin 3 adet hdd ki raid 0 yapmış 597 mb/sn ye ulaşmış okuma hızı olarak

Hocam işte orada yanılıyorsun. SSD'ler 4K okuma ve yazma hızları ve erişim süreleri ile bilmemkaç yüz kat daha hızlıdır. Mesela bizim HDD'nin erişim süresi 14.0 ise SSD'lerin 0.1 oluyor. Dünyanın en iyi 4 tane HDD'sinden raid yap, yine de alt segmen bit SSD edemiyor.

Not:4 lü raid yapmış ve elime bugüne kadar 4 tane ssd geçmiş biri olarak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 3 Aralık 2012; 17:37:03 >

• yaww her neyse işte arkadaş ben metal hdd leri daha çok benimsiyorum ssd sanki oyuncak gibi çipler bozulursa ortada kalır insan bişey yapamaz

ama metal her zaman için iyidir en azından ben böyle düşünüyorum zaten ssd bende arkadaşın pc de denedik o kadarda abartılacak ahım şahım bir hız göremediim doğrusu
  • quote:

yaww her neyse işte arkadaş ben metal hdd leri daha çok benimsiyorum ssd sanki oyuncak gibi çipler bozulursa ortada kalır insan bişey yapamaz

ama metal her zaman için iyidir en azından ben böyle düşünüyorum zaten ssd bende arkadaşın pc de denedik o kadarda abartılacak ahım şahım bir hız göremediim doğrusu

nasıl göremedin ya, benim mesela oyunlara giriş çıkış yapmam anında oluyor.

• valla bende western digital caviar blackle oyunlara anında girip çıkıyorum sorun yok zaten

şu anda ssd ye para vermek bence aptallık 128 gb ssd alıp win7 ve programları kurduğun zaman 60-70 gb boş yer kalıyor şaka gibi yaww bizzat denedim ve gördüm
  • quote:

valla bende western digital caviar blackle oyunlara anında girip çıkıyorum sorun yok zaten

şu anda ssd ye para vermek bence aptallık 128 gb ssd alıp win7 ve programları kurduğun zaman 60-70 gb boş yer kalıyor şaka gibi yaww bizzat denedim ve gördüm

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

quote:

valla bende western digital caviar blackle oyunlara anında girip çıkıyorum sorun yok zaten

+99

Pentium 4 den Core 2 Duo'ya geçtiğimde bile bu kadar fark hissedememiştim. SSD candır. HDD olaran PC'yi kullanamaz oldum.

•  Seagate Barracuda 2 TB 3.5'' / Aldım - sonuç çok iyi 222mb max
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

işte seagatenin farkı beyler en iyi mekanik hdd ki almışımda haberim yokmuş meğer

+9999

• quote:

Orijinalden alıntı: Sprinqfield

aynısından bende de var şuanda müdür. Biip biip diye ötüyo ve rpm'den kaynaklı ayrı bi sorunuda var. Sende o Biip sıkıntısı var mı ?

Hocam o otme sende demı var? Bendeki aynı model ama 5900 rpm.Garantıye yollamadım degsirler veriler gider diye.Sırf devre kartı denemek için sıfır urun almak ıstıyorum ama oda elimde kalcak dıye korkuyorum.
  • Sabah hdd araştırayım dedim 30 40 dk...Çok merak ettim şimdi ..değerler süper ..Hatta evden çıkıyorum almaya gidiyorum saat 10:30 da vatan elmadağda olurum ...Akşam Windows 8 hd tune koyarım ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alptughan -- 16 Aralık 2012; 9:53:36 >
  • Bide şunu sorayım bu hdd den kesin alacağım ama 1 ay sonra bundan 1 tane daha alıp raid yapma gibi bi ihtimalim var yada ssd de alabilirm.Mimarlık öğrencisiyim Autocad ve 3ds max her iki programda 3d modelliyorum.Kullandığım hdd sata2 500gb caviar black anakartta sata 6 gb/s desteği var.Hangi seçenek bu dosyları daha hızlı açmamı sağlar ssd mi raid mi?. Şimdiden teşşekürler.(CPU phenom 840@3.8 ramler 8gb 1866 cl8 tabiki phenom 840 1333 tıkıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alptughan -- 16 Aralık 2012; 10:02:27 >
  • Bende 80 GB Samsung HDD var. Kendileri 9 yaşına girdi ne ses var nede bozukluk sapa sağlam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToTeM

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bu diskle ayni fiyata wd green var ve sanirim o 130mb i zor geciyor. Baya fark var gercekten.

Bendeki problemli olan işte Sata 2 de 120 yi geçmedi. Sizdeki Hdd nin sata 2 değeri eğer ss deki gibiyse bendekini 2 ye katlamış neredeyse ...

sizin aldığınız değer sata2 ye göre gayet normal bir değer
    green serisi hddler zaten en yavaş serisidir birde sata2 ye taktığıınızda o sonuç gayet doğal

sata 2 max raid performans 300 unutmayın ki ve tek diskte 150mb yi görenler kendilerini şanslı hissediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teardrops

e bende ki raid0 senin değerler ile aynı yanlış nerede

sata 2 mi sata 3 mü kullanıyorsun ? disklerin modelleri nedir ?
  • quote:

kredi kartım yok babamın kredi kartını almayıda beceremiyorum nasıl alacam ben bu canavarı

birde bu diski kullanan arkadaşlara bir sorum hdd toplamda kaç gb görünüyor ??

2000 gb olacağını sanmıyorum o yüzden sordum ...

bütün hddler genelde standarttır
    ve 2TB olanlar genelde 1.8TB GELİR

• quote:

Orijinalden alıntı: İnception77

quote:

kredi kartım yok babamın kredi kartını almayıda beceremiyorum nasıl alacam ben bu canavarı

1 gb=1024 mb değil de 1000 mb olarak görülüyor gibi bir şey olduğu için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alitx3

CC46, CC47, CC49, CC4C, or CC4G. bu fw lere sahip olanalar CC4H güncelleyebilir.
    http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/223651en

benim 1tb lar CC4D buna günceleme çıkmadı ustekide yüklenmiyor sadece o başta yazılı fw ler için.

seagate çıkarmışsa kurun ilerde sorun yaşamamak için adamlar boşa çıkartmıyor osayfadan indirin deneyin uyumludeğilse yüklemiyor zaten bir şey kaybetmezsiniz.

seagate 7200.14 serisyle harikalar yaratıyo yeni çıkan wd red lerden bile daha hızlı.

ST3000DM001 3tb
    ST2000DM001 2tb
    ST1000DM003 1tb

bu 3model 200 mb/sn - 235 mb/sn anakartına bağlı incelemelerine bakmıştım almadan. en hızlı mekanik disk. raik yapmanızı öneririm şidetle

buda benimki
    3x ST1000DM003 7200.14 tr ye ilk geldiğigünden beri kulanıyorum sata2 p45dq6 e takılı taywan st1000dm003-9yn162 fw cc4d herkese tavsiye ederim sıfır sorun, sessiz 27-30 derecede çalışıyor.
    fiyatı biraz düşsün 6x raid 0 yapacam bakalım 1000 i geçebilecekmi.

vaybe vallahi helal olsun süper değerler neredeyse ssdlerden daha iyi ağzım kaldı yeminle
    hayırlısı ile kullanmaya devam et

• quote:

Orijinalden alıntı: T

quote:

quote:

o konuda fazla detaylı bilgim yok
    fakat boyut büyüdükçe kayıp da büyüyor malesef

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: T

quote:

quote:

o konuda fazla detaylı bilgim yok
    fakat boyut büyüdükçe kayıp da büyüyor malesef

Evet öyle.

1TB >> 931GB
    2TB >> 1810GB
    120GB >> 111GB

Bende ki değerler böyle gözüküyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.