Şimdi Ara

Dogo Argentino Hakkında Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
41.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle görüyorum ki Dogo Argentino ırkı halk arasında dilden dile yayılan bir efsaneye dönüşmüş. Birçok arkadaşımız internetten araştırdığı kadarını doğru/yanlış aktararak insanlara yardımcı olmaya çalışıyor. Ancak bir dogo ile yaşayan birisinin yorumlarına rastlayamadım.

    Sizlere bir Dogo Argentino sahibi olarak yardımcı olmaya çalışacağım, Öncelikle benim oğlanın adı "Beyaz" ve safkan bir Dogo Argentino. 1 yaşında ve neredeyse doğduğundan beri beraberiz.

    Ortlama Yaşam süresi : 12-14 YIL
    Erkek Kilo: 40-50 (yetişkin)
    Dişi Kilo : 30-40 (yetişkin)
    Renk : Düz ve maskesiz BEYAZ

    Öncelikle merak edilen birkaç konudan başlayalım;

    1- Dogo Argentino Apartman Dairesinde Beslenebilir mi?

    Dogo Argentino tam bir arazi köpeğidir, ve av amaçlı üretilmiştir. Bu hayvanlar çok güçlü ve cüsselidir. Havlamayı hiç sevmezler, genelde sessiz ve sakindirler. Tüy dökmez ve köpeklere has olan kokuyu barındırmazlar (çok çok az bir kokusu vardır) Ancak bu özelliklerine rağmen apartmanda beslenemeyecek kadar büyük ve enerji doludurlar. Kısacası bahçeniz yoksa almamanız önerilir.

    2- Aile bireyleriyle iyi geçinir mi?

    Dogolar aşırı sadık hayvanlardır, her ne kadar güçlü olsalarda sahiplerini iyi tanır ve benimserler, evde yaşayan 2 yaşında çocuktan tutunda 60 yaşındaki büyük annenize kadar aile bireylerini sahiplenirler ve asla onlara zarar vermezler. O kadar dikkat ederlerki evin içerisinde birinizin ayağına bile basmazlar. Yani bu konuda sorun yaşamassınız.

    3- Dogo argentino evdeki diğer köpeğimle anlaşır mı ?

    Eğer ikiside erkekse pek anlaşabildiklerini söyleyemem, bir başkanlık savaşı içine girecekler ve bu köpekler çok güçlü olduğundan kavga durumunda ayırmanız çok güçtür. Bu sebeple ya yavru haldeyken beraber beslemeye başlayın (2 köpekte yavruyken) yada karşı cins olmasına özen gösterin.

    4- Eğitim süreci kolay mıdır?

    Bu tarz güçlü ve doğası gereği saldırabilecek bir tür olduğundan profesyonel eğitim şarttır. Ben bu konuda profesyonel bir okuldan yardım alarak eğitim verdim. Temel itaat eğitimi (otur, yat,kalk,pati ver, ölü taklidi yap, getir, bekle) gibi komutları yaklaşık 20 günde öğrendi. Eğitime 6 ayı doldurduğunda gönderdim. Ve eğitim sonunda hareketleri kusursuca uygulamaktadır. Eğitim maliyeti yaklaşık 800-1000 TL arasıdır.

    5- Dogoların Genel Özellikleri

    a) Tamen düz beyaz renkte ve burnu siyah olmalıdır.
    b) Az duyma yada hiç duymama gibi ırsi problemleri olabilir.
    c) Derisinde siyah benekler olması sağlıklı olduğunu gösterir. (Tüylerde değil)
    d) Dogolar asla ve asla maskeli olmaz, maskeli diye satılan köpekler dogo argentino değildir. Almayınız.
    e) Tavuk etine genelinin alerjisi vardır ve profesyonel mama ile beslenmelidir.

    6- Antreman ihtiyacı nasıldır?

    Dogolar günlük olarak antreman yapmak zorundadır, minimum günlük 1 saat zaman ayırılması gerekmektedir. Dogolar yüzmeyi çok severler, eğer deniz kenarı bir yerde yaşıyorsanız hergün yüzmesi bütün antreman ihtiyacını karşılayacaktır. Bu köpekler özellikle doğa gezilerine bayılırlar.

    7- Saldırganlık ve Av iç güdüsü

    Öncelikle Dogo Argentino ırkının canavar olduğu ön yargısını unutun. Bu ırk aslında fino lardan bile daha sakindir, Dogo nun saldırması için kendi bölgesine yabancı birinin girmesi, onun yemeğini alması yada aile bireylerine zarar gelmesi gerekmektedir. Bunun haricinde asla hiçbir insana yada hayvana saldırmaz. Dogoları tehlikeli kılan en büyük özellik onun av alanına (bölgesine) giren canlıya asla havlamaz, bunun yerine en uygun pozisyona gelene kadar saklanması ve saldırmasıdır. Bununda sebebi tamamen av köpeği olmasıdır. Ayrıca köpeğiniz duymuyorsa üzülmeyin, burnu en hafif kokuları bile 1-2 kilometre öteden algılar ve gerekli tepkiyi vermesini sağlar.

    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, ancak yeni birşeyler gelirse konuya ekleyeceğim. Bizim oğlanın resimlerinide 1-2 gün içerisinde konu altından paylaşacağım. Sizinde sorularınız olursa yardımcı olmaktan memnun olurum.

    ALINTIDIR SADECE BİLGİ EDİNİN DİYE PAYLAŞTIM !







  • Arkadaşlar merhaba. 4-5 aylık köpeğime kulak operasyonu yapıldı ancak bir kulak resimdeki gibi. Bi bakar mısınız yorumunuz ve çözüm öneriniz nedir?

    https://evcilworld.com/frm/index.php?thread/1-köpeğimin-kulağı-düzelir-mi/&postID=1#post1
  • https://www.facebook.com/groups/dogoist
    Merhaba sevgili Dogo Argentino severler.
    Sayfamız Dogo argentino ırk'ının korunması, beslenmesi, eğitimi ve dogo argentino hayranlarını dogo argentino sahipleriyle bir araya getirip buluşturma amacı ile kurulmuş bir sayfadır.
    *Sevgili DOGOİST takipçileri sizlerde güzel dostlarınızın videolarını küfür içermeyecek şekilde sayfamıza yükleyebilir dogo argentino hayranlarıyla buluşturabilirsiniz.
    *Dogo argentino ırk'ının beslenmesi ile alakalı yararlı video ve içerikleri paylaşabilir kulaktan dolma şehir efsanelerine son verebilirsiniz.
    *DOGOİST Sayfamız her yaş grubuna uygundur.
    *Sayfamız hiçbir çıkar gözetmeyen tamamiyle bilgi ve destek bir kuruluştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.