Şimdi Ara

Mercedes A Class,BMW 1,Volvo V40,Audi A3 karsilastirmam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
5
Favori
21.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.Beni bilen bilir zamaninda tv secimleri icinde bir konu hazirlamistim ve onlarca insan bana tesekkur edip tv seciminde karar vermisti.(http://forum.donanimhaber.com/m_54325672/mpage_1/key_/tm.htm )

Simdi oncelikle bunu yazma nedenim.Tv konusunda da yazmistim.Benim icin ne alacak olursam olayim marka model kesinlikle onemli degildir.Onemli olan cebimde ki paraya hangisi en iyisiyse karar verip onu almaktir.Bugune dek aldigim hicbir seyde bu yuzden gozum kapali gidip almadim.Yaptigim incelemeler,gozlemlerim sonucu hep en iyisini almisimdir.Su ana dek 6 tane sifir arac alimim oldu.Bu yuzden arac alirken nelere nasil dikkat etmeliyim baya tecrubem vardir..

Az once Autoshowdan geldim.Bugune dek audi a3 u ve de volvo v40 i goremedigim icin net bir son kararimi veremiyordum hangisini almaliyim diye.

Sirasiyla araclar hakkinda ki gozlemlerimi paylasmak istiyorum.Illa ki karsi cikanlar olacaktir fakat en basta belirttigim gibi karsi cikanlar genelde marka fanatikleri olacak gorursunuz : )

BMW 1 serisi :

aracin kalitesi ve motoru ortada.ic aksamlarda kullanilan plastik kalitesi bana gore cok iyi degil orta seviyede.fakat motorun kalitesi cogu seyi ortmeye yetiyor.ancak bana gore ortemedigi tek bir sey var o da en onemli unsur.aracin dis dizayni.Olmamis..gercekten o on farlarda ki garip ovallik,arka stoplarin artik diger firmalar gibi yirtici olmasi gerekirken ufacik kalmasi ve o boyutta ki bir araca polodakiler gibi bir stop konmasi.tamamen dizayn hatasi olarak kabul ediyorum.Bir de turk/yabanci forumlarda okudugum paslanma sorunlari beni bu araci almayi dusunurken birden bire gozumden dusmesine sebep oldu.

Motor : 100
    Dis Tasarim : 60
    Ic tasarim/Kokpit kalitesi : 80
    Genel puanim : 80

Volvo V40 :

Herkesin aylardir bekledigi arac.Keski bekledigimize degseymis.bilmiyorum daha once arac tanitildiginda belki fotoshopla mi sildiler ne yaptilar..cunku kimsenin goremedigi birseyi aracin canlisini gorenler sok geciriyor.El freni.Yani araba isterse muhtesem olsun.O el freninin ne isi var orada o sekilde ? volvo tir mi kullaniyoruz kamyon mu.Veya bi drift videosunda izlemistim up uzun el freni vardi rahat driftlemek icin ozel yapilmis.aynen oyle birsey canlandi kafamda.sanki el freni koymayi unutmuslarda son anda eklemisler..
    arkadaslar bu araci ozellikle manuel alacaklar 2 kez dusunsun.cunku eliniz bana gore o el frenine kesinlikle degecektir ve sizi rahat siz edecektir.cunku el freni vites kolu ile sizin aranizda kocaman birsey ve havada.ister istemez eliniz carpacaktir diye dusunuyorum.Diger onemli unsur bu araci secmememde ki, fiyat politikasi.tamam bir gecede listeyi yine 20.000 indirip sonra guncelleyebilirler.fakat sizinle ayni anda dunyanin en iyi 3-4 firmasi o segmentte yeni arac cikartmisken.bu piyasa sizin fiyat politikasinda ki yanlisliklarinizi kabul etmez.eger su anda ki fiyat listelerinden 6-10 bin lira arasi indirim yapmazlarsa o arac satmaz.

Motor : 70
    Dis Tasarim : 80
    Ic tasarim/Kokpit kalitesi : 60
    Genel puanim : 70

Mercedes a class :

Tasarim harikasi.yani o fiyatta ki bir mercedes distan baktiginizda bundan iyisi olamazdi.( tabii baz versiyonlari kast etmiyorum ) fakat bunu soylerken sakin 16" jantli versiyonuna soyledigimi sanmayin.bu araci almak istiyorsaniz 80 bin lirayi gozden cikartmaniz lazim.Aracin distan gorunusunu en cok degistiren sey bir kere xenon far.sakin xenonsuz almayin bu araci.Disi icin soyleyeceklerim bunlar.gelelim icine.Benim tahminim bu aracin exterior designeri mark fetherston aracin icini gorunce kufur etmistir.Bu aracin Disi icin ne kadar guzel dediysem ici de o kadar kotu.yani olmamis.hic cikarmasalarmis bu sekilde yapacaklarina.on konsolda yer yer parcalar arasindaki bosluklar zaten araca binerken goze carpiyor.Hele o plastik kalitesi.gercekten kotu.araci 2 kez inceledim bugun.daha once ki mercedes bayilerine gittigimde rahatca bakamamistim.aracin sofor koltuguna oturdugumda yanima oturan herkes oha bu ekran ne ,oldu tepkisi.Gercekten o ne oyle ?sanki volvo da el freni orneginde verdigim gibi araca multimedia ekran koymayi unutmuslarda sonradan eklemisler gibi..ve o miltimedia ekrani madem oyle koydunuz.neden bu kadar cok kaba ? ekran diyelim ki 10" ( oylesine yazdim net bilmiyorum ) cercevesi ekrandan daha buyuk.vites topuzu bile evlere senlik.inanin disaridan kendiniz malzemecilerde daha guzel gorunumlu vites topuzu bulursunuz.o dashboard.yani bu kadar basit gorunumlu bir dashboard hic yakismamis.zaten gri beyaz birbirine yakin renkler.isik altinda net belli olmuyor bile kadranlar.O orta konsolda ki dugmeler..yani nasil desem ne yapsam.Su arabayi alacak olanlar eminim aldiklarinda - ya aldim ama disi seni ici beni yakar - diyorlardir kesin.cunku bir mercedes soforunun gercekten mutlu olamayacagi bir gorunume sahip..

Motor : 80
    Dis Tasarim : 100
    Ic tasarim/Kokpit kalitesi : 50
    Genel puanim : 75

Audi A3 :

Hani carbuyer videosunu izleyenler bilir. (http://www.youtube.com/watch?v=vvvabyjGGso ) gulerek diyorya iste tamamen yeni a3.( birsey degismemis gibi kast ederek) Evet audi kendi cizgisini degistirmemis.sadece guncellemis.Yuvarlak hatlar gitmis.keskin farlar,keskin stoplar gelmis.
    Ve bu araba bana gore olmus mu? Evet olmus.. Aracin disinda gercekten cok buyuk degisiklikler yok.Fakat yapilan basit degisiklikler aracin guncellesmesini saglamis.bu da bir alici icin yeterli degisiklikler.sonucta eski a3 kim kotu diyebilir ? yillardir satilan ve herkesin begendigi bir aracti.mercedes eski a-b serisine sadece farlari degistirseydi ne kadar satabilirdi?gittiler eski araci cope atip yepyeni birsey yaptilar.cunku eskisi kotuydu.buna mecburdular.ama audi mecbur degil.
    Aracin icine gelmek istiyorum.aracin icine oturdugunuz anda.aracin multimedia tuslarina dahi dokundugunuzda.akliniza ne mercedes ne bmw geliyor.bu arac gercekten ic dizayn ve kalite konusunda o fiyata/sinifa gore kusursuz.Eski a3 te en sevmedigim sey o kadar kaliteli malzeme kullanilmasina ragmen kokpitte ki tasarimin kotu olusuydu.
    Iste nasil ki mercedes hatalarini gorup bastan yarattiysa araci,audi de eski a3 te ki en buyuk hatasi olan ic dizayni tamamen degistirmis ve aracin en buyuk eksigini kapatmis.Autoshowda bindigim butun araclarda sari isik ,ampul herneyse sozkonuyken aracta kullanilan beyaz ic aydinlatma bile mukemmel bir gorsellik yaratmis.hele ki dashboarddan cikan multimedia ekran.kusursuz.keski insan 5000 eu falza versede navigasyonda ekletse diyor.fakat degmez o kadarda.ic aksamda kullanilan malzeme kalitesi diger butun c segmentinda ki araclardan 1 ( veya daha fazla ) adim onde.Ve gercekten bu araba 100 uzerinden en az 90 i hak ediyor bana gore.Ve unutmadan Sunrooflarda en begendigim ozellik olan,ki mercedes te bunu yapmis, aracin ustunun tamamen acilmasi ortaya kadar a3 te de mevcut..Keski bmw de bunu akil edebilseymis fakat onceden yazdigim gibi bmw dis tasarim konusunda sinifta kaldi.

Motor : 80
    Dis Tasarim : 85
    Ic tasarim/Kokpit kalitesi : 95
    Genel puanim : 90

-----------------------------------------------------------------

Simdi benim hangi araci alacagima gelince.Ben ozellikle kisin pek araba kullanan /gezen birisi degilim.Bu yuzden su an arac alip 6 ay yatirmaktansa aracimin siparisini mart gibi verip nisan gibi teslim almayi dusunuyorum kismetse.
    ve alacagim arac % 80 ihtimalle Audi a3 Sportback ( 5 kapili modeli nisan gibi gelecek diyorlar ) ambition paket, dizel ,xenon + sunroof olacak..
    %20 lik ihtimal ise mercedes a class..Bugun kim ile konussam forumdan a class alicak neden sectin bunu diyince yildiz diyor.evet o yildiz insanin gozunu kor ediyor.mercedes sahibi oluyorsunuz.ama sadece disaridan bakanlar sizi mercedes sahibi olarak goruyorlar.icine binince o segmentte ki belki de en kotu araclardan birisi ile karsi karsiya geliyorsunuz.Ya bu ic kalitesini goz ardi edip a class ya da evet gercekten olmus dedigim audi a3..Bakalim onumuzde ki gunlerde ona gore kararimi verecegim..

• Herkesin A3 un iç tasarımına laf ediyor ama diyorum işte çok kalite bir iç mekana sahip bu araba dolayısıyla tasarımdaki basitliğini kalitesiyle çok çok iyi bir şekilde kapatıyor
  • Gayet objektif değerlendirmeler..

Sadece takıldığım tek bir nokta var..

Audi A3'e motor konusunda neden 80 puan verdiniz..

20 puan nereden kırıldı :))

Şu testi ben yapsaydım %99 aynı şeyleri yazardım, ancak %1 farklı olan kısım; VAG grubu motorlarına verimlilik açısından 100 puan verirdim..
  • Bugün özellikle 4 modeli inceledim tasarım dışında söylediklerinizin %80 nine katılıyorum a3 basit gözüken iç mekanı diğerlerin daha kaliteli ve detaylar daha iyiydi, ancak ben bu dörtlüden bmw 1 serisini seçerim kesinlikle, sizin tercihinize saygı duyuyorum...

motor
    8 ileri harika şanzıman
    arkadan itiş
    bana göre hem iç hem dış tasarım bir çok şeyin önünde geçti özelikle a ve 1 serisi kıyaslamak için 2 foto çektim ben bmw diyorum tasarım göreceli tamam ama motor,malzeme kalitesi,donanım kendini hissettiriyor. ayrıca fiyat fayda oranı günümüz piyasında en iyi araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay KospiR -- 2 Kasım 2012; 20:38:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay KospiR

Bugün özellikle 4 modeli inceledim tasarım dışında söylediklerinizin %80 nine katılıyorum a3 basit gözüken iç mekanı diğerlerin daha kaliteli ve detaylar daha iyiydi, ancak ben bu dörtlüden bmw 1 serisini seçerim kesinlikle, sizin tercihinize saygı duyuyorum...

motor
    8 ileri harika şanzıman
    arkadan itiş
    bana göre hem iç hem dış tasarım bir çok şeyin önünde geçti özelikle a ve 1 serisi kıyaslamak için 2 foto çektim ben bmw diyorum tasarım göreceli tamam ama motor,malzeme kalitesi,donanım kendini hissettiriyor. ayrıca fiyat fayda oranı günümüz piyasında en iyi araç

Regalin reklamı gibi olcak ama şu resme bakıp 1 serisi mii denirrr

Şaka bi yana zevk meselesi tabi bende A diyorum tasarımda..

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

Gayet objektif değerlendirmeler..

Şu testi ben yapsaydım %99 aynı şeyleri yazardım, ancak %1 farklı olan kısım; VAG grubu motorlarına verimlilik açısından 100 puan verirdim..

acikcasi vag grubundan artik yeni tdi motor bekliyorum.105 beygirlik motor kalmadi artik c sinifinda.ayni puani mercedes e de verdim cunku onlarda 105 hp motor kullaniyor.
    fakat mercedes misal 130 hp lik 1.6 motoru kullanmaya baslarsa o zaman kusursuz bir motor olacka bana gore.
  • bmw 1 ile mercedes a arasında kalsam mercedes a derim 2 sininde tasarımı sportif ama mercedes a serisi daha hoş duruyor tabiki bu benim görüşüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Skoda Superb vs Mercedes C-Class
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

quote:

Orijinalden alıntı: asoz

Gayet objektif değerlendirmeler..

acikcasi vag grubundan artik yeni tdi motor bekliyorum.105 beygirlik motor kalmadi artik c sinifinda.ayni puani mercedes e de verdim cunku onlarda 105 hp motor kullaniyor.
    fakat mercedes misal 130 hp lik 1.6 motoru kullanmaya baslarsa o zaman kusursuz bir motor olacka bana gore.

Motor değerlendirmesi yaparken sadece dizeli esas aldığınızı düşünmemişim..

Pardon öyleyse, haklısınız..

• mercedes a serisi mi i30 mu ?

• Audi A3 overall da net bir şekilde bu sınıfın en iyisidir.Motor şanzıman ve belki yol tutuş konusunda BMW'den geri kalıyor bunun dışındaki her şey için Audi.Zaten 1.6 dizel otomatik sadece A3'te var sadece.Marka kimliği gereği üretim ve malzeme kalitesi tüm Audi'lerde standarttır.Model model değişmez.Mercedes'in ekranı Volvo'nun el freni BMW'nin soyulan plastik aksamları(eski kasa 3 serisi)gibi abuk subuk şeyler bulamazsınız.(Bunu reklamı da vardır hatırlarsınız..) Bu kadar ince mühendisliğe ramen sorunsuzluk olarak ta rakiplerinden geri kalmaz.

Bu sınıfta görevini tamamıyla yerine getiren tek araç A3'tür.Distribütör de Doğuş olduğuna göre yok satacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Audi A3 overall da net bir şekilde bu sınıfın en iyisidir.Motor şanzıman ve belki yol tutuş konusunda BMW'den geri kalıyor bunun dışındaki her şey için Audi.Zaten 1.6 dizel otomatik sadece A3'te var sadece.Marka kimliği gereği üretim ve malzeme kalitesi tüm Audi'lerde standarttır.Model model değişmez.Mercedes'in ekranı Volvo'nun el freni BMW'nin soyulan plastik aksamları(eski kasa 3 serisi)gibi abuk subuk şeyler bulamazsınız.(Bunu reklamı da vardır hatırlarsınız..) Bu kadar ince mühendisliğe ramen sorunsuzluk olarak ta rakiplerinden geri kalmaz.

Bu sınıfta görevini tamamıyla yerine getiren tek araç A3'tür.Distribütör de Doğuş olduğuna göre yok satacaktır..

bir a3 reklamlarinin daha sonuna geldik arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İç tasarım, dış tasarım olayı geçerliliği olmayan subjektif değerlendirmeler de; şu motor konusunu detaylandırmanızı rica ediyorum.

Bir de şu el frenine hiçbir şey çarpmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 2 Kasım 2012; 22:35:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Audi A3 overall da net bir şekilde bu sınıfın en iyisidir.Motor şanzıman ve belki yol tutuş konusunda BMW'den geri kalıyor bunun dışındaki her şey için Audi.Zaten 1.6 dizel otomatik sadece A3'te var sadece.Marka kimliği gereği üretim ve malzeme kalitesi tüm Audi'lerde standarttır.Model model değişmez.Mercedes'in ekranı Volvo'nun el freni BMW'nin soyulan plastik aksamları(eski kasa 3 serisi)gibi abuk subuk şeyler bulamazsınız.(Bunu reklamı da vardır hatırlarsınız..) Bu kadar ince mühendisliğe ramen sorunsuzluk olarak ta rakiplerinden geri kalmaz.

Katılmadığın bir konu varsa açıkça söylersin.İğneleyici konuşmaya gerek yok saygılı olun biraz insanların görüşlerine.Ayıp yahu biri sataşacak ye iki kelime yazamıyoruz şu foruma.

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

yanlış birşey söylememiş ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

İç tasarım, dış tasarım olayı geçerliliği olmayan subjektif değerlendirmeler de; şu motor konusunu detaylandırmanızı rica ediyorum.

Bir de şu el frenine hiçbir şey çarpmaz.

El freninin inik hali eğer buysa son derece rahatsız edici bir durum.Yere yakın oturma pozisyonunu da seven biri olarak elim kesinlikle o el frenine takılırdı.

• bmwdeki paslanma sorunu nedir hocam?

ayrıca elinize sağlık güzel bir değerlendirme olmuş fakat ne olursa olsun ben bmwyi seçerim; arkadan itiş ve motor için...
  • V40'ın el freninin rahatsız edecek bir konumu yok.Hatta ben sürücü koltuğuna yakın konumlandırmasını çok beğendim.Yanına da kapaklı göz koymaya yer kalmış. Dün Fuarda bu 4 aracı kıyaslayarak inceledim bence V40 bütün olarak düşünüldüğünde diğer 3 ünden daha iyi olmuş ve fiyatları rakiplerine göre çok değil hak ediyor.Renkli ekranlı göstergeleri de çok hoş olmuş ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quadream

bmwdeki paslanma sorunu nedir hocam?

ayrıca elinize sağlık güzel bir değerlendirme olmuş fakat ne olursa olsun ben bmwyi seçerim; arkadan itiş ve motor için...

tekerleklerin orta kisminda ve koltuk altlarinda paslanma sorunu var aracta.
  • quote:

quote:

bmwden bir açıklama geldi mi?

sonraki araçlarda düzeltilir umarım...
  • quote:

quote:

quote:

bmwden bir açıklama geldi mi?

sonraki araçlarda düzeltilir umarım...

bilemiyorum ama once yurt disi forumlarinda gormustum.son 1 ay icinde bizim de ulkemizde ki 1 serisi kulanicilari ayni seyden sikayetci.hatta dh forumlarinda da konusuldu bu konu aractirirsaniz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.