Şimdi Ara

Stabilite Odaklı SSD Seçimi - Intel 330 ALDIM SONUÇ İÇERDE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun araştırmalarım sonucu Asus N53 SN laptobuma Intel marka 120 gb bir SSD almaya karar verdim. Ancak 330 serisini mi yoksa 520 serisini mi alacağıma bir türlü karar veremedim.

Bu 330 Serisi - 120 gb ---http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/intel-ssdsc2ct120a3k592160-120gb-330-serisi-sata-30-ssd%28500mb-okuma--450mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=61230

Bu da 520 Serisi - 120 gb ----http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/intel-ssdsc2cw120a3k5-120gb-520-serisi-sata-30-ssd%28550mb-okuma--500mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=59098

Bu iki disk arasında performans olarak 520'nin önde olduğunu biliyorum fakat yaklaşık 40 tl fark var arada. Asıl amacımın mavi ekran hataları olmayan , donmayan ve stabil olan bir SSD sahibi olmak. Performans benim için ikinci planda. Ancak yine de stabiliteden ödün vermeyen, 40- 50 tl'lik farka değecek bir performans farkı varsa 520 alacağım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bir de merak ettiğim bir konu daha var bilgisayar bazen 2-3 gün açık kalacak. Bu durum herhangi bir sorun yaratır mı diskte?

Bu konunun bir çok arkadaşa da yardımcı olacağını düşünüyorum. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.

EDİT: Bu sabah Vatan'dan Intel 330 120 Gb SSD aldım. Test sonucu altta. 4K Yazma hızı çok düşük geldi bana arkadaşlar sizce nasıl ?

Stabilite Odaklı SSD Seçimi - Intel 330 ALDIM SONUÇ İÇERDE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonardo Ryzov -- 3 Kasım 2012; 13:12:28 >

Hacettepe Üniversitesi

• Aynen kafamdaki iki SSD'yi sormuşsun.Ben de bu ikisinden biri,ni almak istiyorum bugün yarın. INTEL galiba stabilite konusunda diğerlerinden bir adım önde

Orijinalden alıntı: portakal

Aynen kafamdaki iki SSD'yi sormuşsun.Ben de bu ikisinden biri,ni almak istiyorum bugün yarın. INTEL galiba stabilite konusunda diğerlerinden bir adım önde

Hocam ben az sonra 330 u alacağım. Son araştırmalarımdan öğrendim kadarıyla laptoplarda Ssd ler max. performansını gosteremiyor zaten . Günlük kullanımda aradaki farkı anlayabilmemiz mümkün değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hacettepe Üniversitesi
  • Bu sabah Vatan'dan Intel 330 120 Gb SSD aldım. Test sonucu ilk mesajda. 4K Yazma hızı çok düşük geldi bana arkadaşlar sizce nasıl ?

Hacettepe Üniversitesi
  • Up! Ssd gerçekten sorunsuz çıktı , bilgisayar günde ortalama 6-7 saat açık, hiçbir problem olmadı. Yaklaşık 3 aydır ne mavi ekran hatası aldım ne de başka bir hata.Kesinlikle tavsiye ediyorum..

Hacettepe Üniversitesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: David Cope

Up! Ssd gerçekten sorunsuz çıktı , bilgisayar günde ortalama 6-7 saat açık, hiçbir problem olmadı. Yaklaşık 3 aydır ne mavi ekran hatası aldım ne de başka bir hata.Kesinlikle tavsiye ediyorum..

Bende yarın sandisk Extreme alacağım. İntelin ssd üretmesi garip geldigi için inteli almayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Up! Ssd gerçekten sorunsuz çıktı , bilgisayar günde ortalama 6-7 saat açık, hiçbir problem olmadı. Yaklaşık 3 aydır ne mavi ekran hatası aldım ne de başka bir hata.Kesinlikle tavsiye ediyorum..

4K performansı konusunda bir gelişme var mı? Ahci sürücünü değiştirmeyi denedin mi?..

Orijinalden alıntı: fukox

quote:

Bende yarın sandisk Extreme alacağım. İntelin ssd üretmesi garip geldigi için inteli almayacağım.

Siz bilirsiniz hocam, fakat aradığınız özellik stabiliteyse kesinlikle Inteli öneririm. Preformans olarak da Intel 330 yarışamasa bile, 520 Sandiskle belki yarışabilir..

Hacettepe Üniversitesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Valorite

quote:

4K performansı konusunda bir gelişme var mı? Ahci sürücünü değiştirmeyi denedin mi?..

Denemedim hocam ,araştırdığım kadarıyla 330 da 4K performansı zaten diğer üst seviye Ssd'lere göre düşükmüş. Zaten ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor diye pek uğraşmadım Ahci sürücüsüyle.

Hacettepe Üniversitesi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.