Şimdi Ara

AMD, ARM tabanlı işlemci üreteceğini resmi olarak açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz yıl ARM lisansı alan ve geride bıraktığımız Fusion Zirvesi'nde ARM ve x86 mimarilerini bir araya getiren heterojen bilgi-işlem çözümlerinden bahseden AMD, aynı zamanda platform bazında daha fazla güvelik sunabilmek adına ARM'ın Cortex-M5 çekirdeğini, Fusion işlemcilerine dahil edeceğini açıklamıştı. Bunlar önemli gelişmelerdi ancak sektör içerisindeki hemen herkes, AMD'den daha önemli bir atılım bekliyordu ve nihayet bu atılımın resmi duyurusu yapıldı.

     

    AMD, ARM tabanlı işlemci üreteceğini resmi olarak açıkladı


     

    Efsanevi işlemci tasarımcılarından biri olan Dirk Meyer'in yerine geçen AMD mevcut tepe yöneticisi Rory R. Read, şirketi yükselişe geçirecek yeni bir Kazanma Projesi'nden çok uzun süredir bahsetmekte idi. Bu plan çerçevesinde şirketin, yükselen pazar dinamikleri çerçevesinde akıllı telefon ve tabletler için ARM tabanlı işlemciler sunacağı, hatta bunlar içerisinde Radeon HD serisi entegre grafik birimine yer vereceği düşünülüyordu. Evet şirket tamamiyle saf, ARM tabanlı yeni işlemci hazırlayacağını doğrulamış oldu ancak ilk ürünler son kullanıcıları değil, profesyonel çözümleri hedefliyor. 2014 yılında AMD, sunucular için ARM tabanlı Opteron işlemcilerini kullanıma sunacak. ARM'ın V8 mimarisini temel alacak yeni işlemciler aynı zamanda 64-bit desteği sunuyor olacaklar. Yeni işlemciler için şirketin ilk müşterisi de bizzat kendisi olacak zira AMD tarafından bir süre önce satın alınan SeaMicro, ARM tabanlı Opteron işlemciye sahip sunucular sağlayacak.

     

    AMD, ARM tabanlı işlemci üreteceğini resmi olarak açıkladı

     

    AMD'nin ağırlıklı olarak microsunucu pazarını hedefleyeceği yeni işlemciler, enerji verimliliğinin ön plana çıktığı uygulama sahalarında, AMD'nin elini güçlendirmiş olacak. Burada sorun teşkil eden asıl nokta, microsunucuların toplam sunucu pazarının sadece %10'una denk gelmesi. Ancak AMD, buradan elde ettiği pazar geri bildirimleri çerçevesinde farklı segmentlere de yönelebilir. Kaldı ki şirket, performansın daha fazla önem taşıdığı diğer sunucu alanlarında yeni nesil Opteron işlemciler sağlamaya devam edecek. Hatta APU tasrımını temel alan Opteron'lar, kısa süre içerisinde AMD'nin bu alandaki birinci öncelikleri olacak. Atlas 64-bit çekirdek tasarımı üzerinde şekillenecek yongada sistem formunda Opteron işlemcilerinde, AMD'nin kendi GPU tasarımlarını da görebiliriz.

     

    ARM tabanlı sunucular hali hazırda kullanılmakta. Marvell tarafından geliştirilen Armada XP serisi  işlemciler, Dell ve Mitac tarafından kullanılmakta. AppliedMicro'nun sunucuları hedef alan ARM V8 tabanlı ilk X-Gene SoC tasarımını ARM Tech Conf'da göstermesi bekleniyor. Hali hazırda sunuculara yönelik 32-bit ARM SoC platformu satan Calxeda, 64-bit için çalışmalarını sürdürmekte. Öte taraftan Nvidia da Denver Projesi ile bu alanda iddialı olmayı planlıyor. Tabi Samsung'u da unutmamak lazım. ARM tabanlı sunucu tasarımları için bir ekibi bünyesine katan şirket, AMD'ye yıllarını vermiş bazı isimleri de kadrosuna dahil ederek, çalışmalarını hızlandırmıştı. Görünen o ki AMD yeni çıkış yolları arıyor.
     

    AMD, ARM tabanlı işlemci üreteceğini resmi olarak açıkladı


     

    Gelirlerinde %10 düşüş olan ve  çalışanlarının %15'ine son veren şirket, sunucu pazarında ARM tabanlı çözümler sunarak farklılaşmayı hedefliyor. Intel ve IBM ile birlikte sunucu platformu üretiminde dünyanın en deneyimli üç isminden biri olan AMD'nin, ARM mimarisinde farklılaşma yaratacağı açıkça ortada. Ancak ilk etapta ARM yerine geliştirme çalışmaları devam eden x86 tabanlı ve ultra-düşük güç tüketimli Jaguar mimarisine sahip Opteron işlemcilerine mi yoğunlaşılmalıydı sorusunun cevabı için 2014'ü beklememiz gerekecek.

     








  • AMD geç kalmış olacak. Mobil pazar için işlemci üretmesini ne kadar istesem de AMD işi ağırdan alıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CVenturas

    AMD geç kalmış olacak. Mobil pazar için işlemci üretmesini ne kadar istesem de AMD işi ağırdan alıyor.


    Haberi okudun mu?

  • bazı arkadaşlar haberi okumamış. Arm tabanlı işlemci yapacagını söylüyor amd, arm işlemci yapacağını söylemiyor. hibrid bir arm/x86 işlemci yapacak.

  • Soktayim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: senolkoyuncu

    bazı arkadaşlar haberi okumamış. Arm tabanlı işlemci yapacagını söylüyor amd, arm işlemci yapacağını söylemiyor. hibrid bir arm/x86 işlemci yapacak.


    Neresinden baksan yenilgi. Yakında ARM AMD yi geçecek. Zaten fabrikaları sattılar. Üretim yapamıyorlar. ARM gibi sadece teknoloji şirketi olacaklar ama ARM gibi bir ivmeleri yok. Gitgide küçülen bir şirket halini aldı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: senolkoyuncubazı arkadaşlar haberi okumamış. Arm tabanlı işlemci yapacagını söylüyor amd, arm işlemci yapacağını söylemiyor. hibrid bir arm/x86 işlemci yapacak.
    Neresinden baksan yenilgi. Yakında ARM AMD yi geçecek. Zaten fabrikaları sattılar. Üretim yapamıyorlar. ARM gibi sadece teknoloji şirketi olacaklar ama ARM gibi bir ivmeleri yok. Gitgide küçülen bir şirket halini aldı.


    intel şu an bile haddinden fazla pahalı. amd erirse iyice pahalı olur, ve nazlana nazalana yeni hızlı işlemci çıkarır.

  • amd yeni yapılanmaya girdi umarım tekrar canlanırsın amd. Baya şok oldum haberi okuyunca :D

  • Üretim ve malieyetleri daha düşük ve kısa vadede cazip bir sektör ARM işlemcileri fakat AMD'nin planı yetmiyecek, eğer fabrikalarını satmayıp global bir üretici olsaydı o zaman işler değişirdi. %10'luk piyasada, dışardan üretim ile ne kadar pay kapıp o paydan kendi kar'ını çıkartıp o kar'la da - borçları kapatmak hatta borç yapmamak imkansız.
  • @cagataykoroglu
    Bunun yenilgi olacak bişeyi yok. Yeni yönetim kısa zmanda bişeyler yapmak peşinde, kısaca pazar/ürün çeşitlendirmesi bu. Innovatif olarak maliyeti fazla olmayan şeyler peşindeler. Elindeki Jaguar'ın performansının ± %20 aralığında olan alternatif ürün var, biraz daha ucuza ürettirilebiliyor, biraz daha az güç tüketiyor. Ve senin böyle bi ürüne Seamicro için ihtiyacın var. Elinde kaynaklar kısıtlı, bu alan için güç tüketimini azaltıp performansı arttıracak ARGE yapmak istemiyorsun. Sadece bu açıdan bakınca o kadar mantıksız değil. Alacağın işlemci lisansı (mimari lisansı değil) eğer geçici çözüm olarak seni idare edebilecekse, alacağın lisansa vereceğin para kendi işlemcini iyileştirmek için olan ARGE masrafından azsa bunda bi sıkıntı olmaması lazım. Zaten esas olay bu değil, önemli olan Freedom Fabric ile Seamicro serverları için bunu yapıyor düşünüyor. Seamicro serverlarının çok fazla müşterisi yok zaten, ama AMD Freedom Fabric'in de getirdiği avantajlar ile 300-500 tane satış yaparsa baya bi ihya olur(Seamicro 15000serisinin fiyatı 150 bin $ civarlarında olması lazım).

    ARM temelli üretim lisansı oldukça ucuz. Cortex A9 için 5 milyon $ civarında bişey. A15 veya v8 için aşırı farketmemesi lazım. Yönetim kısa zmanda, en az yatırım / maliyet ile olabildiğince kar peşinde, 3 ordan 5 burdan diye.

    Bu olayın en can alıcı kısmı zaten AMD'nin ARM temelli çözüm üretmesi değil , Seamicro ile AMD'nin aldığı Freedom Fabric olayı. Olay, buna benzer hiçbi çözüm yok ve AMD'yi herkezden ayrı konuma getirecek olan bu Freedom Fabric . Aynı Seamicro için Xeon'lu çözüm de üretiyor AMD, Opteron lu da üretmeye başladı. Atom için Intel'e gittiler kapıyı çaldılar, Intel sana Atom işlemci satmam dedi. Nedenini bilmediğimiz sebepten dolayı 4 çekirdekli Jaguar'ı şimdilik düşünmüyor. Anand Jaguar yolu için daha fazla ARGE masrafı ve zaman diyor ben ise nedenini anlamıyorum. Jaguar az çok şu yakın zmanlarda üretime yollanabilecek bi yapı, ARM için ise 2014 tarihi var.

    Ya kimsenin bilmedikleri özel bişeyler biliyorlar, yada yine abartılı gösterişli şeylerden biri. Cortex A-15, en azından chromebookdaki 2 browser performansına göre Bobcat / E-1800 den daha hızlı gibi duruyor.Jaguar ile Cortex A15'in performansları belki karşılaştırılabilir düşük. ArmV8 ile A15'den çok çok daha üstün bişey çıkarsa, o zman Jaguar iyice geride kalabilir belki buna dair ellerinde veri vardır. Ama bütün bunlar içn 2014'den bahsediliyor. Yani işlemci lisansı ile şimdiden en az 1.5 sene ötesine atılmış oluyor bu. Yani Jaguar elinin altında üretime yollanabilir, ama sen 1.5 sene sonrası için ARM v8 ile girmekten bahsediyorsun. Benim anlam veremediğim kısmı burası.

    Şu an için power-optimized (güç tüketimi için optimize edilmiş), 4 çekirdekli A-15 Hard Macrosu var. Hard Macro demek ARM'ın belli bi tür üretim teknolojisi için geliştirdiği hazır referans ürün gibi bişey demek. Hard Macro ile direk üretime geçebilirsin, fabrikaya yollayabilirsin, extradan çalışma yapmana gerek olmaz. Madem AMD micro-server olayında ARM'ı da kullanmak istiyor ve en çabuk şekilde bunu yapmak istiyor, yapabileceği en iyi şey 1. nesil/versiyon diyip hemen Hard Macro 4 çekirdekli Cortex A15 ürettirmek ve Freedom Fabric üstünde kullanmak olurdu. Jaguar A15'in aşağı yukarı aynı seviyelerde olduğunu varsayalım, hatta A15'in biraz daha iyi olduğunu. Biraz daha düşük güç tüketimi ile biraz daha fazla performans içeren Freedom Fabric üstünde Seamicro modelleri çıkartabilirdi. Bunun için 1.5 sene beklemeye gerek kalmazdı.

    A15 Hard Macro'su 28nm üstüne kurulu. Yani hemen fabrikaya üretime göndermek istersen, 28nm deki sıra bekleme / üretim sorunları yüzünden yeterince ürettiremeyebilir. AMD nin ne kadarlık bi ARM micro-server satış hedefi var bilmiyorum ama, 1000 tane Seamicro satmak isterse mesela 256 bin tane işlemciye ihtiyacı var(her kartta 4 işlemci olacak şekilde). Böyle bakınca da aslında rakam çok fazla değil ve süper aciliyet olmadığı için de aslında o kadar sorun olmaması lazım diye dşünüyorum.

    Yani kısacası, madem sadece işlemci lisansı bu o zman Cortex A15 yolu daha çabuk uygulama imkanı sunardı. 1.5 sene zamandan kazanırlardı.


    @senolkoyuncu
    Hibrid bişey yok, sadece düşük güçlü micro-server için bunlar. Üstelik mimari-lisansı da değil bu, sadece işlemci üretmek için olanı. Amaç kısa zamanda micro-server olayı için düşük güç tüketen bişey üretmek. Özel tasarım ile ARGE için zamanları yok.İşin tuhaf olan kısmı burası. 2014 için olan bişey için zamanları var, ama varolan ellerindekiler için zaman yok, tuhaf.

    Seamicro'nun hi-density-micro-server (yüksek yoğunluklu, sıkış tıkış micro server) olayını şimdilik yenebilecek hiçbi alternatif yok. Bunu başaran da Freedom Fabric zaten, o sayede yenilmez durumda.

    Onun dışnda Intel'in düşük voltaj ve güç tüketimli Xeon'u ile (E3 1220LV2 gibi) ARM temelli sistemlerin pek başetme imkanı yok. AMD'yi ayıran avantajlı konuma getiren zaten elindeki Freedom Fabric.İşlemci olarak oraya ne koysa avantajlı olur çünkü.

    Şurda topu topu 6 ay sonra Haswell'in ne mal olduğu ortaya çıkacak. Yenilikler eğer yeterince fark yaratacak cinsten ise zaten ortalık karışır. Esas yenilgi demeye o zman başlanılabilir.

    Benzeri şekilde de Atom 2014 yılında farklı bi yapıya dönüşecek, büyük ihtimalle Core2 kadar performanslı bi hale gelecek (aynı frekans ve önbellek baz alınırsa). 22nm, Core2 performansında, şimdiki Atom kadar belki çok daha az güç harcayacak. Bu da herkezi zor duruma düşürecektir.

    Bu yüzden AMD günü kurtarmak için bence hemen üretime geçebileceği şeyler peşinde koşsaydı daha iyi olurdu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    @cagataykoroglu Bunun yenilgi olacak bişeyi yok. Yeni yönetim kısa zmanda bişeyler yapmak peşinde, kısaca pazar/ürün çeşitlendirmesi bu. Innovatif olarak maliyeti fazla olmayan şeyler peşindeler. Elindeki Jaguarın performansının ± %20 aralığında olan alternatif ürün var, biraz daha ucuza ürettirilebiliyor, biraz daha az güç tüketiyor. Ve senin böyle bi ürüne Seamicro için ihtiyacın var. Elinde kaynaklar kısıtlı, bu alan için güç tüketimini azaltıp performansı arttıracak ARGE yapmak istemiyorsun. Sadece bu açıdan bakınca o kadar mantıksız değil. Alacağın işlemci lisansı (mimari lisansı değil) eğer geçici çözüm olarak seni idare edebilecekse, alacağın lisansa vereceğin para kendi işlemcini iyileştirmek için olan ARGE masrafından azsa bunda bi sıkıntı olmaması lazım. Zaten esas olay bu değil, önemli olan Freedom Fabric ile Seamicro serverları için bunu yapıyor düşünüyor. Seamicro serverlarının çok fazla müşterisi yok zaten, ama AMD Freedom Fabricin de getirdiği avantajlar ile 300-500 tane satış yaparsa baya bi ihya olur(Seamicro 15000serisinin fiyatı 150 bin $ civarlarında olması lazım). ARM temelli üretim lisansı oldukça ucuz. Cortex A9 için 5 milyon $ civarında bişey. A15 veya v8 için aşırı farketmemesi lazım. Yönetim kısa zmanda, en az yatırım / maliyet ile olabildiğince kar peşinde, 3 ordan 5 burdan diye.Bu olayın en can alıcı kısmı zaten AMDnin ARM temelli çözüm üretmesi değil , Seamicro ile AMDnin aldığı Freedom Fabric olayı. Olay, buna benzer hiçbi çözüm yok ve AMDyi herkezden ayrı konuma getirecek olan bu Freedom Fabric . Aynı Seamicro için Xeonlu çözüm de üretiyor AMD, Opteron lu da üretmeye başladı. Atom için Intele gittiler kapıyı çaldılar, Intel sana Atom işlemci satmam dedi. Nedenini bilmediğimiz sebepten dolayı 4 çekirdekli Jaguarı şimdilik düşünmüyor. Anand Jaguar yolu için daha fazla ARGE masrafı ve zaman diyor ben ise nedenini anlamıyorum. Jaguar az çok şu yakın zmanlarda üretime yollanabilecek bi yapı, ARM için ise 2014 tarihi var.Ya kimsenin bilmedikleri özel bişeyler biliyorlar, yada yine abartılı gösterişli şeylerden biri. Cortex A-15, en azından chromebookdaki 2 browser performansına göre Bobcat / E-1800 den daha hızlı gibi duruyor.Jaguar ile Cortex A15in performansları belki karşılaştırılabilir düşük. ArmV8 ile A15den çok çok daha üstün bişey çıkarsa, o zman Jaguar iyice geride kalabilir belki buna dair ellerinde veri vardır. Ama bütün bunlar içn 2014den bahsediliyor. Yani işlemci lisansı ile şimdiden en az 1.5 sene ötesine atılmış oluyor bu. Yani Jaguar elinin altında üretime yollanabilir, ama sen 1.5 sene sonrası için ARM v8 ile girmekten bahsediyorsun. Benim anlam veremediğim kısmı burası. Şu an için power-optimized (güç tüketimi için optimize edilmiş), 4 çekirdekli A-15 Hard Macrosu var. Hard Macro demek ARMın belli bi tür üretim teknolojisi için geliştirdiği hazır referans ürün gibi bişey demek. Hard Macro ile direk üretime geçebilirsin, fabrikaya yollayabilirsin, extradan çalışma yapmana gerek olmaz. Madem AMD micro-server olayında ARMı da kullanmak istiyor ve en çabuk şekilde bunu yapmak istiyor, yapabileceği en iyi şey 1. nesil/versiyon diyip hemen Hard Macro 4 çekirdekli Cortex A15 ürettirmek ve Freedom Fabric üstünde kullanmak olurdu. Jaguar A15in aşağı yukarı aynı seviyelerde olduğunu varsayalım, hatta A15in biraz daha iyi olduğunu. Biraz daha düşük güç tüketimi ile biraz daha fazla performans içeren Freedom Fabric üstünde Seamicro modelleri çıkartabilirdi. Bunun için 1.5 sene beklemeye gerek kalmazdı. A15 Hard Macrosu 28nm üstüne kurulu. Yani hemen fabrikaya üretime göndermek istersen, 28nm deki sıra bekleme / üretim sorunları yüzünden yeterince ürettiremeyebilir. AMD nin ne kadarlık bi ARM micro-server satış hedefi var bilmiyorum ama, 1000 tane Seamicro satmak isterse mesela 256 bin tane işlemciye ihtiyacı var(her kartta 4 işlemci olacak şekilde). Böyle bakınca da aslında rakam çok fazla değil ve süper aciliyet olmadığı için de aslında o kadar sorun olmaması lazım diye dşünüyorum.Yani kısacası, madem sadece işlemci lisansı bu o zman Cortex A15 yolu daha çabuk uygulama imkanı sunardı. 1.5 sene zamandan kazanırlardı.@senolkoyuncu Hibrid bişey yok, sadece düşük güçlü micro-server için bunlar. Üstelik mimari-lisansı da değil bu, sadece işlemci üretmek için olanı. Amaç kısa zamanda micro-server olayı için düşük güç tüketen bişey üretmek. Özel tasarım ile ARGE için zamanları yok.İşin tuhaf olan kısmı burası. 2014 için olan bişey için zamanları var, ama varolan ellerindekiler için zaman yok, tuhaf.Seamicronun hi-density-micro-server (yüksek yoğunluklu, sıkış tıkış micro server) olayını şimdilik yenebilecek hiçbi alternatif yok. Bunu başaran da Freedom Fabric zaten, o sayede yenilmez durumda. Onun dışnda Intelin düşük voltaj ve güç tüketimli Xeonu ile (E3 1220LV2 gibi) ARM temelli sistemlerin pek başetme imkanı yok. AMDyi ayıran avantajlı konuma getiren zaten elindeki Freedom Fabric.İşlemci olarak oraya ne koysa avantajlı olur çünkü.Şurda topu topu 6 ay sonra Haswellin ne mal olduğu ortaya çıkacak. Yenilikler eğer yeterince fark yaratacak cinsten ise zaten ortalık karışır. Esas yenilgi demeye o zman başlanılabilir.Benzeri şekilde de Atom 2014 yılında farklı bi yapıya dönüşecek, büyük ihtimalle Core2 kadar performanslı bi hale gelecek (aynı frekans ve önbellek baz alınırsa). 22nm, Core2 performansında, şimdiki Atom kadar belki çok daha az güç harcayacak. Bu da herkezi zor duruma düşürecektir.Bu yüzden AMD günü kurtarmak için bence hemen üretime geçebileceği şeyler peşinde koşsaydı daha iyi olurdu.


    hibrid melez demek. arm çekirdeğini kullarak düşük güç üreten x86 işlemci üretmek istiyor amd.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: senolkoyuncu


    hibrid melez demek. arm çekirdeğini kullarak düşük güç üreten x86 işlemci üretmek istiyor amd.


    Hibrid peşinde değil, sadece Seamicro için en ucuz yatırım, en az ARGE, en düşük güç tüketimi peşinde başka bişeyin değil. Aldığı lisans da zaten sadece üretim lisansı, mimari lisansı değil. Yani en az masraf peşinde ve amaç bunu Seamicro'da kullanmak başka yerde değil (çok ilerisi için onların bile planı olmadığına eminim).

    Yabancı sitelerde faln yada AMD'nin kendi basın açıklamasında hybrid server vs. gibi şeyler okuduysan bu Seamicro box içinde farklı mimarilerden oluşan server kartları kullanılabiliyor demek, bununla alakalıdır. x86 Opteron taşıyan kart / ARM taşıyan kart / Xeon taşıyan kart hepsi beraber aynı Seamicro box içinde kullanılabilir. Hybrid ile bahsedilen en fazla bu. Mimari anlamda tek çip ile farklı ISA'lara destek v.s gibi şeylerin hiçbiri yok. Kaldı ki bunun için korkunç ARGE harcaması gerekir. Sırf maliyeti ve tasarım süreceini azaltmak için işlemci lisansı aldğına göre ve zaten kötü durumdayken sence böyle bi ARGE altına girer mi?




  • amd teknoloji üretir intel e çpraz lisansla verir di allahtan arm de öyle bişey yok

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPL3NDOR

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    Benzeri şekilde de Atom 2014 yılında farklı bi yapıya dönüşecek, büyük ihtimalle Core2 kadar performanslı bi hale gelecek (aynı frekans ve önbellek baz alınırsa). 22nm, Core2 performansında, şimdiki Atom kadar belki çok daha az güç harcayacak. Bu da herkezi zor duruma düşürecektir.

    Geçen sene bazı sitelerde çıkan atomun 2015'te Phenom II hızında olacağı iddiaları 3 aşağı 5 yukarı tutacak o zaman ?(aynı saat hızında denmek istenmiş olabilir.)

    Birde şunu merak ediyorum konudan ayrı olarak; Tel. pazarında arm tasarımı bu kadar oturmuşken x86'nın şansı ne kadar olur?

    Tmm bende karşı çıktım güçleneceğine de, iddia ederken ama adamlar da anlaşılacağı şekilde detay verselerdi(Ben FPU açısından bakmıştım, Phenom için çekirdek başına 5.5 GFLOP @ 1.8 GHz şeklinde ). Şimdi bile bakınca imkansız geliyor ne yalan söyliyim. Ama OoO engine ile en azından Integer anlamında olabilir belki. Atom kaç yılında çıktı, ancak 2014 de Valleyview ile ilk defa düzgün bi mimari değişim / evrim geçirecek.

    Tel + x86 = intel zaten, AMD o yolda değil şimdilik. Şimdiki Medfield lı telefonlara ICS4.0 yükleyince sorunlar oluyordu. Bazen bazı uygulamaları çalıştırmıyordu, kimileri için önemli olan şeyleri. Önemli olan zaten, Intel %100 binary uyumu var dese de, Android' e olan uyum önemli. Yeni Atomlarda daha güçlü çekirdek, daha iyi sanallaştırma desteği sayesinde bu olabilir gibime geliyor(sanallaştırmanın örnek demoları da vardı). Android uygulamaları ile pratikte %100 uyum gerçekleşirse, şimdiki gibi ICS4 yükleyince sorun olması uygulama çaşıltırmaması gibi şeyler olmazsa bence donanım olarak yeterli olacaktır. Sorun zaten fiyatı olacak bence, Intel ucuz satmaktan yana tavır almaz genelde. Kullanıcı tercihleri genelde beni ilgilendirmiyor, çünkü genelde belli ürünlerde en uygununu seçmekten uzağız. Donanımı performanslı ama fiyatı uçuk olacaksa, veya aşırı sade ama farklı arayüz gibi şeylere güncelleme imkanı olmayacaksa (bugun olduğu gibi), kısaca donanım iyi ama janjanı az ise yine tercih edilemez gibime geliyor. Yoksa donanım, işlem gücü ve güç tüketimi olarak Intel çok hızlı gelişiyor bu alanda. Sorunların kendisi donanımdan değil, yazılım kaynaklı gibi ama düzelmiyo / düzeltilemiyo işte. Medfield içeren 3-4 telefonun hiçbiri ICS4.0 ile çıkmadı mesela. Xolo ve K800 için özellikle bütün yazılarda belirtildi, ICS4.0 image hazır diye. Madem hazır, fabrikadan niye 2.2 ile çıkıyo, madem hazır yükleyince niye sorunlar oluyo. demekki fabrikadan 4.0 ile çıksa sorunlar olacağını onlar da biliyo. Üretime geç girdi ondan yükleyemedik gibi bişey değil yani.

    Tel için ilerisini bu dediğim gibi yazılım/işletim sistemi anlamındaki sorunsuzluk öncelkli belirleyici diye düşünüyorum. Sırf merakımdan ben Hindistan forumlarında çok araştırdımdı Xolo / k800'ü, hep 2 arada 1 derede bırakacak şeyler öğreniyorsun. Dediğim gibi 1 çekirdekli işlemci için perf anlamında iyi, ama olmamış işte esasen eksikleri var (Medfield içeren cihazların). Yeni Atom'a kadar bi sürü şey değişmeli diye düşünüyorum ben Intel satış yapmak istiyorsa. Öncelikli alan şimdilik Android zaten.




  • göster kendini amd. kopma bu yarıştan. seni de görmek istiyorduk en başından beri bu mobil işlemci platformunda.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    ...



    Hocam teşekkürler. Bu sitede böyle AMD-Intel, AMD-nVidia, Apple-Microsoft-Google gibi konularda sinyal/gürültü oranı bu kadar düzgün çok fazla yorum göremiyoruz maalesef. Elinize sağlık, bilgilenen başkaları da olmuştur inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutercim -- 30 Ekim 2012; 16:46:34 >
  • bir daha ki amd işlemcim 5 sene sonra olur tahminimce anca kendilerini düzeltebilirler.

  • Samsung al şu AMD'yi patlat işi

  • Çok akıllıca. Onlarca firma mobil cihazlar için ARM yonga üretiyor. AMD sunucu odaklı üretimiyle farklılaşıp ileride mobil cihazlara kesin yönelecektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bwhiteshark

    Samsung al şu AMDyi patlat işi


    AMD satın alınamaz satılamaz aksi takdirde tüm lisanslar iptal olur

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.