Şimdi Ara

Samsung, yeni amiral gemi telefonunda Adonis kod adlı 28nm'lik Exynos 5450 çipsetine yer verebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Samsung, yeni amiral gemi telefonunda Adonis kod adlı 28nm'lik Exynos 5450 çipsetine yer verebilir




    Samsung, ilk olarak ISSCC 2012'de (Uluslararası Katı Hal Devre Konferansı) sergilediği Exynos 5450 çipsetini yeni amiral gemi akıllı telefonu için üretime hazırlıyor olabilir. DDaily sitesinin endüstri kaynaklarına göre; mobil sektörün lideri, düşük enerji tüketimli 28nm HK-MG mimarisinin uygulandığı Adonis kod adıyla anılan yeni yongasını yıl sonuna kadar test üretimine sokacak. Dördüncü nesil Galaxy S modeline güç vereceği öne sürülen Exynos 5450'nin seri üretimine ise; 2013'ün ilk çeyreğinde başlanacak.

     

    Güney Koreli DDaily, daha önce Galaxy S3 ile ilgili yayınladığı haberleriyle güvenilir bir kaynak olduğunu ispatlamıştı. Geçen ay The Korea Times'ın Samsung yöneticilerinden edindiği bilgiler ışığında ortaya attığı iddialarıyla örtüşen sitenin haberinde, Exynos 5450'nin Cambridge merkezli ARM'ın yeni işlemci mimarisi Cortex-A15'i dört çekirdekli bir yapıda ihtiva edeceği ve yeni nesil bir grafik birimiyle donatılacağı belirtiliyor. Teknoloji dünyasının uzun süredir haberdar olduğu Exynos 5450 çipsette Mali-T658 GPU'nun mevcut olacağı ve işlemci frekans hızının 2.0GHz olarak belirlendiği biliniyor. 

     

    2013 ilk yarısında tüketiciyle buluşması beklenen Galaxy S IV'ün 5 inç büyüklüğünde Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlüklü Super AMOLED ekrana sahip olacağı çeşitli kaynaklar aracılığıyla aktarılmıştı. Firmanın yeni amiral gemisinde dört çekirdekli Cortex-A15 işlemciyi beraberinde getiren bir çipsetin kullanılma ihtimali oldukça yüksek. Zira NVIDIA da Project Wayne adı altında benzer mimari özellikte ve dört A15 işlem birimli Tegra 4 yongası üzerinde çalışıyor. Yeni nesil Tegra'yı önümüzdeki yıl piyasada göreceğiz. Aynı şekilde Texas Instruments'ın OMAP5 serisi çözümleri de aynı zaman diliminde kullanıma sunulacak.

     

    En yeni donanım parçalarını bir araya getiren ve düşük güç tüketimi sağlayacak bir mimariyle geliştirilen Exynos 5450'nin birkaç ay içerisinde Exynos 5 Quad olarak resmiyet kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Exynos 5250 sayesinde ARM Cortex-A15 işlemcili ilk ürünü satışa sunma hedefini hayata geçiren Samsung, yarı iletken endüstrisindeki hızlı ilerleyişini 2013'te de sürdürecek gibi görünüyor.







  • wooow s4 bu özelliklerle yıkar ortalığı

  • Özellikler belli 5450 cpu, mali-658 gpu, 2 gb çift kanal bellek, 13 mp kamera, 1080p 5 inç ekran 32gb ve 64gb hafıza, tahminime göre 2500-3000 mA batarya( umarım sökülebilir olur :)). Nano sim :).

  • 5" biraz fazla gibi ama ortaligi toz duman edecek gibi gozukuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kasası sıfır veya sıfıra yakın olacağından ,5' bile şu anki S3'le aynı büyüklükte olur.

  • bu özellikler almak için yeterli bir sebep ama artı olarak samsung kalitesi var

  • bu özellikler + samsung kalitesi yıkar ortalığı

  • S4 ü bekliyorum. Umarım tasarım alanın'dada çalışmalar yapıyordur şayet smsung ceplerin bana göre en büyük eksiği tasarımıdır.Tasarımı kaliteli malzemelerden yapmıyorlar ve çizgileri çok iyi değil kısacası donanım zaten iyi olucak ona şüpe yok ama asıl soru işareti tasarım nasıl olucak.

    Ekrana gelirsek 5 inç olması bence daha iyi sonuçta s3'ün ekranıyla arasında çok büyük fark olmaz kullanıcıyı rahatsız edicek bir fark olmiycaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ElysionMaster

    Iphoneun sonu geliyor artik.Bu japonlarla ugrasilmaz valla.


    japon ?!!

  • Herşey iyi güzel de ihtiyac var mi? Bu piyasaların artık akıllı telefona doymuş olması ve akıllı telefon satışlarının miktarının azalması lazım. Ilk sefer dokunmatik ekranlı akıllı telefonlara ihtiyaç duyduk talep ettik ama artık cebimizde var bir tane...



    Insanlara nasıl ihtiyaç hissettîrip satıyorlar, şaşırıp kalıyorsun...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: depeche35

    Bence kasası sıfır veya sıfıra yakın olacağından ,5' bile şu anki S3'le aynı büyüklükte olur.

    Hocam ha 4.8 ha 5 fark bile etmeyiz=D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen s4 diye bir şey olmaz ... s olayı s3 ıle bitmiştir ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laguns

    muhtemelen s4 diye bir şey olmaz ... s olayı s3 ıle bitmiştir ...



    Bana da oyle geliyor


    S3 umle 4 yil idare etmeyi dusunurken oldu mu simdi bu:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bada'yla ilgili bir haber görmek istiyorum artık Samsung!!!

  • Evet 2.0Ghz frekansıda görücez ya, artık arkama dönüp bakdığımda neler geçmişiz diyebiliyorum.. :)

  • Yani bu zamanlarda s3 alinmaz s4u mu bekleyecegiz bu ozelliklerden sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda cok güzel bir gelisme. Galaxy Note 3'ü almayi planliyordum ama A15 cift cekirdekliydi hemde 32nm üretiliyordu. Pek hosuma gitmedi, ama haberdekiler gercek cikarsa telefon donanim canavari olacak. S4'e koyarsa bunu note 3'e de biraz daha farkli gelir herhalde. 3500ma batarya, 13mp kamera, 64gb( burda da yeni 128gb üretimleri var Samsung'un), sd slot, 5,5inc fullhd ekran ve yüksek hizli 5450cpu ve mali-658(100-150mhz). Böylece elimde bir ps3 tutmus olurum herhalde. :D

  • Yaklaşık 1 sene önce tanıtılmıştı Exynos 5 Quad yani 5450. Hatta S3 den önce tanıtıldığı için S3 de kullanılma olasılığı söylentileri o kadar yoğun olduki S3 bazı kişiler için hayalkırıklığı oldu. Adamlar akıllı ellerinde hep bir sene sonrasının teknolojisini tutuyorlar cephane yi erken ve gereksiz harcamıyorlar.

    Kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung Galaxy s IV bu özelliklerle çıkarsa o telefonu alanın bir daha 3 yıl telefona ihtiyacı olmaz.

  • Exynos 5450 tegra 4 ve omap 5 demek s4 pro yalan olur demek

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.