Şimdi Ara

Google Nexus 10 ile ilgili yeni bilgiler sızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Google Nexus 10 ile ilgili yeni bilgiler sızdı

     

    Google'ın Pazartesi günkü etkinlikte tanıtması beklenen ve Samsung ortaklığının ürünü olan Nexus 10 tablet cihazı ile ilgili kullanım kılavuzları internete sızmıştı. Şimdi ise cihazla ilgili yeni bilgiler ve görseller internete sızdı.




    Briefmobile tarafından elde edilen bilgilere göre Samsung'un da yeni amiral gemisi tableti olacak modelde 10.1 inçlik Super AMOLED ekrana 2560 x 1600 piksellik çözünürlük sığdırılıyor ki bu da piksel yoğunluğu değerini 298.9'a çıkarıyor. Böylece en yüksek ppi değerine Nexus 10 ulaşmış oluyor.




    Site, modelin bir prototipini elde ettiğini belirtiyor. Android 4.2 işletim sistemi üzerinde çalışan tabletin sistem bilgileri de ayrıca paylaşılmış. 




    Daha önce internete sızan bilgilerde bir farklılık görünmüyor. Samsung'un ARM Cortex-A15 mimarisini temel alan 1.7GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli Exynos 5250 veya Exynos 5 Dual işlemci, 2GB RAM, 16GB depolama kapasitesi, Mali T-604 grafik birimi, 5MP çözünürlükte arka kamera, LED flaş, stereo hoparlör, NFC, WiFi, Bluetooth 4.0 şeklinde özelliklere sahip olacağı bildirilmiş.

     

    Exynos 5 Dual işlemcisi 32nm High-K Metal Gate fabrikasyon sürecine sahip ve OpenGL ES 3.0 ve OpenCL 1.1 tam profil desteği, 12.8GB/s hafıza bant genişliği ile 2 port 800 Mhz LPDDR3 RAM desteği, 60 kare saniye hızına kadar 1080p video desteği, VP8 kodek çözücü, USB 3.0 desteği şeklinde özellikler arz ediyor.

     

    Mali T604 ise esneklik ve ölçeklenebilirlik sunan Midgard mimarisini temel alan ilk grafik birimi. Birim, OpenGL ES 3.0 ve OpenCL 1.1 tam profil desteği sunuyor. 




    Tablet segmentine yeni bir soluk getireceği tahmin edilen Nexus 10 modeli için birkaç gün daha beklemek gerekecek.

     



    Google Nexus 10 ile ilgili yeni bilgiler sızdı





     

     







  • ekranda aşmışlar. işlemci ve grafik kartıda süper, alınır.

  • Hele şükür android tarafında alınabilecek bir tablet çıktı fakat bundada kalem yok galiba.

  • Eğer adamakıllı fiyattan pazara girerse(umarım) iPad'i yer bu

  • Alt taraftaki siyah bölgenin sadece 3 tuş için ayrılmış olmasına karşıyım. Daha doğrusu alt tarafa bu kadar genişlik sağlanmışken bir de yukarıda bildirim çubuğunun bulunmasına... Nexus 7" için doğaldı ama 10.1" için olmamış.

  • mukemmel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için o kadar da önemli olmasa da retinacılara ağız payı olsun bu tablet ekranı.a15 li exynos,2 gb ram ve elmacıların o dillerinden düşüremedikleri o güncelleme desteğinden bahsetmeyeyim bile.Buna da artık gol demezse ben o hakemi.Ayrıca tabletin şekline bakın adamlar patent trollerine karşı alışılagelmemiş bir tasarım yaratmak için şekilden şekile girdikleri nasılda belli oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janparey -- 26 Ekim 2012; 22:29:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnlyChaos

    Alt taraftaki siyah bölgenin sadece 3 tuş için ayrılmış olmasına karşıyım. Daha doğrusu alt tarafa bu kadar genişlik sağlanmışken bir de yukarıda bildirim çubuğunun bulunmasına... Nexus 7 için doğaldı ama 10.1 için olmamış.


    O siyah bölgeye dilediğin kadar tuş, kısa yol vs ekleyebilirsin.Tabi Root'lu olmak şartıyla :)

    Ürün hakkında yorumuma gelirsek, harika bir ürün olacağına şüphe yok.Tek dileğim Nexus 7 gibi Türkiye'ye gelme konusunda bizi bekletmez umarım.

  • Android tablet tarafındaki yüksek çözünürlüklü ekran kilidini açacak bu cihaz. Yazılım firmaları bizzat Google'ın olan bu cihaza direk adabte olacaklar ve iPad'ın retina ekranı 300 ppi'ın önünde diz çökecek. :) Alınır bu cihaz.

  • bende 3.2 honeycomb lu bir tablet var,ama şu alttaki bar çok lanet bir şey,birde üst kısma koymuşlar bir bardaha ekran uzun ince bir yola dönmüş,ah google ah sen neyin peşindesin

  • Daha tablete ozel dogru durust app yok markette simdi bi de bu cozunurlulugu destekleyen app mi bekleyecegiz. En az bir yil sonra alinabilecek bir cihaz. Oyun performansi, app uyumlulugu ve daha onemlisi isletim sistemi uyumlulugu korkutuyor....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FERFEROS

    quote:

    Orijinalden alıntı: OnlyChaosAlt taraftaki siyah bölgenin sadece 3 tuş için ayrılmış olmasına karşıyım. Daha doğrusu alt tarafa bu kadar genişlik sağlanmışken bir de yukarıda bildirim çubuğunun bulunmasına... Nexus 7 için doğaldı ama 10.1 için olmamış.
    O siyah bölgeye dilediğin kadar tuş, kısa yol vs ekleyebilirsin.Tabi Rootlu olmak şartıyla :)Ürün hakkında yorumuma gelirsek, harika bir ürün olacağına şüphe yok.Tek dileğim Nexus 7 gibi Türkiyeye gelme konusunda bizi bekletmez umarım.


    Hakikaten çok iyi olur. Cihazı alırsam yapmak isterim.

  • şüphe yokki çıktığında androidin en iyi tableti olmaya aday google uygulama işinide hallederse android alıp başını gider

  • Tablet güzel ama fiyatı da güzel olur bunun.

  • Muhteşem bir cihaz olmuş... özellikler harika.. tabletlerin en iğrenç yönleri şu çözünürlükleri artık yavaş yavaş sorun olmaktan çıkıyor.. ayna gibi görüntü veren bir cihazda slayt izlemenin keyfi bile bir başka oluyor. hele hele super amoled ve 300ppi değeri muhteşem bir olay...

  • Çerçevesi çok büyük geldi

  • adamı heyecanlandırıyorlar yaw ama benim için 10.1 için çok büyük bir ekran
  • Çözünürlük gayet iyi olsa da tüm olayın çözünürlükte bitmediği de ortada. Umarım görüntü kalitesi de ayrıca hoş olur.

    Ayrıca 3 tane tuşun o kadar büyük bölgeyi kaplamış olması hoş değil, başka bir çözüm düşünmüşlerdir umarım.

  • bence resimdeki ürünün 29 ekimde tanıtılacak olan nexus 10 olma ihtimali oldukça yüksek. çünkü, tableti samsung yapıyor ve tasarım olarak ta samsung'un galaxy tab 2 serisi ve note 10.1 'e oldukça benziyor (resimdeki gibi yatay konumda sağında ve solunda hoparlör var). ayrıca özellikleri gerçektende yine etkileyici ama kişisel olarak ben tabletlerde 7" seviyorum... dolayısıyla 10.1" bana göre büyük...

  • İlk 4K tableti kim yapacak merak ediyorum, 2K oldu. Herhalde 2K yeni standart olmaya başlarken Apple veya Samsung yapar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.