Şimdi Ara

Apple, 2012 mali yılı 4.çeyreğinde rekor gelir ve kar elde etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Geçtiğimiz günlerde iPad Mini başta olmak üzere ürün gamında bir takım revizyonlara giden Apple, 29 Eylül 2012 itibariyle sona eren 2012 mali yılı 4.çeyrek sonuçlarını açıkladı.Açıklanan verilere göre Apple, 4.çeyreği rekor gelir ve kar ile tamamladı.


    Apple, 4.çeyrekte 36 milyar dolar gelir ve 8,2 milyar dolar net çeyrek karı, diğer bir deyişle hisse başına 8,67 dolar kazanç elde ederken; brüt kar marjı %40 oldu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise Apple, 28,3 milyar dolar gelir, 6,6 milyar dolar net çeyrek karı elde ederken, brüt kar marjı ise %40,3 idi. Öte yandan geride bıraktığımız çeyrekte Amerika dışındaki satışlar ise gelirin %60'ını oluşturdu.


    Ürün satış sayılarına baktığımızda ise:



    • Yıllık bazda %58 artış ile 26,9 milyon adet iPhone satıldı.

    • Yıllık bazda %26 artış ile 14 milyon adet iPad satıldı.

    • Yıllık bazda %1 artış ile 4,9 milyon adet Mac satıldı.

    • Yıllık bazda %19 düşüş ile 5,3 milyon iPod satıldı.


    Apple'ın icra kurulu başkanı Tim Cook, yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi:



    "Rekor Eylül çeyrek sonuçlarıyla muhteşem bir mali yılı bitirdiğimiz için gurur duyuyoruz. Şimdi en iyi iPhone, Mac, iPad ve iPod ürünleriyle tatil sezonuna giriyoruz; ayrıca yoldaki yeni ürünlerimizle de kendimize güvenimiz tam.."



    Apple'ın finanstan sorumlu üst düzey yöneticisi Peter Oppenheimer ise 2012 mali yılında 41 milyar dolar net kar ve 50 milyar dolar faaliyet nakit akışı sağladıklarını belirtirken; 2013 mali yılının ilk çeyreğinde 52 milyar dolar gelir ve hisse başına 11,75 dolar kazanç beklediklerini ifade etti.


    Öte yandan Apple Yönetim Kurulu, 15 Kasım 2012 işlem günü sonundaki kayıtlara göre Apple hissedarı olanlara, hisse başına 2,65 dolar temettü dağıtacaklarını açıkladı.








  • Şu konuları sadece Apple bölümüne açsanız?

    Bir Apple fanı olarak ben bile rahatsız olmaya başladım bu kadar çok apple konusu açılmasından
  • bu kadar apple konusu açılır çünkü adamlar teknoloji dünyasının bir numarası ve burası bir teknoloji sitesi sorun nerde anlayamadım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mami_24

    bu kadar apple konusu açılır çünkü adamlar teknoloji dünyasının bir numarası ve burası bir teknoloji sitesi sorun nerde anlayamadım

    Bu kadar cok konu sadece teknoloji bolumune acilsa hicbir itirazim olmaz.Ama konu disindaki adam da bu konuyu goruyor.Dogal olarak isyan ediyor bir sure sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip haberlerin ana sayfada verilmesine kimsenin itirazı olmayacaktır. Fakat biz kullanıcıları öfkelendiren kısım söylenti bin tane Apple haberinin girilmesi. Yok iPhone 5'te şu kablo kullanılacak, Yok iPad'in arka kapağının resmi vs..

  • Gecen yila gore satislarin arttigini belirtiyorsunuz da iPhone 5'in ciktigi 3. ceyrekteki satislarin iPhone 5 oncesi 2. ceyrekten daha dusuk oldugunu neden belirtmiyorsunuz?

    2.ceyrek: 35.1 milyon

    3.ceyrek: 26.9 milyon



    Ayni zamanda iPad ve iPod satislari da dusmus.

    iPad: 17'den 14'e.

    iPod: 6.8'den 5.3'e



    Kaynak: Gsmarena

  • donanımhaber'deki apple haberlerinin fazlalığından şikayetçi olanlar gitsin en önemli teknoloji haberi sitelerinden olan TechCrunch'ın ana sayfasına baksın lütfen. Şuan anasayfalarında Apple hakkında tam 15 haber bulunuyor. Tabiki DonanımHaber bir TechCrunch değil ama sürekli haber fazlalığından şikayet etmenizin saçma olduğunu göstermek adına bir örnek verdim.

  • Önceki apple haberinde son 3 apple sunumundan sonra apple hisselerinin anlık sağlam düşüşler yaşadığını yazmıştım.


    Apple hisseleri yeni bir cihazın duyurulmasına yakın yükselmeye başlar. Etrafta dedikodular yayılır, hisseler alır başını yürür, yalnız eskiden farklı olarak cihaz tanıtıldıktan sonra (tanıtıldığı gün) sağlam düşüşler yaşıyor. Eskiden böyle olmazdı, iphone 4 tanıtıldığında hisseler daha da arttı.

    Bu olayı şöyle yorumlayabiliriz, "cihazlar biraz hayal kırıklığı yaratıyor" yoksa aynı gün neden düşüş yaşasın !?

    Bir cihazının tanıtıldığı bir firmanın aynı gün içerisinde hisse senetlerinin düşmesi bence anlamlı bir yorumdur.

    Yoksa hisselerdeki artışın iphone 5 e ve ipad miniye ait olduğunu söylemek zor.

    Apple şu an bimde satılan dost yoğurt'u piyasaya sürse sürmeden önce hisseleri sağlam yükselir.

    Çok basit : bloomberg'e gir günlük takip et :)

    Sanırım editör kendince misilleme yapmış :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 26 Ekim 2012; 1:19:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    Önceki apple haberinde son 3 apple sunumundan sonra apple hisselerinin anlık sağlam düşüşler yaşadığını yazmıştım. Apple hisseleri yeni bir cihazın duyurulmasına yakın yükselmeye başlar. Etrafta dedikodular yayılır, hisseler alır başını yürür, yalnız eskiden farklı olarak cihaz tanıtıldıktan sonra (tanıtıldığı gün) sağlam düşüşler yaşıyor. Eskiden böyle olmazdı, iphone 4 tanıtıldığında hisseler daha da arttı. Bu olayı şöyle yorumlayabiliriz, cihazlar biraz hayal kırıklığı yaratıyor yoksa aynı gün neden düşüş yaşasın !? Bir cihazının tanıtıldığı bir firmanın aynı gün içerisinde hisse senetlerinin düşmesi bence anlamlı bir yorumdur. Yoksa hisselerdeki artışın iphone 5 e ve ipad miniye ait olduğunu söylemek zor. Apple şu an bimde satılan dost yoğurtu piyasaya sürse sürmeden önce hisseleri sağlam yükselir. Sanırım editör kendince misilleme yapmış :)


    ben düşüşün nedeni olarak tanıtılan ürünlerin önceden sızmış olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Eğer ki internete sızan resimlerden farklı ürünler tanıtmış olsalardı o zaman yükselirdi bence.









  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoLdenBlog

    quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy Önceki apple haberinde son 3 apple sunumundan sonra apple hisselerinin anlık sağlam düşüşler yaşadığını yazmıştım. Apple hisseleri yeni bir cihazın duyurulmasına yakın yükselmeye başlar. Etrafta dedikodular yayılır, hisseler alır başını yürür, yalnız eskiden farklı olarak cihaz tanıtıldıktan sonra (tanıtıldığı gün) sağlam düşüşler yaşıyor. Eskiden böyle olmazdı, iphone 4 tanıtıldığında hisseler daha da arttı. Bu olayı şöyle yorumlayabiliriz, cihazlar biraz hayal kırıklığı yaratıyor yoksa aynı gün neden düşüş yaşasın !? Bir cihazının tanıtıldığı bir firmanın aynı gün içerisinde hisse senetlerinin düşmesi bence anlamlı bir yorumdur. Yoksa hisselerdeki artışın iphone 5 e ve ipad miniye ait olduğunu söylemek zor. Apple şu an bimde satılan dost yoğurtu piyasaya sürse sürmeden önce hisseleri sağlam yükselir. Sanırım editör kendince misilleme yapmış :)
    ben düşüşün nedeni olarak tanıtılan ürünlerin önceden sızmış olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Eğer ki internete sızan resimlerden farklı ürünler tanıtmış olsalardı o zaman yükselirdi bence.


    Hocam biraz samimice konuşacağım. Şimdiden affını diliyorum.

    Apple'ın ilk iphone ve iphone 4 cihazlarının yarattığı etkiyle bu cihazlar karşılaştırılamaz bile.
    İlk iphone'u, eksiklerini 3. parti uygulamalara kapalılığını eleştirebilirsin ama yarattığı etki gerçek, bunu yadsımak samimiyetsizliktir.
    İphone 4'ün ekranı verip veriştirebilirsin, abartıldığından bahsedebilirsin fakat iphone 4'ün başarısı ortada.

    Gel gelelim 4s, 5 ve ipad mini'ye :(bana kalırsa maclerde aynı durumda ama tartışılır, yeni ipad de tartışılır.)

    Hocam bu cihazların hayal kırıklığının herkes farkında ve çoğu kişi teknoloji sitelerinin ve medyanın apple yanlısı gazına öfkeli... Çünkü sinir bozucu bir durum var ortada...

    İpad mininin yenilikçi olduğu falan yok, eğerki yeni dokunmatik teknolojisinden dolayı yenilikçi bir cihaz ise piyasadaki çoğu cihaz bir özelliğinden dolayı yenilikçi...

    Geçen ekranı olduğu gibi değil diye haber yapıldı :)

    Apple niye hakkettiği kadar övülmüyorda, hep abartılıyor...

    Bir de şu soruyu sormak isterim :

    Acaba bir uzaylı bulsak getirsek one x , s3 , iphone 5, xperia falan filan, sorsak bunlardan hangisi ileri teknoloji...?

    Sizce bu telefonlardan birini mi söylerdi yoksa hoca bunların hepsi aynı teknoloji mi derdi...

    Bu uzaydan gelmişlik, 20 yıl ilerdelik neden ? Bu abartı bu rahatsız edici övgü neden ?





  • Apple'in hakki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 26 Ekim 2012; 2:29:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk ceyrekte 4 milyon Mac satan apple, simdi 18 milyon satmis. Acayip para kazaniyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikanın hakkı tüm sistemler onda sonuçta bütün üreticiler amerikaya bağımlı.burdakiler ise ios android windows un fanatikliğini yapadursun.amerika aldı başını gidiyor.bu sistemlerin amerikan malı olduğunu bile bile fanatiklik yapanlara şaşırıyorum.ıraktaki olay başlarına gelse acaba amerikan askerleri bu fanatiklere ayrıcalık gösterirmiydi.sonuçta sistemleri yaptı cihazlara yerleştirdi satışta başarıyı yakaladı amerika.2012 yani 20 yüzyıl oldu bizde tık yok bu zihniyetlede olmaz önyargıda kırılmaz.sonumuz hayırlı olsun.

  • Adamlar elmayi isirip vitrine koysalar onu bile satarlar .

  • Hımm demekki kafasına esen kendine göre çeviri yapıyo sitede, veya işine geldiği bi siteden çeviri yapıyo ..

    iphone satışlarının 35.1 milyondan 29.6 milyona..

    ipadlarin 17 milyondan 14 milyona..

    ipodların da 6.8 milyondan 5.3 milyona düştüğünden bahsedilmemiş..

    ki aynı zamanda geçen seneye oranla ios tabletlerin satış oranı %64.5 ten %56.7 ye android tabletlerin de %29.2 den 41.3 e çıktığını da büyük bi zevkle es geçmişiniz..

    sevgiler..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: glos7777

    Hımm demekki kafasına esen kendine göre çeviri yapıyo sitede, veya işine geldiği bi siteden çeviri yapıyo ..

    iphone satışlarının 35.1 milyondan 29.6 milyona..

    ipadlarin 17 milyondan 14 milyona..

    ipodların da 6.8 milyondan 5.3 milyona düştüğünden bahsedilmemiş..

    ki aynı zamanda geçen seneye oranla ios tabletlerin satış oranı %64.5 ten %56.7 ye android tabletlerin de %29.2 den 41.3 e çıktığını da büyük bi zevkle es geçmişiniz..

    sevgiler..

    Bilgilendirme için teşekkürler. Sizlerde olmasanız yanlış bilgileneceğiz.

    Apple gerçekten iyi ürünler çıkartıyor fakat her zamanki mantığımla hareket edip ne işletim sistemi için ne de stabilliği için gidip apple a piyasada satılan yarı fiyatına ürünlere tercih etmem. Ne zaman makul fiyatlarda görürüm o zaman tercih edeceğim bir firma benim için.




  • Apple teknolojiyi kemiriyor resmen, teknolojiye bişeyler katmak yerine amerikayı yeniden keşfediyor buna rağmen rekor kırıyor.Gerçekten yazık arada bir çok değerli firma yitiriyoruz.Teknoloji gösteriş değil.Kabloya çip yerleştirmek asla değil.

    Editörlerin bile kimyasını bozmuş...

  • 4. ceyrek bitmeden 4. ceyrek rakamlari nasil aciklanir? Ekim/Kasim/Aralik olmasin 4. ceyrek? Bahsi gecen ucuncu ceyrek olmasin sakin???

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    4. ceyrek bitmeden 4. ceyrek rakamlari nasil aciklanir? Ekim/Kasim/Aralik olmasin 4. ceyrek? Bahsi gecen ucuncu ceyrek olmasin sakin???


    Araştırmadım ama muhtemelen özel hesap dönemi kullanıyorlar. Pek çok ülkede bu mümkün, mali yönetime başvuruyorsun, benim pazarım şöyle dönemsel, işimi böyle kolaylaştırır vs. diyorsun, mali dönem başlangıç ve bitiş tarihlerini kendin belirliyorsun ve bu dönem sonlarında mali tabloları beyan ederek vergini de ona göre bir tarihe ödüyorsun. Zaten haberde 29 Eylül demiş 4. çeyrek dönem sonu olarak.
    (Firma "çıkıntılığını" hesap dönemi seçiminde bile göstermiş, bunu marifet sanıyorlar belli ki. 29 Eylül'müş...)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.