Şimdi Ara

HTC One X açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi geceler, bir türlü cevap bulamadığım bir sorunum var. Almanya'dan eşim HTC One X getirmişti, Türk vatandaşı olmadığı için kayıt yapamadık ve benimde 1 aylık süreçte yurda girişim yok. 17 Eylül Çarşamba " telefonunuz bir hafta içinde kapanacak.. " gibi bir mesaj geldi ve 23 Eylül Salı günü sabah telefonum önce dondu, sonrasında kapanıp açıldı ve rapor gönder dedi bende gönderdim. Bu işlemden sonra " LOCKED " yazılı bir ekran açıldı ( Sanırım reset ekranı deniliyor ) ve artık o ekrandan başka bir durum oluşmadı. Bir iki defa o ekranda tuşlara bastım bilinçsizce ve sonra güç düğmesine bastım açık kalmasın diye. Ve artık hiçbir şekilde telefonum açılmıyor, güç düğmesi + ses kısma tuşu gibi işlemlerde herhangi bir tepki alamıyorum. Ayrıca şarja taktığım zaman kırmızı ya da yeşil ışık da yanmıyor. Öğrenmek istediğim şu; IMEI kaydı yapılmayan bir telefon bu şekilde tamamen tepkisiz hale getiriliyor mu yoksa teknik bir sorun mu oluşmuştur? Net bir bilgi verebilecek arkadaş varsa çok iyi olur çünkü herkes farklı şeyler söyleyerek kafamı karıştırdı. Şimdi Almanya'ya teknik servise yollamayayım yok yere :) Enazından bir yol gösterirseniz müteşekkir olurum.

    Not: Telefon konusunda teknik bilgim olmadığı için cevabınızı en basit şekilde ifade ederseniz daha faydalı olur.







  • IMEI kaydı olmadığı için kaynaklanıyordur bence ama bir teknik servise göstermekte fayda var hocam.
  • Hocam imei kaydi yoksa en fazla sebeke gider..o ne oyle fbi mudahele etmis gibi:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik servis en doğru yer sanırım, bugün onu araştırayım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • bu devletin ben..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 50 Cent

    bu devletin ben..

    Bazen böyle çileden çıkıyor insan değil mi... Neden her işi zora koşarlar anlamıyorum ki...

    Az önce Almanya'dan bilgi aldım, onu sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar. Telefonu aldığım bayiye durum aynen iletildi, size bahsettiğim gibi detayıyla anlattım. Söylenen şu; Türkiye'de 100TL ücret ile pasaportunuzu kaydettirmelisiniz, aksi halde telefonunuzu kullanamazsınız. Bu durumlarda telefonu tam anlamıyla bloke edecek sistem mevcuttur, telefonunuzu kayıt ettirin.

    Teknik bir arıza olmadığı, telefonun kayıt edilmemesinden dolayı tamamen bloke olduğunu söylediler, böyle bir sistem mevcutmuş...
  • Arkadaş LOCKED ekranı fastboot menüsünde gelir, normalde ora ile işin yok ki senin.
  • bozoo1903, bahsettim ekran yanılmıyorsam buydu. Dediğim gibi önce dondu telefon, kapanıp açıldı vs. sonrasında bu ekran çıktı... Burada yanlış ne yapmış olabilirim bilmiyorum ama şuan telefon hiç ama hiç çalışmıyor.

     HTC One X açılmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levonardo -- 25 Ekim 2012; 20:58:59 >
  • simkartı cıkarıp boot menüsünden factory reset yaptınız mı?
  • dephyr, şuan telefonun herhangi bir tuşu çalışmıyor. Şarja taktığımda şarj ışığı yanmıyor, ses kısma + güç düğmesine basılı tuttuğumda da ekran açılmıyor. Yani ne yaparsam yapayım ekranı açamıyorum.
  • hocam açıkçası kayıtsız çok telefon gördüm ancak seninki gibi kaydı yok diye şarz bile olmayan bir telefon görmedim genelde kaydı olmayan telefonlar normal şekilde açılır yada şarz olabilirler bence senin cihazda başka bir problem var
  • Ses açma ve kısma tuşları ile menüde yukarı ve aşağı hareket edebilirsiniz. Seçmek için ise telefonu açıp kapama tuşuna birkere basmanız gerekiyor. Factory reset seçeneğinin üzerine gelerek seçin ve telefon resetlenecek ve yeniden kurulum için telefon baştan başlayacak.
  • Bu arada, LOCKED ifadesinin IMEI ile yakından uzaktan hiçbir ilgisi yok. Oradaki LOCKED, bootloader kitli demek yani telefona custom ROM (modifikasyon yapılmış işletim sistemi) yüklenip yüklenemeyeceği ile ilgilidir. LOCKED olması telefon işlevini kesinlikle engelleyen birşey değildir.
  • Bilemiyorum ki... Bu ekranı gördükten sonra güç düğmesi ve ses açma/kapama düğmelerine bastım vs. en son güç düğmesine basmıştım ekran kapanmıştı ve sorun yoktu. Sonra güç düğmesine tekrar bastım ama açılmadı hiç, açılmaya niyeti yok anlaşılan. Önümüzdeki hafta kvk'ya sorarım yurtdışı telefonlarla ilgileniyorsa götürürüm, ilgilenmiyorsa geri yollarım. Arkadaş 1 aylık telefon öyle de ha diyince bozulmaz ki, tuhaf bir durum :)
  • Şuan telefonu şarj etmene rağmen açılmıyor mu?
  • Şarjdan çektikten 2 saat sonra bu durumu yaşadım ve şarj denemesi yaptım yine olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levonardo -- 26 Ekim 2012; 7:59:10 >
  • Bunun için bireysel olarak yapılacak bir çözüm var mı ?
  • Hocam size özel mesaj yazdım ama burada da yazmakta fayda var, iyi oldu.

    Ben telefonu elden gönderdim Almanya'ya ve telefonum alındığı bayide bakıldı ( Şarja takıp çok kısa bir süre bakıldı ) ve telefon açılmadığı için belge düzenlendi. Sonuç olarak sıfır telefon geldi eve. Üzerinde Swap yazıyordu, takas demek oluyormuş :)

    Yalnız şunuda söylemekte fayda var, eğer buradan kargo ile göndermeyi düşünüyorsanız sanırım gümrükte sorun çıkabiliyormuş Ben İsviçre'ye giden tanıdığımla Almanya'daki aileme yolladım, o ülkelerden birbirine kargo sorun olmuyorda buradan yollayınca sıkıntı olabilir , aklınızda olsun. Umarım herkes problemini çözer...
  • Siliniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noxco -- 26 Ekim 2014; 18:54:43 >
  • Hakan hocam pm attım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.