Şimdi Ara

SSD Kullanılan Alan Sorunu (ÇÖZÜLDÜ - hiberfil.sys/pagefile.sys)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 120gb ssd var windowsu ona kurdum ama şöyle bir sorunum var C: deki bütün dosyaların toplamı 31gb yapıyor yalnız ssd 45gb dolu gözüküyor bu kalan 14gb nereye gitmiş olabilir ? bir kaç kere format atmıştım onun kalıntıları olabilirmi.
    sistem geri yükleme kapalı ayrıca gizli dosya yok sistemde gizli dosyaları açıp bakıncada sonuç aynı.

SSD Kullanılan Alan Sorunu (ÇÖZÜLDÜ - hiberfil.sys/pagefile.sys)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucien Lachance -- 25 Ekim 2012; 16:52:05 >

• Klasör seçeneklerinden "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" seçeneğini iptal ederseniz diğer dosyalarda görünür. 45 GB dolu yazan doğrudur.
  • hiberfil.sys
    pagefile.sys

evet hocam dediğiniz gibi yapınca bu 2 dosya 14gb olarak gözüküyor bu dosyalar ne işe yarıyor acaba silsek sorun olurmu 14gb ne olabilirki içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucien Lachance

hiberfil.sys ◄ dosyası, sisteminiz uyku moduna geçtiğinde RAM'in kaydedildiği ve boyutu RAM ile aynı olan dosyadır.
    pagefile.sys ◄ dosyası ise, sanal bellek dosyasıdır. Yani; RAM'iniz yeterli olmadığında, sabit diskinizin bir bölümünün RAM olarak kullanılmasını sağlayan dosyadır.
    evet hocam dediğiniz gibi yapınca bu 2 dosya 14gb olarak gözüküyor bu dosyalar ne işe yarıyor acaba silsek sorun olurmu 14gb ne olabilirki içinde.

Selam
    Yazdığınızı editledim ama gözükmeyebilir diye buraya da ekliyorum..

hiberfil.sys ◄ dosyası, sisteminiz uyku moduna geçtiğinde RAM'in kaydedildiği ve boyutu RAM ile aynı olan dosyadır.
    pagefile.sys ◄ dosyası ise, sanal bellek dosyasıdır. Yani; RAM'iniz yeterli olmadığında, sabit diskinizin bir bölümünün RAM olarak kullanılmasını sağlayan dosyadır.

Uyku modunu kapatır, Disk belleğini de devre dışı bırakırsanız, bahsettiğiniz dosyalar gözükmeyecek ve sisteminizde boş alan daha çok olacaktır. Ben bunları kapatıyorum.
    Kolay gelsin ve iyi Bayramlar olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: Lucien Lachance

Selam
    Yazdığınızı editledim ama gözükmeyebilir diye buraya da ekliyorum..

Uyku modunu kapatır, Disk belleğini de devre dışı bırakırsanız, bahsettiğiniz dosyalar gözükmeyecek ve sisteminizde boş alan daha çok olacaktır. Ben bunları kapatıyorum.
    Kolay gelsin ve iyi Bayramlar olsun..

hocam cevap için çok teşekkürler, ssd kullanıyorum ve ramlerim 8gb 1866mhz sanırım 2 özelliğede ihtiyacım yok zaten uyku modunu hiç kullanmam. Nereden devredışı bırakabilirim bu özellikleri yardımcı olursanız sevinirim, iyi bayramlar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucien Lachance -- 25 Ekim 2012; 17:57:45 >

• 1-Sanal bellek: Denetim masası/sistem/gelişmiş sistem ayarları(yeni pencere)/gelişmiş/performans ayarları/gelişmiş penceresinde "sanal bellek" yazan yerde "değiştir" e tıklarsanız, sürücüler ve ayrılan miktarlar görünür. Orda "disk belleği dosyası yok" seçeneğini seçip "ayarla" butonuna tıklayarak iptal edebilirsiniz.
    http://7.enpedi.com/2010/12/windows-7-sanal-bellek-yonetimi.html

2-Uyku modu:http://aygityoneticisi.com/windows-7-uyku-modu-devre-disi-birakmakresimli/

3- eğer fazla yer kaplıyorsa" sistem geri yüklemenin" kullandığı alanıda kısıtlayabilirsiniz. Kapatabilirsiniz ama kapattığınızda acronis veya benzeri yedekleme programını kullanmanız iyi olur.
    http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/Turn-System-Restore-on-or-off

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.