selam arkadaşlar..bende k790 alarak aranıza katıldım..
yalnız eski kullanıcılara bır sorum olucak..uygulamalardakı photo mate ne işe yarıyor..ve bırde ben kamera da tıtremelerı onleyen fonksıyonu calıstıramadım..
selam arkadaşlar..bende k790 alarak aranıza katıldım..
yalnız eski kullanıcılara bır sorum olucak..uygulamalardakı photo mate ne işe yarıyor..ve bırde ben kamera da tıtremelerı onleyen fonksıyonu calıstıramadım..
Bildiğim kadarıyla;
Döküman moduna al ve parlaklığı -0.7 yap, o zaman fotoğraflar hem çok daha kaliteli çıkıyor, hem de IS kullanılabiliyor
Arkadaşlar, yeni, kaliteli bir çekim keşfettim. Deneyin hepiniz göreceksiniz. Yalnız bu "gece" çekmiş olduğunuz "makro" fotolarla ilgili. Eğer gece insan veya bir manzara çekiyosanız kullanmayın.. Fotoğraf modlarından "belge" modunu seçiyoruz. (Belge modunda zaten makro etkinleşiyor).Flaş da kırmızı göz engellemede durursa iyi olur. Otomatik çekim ve bunun arasında oldukça fazla kalite farkı oluyor. Aşağıda örnekler mevcut :
Otomatik + flaş+ makro
Belge + flaş
Otomatik + flaş +makro :
Belge + flaş :
http://www.gsmarena.com/n73_d900_k800_photo-review-102.php şu siteye baktım n73 daha renkli çekiyor fotografları...fakat telefonları çok ağır ve büyük.... şimdi gelelim benim olayıma benim k750i im war alalı 1 sene 2 yada 3 ay oluyor....400 ytl civarı bir fiyata satıp 1 milyara bu telefonu almama değermi sizce?arada 600 ytl fark var kararsız kaldım beklemenin de manası yok k790i nin fiyatı da düşücek benim telefonumun değeri de düşücek aradaki makas daralır mı sizce?birde cepkask olayını biliyormusunuz k790i ne kadara cepkask yapılıyor?
son sorum ise sonyericcson ne zaman yeni telefon çıkarıcak?yani 3.2 mp den daha iyi kameralı 4.0 falan gibi onu mu beklesem?
http://www.gsmarena.com/n73_d900_k800_photo-review-102.php şu siteye baktım n73 daha renkli çekiyor fotografları...fakat telefonları çok ağır ve büyük.... şimdi gelelim benim olayıma benim k750i im war alalı 1 sene 2 yada 3 ay oluyor....400 ytl civarı bir fiyata satıp 1 milyara bu telefonu almama değermi sizce?arada 600 ytl fark var kararsız kaldım beklemenin de manası yok k790i nin fiyatı da düşücek benim telefonumun değeri de düşücek aradaki makas daralır mı sizce?birde cepkask olayını biliyormusunuz k790i ne kadara cepkask yapılıyor?
son sorum ise sonyericcson ne zaman yeni telefon çıkarıcak?yani 3.2 mp den daha iyi kameralı 4.0 falan gibi onu mu beklesem?
Eğer ki baskı alacaksan şunu söyleyeyim; 2 ile 3.2 mp arasındaki fark, 3.2 ile 10 arasındaki farktan daha çok, zaten 3.2 ile 10 arasında 10x15 cm (normal fotoğraf kağıdı) kağıda basınca bir fark yokl
SE 16 Ekimde yeni modleller duyuruacak, ama 3GSM fuarında, yani telefonlar 3G destekli olacak, TR'de 3G olmadığı halde biz bunları 300 YTL fazlaya alacağız kullanamadığımız bir özellik için
Bir sonra ise Mart başı CEBIT'Te, ancak onlar ülkemize ancak seneye eylül gibi gelir
Bu arada ben de 1 yıl 3 aydır K750 kullanıyorum, ve de senle aynı çelişki içindeyim
16 Ekimde Sony Ericsson yeni modeller duyuracak. Büyük olasılıkla 3.2 MP'den sonra direkt 5 MP'e geçiş olacaktır. İyi düşünmekte fayda bulunuyor.
acaip kararsız kaldım ya....şimdi şöyle birşey var 1 sene sonra 5 MP çıkıcaksa çıkınca onu da almak istiycem gene arada 600 fark olucak....yani geçiş için 1200 vericem ama tabi bu arada 1 sene 3.2 ile gece güzel güzel çekicem....aslında ben şu an memnunum gündüz çok iyi çekiyor fakat gece çekimlerinde arkadaşlarımı çekerken onlara işkence çektiriyorum :D flaş gözlerini baya bi yaşartıyor :D siz gece arkadaşlarınızı çekerken auto focusu açıyormusunuz aslında autofocus baya bi yavaşlatıyor foto çekerken....sizce ne yapayim?
birde bu k750i ile verilen flaş çok fark ettiriyormu fotoları? ondan alıp şimdilik idare edip daha sonra direk 5 mp e mi geçsem?
en iyisi şimdilik yeni telefonları bekliyim 16 sından sonra tekrar bi bakarım...
acaip kararsız kaldım ya....şimdi şöyle birşey var 1 sene sonra 5 MP çıkıcaksa çıkınca onu da almak istiycem gene arada 600 fark olucak....yani geçiş için 1200 vericem ama tabi bu arada 1 sene 3.2 ile gece güzel güzel çekicem....aslında ben şu an memnunum gündüz çok iyi çekiyor fakat gece çekimlerinde arkadaşlarımı çekerken onlara işkence çektiriyorum :D flaş gözlerini baya bi yaşartıyor :D siz gece arkadaşlarınızı çekerken auto focusu açıyormusunuz aslında autofocus baya bi yavaşlatıyor foto çekerken....sizce ne yapayim?
birde bu k750i ile verilen flaş çok fark ettiriyormu fotoları? ondan alıp şimdilik idare edip daha sonra direk 5 mp e mi geçsem?
en iyisi şimdilik yeni telefonları bekliyim 16 sından sonra tekrar bi bakarım...
Gece modunda da autofocus özelliğini kullanmak fotoğraflarda netlik açısından oldukça önemlidir. Ayrıca harici Xenon flaş fotoğraf kalitesine ciddi oranda etki ediyor. Direkt olarak 5 MP'e geçmek daha iyi olacaktır.
Gece fotoğraflarında en iyi kalite için birkaç ipucu:
- Gece modunu kesinlikle kullanın. - Parlaklığı ortamdaki ışığın şiddetine göre -0.7 ya da -1.0 olarak ayarlayın. - Telefonu sabit bir yere koyup zamanlayıcıyı açın.
İÇ MEKANDA K790i FOTOĞRAF MODLARININ FOTOĞRAFLARA OLAN ETKİSİ:
arkadaşlar ep630umda ara aparatımda geldi ve sonuç gerçekten mükemmel. ses bas tiz bence herşeyiyle mükemmel birde walkman phonelardan bulabilsem birilerinde, ses kalitesini karşılaştıracam ama arada fark olduğunu zannetmiyorumda
@edebali33, hayırlı uğurlu olsun.Beğendiğine sevindim. walkman phone ların kulaklığıyla onun arasında baya fark olduğu söyleniyor. Zaten benimki de p.tesi falan gelecek. Gelince farkı belirteceğim....
k790 da ayarlar çok önemli bunu anladım yani makineyı keşif etmek çok önemli bazan k750 ler daha iyi çekebiliyo ama tabi genel anlamda kıyaslama yapmak çok saçma olur beni yanlış anlamayın sedece ayar konusunun önemi bilinmeli herşey otomatik olmuyor
K790 da otomatikle her şey olmuyor... Gece dediğim gibi makroda belge + flaş ışı yoksa, sıfırsa otomatik + flaş Gündüz bir bina çekiyorsan otomatik olabilir her şey. Dağ, ova çekiyorsan "manzara" modu. İnsan çekiyosan "portre" modu, Deniz çekiyorsan "plaj" modu, Kar çekiyorsan "kar" modu, Hareketli bir nesne için ya "spor kareleri, ya da bestpic"
Gördüğünüz gibi her ortama uygun çekim modunu kullanmalısınız en iyi performansı yakalayabilmeniz için. Kamera menüsü çok zengin. Dijitaller gibi ...
K790 da otomatikle her şey olmuyor... Gece dediğim gibi makroda belge + flaş ışı yoksa, sıfırsa otomatik + flaş Gündüz bir bina çekiyorsan otomatik olabilir her şey. Dağ, ova çekiyorsan "manzara" modu. İnsan çekiyosan "portre" modu, Deniz çekiyorsan "plaj" modu, Kar çekiyorsan "kar" modu, Hareketli bir nesne için ya "spor kareleri, ya da bestpic"
Gördüğünüz gibi her ortama uygun çekim modunu kullanmalısınız en iyi performansı yakalayabilmeniz için. Kamera menüsü çok zengin. Dijitaller gibi ...
bir önerim var k790 kullanıcıları olarak resim çekim modlarında bulduğumuz değişik taktikleri diyim artık anlarsınız sanırım burada paylaşaşlım en azından makineyı bu vesile ile daha iyi tanımış ve nerde nasıl kullanmak gerektiğini daha iyi kavramış oluruz
Bu cihazı, önce k800 kullandım da, hemen hemen temmuz ayından beri kullanıyorum. Tecrübelerim yukarıdaki saydıklarımdır. Üstteki klavye mesela, oda ışığında belge + flaşla çekilmiştir...
Makro çekerken işte oda ışığında belge + flaş şöyle işe yarıyor :
gece olduğu için haliyle flaşlı çekmek zorundasınız ve xenon flaş patladığı için fotoda fazla bir parlama sözkonusu olmakta. Belge ile çekerseniz (zaten otomatik makroya geçiyor belgede) + flaş o zaman bu mod, fazla parlamayı engelliyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolver40 -- 8 Ekim 2006; 1:05:36 >
birde bende gece çekim yaparken 1 veya 2 metre yakından çekerken kendi kendimi veya başkasını herşey otomatik flash kırmızı göz modunda iken yinede gözler kırmızı çıkıyor bunu beceremedim bir türlü kırmızı göz modunu özellikle kullanıyorum
Dört gundur Sennheiser CX300 modelini, K790 telefonum ile kullaniyorum ve izlenimlerimi paylasmak istedim arkadaslar. Marka olarak sennheiser'in daha once bircok modelini (hala'da) kullanan biri olarak, bu kulakligi hiç çekincesizce satin aldim. Kulaklikta ilk dikkati ceken sey resim ve kataloglarda "gorundugunden çok daha küçük" olması. Sound ve kulak tınısı zevki her ne kadar "kısmen" tartışılır ve yoruma açik bir konu olsa'da, her kulakligin kendine özgü, ön plana cikan bir ses karakteristigi mutlaka vardir. Cx300'ü kulaginiza takar-takmaz daha ilk an'da hissedeceginiz sey, kulakligin yuksek vol'de asla BOZULMAYAN, çatlama- patlama gibi rahatsiz edici seslere ev sahipligi yapmayan derin ve yumuşak bass karakteri.
Çogu kanal-içi kulakligin en buyuk handikabi, yuksek frekanslari "törpülüyor ve yutuyor" olmalaridir. Guzel olan haber ise, cx300'de boyle bir duruma rastlamiyor olmaniz. Hatta yuksek frekanslar o denli net ve doygun ki, EQ ayarlari ile bir miktar tizleri dusurmek zorunda kaldim!! Kulakligin malzeme kalitesi ortalamanin uzerinde ve kullanilan kablo uzun yillar sorunsuzca kullanilacak "silikon bazli" esnek ve yumusak malzemeden yapilmis. Kulaklik her kulak tipine gore 3 adet farklı boyutta (kucuk-orta-buyuk) silikon tıpası ile geliyor. Dikkat edilmesi gereken bu lastik tıpaları mutlaka "kulaga dogru yerleştirilmeleri gerekliligi" Yoksa inanilmaz kalitesiz bir ses ile karsilasmaniz içten bile degil :)
En iyi ses oksijensiz ortamda iletildiginden sennheiser bu kulakliginda'da "oxgyen free" teknolojisini kullanmiş. Kapsulerdeki diyaframlar, tamamen oksijenden arıtılmıs bir ortamda çalişiyorlar. Bu teknolojinin kayipsiz ses iletimine buyuk katkısı oldugu tartışılmaz fakat bir dezevantaji var kulakligin kablosuna dokundugunuzda "mikrofonik etki" yaparak tum surtunme seslerini kulaginizda duyuyor olmanız. Bu durum çogu profesyonel kanal-içi kulaklikta rastlanan bir olay oldugundan alişilmayacak bir sey'de degil.
Kulakligin gercek perfonmansina ulaşmak ve sınırlarını zorlamak için henuz "Burn-İn" uygulamadim. Bu işlemin gerceklesmesi için ortalama 40 saat kadar araliksiz trance, tekno, dance gibi bass agirlikli muzikleri kulakliga ara vermeksizin yuksek vol'de uygulamak gerek. Burn-in uygulandiktan sonra cx300'ün ses kalitesinde şaha kalkacagi aşikar
Son sözüm, K790 veya diger bir cok tasinabilir muzik cihazlariniz için iyi fiyat/perfonmans oranina sahip, kaliteli bir kulaklik almayi dusunuyorsanız Sennheiser cx300 biçilmiş kaftan..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 8 Ekim 2006; 17:41:03 >
@pininfarina, verdiğin bilgiler için teşekkürler. Benim CX300 de p.tesi günü (yarın) geliyor. Bas ve tiz kalitesinden memnun musun ?
Yazimda da belirttigim gibi bass'lar oldukça derin ve yumuşak karakterli. Yani trampet'e vuruyor gibi "tık -tık" seklinde sert bass karakteri yok. Tiz'ler ise bass'lardan assagi kalir yani yok! Oyle ki, EQ'dan 2 basamak assagiya cekip oyle dinliyorum tizleri
Peugeot 206 X-Line 2005 (Kül gri) S A T I L I K ! (degil...) Toyota Auris 1,6 Comfort 2007 (Metalik gri) Toshiba Portege M800-10N / LG E200 / Canon IXUS 75 htc TOUCH Diamond / SonyEricsson K790i SONY DCR-HC18E Philips 190X6 / Fujitsu-Siemens CELSIUS R630 / SCENICVIEW P20-2S
bende aldım kutuan çıkan şarj btince 8 saatlik şarja takim dedim. taktım hızı şarj dedi ama sonra ne görim şarj aleti çalışmıyor.ne yaptıysam olmadı. usb kabloylaşarj ettim bende. aradım firmayı telefonla birlikte istediler bende yenisini alırım dedim daha ii 2 hafta bi şarj aleti içinmi bekliyecem. bua rada belge modundan sadece yakın görüntüler ii
Hadi yukarıda qherme arkadaşın verdiği prototip. Prototipler deneme amaçlıdır ve daha sonra yazılımsal veya donanımsal birkaç özellik eklenip / kaldırılabilir. O siyah çerçeveyi kaldırmayı düşünmüşler demek ki. w800 de çıkmadan önce "w" tuşunda bir değişiklik olmuştu.
@katibim, o dediğin reklamlara hiç dikkat etmemiştim ...
Peugeot 206 X-Line 2005 (Kül gri) S A T I L I K ! (degil...) Toyota Auris 1,6 Comfort 2007 (Metalik gri) Toshiba Portege M800-10N / LG E200 / Canon IXUS 75 htc TOUCH Diamond / SonyEricsson K790i SONY DCR-HC18E Philips 190X6 / Fujitsu-Siemens CELSIUS R630 / SCENICVIEW P20-2S
Artık kvk'da 807 ytl hayırlı olsun korkunç indirim yapmışlar