arkadaşlar çok güzel çalışma ve iyi bir topic olmuş zaten sizdende bu beklenirdi. teşekkürler. tele gelince k790 hakkaten süper bir görüntüsü var çok beğeniyorum, ancak revolver40 dostum çektiği fotoları çok iyi olduğunu söylüyorsun ama foto anlamında bu kadar özelliği ve donanımı olan k790 ın çektiği fotolar kendisinden beklenilene göre bence kötü çünkü beklenti ve gördüğümüz arasında çok fark var, ancak sanırım resmi olarak çıktığında foto kalitesi farklı olacaktır. cyber-shot teknolojisi ile 3.2 mp çekim yapan bir foto makinası var arkadaşımda onunla burdaki fotolar arasında fark var, o kaliteyi sanırım çıktığında yakalar yoksa video eksikliği ve bu çekim kalitesi bence beklentiye göre tatmin edici değil.
arkadaşlar çok güzel çalışma ve iyi bir topic olmuş zaten sizdende bu beklenirdi. teşekkürler. tele gelince k790 hakkaten süper bir görüntüsü var çok beğeniyorum, ancak revolver40 dostum çektiği fotoları çok iyi olduğunu söylüyorsun ama foto anlamında bu kadar özelliği ve donanımı olan k790 ın çektiği fotolar kendisinden beklenilene göre bence kötü çünkü beklenti ve gördüğümüz arasında çok fark var, ancak sanırım resmi olarak çıktığında foto kalitesi farklı olacaktır. cyber-shot teknolojisi ile 3.2 mp çekim yapan bir foto makinası var arkadaşımda onunla burdaki fotolar arasında fark var, o kaliteyi sanırım çıktığında yakalar yoksa video eksikliği ve bu çekim kalitesi bence beklentiye göre tatmin edici değil.
seninde dediğin gibi dostum.çektiği resimler emin olmamakla beraber k790-k800 resimleri diyoruz yani alıp kendimiz çekmediğimiz sürece kesin bir yargıya varamayız. ayrıca henüz prototip olduğu için telefonlar çıkana kadar çok daha geliştirilecektir. .
beyler araştırmalarınız için elinize sağlık bi sorum olacak tam olarak ne zaman tr ye gelir acaba k800 w800den sonra k800ün iyi gideceğini düşünüyorum da dün n70 almak üzereyken vazgeçtim se kalitesini nokia yakalayamadı malesef henüz onun için w800den sonra k800 düşünüyorum bakalım
2006 3. çeyrekte çıkacak.. TR ye gelmesi de ağustos gibi grey cihazları, eylül gibi de distribütorleri bekliyoruz bakalım kardeş
o zaman ağustos gelir k800 piyasaya girer w800 satılır k800 alınır
beyler araştırmalarınız için elinize sağlık bi sorum olacak tam olarak ne zaman tr ye gelir acaba k800 w800den sonra k800ün iyi gideceğini düşünüyorum da dün n70 almak üzereyken vazgeçtim se kalitesini nokia yakalayamadı malesef henüz onun için w800den sonra k800 düşünüyorum bakalım
2006 3. çeyrekte çıkacak.. TR ye gelmesi de ağustos gibi grey cihazları, eylül gibi de distribütorleri bekliyoruz bakalım kardeş
o zaman ağustos gelir k800 piyasaya girer w800 satılır k800 alınır
K800 türkiye ye gelmeyecek k790 gelecek diye duymuştum. Bilmem artık doğrumudur. Ama telefonun fotoğrafları coşturdu beni ! Nasıl bekleyeceğim şimdi ben 5-6 ay ??? Tam W810'a hazırlıyordum kendimi, şimdi bu detaylı fotoları görünce, daha piyasaya çıkmadan W810 benim için bitmiştir ! Yaptınız yapacağınızı !
K800 türkiye ye gelmeyecek k790 gelecek diye duymuştum. Bilmem artık doğrumudur. Ama telefonun fotoğrafları coşturdu beni ! Nasıl bekleyeceğim şimdi ben 5-6 ay ??? Tam W810'a hazırlıyordum kendimi, şimdi bu detaylı fotoları görünce, daha piyasaya çıkmadan W810 benim için bitmiştir ! Yaptınız yapacağınızı !
bildiğim kadarıyla ikiside gelcek. zaten k800 ün k790 dan tek farkı edge.
"K800 gelmiyor. K790 Haziran , W950 Eylül civarı gelecek. Fiyat bilgisi yok. " Dostum yukarıdaki cümle "SE ürün müdürüyle görüştüm" topiğinden alıntıdır. Arkadaş yetkili kişiden bilgi almış, daha ne olsun ???
quote:
Orjinalden alıntı: Anti-X
quote:
Orjinalden alıntı: zanetti35
"K800 gelmiyor. K790 Haziran , W950 Eylül civarı gelecek. Fiyat bilgisi yok. " Dostum yukarıdaki cümle "SE ürün müdürüyle görüştüm" topiğinden alıntıdır. Arkadaş yetkili kişiden bilgi almış, daha ne olsun ???
quote:
Orjinalden alıntı: Anti-X
quote:
Orjinalden alıntı: zanetti35
bildiğim kadarıyla yazdım zaten dostum.emin olmamakla beraber.
telefonun tipini pek beğenmedim.biraz büyük gibi.bu büyüklükte tel alacağıma giderim n80 alırım diye düşünüyorum.şu an yeni bir se kullanıcısı olmama rağmen n80 in çıkmasını bekliyorum.diğer teller hikaye(bence)
Teşekkür eden ve yorum yapan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.. Bakalım gelene kadar bu platformda tartışıp paylaşacağız Ben bu gece yokum, yarın gece geleceğim.. Herkese iyi forumlar...
Katiliyorum sana turanoguz.. o adamin tum testlerde cektigi fotolar hiç bir zaman test ettigi cihazin "gercek foto kalitesini yansitamadi".. ornegin K750 testinde cektigi fotolara bakiyorum da, benim en kotu cektigim fotolar amcamin cektigi fotolardan cok cok daha iyi :)) Prototip modelleri inceliyor diyecegim ama oyle olsa cihazin resimlerinden hem belli olur proto-type bir cihaz oldugu, hemde mutlaka belirtir diye dusunuyorum.. tabii bir de, yazilimla alakadar bir durum bu..
Uzun lafin kisasi, bence oradaki ornek fotolari cok ciddiye alma, cunku eminim ki K790 gercekten göz kamaştiran guzelilkte fotolara imza atacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 21 Nisan 2006; 19:16:45 >
Teşekkür eden ve yorum yapan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.. Bakalım gelene kadar bu platformda tartışıp paylaşacağız Ben bu gece yokum, yarın gece geleceğim.. Herkese iyi forumlar...
sağol, görüşürüz hocam.. yine bekleriz
teknode bu resimleri nerden buluyorsun bilmiyorum web in altını üstüne getirdim w800 den bu modele kadar w800 den vazgeçiyorum sanırım ama çıkış fiyatıyla bu benim 2 aylık bütçemi aşacak gibi geliyor bence ekranı gayet büyük ve menuleri hoş bir nokia kullanıcısı olarak sevdim diğer modellerin hiç birini w810 dahil menulerini sevmedim bence 3.2 mp den bekleneni biraz veriyor gayet iyi çok da şey beklememek lazım tabii tutup da böyle telefona 1 milyarın üstünde paha biçerlerse gözümden düşer ben en makul seviyede 920 960 arası bekliyorum . foto çekiminden önce kırmızı uyarı ışığı çok güzel tam havalık telefon ama handcam lerden önce bence piyasayı kendilerine çekmek için koz olarak bu modeli kullanacakları kesin . bu da 4 5 ay civarında fiyatı oynayabilir
K790 bence 900 YTLyi geçmez çıkış fiyatı olarak. Almanya fiyatlarını araştırıyorum ama henüz sağlıklı değil bilgiler. Alman connect dergisi K800 için resmi satış fiyatı olarak 500 Euro demiş. İnternetten 400 Euro civarına alınır çıktıktan 2 hafta sonra. demekki internetten 350 euroya K790 alınır Almanyada. Trde ise bu rakam 850-900 Yrl arası olur gibime geliyor.
Not:ALmanyada internet fiyatları K750:200 Euro oldu-- W800:280 Euro. W810 çıkış fiyatı ise 350 euro
900 ytl civarı olursa mükemmel olur. ben keşke 1000 ytl olsa diyordum.
aslında bu cihazın çekeceği fotoları merak etmeye gerek yok gibi bence, çünkü cyber-shot teknolojisini kullanan 3.2 mp li bir sony fotoğraf makinesiyle hemen hemen aynı olacağını düşünüyorum, çok kötü yada iyi anlamında çok bir fark olmaz gibime geliyor. şu an bu makinelerin çekimide gayet etkileyici, bilmem yanılıyormuyum.
Acaba bi foto makinesine kafa tutabilecek mi çok merak ediyorum yaw piyasaya yayılsında bi kaç kullanıcı foto örneği görelim..
tutabilir bence..daha iyi olmasa bile(belki) yakın olur..aratmaz yani
Benim arkadaşta 3,2MP kameralı Olympus Foto makinesi vardı onunla w800 fotolarını karşılaştırdım kafa tutamasada yakındı k790 ondan daha iyidir eminim yani
kalitesi falan önemli..eminimki k790/k800i çok iyi fotoğraf çekecektir..hemen hemen aynı olur
bi önemli olan da; her koşulda iyi çekebilmesidir..mesela; 3.2mp fujifilm q1 var..bilgisayardan bakınca;her koşulda çektiği fotoğraflar mükemmel..kağıda standart resim boyutundan büyük baskı bile alsan(cm olarak hatırlamıyorum) net çıkıyor..ama şimdiki telefonlarla o sonucu alamazsın..ya grenleşiyor ya noise oluyor vs..
ama; xenon flaş var,cyber-shot.. sanıyorum her koşulda iyi çeker..ve dijital kameraları aratmaz k790/k800i..
k790 kesinlikle dııtal foto makineleri ile yarışır.ben w800 ü bile bi kaç arkadaşın foto makineleri ile karşılaştırdım.gün ışığında daha iyi çektiği bile oluyor. ancak kapalı mekanlarda foto makineleri daha iyi oluyor.işte k790 xenon glaş ı ile de kapalı mekanlardada mükemmel foto çekecek
Fotoğraf kalitesi çok iyi olacak bence.Tek eksik video sanırım o eksik sonraki modellerde kapatılacak.K800 bence süper bir telefon.Ekran ses kamera kesinlikle harika olacaktır.
Evet !! K800 videosu isteyenler için, günlerdir yaptığımız yoğun çalışmalar sonuç verdi. Kısa da olsa bir adet bulabildik.. Sanki biraz daha iyi gibi ama bilemiyorum
k750i-w800i nin fotolari bile dış mekan için yeteri kadar tatmin edici bide k800i de hem dışarda daha iyi çekicek hemde içerde de eksiklerini kapaticak benim için video çok önemli olmadiği için tam benim telefonum sabırsızlıkla bekliyorum
Evet !! K800 videosu isteyenler için, günlerdir yaptığımız yoğun çalışmalar sonuç verdi. Kısa da olsa bir adet bulabildik.. Sanki biraz daha iyi gibi ama bilemiyorum
se nin taktiği belli arkadaşlar.neden şaşırıyosunuzki.bu telefon cybershot>foto daha sonra çıkacak olan da handycam>vıdeo
Evet.. Böyle çekeceğini az-çok herkes biliyordu.. Ama bulabilirsek, bir de gündüz çekimine bakmak lazım gece de olsa çok kötü çekmemiş bana göre.. Gerçi değerler belli arkadaşlar.. 176x144 ve 15fps..
se nin taktiği belli arkadaşlar.neden şaşırıyosunuzki.bu telefon cybershot>foto daha sonra çıkacak olan da handycam>vıdeo
Evet.. Böyle çekeceğini az-çok herkes biliyordu.. Ama bulabilirsek, bir de gündüz çekimine bakmak lazım gece de olsa çok kötü çekmemiş bana göre.. Gerçi değerler belli arkadaşlar.. 176x144 ve 15fps..
se den k800 den 3.2 mpx bir telefondan böyle bir video beklemiyordum ne yalan söyliyeyim adamlar resim kalitesinde süper ötesi cihaz yapıyorlar videoya gelince batırıyorlar teknolojileri yok mu elbet var ama diğer modeline saklıyor adam şu k800de ya da 790da video da mükemmel olsaydı mp4 video çekebilseydi fiyatı 1000 değil de 1200 olsaydı da istediğimiz gibi bir telefon alabilseydik . . .
176x144 piksel 3gp e nihayetinde..ortalama bi video fazla bişey beklenmez zaten..
k750-w800 zaten uygun ışığı bulduğu zaman ortalama dijital fotoğraf makinalarıyla yarışıyor k790 xenon flaş v.b diğer değişiklikler sayesinde ışığın çok az olduğu ortamlardada dijital makinalarla yarışacak kapasiteye ulaşacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 23 Nisan 2006; 13:02:42 >
se den k800 den 3.2 mpx bir telefondan böyle bir video beklemiyordum ne yalan söyliyeyim adamlar resim kalitesinde süper ötesi cihaz yapıyorlar videoya gelince batırıyorlar teknolojileri yok mu elbet var ama diğer modeline saklıyor adam şu k800de ya da 790da video da mükemmel olsaydı mp4 video çekebilseydi fiyatı 1000 değil de 1200 olsaydı da istediğimiz gibi bir telefon alabilseydik . . .
seninde dediğin gibi vıdeoyu da diğer modellerine saklıyorlar.yani handycam serisine. se k790-k800 ile cybershot>dıgıtal fotoğraf makinesini telefona saoktu. handycam ilede vıdeo kamerayı telefona sokacak.bu nedenle k790-k800 serisinden iyi vıdeo beklememek lazım
k750-w800 zaten uygun ışığı bulduğu zaman ortalama dijital fotoğraf makinalarıyla yarışıyor k790 xenon flaş v.b diğer değişiklikler sayesinde ışığın çok az olduğu ortamlardada dijital makinalarla yarışacak kapasiteye ulaşacaktır
Kesinlikle
•Otofokuslu 3.2 Megapiksel kamera •Xenon Flaş •BestPic™ •Video ve fotoğraf titreme önleyici •V2.0” QVGA 262bin renk TFT ekran •Aktif lens kapağı •Fotoğraf tuşları •Cyber-shot™ kullanıcı ara yüzü •3.2MP boyutunda 100 adet fotoğraf kaydetme, 64 MB dahili kullanıcı belleği •Video kayıt/oynatma •Adobe resim/video yazılımı •16x dijital zum Kırmızı göz otomatik engelleme •DPOF & PictBridge •Resimlerin takvim üzerinde görüntülenmesi •Picture Blogging (Blogger tarafından) •PictureDJ ™ ve VideoDJ™ •Standart push e-posta (P-IMAP) desteği •Yalnızca K800’de VGA kamera (video görüşme için) •Müzik çalar (MP3, AAC, AAC+, eAAC+ desteği) •Video oynatıcı •Music DJ™ •Ses ve görüntü streaming (indirirken oynatma) •3 boyutlu oyunlar •Yatay konumda oyun •RDS’li FM radyo •Bağlantı •Bluetooth® 2.0 •Kızılötesi •Tam ekran HTML tarayızı RSS okuyucu (çeşitli servislerden telefon ekranında anında haber görüntüleme) •USB 2.0 •Harici anten bağlantısı •Memory Stick Micro™ (M2™) girişi •Uçuş modu •Çoklu çalışma •USB kablosu, kulaklık ve bilgisayar bağlantısı için yazılım •Konuşma süresi: GSM 7 saat/ UMTS 2.5 saat •Bekleme süresi: 350 saat •Ebatlar: 106 x 47 x 18 (22) mm •Ağırlık: 115 gram
başka walkman tel çıkacak ne war henüz duyurulmayan ama sizin bildiğiniz?w300 ü falan kastetmiyom ama sizin deidğiniz??
bide k790 alınır zaten trde 3g olmıcak o zmn k790 almak daha mantıklı çünkü hem fiyatı az olur hemde ekranı k800den az da olas büyük
quote:
Orjinalden alıntı: Al PaC
quote:
Orjinalden alıntı: M@XWeLL
Güzel çalışma teşekkürler.Bakalım nokia n81 i duyurunca ne olacak, forum 2 ye bölünür heralde
bu arada n81 in tahmini özellikleri: 4gb hdd, 4mp carl zies...
K790 ile fotoda yarışacak olan N9x serisi olacaktır. N81 de beklenen o özellikleri ben çok gerçekçi bulmuyorum. Olsa bile uzak bir zamana...2007 misal. Şu k790 240*320 video çekseydi tadından yenmezdi ama SE sadece foto cihazı olarak tasarlamış. Zaten SE nin ileriye dönük video, walkman, oyun telefonları vs planları olduğunu biliyoruz.
bu topiği açan ANTİ-X VE REVOLVER40 topic çok iyi olmuş sağolun
benim birde bu 2 arkadaşın ortak noktasını yazayım
iki arkadaş n90 ve k750[REVOLVER 40]-N90 VE W800[ANTİ-X] kullanmış arkadaşlar
bu yüzden aklıma 2 soru takıldı
1-n90un videosu daha iyi olduğuna göre nokia n9x serisi çıkaracaktır mutlak onuda beklemeye düşünüyorlar mı
2-yoksa benim düşündüğüm gibi fotoğraf videodan daha önemli ve cepte izleyince seda yeterli video üstelik se telefonlar fotoğraf olarak daha iyi
sonuç olarak...........k790 fotoğraf olarak n9x dan mutlak iyi olur o yüzden k790 düşünüyoruz mu dersiniz?? yoksa hayır n9xda fotoğraf olarak geride kalsa bile videosu çok daha iyi olacağından n9x düşünürüz mü dersiniz??
Foto kalitesi bence çok iyi olacak. k750 Se için bir dönüm noktasıydı eminimki çok dikkatli olacaklardır. Resimler sizinde dediğiniz gibi belli değil. Bilgiler baktığımız zaman d400 diye bir model yazıyor.
Çoğu arkadaş video kalitesinin kötülüğünden bahsetmiş. Kesinlikle haklılar 1.000 YTL para ödenecek neticede. Ama pazara baktığımız zamanda SE haklı artık her firmanın taktiği bu.
Geçen senede Tekonode açmıştı k750 ve w800 için topic bir an o aklıma geldi
Hani TRde 3 G yok diye K800 getirtmeyecekmiş SE ya, yurtdışı (almanya) piyasasını kontrol ediyorum ve karşıma hep K800 geliyor, hiç K790 ile ilgili fiyat bulamıyorum.Arada akç Euro oynuyor öğreneyim dedim ama herhalde onlarda "nasıl olsa Almanyada 3g var,K790ile GSM sistemini biz satmayalım, Trdeki UMTS (3G)'si olmayanlar satarlar bunu" diyemi düşündüler
bu topiği açan ANTİ-X VE REVOLVER40 topic çok iyi olmuş sağolun
benim birde bu 2 arkadaşın ortak noktasını yazayım
iki arkadaş n90 ve k750[REVOLVER 40]-N90 VE W800[ANTİ-X] kullanmış arkadaşlar
bu yüzden aklıma 2 soru takıldı
1-n90un videosu daha iyi olduğuna göre nokia n9x serisi çıkaracaktır mutlak onuda beklemeye düşünüyorlar mı
2-yoksa benim düşündüğüm gibi fotoğraf videodan daha önemli ve cepte izleyince seda yeterli video üstelik se telefonlar fotoğraf olarak daha iyi
sonuç olarak...........k790 fotoğraf olarak n9x dan mutlak iyi olur o yüzden k790 düşünüyoruz mu dersiniz?? yoksa hayır n9xda fotoğraf olarak geride kalsa bile videosu çok daha iyi olacağından n9x düşünürüz mü dersiniz??
2. şıkta dediğin gibi n90 ın vıdeo su mükemmeldi ancak.ben n90 ı satılığa çıkarttığımda şöyle bir karar aldım. n90 ı satarım vıdeo kamera ve w800 alırım dedim.ve öyle yaptım.yalnız anlık vıdeo da bazen lazım oluoyr çok kötü vıdeo çekmemesi yeter dedim. yani 1. planda foto ve müzik var artık.vıdeo da normal çeksin yeter.ama iyi çeksede hiç fena olmaz . yani ben foto müzik ve ekranda çok iyi olarak düşündüğüm k790 ı bekliyorum
@gren, ben de Anti-X e katılıyorum. Benim zaten çok çok önemli günler için video kameram var.. Sony o da HC30E.. Şimdi benim için ilk plan müzik ve resim. İnan bu telefon için dijital makine almıyorum.. Foto makinem yok, almayı düşünüyodum ama şöyle bir düşündüm, şimdi alsam elime ne geçecek sadece dijital foto.. Ama bu teli alsam saymaya gerek yok, bir sürü özellik o nedenle tercihim k790 dan yana benim de..