Bu benim validenin bi fotosu. Bunun baskıyı almaya gittik. Fotocudayız işte. Muhabbet başladı ve aynen şöyle gelişti : - Abi bu sony'nin hangi modeli? Renkler oldukça doğal ve mükemmel bir foto. (DSC ile başlıyo ya normal dijital sandı) - K790i - ? - İşte bu ! - Hadi canım bu fotoyu telefon mu çekti yani? - Evet - Abi yapma Allah aşkına 13 senedir bu işi yapıyorum çekemez böyle bu. ... Adamla diyalog devam edip gitti. Sonunda inandırdım exiften falan. Helal olsun o zaman abi ne deyim dedi. Çıktık oradan.
1 yıl önce banada böyle deselerdi bende inanmazdım.Ama teknoloji çok hızla gelişiyo.
Doğru 3.2 mp olmasının da etkisi var ama.Bence bunda lens ve yazılımın da etkisi var.Çünkü bazen 6.0 mpli başka bir makina bu performansın yarısını veremiyor
3g, daha hızlı internet bağlantısı ve görüntülü konuşmayı sağlıyo özet olarak. k800de k790dan artı önünde bi camera daha var ve görüntülü konuşma yapmanı sağlıyo. ama türkiyede bu sistem yok ve 2007 sonunda belki gelicek. yani şu an için hiç bir işe yaramıyo. ayrıca gelsede çok pahalı ve verimsiz olacağı kesin. zaten k800 de türkiyede satılmicak.
edge de gprs altyapısı üzerinden daha hızlı ve verimli veri transferi ve bağlantıyı sağlayan bi sistem. bu k790 da var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mallorn -- 16 Ekim 2006; 1:22:48 >
arkadaslar guncelleme sonrasi ayarlardan duvar kagidi secimine girince uygulama diye bir eklenti geldi telefona. (tam olarak turkce ifade edememis olabilirim benim tlf rusca) bu uygulamayai hangi temada secersem seceyim bos klasor diyo. bu olayi cozebilen var mi acaba ?
birde benim usb baglantımda telefonla birlikte kullanımda kopmalar oluyor ve dosya aktarımı sectigim zaman ise hiç bi şekilde stick ve phone diski gelmiyor bilgisayarımda... oysaki dosya aktarımı secildiğinde disk olarak görünüo olması lazım nasıl aşabilirim bu sorunu
gio arkadasim rusyada yasiyorum burda var hatta kullaniyorum. cx300 de kullaniyorum. cx300un mukemmeliyetine erisemeyecek olsada HPM70 kadar iyi ses veriyor ve cok kullanisli. kotu yani ise k790imi unutuyorum cebimde herseyi yapip ekraninda gosterdigi icin telefonun pabucunu dama atiyor kisacasi. burdaki fiyati su an icin 160$ calisma saatleri konusunda bilgi veremiycem hala denemedim. genelde eve veya ofise girdikce hemen sarj aletine baglarims arjli olan tum aletleri
quote:
Orjinalden alıntı: gio
arkadaşlar sizce hbh-ds970 stereo bluetooth kulaklık türkiyeye gelirmi?? bence k790 nın en güzel özelliklerinden biri stereo bluetooth kulaklıktan müzik dinleme özelliğinin olması genpa yada kvk nın bu ürünü getirmesi lazım, düşünsenize sağda solda kablo olmadan stereo mp3 zevki
Orjinalden alıntı: samland
birde benim usb baglantımda telefonla birlikte kullanımda kopmalar oluyor ve dosya aktarımı sectigim zaman ise hiç bi şekilde stick ve phone diski gelmiyor bilgisayarımda... oysaki dosya aktarımı secildiğinde disk olarak görünüo olması lazım nasıl aşabilirim bu sorunu
yardım bekliyorum bi önceki sorumla beraber...
gio arkadasim rusyada yasiyorum burda var hatta kullaniyorum. cx300 de kullaniyorum. cx300un mukemmeliyetine erisemeyecek olsada HPM70 kadar iyi ses veriyor ve cok kullanisli. kotu yani ise k790imi unutuyorum cebimde herseyi yapip ekraninda gosterdigi icin telefonun pabucunu dama atiyor kisacasi. burdaki fiyati su an icin 160$ calisma saatleri konusunda bilgi veremiycem hala denemedim. genelde eve veya ofise girdikce hemen sarj aletine baglarims arjli olan tum aletleri
quote:
Orjinalden alıntı: gio
arkadaşlar sizce hbh-ds970 stereo bluetooth kulaklık türkiyeye gelirmi?? bence k790 nın en güzel özelliklerinden biri stereo bluetooth kulaklıktan müzik dinleme özelliğinin olması genpa yada kvk nın bu ürünü getirmesi lazım, düşünsenize sağda solda kablo olmadan stereo mp3 zevki
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. türkiye yede en kısa zamanda gelir inşallah bizde zevkini çıkarırız
abiler bu gün daha yenice telefoncuda ki bayan dediki 950ytl. şok oldum ben dedimki fiyatlar düşmedimi yo hayır telefon yeni çıktı dedi kvk da 790 gösteriyor dedim . hayır olmaz dedi öyleyse aynı fiyata verecem sana teli dedi baktık .mort oldu bu sefer dedi peşin 830 vereyim ama taksit 950 olur 12 ye bölerim dedi. yok kalsın dedim 12 taksit 790 a kvk nın sitesinden alırım dedim çıktım. yani abiler bide fiyatları araştırmayan biri olsan direk kazıklayacaklar. bi sürü insan var böyle nerede kaç ,nerede ucuz demeden telefoncunun bi sözünü kanıp sonrada yüksek fiyata telefon alan .
3g, daha hızlı internet bağlantısı ve görüntülü konuşmayı sağlıyo özet olarak. k800de k790dan artı önünde bi camera daha var ve görüntülü konuşma yapmanı sağlıyo. ama türkiyede bu sistem yok ve 2007 sonunda belki gelicek. yani şu an için hiç bir işe yaramıyo. ayrıca gelsede çok pahalı ve verimsiz olacağı kesin. zaten k800 de türkiyede satılmicak.
edge de gprs altyapısı üzerinden daha hızlı ve verimli veri transferi ve bağlantıyı sağlayan bi sistem. bu k790 da var.
öncelikle vergiğin bilgiler için teşekkür ederim bu durmda k790 almakmı daha mantıklı k800 mü (yurt dışından getirteceğim)
teknolojiyi geriden takip eden ve bu telefonu anca 6-7 ay sonra alabileceğini düşünen zihniyet malesef aramızda. üstelik dalga geçmekten de hiç çekinmiyorlar. SE bizim güvenimizi kaybetti, bazılarının eline oyuncak oldu. sağlık olsun _PHP[Midgard]. Başka bir şey diyemiyorum.
arkadaşlar bu telefonu nasıl olsa alacaktım ama ne diye 790 varken 900 vereyim. böyle zihniyetli arkadaşlar ozaman gitsinler telefoncuya 250 ytl de bahşiş versin. belki veriyordurlar. bizi ilgilendirmez ama bu şekilde kaba bi tabir benim açımdan ayıp . böyle demekle bu arkadaşlar k790i yi ucuza alan yani 1000 ytl nin altında alan arkadaşlara laf atıyorlar. sadece bana deyil birsürü insana şu anda foruma yazmak istemiyom aama bu arkadaş kötü bi tabir kast ediyor. bu mudur bi teknoloji forumu. lütfen bo ş yere forumlara yazı yazmayın arkadaşlar. ben gene bu şekilde benim ve birsürü kişiinin hakkında bu tür bi hitap kullanan kişiye bişey demiyorum. büyüklük bizde kalsın. sizden istiramım burada karşılıklı sadece bilgi görüş, öneri ve istek mesajları atmanız . bu şekilde kendini övücü ve karşısındakini incitici bir hitap kullanmayalım.... sadece bana yönelik olsaydı bukadar uzatmazdım ama başka kardeşlerinde hakkında söylenince dayanamadım. saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beşkazalı -- 16 Ekim 2006; 17:15:11 >
arkadaşlar en son yazılım hangisi tel yeni geldi güncelliyimde bideen son yazılımsa telefondaki boş boşuna uğraşmıyalım artı şöle güzel oyunları nerden bulabilirim bi yardımcı olusanız sevinirim nede olsa acemiyiz yeni katıldık aranıza
arkadaşlar öncelikle size fiyat soracağım için özür dilerim.burda fiyat konuşulmasını istemezdim ama merakdan çatlayacam.ben yarıyıl tatilinde yani ocak -şubat aylarında k790i almayı düşünüyorum.sizce fiyat ne kadar olur.bunu soruyorum çünkü henüz almadım ve fazla para ödemek istemiyorum. fiyat sorduğum için özür,cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Tamam fıstık güzel .. fıstık gibi ... lütfen revolver gibi farklı ortamlarda çekilmiş resimler koyalım buraya da görelim makinenin cyber-shot unu ... bir de hakkatten nasıl foto koyacağız buraya...
gece zifiri karanlıktaki fotograf olayına hayran olmustum ama bugun bir cılgınlık yapıp n73 e gectim (zaten aklım kalmıs sanki)
kısa sürede olsa topici takip etmek guzeldi :)
bir karşılaştırma yaparsın artık
n73 symbian olmasına ragmen bekledigimden hızlı cıktı ilk izlenimim bu oldu fotograf konusunda kafa kafayalar bence ama nokia sanki azıcık daha agır basıyor carl zeiss tan dolayı ses kalitesi hemen hemen aynı
bunun dısında gelistirilebilirlik ve kisisellestirilebilirlik olarak n73 tabi ki 1 adım önde
gece zifiri karanlıktaki fotograf olayına hayran olmustum ama bugun bir cılgınlık yapıp n73 e gectim (zaten aklım kalmıs sanki)
kısa sürede olsa topici takip etmek guzeldi :)
bir karşılaştırma yaparsın artık
.
n73 symbian olmasına ragmen bekledigimden hızlı cıktı ilk izlenimim bu oldu fotograf konusunda kafa kafayalar bence ama nokia sanki azıcık daha agır basıyor carl zeiss tan dolayı ses kalitesi hemen hemen aynı
bunun dısında gelistirilebilirlik ve kisisellestirilebilirlik olarak n73 tabi ki 1 adım önde
simdilik bu kadar benden
Arkadaşım fotoda N73 loş ortamları görmeye başladığı zaman morlaşıyor bize şöyle akşam loş ortamda çektiğin bir fotoyu koyarsan görebiliriz ne kadar önde. n73 tamamen batıyor geceleri kimse kızmasın. renkler falan ölüyor. ses kalitesi aynı demişsin. bu da yanlış maalesef. n73 ün sesi 6630 veya n70 ten farksız (kalite olarak) k790 ise hoparlör w810 gibi kulaklık da ona keza. nasıl eşit olabilirler söyler misin? tamam teli almış olabilirsin ama bu senin objektif olmayan yorum yapmana neden olmamalı diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRiSMaTiC -- 16 Ekim 2006; 23:09:32 >
arkadaşlar öncelikle size fiyat soracağım için özür dilerim.burda fiyat konuşulmasını istemezdim ama merakdan çatlayacam.ben yarıyıl tatilinde yani ocak -şubat aylarında k790i almayı düşünüyorum.sizce fiyat ne kadar olur.bunu soruyorum çünkü henüz almadım ve fazla para ödemek istemiyorum. fiyat sorduğum için özür,cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bunu kim bilebilir ki?1 hafta önce 1100 ytl olan tel bir sabah kalktık 800 ytl ye inmiş.Kim tahmin edebilirdi bunu?Hiç kimse edemezdi tabii.Onun için şimdiden ocak şubata tahmin yürütmek imkansız.Ama tabi şu denebilir:k750 bugün hala 600 ytl ye satılabiliyorsa(bu arada k750 artık üretilmiyor,aklında kalanlar elini çabuk tutsun yoksa 2.ele kalabilirler)k790 da 800 civarlarından daha aşağıya inmez diye düşünüyorum.Taa ki 3.2 mp cihazlar ortalıkta oyuncak olana kadar.
Fotografta K790 karşısında tutunamıyor maalesef N73. Bunu her iki cihazı eline alıp kullanmış biri olarak söylüyorum. Şuan N73 var bende, en kısa zamanda geriye dönüş yapıyorum K790 a. Dileyen bulsun iki cihazı karşılaştırsın. Hangisinin önde, hangisinin çok geride olduğunu görsün. Hatta konuyla ilgili bir başlık bile açmıştım, orda neyin önde neyin geride olduğu gayet açık ve net....
Fanatikliği bırakında, benim gibi azcık objektif olun. Ben gittim avucla para döküp N73 aldım, foto olayında kesinlikle K790 çok daha iyi.
Fotografta K790 karşısında tutunamıyor maalesef N73. Bunu her iki cihazı eline alıp kullanmış biri olarak söylüyorum. Şuan N73 var bende, en kısa zamanda geriye dönüş yapıyorum K790 a. Dileyen bulsun iki cihazı karşılaştırsın. Hangisinin önde, hangisinin çok geride olduğunu görsün. Hatta konuyla ilgili bir başlık bile açmıştım, orda neyin önde neyin geride olduğu gayet açık ve net....
Fanatikliği bırakında, benim gibi azcık objektif olun. Ben gittim avucla para döküp N73 aldım, foto olayında kesinlikle K790 çok daha iyi.
Hocam valla yüreğime su serptin.Benim 790 şu anda kargo aracında geziyo herhalde yarın elimde olur.Bir ara bayaa moralim bozulduydu n73 5 basar 10 atar falan gibi iddialı spotları okuyunca.Neyseki güvendiim birinden bu iddiaları çürütücek sözler duymak beni rahatlattı.Saolasın noxco
Hocam valla yüreğime su serptin.Benim 790 şu anda kargo aracında geziyo herhalde yarın elimde olur.Bir ara bayaa moralim bozulduydu n73 5 basar 10 atar falan gibi iddialı spotları okuyunca.Neyseki güvendiim birinden bu iddiaları çürütücek sözler duymak beni rahatlattı.Saolasın noxco
N73 ''5 basar, 10 basar'' tarzı yorumlar ne yazık ki objektif olamamaktan dolayı kaynaklanıyor. K790i'de doğru ayarlarda fotoğraf kalitesi gerçekten çok güzel. Telefonda bulunan fotoğraf modları ve dahili Xenon flaş çok büyük avantaj...
Olay fotograf kalitesi, kullanım kolaylığı, kalite ise K790. Symbian ve video dersen (N70 den kötü ama) o zaman N73 alcan. İçin rahat olsun, her ikisinide kullandım, hatta bir başlık açtım, epey gerilerde kaldı zannımca, gir oraya bak, orda K790 ve N73 fotolarını göreceksin. N73 ile gündüz güzel kareler yakalamak mümkünken, K790 ile 24 saat süper fotolar çekebilme imkanın var. Ayrıca N73 ile üst üste 5 foto çektiğinde makina tabiri caizse mıcıyor! Kilitlenip kalıyor, pili söktüğünde ancak eski haline dönüyor. Gece fotolarının tamamı mavi renk. Gündüz makro çekimlerde K790 ile yarışabilecek fotolar çekersin, ona lafım yok. Ama dediğim gibi K790 bana göre hala lider.
quote:
Orjinalden alıntı: Neo_1
quote:
Orjinalden alıntı: Noxco
N73 ''5 basar, 10 basar'' tarzı yorumlar ne yazık ki objektif olamamaktan dolayı kaynaklanıyor. K790i'de doğru ayarlarda fotoğraf kalitesi gerçekten çok güzel. Telefonda bulunan fotoğraf modları ve dahili Xenon flaş çok büyük avantaj...
Telefonun hayırlı olsun.
Olay fotograf kalitesi, kullanım kolaylığı, kalite ise K790. Symbian ve video dersen (N70 den kötü ama) o zaman N73 alcan. İçin rahat olsun, her ikisinide kullandım, hatta bir başlık açtım, epey gerilerde kaldı zannımca, gir oraya bak, orda K790 ve N73 fotolarını göreceksin. N73 ile gündüz güzel kareler yakalamak mümkünken, K790 ile 24 saat süper fotolar çekebilme imkanın var. Ayrıca N73 ile üst üste 5 foto çektiğinde makina tabiri caizse mıcıyor! Kilitlenip kalıyor, pili söktüğünde ancak eski haline dönüyor. Gece fotolarının tamamı mavi renk. Gündüz makro çekimlerde K790 ile yarışabilecek fotolar çekersin, ona lafım yok. Ama dediğim gibi K790 bana göre hala lider.
Şimdi keyiflendim işte,yak bi cigara sabahı bekle..
Hele Belge moduna aldığın zaman varya, tabiri caizse "manyak" fotolar çekiyor Hele cyber shot olayı ise fevkalade. Ha bir şey daha, N73 1 foto çekmeden, sen 9 tane peş peşe 3 mp foto çekebiliyon, deklanşöre basmanla birlikte peş peşe 9 adet 3 mp foto! N73 ile 9 adet 3 mp foto çekmen 2 dakikadan uzun sürer.
Hele Belge moduna aldığın zaman varya, tabiri caizse "manyak" fotolar çekiyor Hele cyber shot olayı ise fevkalade. Ha bir şey daha, N73 1 foto çekmeden, sen 9 tane peş peşe 3 mp foto çekebiliyon, deklanşöre basmanla birlikte peş peşe 9 adet 3 mp foto! N73 ile 9 adet 3 mp foto çekmen 2 dakikadan uzun sürer.
Usta yapma yeter bu kadar sen beni sabaha kadar uyutmamaya yemin mi ettin ne.Valla nerdeyse bayramlık ayakkabılarımızı koynumuza alıp sabahı dar ettiğimiz günlerimizi hatırladım.Bu yürek bu kadar heyecanı kaldırmaz sebebim olursun nox usta.Haberin olsun
bu telefonu yeni alan arkadaşlar ilk başlarda karamsarlığa kapılıyolar bide n73 ile karşılaştırma yapmaya başlayınca dahada kötü oluyo son zamanlarda fiyat düşmesi de buna büyük etken ama cihazı kullandıkça alışmaya başlayınca ister istemez alet kendini sevdiriyor bende çok ikileme girdim bi ara değiştirme niyetine bile girdim fakat alışmaya başladım fiyat konusunda aksine artık k790 ının en büyük özelliği artık fiyat performansı oldu bence fiyatı böyleyken gidipte başka tel almak hele hele n73 almak gerçekten iş diil fotoğraf olayına önem gösteren adam bence bu aletten başkasını düşünmesi bile hata şimdilerde telefonumun en çok hoşuma giden özelliği fotoğraf kalitesine alıştım artık malzeme kalitesi gerçekten görsellik olarak çok güzel bir makine
Dur o zaman... Video olayı hiç iyi değil, birde kutudan çıkan kulaklık iğrenç, insan adam gibi birsey koyar yav. Ses kalitesi K750 ve benzeri cihazlarda çok iyi değil, megabass yok. İçinde Turkcell gprs ayarları var diğer ayarları yapabilmen çok zor, hatta ben yapamadım telsim ayarlarını, bir mms göndermek kısmet olmadı
quote:
quote:
Usta yapma yeter bu kadar sen beni sabaha kadar uyutmamaya yemin mi ettin ne.Valla nerdeyse bayramlık ayakkabılarımızı koynumuza alıp sabahı dar ettiğimiz günlerimizi hatırladım.Bu yürek bu kadar heyecanı kaldırmaz sebebim olursun nox usta.Haberin olsun
Dur o zaman... Video olayı hiç iyi değil, birde kutudan çıkan kulaklık iğrenç, insan adam gibi birsey koyar yav. Ses kalitesi K750 ve benzeri cihazlarda çok iyi değil, megabass yok. İçinde Turkcell gprs ayarları var diğer ayarları yapabilmen çok zor, hatta ben yapamadım telsim ayarlarını, bir mms göndermek kısmet olmadı
quote:
quote:
Heehh şimdi oldu kalp ritimlerim,kolestrolüm,albüminim,adrenalinim ve bilumun bünyedeki kimyasal reaksiyonlarım normal moduna geri dönüş yaptılar.Sebebim olmaktan kurtuldun kimse seni suçlayamaz artık.Tek suçlu k790 bundan sonra..
Benim için telde kulaklık sesi kalitesi çok önemli,o yüzden kutuda çıkan dandik kulaklığı bırakıp,yeni bi kulaklık alıcam,sorunda bu zaten
1-direk hpm-70 alıp cx 300 ü unutcam,ikisine birden para vermek masraflı olur 2-bağlantı kablosu alıp sennheiser cx 300 alabilirim(bur daki sorun o yapma bağlantı kablosuna güvenmemem ve üstünde mikrofon olmaması) 3-hbh-ds 970 stereo bluetooth kulaklık satın alabilirim,süper bi alet(burdaki sorunda şu anda türkiyede bulunmaması ve distiribütörlerin kesin getireceğini bilmemem,acık ta tuzlu bi alet ama değer)
Benim için telde kulaklık sesi kalitesi çok önemli,o yüzden kutuda çıkan dandik kulaklığı bırakıp,yeni bi kulaklık alıcam,sorunda bu zaten
1-direk hpm-70 alıp cx 300 ü unutcam,ikisine birden para vermek masraflı olur 2-bağlantı kablosu alıp sennheiser cx 300 alabilirim(bur daki sorun o yapma bağlantı kablosuna güvenmemem ve üstünde mikrofon olmaması) 3-hbh-ds 970 stereo bluetooth kulaklık satın alabilirim,süper bi alet(burdaki sorunda şu anda türkiyede bulunmaması ve distiribütörlerin kesin getireceğini bilmemem,acık ta tuzlu bi alet ama değer)
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim,saygılar..
@gio
dostum al bi hpm-70 paran olunca bide cx300 alırsın. merak etme hpm-70 seni bi süre idare eder. sesi gayet iyi çünkü. hbh-ds 970 ne zaman gelir bilmem ama onun fiyatına sennheiser ie4 alırsın heralde
boşver bekleme sen onu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mallorn -- 17 Ekim 2006; 0:48:53 >
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim,saygılar..
@gio
dostum al bi hpm-70 paran olunca bide cx300 alırsın. merak etme hpm-70 seni bi süre idare eder. sesi gayet iyi çünkü. hbh-ds 970 ne zaman gelir bilmem ama onun fiyatına sennheiser ie4 alırsın heralde
boşver bekleme sen onu.
galiba hem hpm-70,hem cx300 siparişi vercem hepsiburada com dan merak ettiğim cx 300 le hpm-70 arasında gerçekten çok çok fark varmı?sanırım bana revolver hoca yardımcı olur bu konuda.ikisinide test etti o zannedersem..
@gio, biliyosun ben w800 de kullandım, w810 da kullandım. HPM-70 i k790 da da test ettim. Asıl can alıcı nokta bu işte. Hpm-70 ve cx300 arasında (k790 da) dağlar kadar fark var diyebilirim. Ha ne farkı var : 1. Derinlik 2. Ayrıntı (hiç duymadığın şekilde farklı, canlı ayrıntılar) 3. Bass (çok temiz ve detaylı o da + güçlü) 4. Tizz (onlar HPM-70 ten çok çok farklı. Çok daha fazla güzel, temiz, detaylı)
Mesela Bass : Hpm-70 : 10 üzerinden 7 ise CX300 : 10 üzerinden 9
Tiz : HPM-70 : 10 / 6 Cx300 : 10/9
@gio, biliyosun ben w800 de kullandım, w810 da kullandım. HPM-70 i k790 da da test ettim. Asıl can alıcı nokta bu işte. Hpm-70 ve cx300 arasında (k790 da) dağlar kadar fark var diyebilirim. Ha ne farkı var : 1. Derinlik 2. Ayrıntı (hiç duymadığın şekilde farklı, canlı ayrıntılar) 3. Bass (çok temiz ve detaylı o da + güçlü) 4. Tizz (onlar HPM-70 ten çok çok farklı. Çok daha fazla güzel, temiz, detaylı)
Mesela Bass : Hpm-70 : 10 üzerinden 7 ise CX300 : 10 üzerinden 9
Tiz : HPM-70 : 10 / 6 Cx300 : 10/9
kesinlikle katılıyorum. zaten bu konuda en iyi yorumuda revolver hocayla pininfarina verir bence. çünkü ikiside cx300 ü kullanıyo.
Eklemeyi unutmuşum. Fark bir de ses seviyesinde var. HPM-70 ile "ya ses neden az" derken CX300 de " o ne ya öyle" diyosunuz. Parçanızın desibeli (DB) 93-95 civarlarında ise son ses dinleyemeyebilirsiniz. Tabi müzik tutkunuyum, nolursa olsun son ses dinlerim diyosanız, tam size göre...
bende şimdi keşke cx300 alsaydım diye yanıyorum. ama internetten siparişe güvenemedim gaza gelip hemen hpm-70 aldım. gerçi bağlantı kablom olmuş oldu ama kabloyu bi şekilde bulabilirdim. yorumları okuyunca içim yanıyo valla. neyse artık en azından kaliteli bi bağlantı kablom oldu. hem ben heryere götürmeye kıyamazdım cx300ü bi tanede stepnemiz olur böylece
ama bayramdan sonra almak şart oldu sennheiser cx300 ü...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mallorn -- 17 Ekim 2006; 2:10:55 >
bende şimdi keşke cx300 alsaydım diye yanıyorum. ama internetten siparişe güvenemedim gaza gelip hemen hpm-70 aldım. gerçi bağlantı kablom olmuş oldu ama kabloyu bi şekilde bulabilirdim. yorumları okuyunca içim yanıyo valla. neyse artık en azından kaliteli bi bağlantı kablom oldu. hem ben heryere götürmeye kıyamazdım cx300ü bi tanede stepnemiz olur böylece
ama bayramdan sonra almak şart oldu sennheiser cx300 ü...
Öncelikle cx300'den ziyade, seninle sennheiser hakkinda bazi tecrubelerimi paylasayim. Boylece kulaktan dolma yalan-yanliş bilgilerle degil, alacagin marka ve model hakkinda çok daha bilinçli ve dogru bir secim yapabilirsin..
Ustun nitelikli ve kaliteli kulaklik konusunda piyasa'da elbette çok pahali ve extreme örnekler mevcut. Ancak aşşagida listede "fiyat / performans" orani bakimindan en iyi ve Tr'de bulabilecegin modelleri yazacagim. "Fiyat/perfonmasn orani ne demek" dersen; 30$ 'lik bir kulaklik, 100$ lik kulakligi geçebiliyor ve 250$ lik kulakliga yakin ses veriyorsa o kulaklik FİYAT/PERFONMANS ORANI BAKIMINDAN, ZİRVEDE VE EN İYİSİ DEMEKTİR..
Şimdi konumuza donelim. Bu noktada senheiser'in, farklı kulaklik modelleri mevcut;
1. Kanal tipi kulakiçi kulaklik Sennheiser Cx300, IE4-5
Markanin hemen hemen tum modellerini kullandim. Firma uretim asamasinda patenti kendisine ait olan bir çok profesyonel üretim teknolojisi kullanmasi ile dunyanin en iyi kulaklik ureticilerinden biri. Mx serisi insan sesinde olaganustu basarili, bass'lar abartisiz ve tüm sesler kristal berrakliginda. Mx550 kendisinden daha populer olan mx500 den daha kaliteli ses veriyor, mx400 aslinda mx500 un volume dugmesi olmayan hali. Ayni sekilde, mx450 de mx550 nin volume ayari olmayan hali, gerisi ayni. Özellikle mx500 kristal berrakligindaki sesi ve dusuk gurultu orani ile piyasada hakli bir üne sahiptir.
Yani "kulak-içi" bir model dusunursen, mx serisi "biçilmiş kaftan" diyebilirim. Mx500 "nispeten" agresif tiz seslere aç, yani yuksek frekansli seslere karşi daha istekli bir kulaklik. Kardesi Mx550 ise bass'larda daha basarili ve istekli. Ve her ne kadar kagit uzerinde aralarinda teknik bir fark olmasa'da, üretim aşamasinda aralarinda bir fark oldugu aşikar. Mx500, uzerindeki volume control dugmesi ile hassas bir "input volume" kontrolu sagliyor ve volum icin player'a ulasmak zorunda kalmiyorsun. Mx550'de ise bu dugme olmayip, sadece "master volume" kontrollu bir dinleme saglaniyor. Bu ayar cubugu özellikle yagmurlu havalarda kullanisli olup, "olmazsa olmaz" bir ozellik de degil. Her iki kulakliginda beraberinde gelen kulaklik sungerleri oldukca yumusak ve uzun vadede bozulma-yirtilma gibi problemler yaratmiyor. Kulakliklar sungersiz kullanildiginda ilk başlarda "kulaga oturmuyor" gibi gelse de, zamanla alisiliyor.
Almayı dusundugun cx300 bir "kanal-içi" kulaklik. Bu tip kulakliklarin ortak özellikleri, (kulaga dogru yerlestirildigi takdirde) kulak kanalinin derinlerine kadar girip, mukemmel ses yalitimi saglamalaridir. Yani disaridan çok az veya hiç ses duyamayacagin gibi dinledigin muzigi de baskalarinin duymasi pek mumkun degil. Burada sennheiser disinda daha pahali olan Shure, Etymotic, Grado gibi daha profesyonel markalar var ama bunlar High-End markalar olup, fiyatlari "dudak uçuklatan" cinsten!! Bunlarin kalitesi elbet tartişilmaz. Ki, şoyle bir ornek vereyim; gece yarisi sessizlikte kulakligi son sesine kadar açip muzik dinledigini dusun. Yaninda uzanan kişinin bu kulakliklardan emin ol, en ufak bir ses dahi duymasi mumkun degil!!
Cx 300, abisi "İE4" 'e gore kesinlikle perfonmansindan ödun vermeyen bir model. Bass'lar derin ve yumusak karakterli, tizler ise yuksek frekans araligina oldukca duyarli ve kesinlikle kör degil. Cx300'un sound karakteristigi, philips ve diger piyasada'ki ne idigu belirsiz çogu kulakliklarda oldugu gibi "boğuk ve dusuk frekans araligina sahip" OLMAYIP, daha once defalarca dinledigin bir parcada hiç duymadigin hatta ilk defa duyacagin bir cok "yeni ses ve tiniyi" kulaklarina armagan edebilecek kalitede bir kulaklik. Bu arada, diger kulaklik markalarin kablolari bir sure sonra sertleşerek "kirilma ve çatlama" yaparak tamiri kaçinilmaz olurken, sennheiser silikon bazli esnek kablo kullandigindan (basit ama onemli bir ayrinti) bu tarz problemleri kolay kolay goremezsin. Ör, 2003 yilinda almiş oldugum mx450'mi hala kullanirim ve kablosu ilk gunku gibi "yumuşacik"...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 17 Ekim 2006; 4:15:01 >
pininfarina verdiğin bilgiler için saol, birazdan hpm-70 ve cx 300ü sipariş ediyorum. ağzımın suyu aktı yazdıklarını okurken ben tam bi kaliteli ses hastasıyım,evde çok sıkı bi hi-fi var zaten ama hiçbişey kaliteli bi stereo kulaklığın verdiği hazzı veremiyo,müzikle adeta bütünleşiyo gibi oluyo insan. neyse artık kıydık paraya ,inşallah hepsiburada çok bekletmez beni,gerçi metan ın taksimdeki yerini de biliyorum ama,vakit bulupta gidemem oraya..