Şimdi Ara

Samsung ve LG'nin Full HD 1080p çözünürlüklü akıllı telefonları 2013 ilk yarısında geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Samsung ve LG'nin Full HD 1080p çözünürlüklü akıllı telefonları 2013 ilk yarısında geliyor




    Full HD çözünürlüklü ilk akıllı telefonu geliştiren HTC'ye yakında diğer mobil üreticiler de eşlik edebilir. MK News'ün endüstri kaynaklarından edindiği verilere göre; Samsung ve LG'nin ilk 1080p çözümleri 2013 yılının başında gün yüzüne çıkacak. Super LCD 3'lü J Butterfly'ın rakipleri, uzmanlaşmış oldukları panel teknolojileriyle üst segmentteki rekabeti kızıştıracak.

     

    Mayıs ayında 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip ilk akıllı telefon ekranını tanıtan LG Display, 5 inç büyüklüğündeki ürünün 440ppi piksel yoğunluğu sunduğunu açıklamıştı. Seri üretiminin ne zaman başladığı bilinmeyen bu yeni nesil ekranın eşlik ettiği LG akıllı telefonları 2013 ilk yarısında üretilecek. Piyasaya da yine yılın bu yarısında sürülmesi ve NVIDIA'nın yeni Tegra çipsetinden gücünü alması bekleniyor. 

     

    Akıllı telefon sektörünün lideri Samsung, şimdiye kadar yeni nesil ekran teknolojileriyle alakalı bir bilgilendirmede bulunmadı. Fakat aylar önce firmanın çok daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip OLED paneller üretmeyi başardığını rapor eden Koreli kaynaklar, şimdi Full HD çözünürlükte bir AMOLED'in piyasaya sürüleceğini bildiriyor. Samsung Display tarafından geliştirilen ve büyüklüğünün en az 5 inç olması beklenen bu ekran, inç başına 400 piksel barajını aşacak. Şuana kadar tüketiciyle buluşmuş piksel yoğunluğu en yüksek AMOLED, 316ppi ile Samsung Galaxy Nexus'ta kullanılmıştı. Bu yüksek çözünürlüklü panel sayesinde AMOLED teknolojileri büyük bir ilerleme kaydetmiş olacak.

     

    İddianın kaynağı olan MK News, yerel bir üretici olan Pantech'in de önümüzdeki yıl için Full HD çözünürlüklü bir telefon üzerinde çalıştığını aktardı. Yani üç büyük Güney Kore merkezli telefon üreticisi 2013 ilk yarısında Full HD panellerle tüketicilerinin karşısına çıkmış olacak. Ayrıca Sony de ortağı olduğu Japan Display tarafından seri üretimine başlanan 5 inçlik 1080p panelin mevcut olacağı Odin kod adlı amiral gemisiyle uzak doğulu rakiplerini izleyecek. Bu Full HD çözümlerin CES 2013 ve MWC 2013 gibi tüketici elektroniği açısından büyük ehemmiyete sahip organizasyonlarda sergileneceği tahmin ediliyor.







  • Bence işlemciyi yormaktan başka bir işe yaramayacak, tadında bıraksanız olmaz mı şunu? 350 ppi yap bırak mesela, senin hangi telefonunda 350 ppi var da şimdi çıkmış 440 yapacağım diyorsun? Hem batarya teknolojileri gelişmedi diyorsun, hem de gidip Full HD çözünürlük işletmeye çalışıyorsun.

  • Full HD AMOLED ! Aman tanrım.Retina metina hikaye.

  • Geçen android police ya da cnet idi yanlış hatırlamıyorsam, bir yazı okumuştum. Bu kadar ufak ekranlarda tamamen placebo etkisi olacağı ve sadece tüketici göz boyaması olacağını belirtiyorlardı. Ki mantıklı zaten. Evinizdeki televizyonlarda bile 720p ile 1080p farkını belirli mesafeden bakmayınca anlamıyoruz. Telefon ekranlarına mantıksız bu yüzden. Hem batarya hem de işlemciye gereksiz yük binmesi anlamına geliyor. Bir nevi pazarlama taktiği anlayacağınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer çok fark olursa tamam ama anlaşılamayacak olursa boşa demektir.

  • baska guncelleyecek seyleri kalmadi.yapa yapa ekrani yeniliyorlar.tabi hala daha retina kalitesine ulasabilmis degiller

  • 5" ekranda 1080p görmesem de olur ama madem o kadar ekran olacak sağlam, az pil tüketen, yüksek parlaklık ve keskinlik sunan bir ekranı tercih ederim. Fazladan yük getireceğini düşünüyorum. Pil gelişmeden bu cihazlar ne kadar başarılı olur merak ediyorum...

  • 1600*900 yapsalardı bari hem işlemciye az yük biner hem de daha az batarya tüketirdi. Hoş bana kalsa HD ekranlar da yeterliydi, Pentile olmasın da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung pentile dizilimi kullanmadan bu ppi değerine ulaşırsa tebrik ederim

    Galaxy s3 ve onex i yanyana gördünüzmü bilmiyorum fakat fark belirgin

  • Retina daha iyi.
  • Ekrandan önce pilleri geliştirsinler.

  • Ekran teknolojisinin ilerlemesini hepimiz izliyoruz; ok.
    Ama batarya teknolojisi 2002 yılına takılı kalmadı mı ?
    Eski Nokia'larda bile şarj 1 hafta giderdi.

  • İphone ve Lumia 920 de kullanılan IPS HD+ ekranı tercih ederim, yeni IPS ekranlar bir çok yönüyle Amoled'ten daha iyi, Amoledin üstünlüğü ancak en az 3 yıl sonra belki ortaya çıkar, 1 ay öncesinde LG display yeni IPS HD+ 'nin amoledtten daha iyi olduğunu ve %70 daha az enerji harcadığını açıkramıştı zaten, o yüzden IPS HD+'e DEVAM!

  • YOUM ekran teknolojisindende ses seda yok ? ilk önce HD Amoledler kakalansın sonra youm ekran ile kazığa devam ederiz.

  • Ekranlardan önce bataryalara odaklanmaları lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERFEROS -- 23 Ekim 2012; 21:49:16 >
  • 720p den farki yok diye bir aciklama vardi , sadece pil harcar bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çok güzel olacak.
  • mesele full hd değil ekran parlaklığı ve renk doğruluğu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brky

    Full HD AMOLED ! Aman tanrım.Retina metina hikaye.

    pentile olursa sen o zaman gör :d
  • quote:

    Orijinalden alıntı: retro.

    baska guncelleyecek seyleri kalmadi.yapa yapa ekrani yeniliyorlar.tabi hala daha retina kalitesine ulasabilmis degiller




    Apple ppı değeri ve çözünürlük olarak en geride kalan firma ünvanını taşıyor.Büyük geçmiş olsun




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.