Şimdi Ara

Xigmatek'ten yeni işlemci soğutucusu: Apache III

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Xigmatek'ten yeni işlemci soğutucusu: Apache III


     

    Komponent üreticisi Xigmatek, ürün gamını yeni bir işlemci soğutucusu ile güncelledi. Apacehe III adını taşıyan maliyet odaklı yeni soğutucu 110 x 52mm boyutlarında ve 265 gram ağırlığında. Düşük profilli soğutucuları anlatan fiziksel ölçüleri ile anakart ve kasa modeli farketmeksizin kolay bir kurulum olanağı tanıyan soğutucu, 1200 - 2500 devir/dakika hızında çalışan ve 20 dbA gürültü yaratan 92mm çapında fan ile birlikte sunuluyor. 

     

    Xigmatek'in yeni soğutucusu aynı zamanda geniş işlemci desteği ile de dikkat çekiyor. Intel'in LGA 775 / 1155 / 1156, AMD'nin ise Soket FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2 formundaki soğutucuları ile sorunsuzca kullanılabiliyor. Tabi bu noktada kullanılan işlemcisinin ısıl tasarım gücü ve hız aşırtma yetenekleri de önem taşıyor zira bu soğutucu yüksek soğutma performansından ziyade standart soğutucuyu güncellemeye yönelik ekonomik bir çözüm. 

     

    Xigmatek'in yeni işlemci soğutucusu Apache III alüminyum yapraklara ve alüminyum tabana sahip. Sadece bu detaylar bile soğutucunun sınıflandırmasını ortaya çıkartmakta. Bilindiği üzere üst seviye modellerde en azından bakır tabana yer verilmekte. Apache III, Avustralya'da ön siparişe sunulmuş ve maliyeti de 9.78 dolar olarak listelenmiş durumda. 

     

    Xigmatek'ten yeni işlemci soğutucusu: Apache III


     








  • Stok fanı bozulanlara güzel alternatif.
  • Eskisinden tek farkı ismi

  • düşük devirde stok fandan çok daha iyi soğutur bence.

  • Eskisine benziyor, fakat boyutları biraz daha büyük .
  • bizim burada iphone la gezip kendini bişey sananlar alsın bundan sonuçta APACHE :D

  • Eskini kullanıyorum o yaprak fanla bi işe yaramaz bu soğutucu çok aşırı derece toz çekiyor hem anakarta hem işlemciye zarar her 2 haftada bir temizlik gerektiriyor.

  • En son tercih edilecek türde olan soğutma şeklini seçmişler alınmasa da olur.
  • sogutma sifir gurultu ise fora inanin stok fanin degerleri daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xigmatek o meşhur turuncu fanını her yerde kullanıyor maşallah.
  • stok soğutudan bir gömlek daha üstün. zaten yüksek performanslı soğutularada çok para dökmeye gerek yok zira 5 yıl öncesine göre düşünürsek çok gözden düştüler. intelin yüzde 80 civarı pazar payı olduğunu düşünürsek özellikle 2 ve 3 jenarsyon i serisi işlemciler stok fanı ile o.c felan yapmıcaksanız gayet güzel idare ediyor 77watt tdp si olan işlemci zaten fazla ısınamıyor bile siz internette gezerken işlemciniz 2 ila 10 watt arası elektrik harcıyor. pc kullananların çoğu benim gördüğüme göre facede takılıyor eh ne diyelim bunun üstüne

  • stokta herzaman bir fan bulunmalı :)))

  • apache 2'den tek farkı fanın devir kontrollü olarak gelmesi.
    Geçen sene amd stock fanım bozulmuştu.
    apache yerine 5$ fazla verip xigmatek HDT 1284 almıştım, acayip sessiz gayet memnunum.
    tabi 1284'ün bu kadar ucuz olmasının sebebi sadece intel 775 soketlere destek vermesiydi :D

  • aerocool dcc1200 kullanıştım 1kg ağırlığı vardı üstünede tanımam çok sessizdi,sonra kasa değiştirince olmadı ve satıp apache aldım bununla arada ki tek fark işlemci uyumluluğu başka birşey değil ama iyi soğutuyor oc yapsamda böyle bir soğutucu için yüksek ses demek tabi buda

  • 2500rpm olması kötü yaz sıcaklarında benim amd 6000+ stok fan 3000rmp den aşa inmiyor

  • ZALMAN CNPS 7500
    Xigmatek'ten yeni işlemci soğutucusu: Apache IIIXigmatek'ten yeni işlemci soğutucusu: Apache III



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 23 Ekim 2012; 8:52:52 >




  • Soğutucu oldukça ucuz zaten , 20-25TL civarında sanıyorum. Stok fan sesinden rahatsız olanlar tercih edebilir. Performansı da stk fan ile hemen hemen aynıdır. Yani bu soğutucu ile OC , stok fan ile ne kadar olursa o kadar olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    stok soğutudan bir gömlek daha üstün. zaten yüksek performanslı soğutularada çok para dökmeye gerek yok zira 5 yıl öncesine göre düşünürsek çok gözden düştüler. intelin yüzde 80 civarı pazar payı olduğunu düşünürsek özellikle 2 ve 3 jenarsyon i serisi işlemciler stok fanı ile o.c felan yapmıcaksanız gayet güzel idare ediyor 77watt tdp si olan işlemci zaten fazla ısınamıyor bile siz internette gezerken işlemciniz 2 ila 10 watt arası elektrik harcıyor. pc kullananların çoğu benim gördüğüme göre facede takılıyor eh ne diyelim bunun üstüne

    Aynen katılıyorum, o/c yapmayacak ve default clok'da kullanacak kişilerin soğutucu almasına hiç gerek yok. Soğutma sistemimi toplayana kadar işlemcimi overclocksuz kullandım
    ve sıcaklığı boşta 28, yükte 67-70 arasını geçmedi stok fan ile. Bu da işlemci için güvenli ve iyi bir aralık denebilir. Ama o/c yapılacaksa işler tamamen değişir.




  • Kullanan biri olarak yorumumu merak eden arkadaşlar, vatan daki şu an 30 lira civarı olan benzer soğutucusundanki yorumuma bakabilir.

    ANIL BAHADIR AYDIN olarak yazılanlar size iyi bir yönlendirme olabilir. 2500 RPM diye biri isyan etmiş, rpm olayı ekran kartındaki bit olayından farkısız, ne kadar rpm o kadar performans olayı diye bir şe yok. 2500 rpm ile dandik AMD soğutucusundaki 3000 rpm i nasıl bir tutabilirsin anlamam? Olay RPM de bitmiyor bunu anlayın artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 23 Ekim 2012; 13:30:14 >
  • APACHE kullandım. 20 TL civarındaydı aldıgımda. VE gerçekten fiyatına değdi. Fan Sesliydi. Dual Core E2140 1.6 Dan 2.1 De Uzay montaj Sistemde ekstra Fan olmadan sıkıntısızdı. Fazla bir performans beklemeyin derim.Zalman ve Thermaltake Aynı Tasarım Soğutucularıyla kıyaslanmasada, Stok Fandan iyidir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.