Şimdi Ara

Yedigöller Güncel Yol Bilgisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
8
Favori
28.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bayram arefesinde boluda idim ve otelde yedigöller yolu nasıl dedim. otel görevlileri bolu yedigöller arası yol kapalı dediler ama neden kapalı veya kısa süreli mi kapalı sormadım. Yani mengen üzerinden gidin bence.
  • çok araştırdım sonunda ankara dan gitmeme rağmen düzce - yığılca üzerinden gitmeye karar verdim. otobandan çıkıp düzce üzerinden yığılca ya dönene kadar toplamda 1,5 saat yol ve 3 diş gaz tükettim. düzce - akçakoca yolundan dönüşte işimi sağlama alayım dedim ve depoyu fulledim yine ve 75 km yazıyordu yedigöller için tabelada. yığılcaya kadar yol fena değil gidiş geliş düzgün bir yol 4. viteste zevkli bir yolculuk oldu. asıl sıkıntı sonrası. yığılcadan sonra yol yine fena sayılmaz ama neredeyse tek şerit gibi birşey ve bildiğiniz bir dağa çıkıp bir dağdan iniyorsunuz. virajlar sert , yerlisi alışmış allah ne verdiyse giriyor viraja kafa kafaya geliyosunuz. son köye kadar durum böyle. son köy dediğim yer tepenin birinin üstünde bu köyü geçtikten sonra iletişimde kopuyor. avea vodafone çekmiyor kesinlikle. yolda yine bir aşağı bir yukarı biraz daha bozuk ama. esas olay son 20-15 km lik alanda kopuyor. şahsen en fazla 2. viteste ilerleyebildim ve buna rağmen 2 kere arabanın altını vurdum. ( araba mondeo 200 lük lastik var.lastikler yeniydi fakat artık değil :) ) yol aşırı bozk son km lerde şöyle söyliym ben konvoyun en önündeydim ve araç rengim mavi olmasına rağmen 7göllere vardığımda gri olmuştu. kapıları açıp kapattığımda toz savruluyordu arabadan. 7göllere vardığımda depomda yine 1 diş gaz kalmıştı ve 75 km lik masafeyi 2,5 saat civarında gelmiştim.

    buna rağmen gerçekten görülmesi gereken bir yer. 2 gün kaldım. fakat mutlaka hazırlıklı gidilmeli. yanınızda çadır, gece konaklamak için gerekli malzeme. bol yiyecek, sigara, ilaç getirmeyi unutmayın. ben sigarasızlıktan öldüm. tabi zaman geçirmek içinde kitap vs getirin :)

    dip not : bolu yolu yapım aşamasında olmasına rağmen bayram sebebiyle açılmış bende gidince öğrendim. 20 km daha kısa bir yolmuş ama yol durumu hakkında net bir bilgim yok.




  • geçtiğimiz cuma 2 araç izmitten yedigöllere gittik.giderken yığılcayı tercih ettik kısa diye.ancak 3.5 saatimiz yolda geçti.yollar keskin virajlıydı. bi ara bir köye girdik.yol yumruğum büyüklüğündeki taşlardan oluşuyordu.kısaca berbattı. dönerken yolu uzatıp bolu yolundan geldik.burası o yola göre çok daha iyi durumda.yol çakıl taşı dolu ama 2-3-4 viteslerde gidebiliyorsunuz.toplamda 500 km yol ve 150 liralık benzin yaktım 1.6 lancer ile.dönerken abanta uğradık.ortalama hızım 61 km,bilgisayar verisi 5.8 lt idi toplam yolculuk boyu.diğer araç 170 lik julyetti oda 7 litre ortalama ile döndü.

    Sonuç olarak doğa muhteşem.Çok kalabalık. En lüks arabalar vardı mekanda.

    Sizin için bol bol ss aldım
  • Arkadaş konuyu okuyup gitseydiniz ya! Yazıldı çizildi o kadar Mengen yolu daha iyi diye.

    Neyse geçmiş olsun.
  • valla okudum,yığılca diyor önceki sayfa dahil :)


    bu gidiş yolu

    http://img5.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=cjl9.jpg
  • Önceki sayfada Mengen yolu diye yazmışım ama... Neyse bir tecrübe olarak hayatınızda yer almıştır. 40 kmlik bir yolu 2 saatte gitmek gerçekten azap. Ben 2-3 yerde sağlam sürtmüştüm arabayı onun verdiği işkence çin işkencesinde bile yoktur.
  • en ideali mengen üzerinden gitmek o zaman. çünkü mengen çıkışından yedigöllere dönerken 48 km levhası var. bu 48 km nin eğer yanlış hatırlamıyosam dar da olsa asfalt, geri kalan 15-20 km si toprak yol ve otomobilin altı kesinlikle vurmaz. ben gittim skoda octavia ile ve sorun yaşamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trabzon61_66

    en ideali mengen üzerinden gitmek o zaman. çünkü mengen çıkışından yedigöllere dönerken 48 km levhası var. bu 48 km nin eğer yanlış hatırlamıyosam dar da olsa asfalt, geri kalan 15-20 km si toprak yol ve otomobilin altı kesinlikle vurmaz. ben gittim skoda octavia ile ve sorun yaşamadım.

    Mengen yolu bolu yoluna göre o kadar iyiki ben ralli yaparak dönmüştüm. ilaç gibi gelmişti
  • Arkadaşlar telefon çekiyor mu yedigöller de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersy.

    Arkadaşlar telefon çekiyor mu yedigöller de

    Sadece Turkcell cekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker67


    quote:

    Orijinalden alıntı: ersy.

    Arkadaşlar telefon çekiyor mu yedigöller de

    Sadece Turkcell cekiyor

    Teşekkürler
  • 5 senedir senede en az 1 kere gideriz Yedigöller'e. Mengen yolunu da Yeniçağ yolunu da çok iyi bilirim.
    Bu sene bayramda oradaydık.

    Yığılca yolunu takip ettim bu sefer. Giderken muhtemelen bir sapağı kaçırdık ve bir köyün içinden geçtik. Köy yolu felaketti.
    Dönüşte bu sefer hiç yolu kaçırmadığım için köye girmeden geldik.

    Sonuç olarak; Düzce-Yığılca yolu (hele de Mengen ile karşılaştırılır ise) çok daha kısa.

    Tuzla - Yığılca + Yedigöller : 214 km + 45 km
    Tuzla - Yeniçağa + Yedigöller : 262 km + 47 km
    Tuzla - Mengen + Yedigöller : 286 km + 50 km

    Bu yollar içinde en kötü yol Mengen yolu. Yeniçağa yolu çok daha tercih edilesi bir yol iken yapım aşamasında. Bayramda açıkmış ama ben Yığılca'yı kullandım. Bende Sportage biraderde Fiesta vardı. Arabalar dolunun dolusuydu. Hiç sorun yaşamadık. Giderken köye girdiğimiz için 2 saate yakın sürdü yol. Dönüşte düzgün geldiğimiz için yaklaşık 1,30 saatte Güzce'ye varmıştık.

    Yolun virajlarını saymaz isek mütemadiyen asfalt.

    Daha önce diğer yollardan yakın zamanlarda gitmeyenler için Yığılca yolu kötü gelebilir ancak diğer yolları bilenler için Yığılca bundan sonra vazgeçilmez olacaktır. Ben Yeniçağa yolu açılsa bile kolay kolay kullanmayı düşünmüyorum.

    Not: Kamp içindeki restoranımsı market kullanıma kapatılmış. Biten ekmek için bile en yakın köye gitmek gerekiyor. Köy 27 km. Git gel yaklaşık 1,5 saat.




  • Resimler çok güzelmiş arkadaşlar emeğinize sağlık.

    Bizde Gerede yaylasındaydık Yedigöller i de çok övüyorlardı nasipse seneye de oraya inşallah..
  • Bu hafta sonu ailecek yedigöllere gittik (19-20 ekim 2013) kamp yapmak için ama cumartesi günü sabaha kadar yağan yağmurdan dolayı geceyi atıl durumda olan dağ evinin birinde geçirdik. Dağ evleri kullanım dışı, tadilata alacaklarmış o yüzden kilitli duruyorlar biz yağmurda kalmayalım kapalı bir yer olsun da diye girdik ormancılarda zorluk çıkarmadı yoksa çok temiz halde değiller kamp malzemelerimiz olduğu için rahat yattık. Yollara gelince bolu yolu yapım halinde olduğu için kapalıydı. bizde boluya kadar geldikten sonra mengen üzerinden gidelim dedik mengene kadar gayet iyi fakat mengenden sonra yedigöller ayırımına ufak bir tabela koymuşlar şansa gördük oradan sonra yaklaşık 50 km'lik bir yol var yolun yarısı iyi sayılır fakat yarısından sonra yol toprak ve 2. vitesi geçmeden gidiyorsunuz. yolda çok çukur var ama yine de düzgün sayılır. 50 km'lik yolu 2 satte gittik. istanbuldan 6 da yola çıktık yedigöllere varmamız 1'i buldu. dönüşte istanbula yakın diye yığlıca yolunu kullanalım dedik yolun üst yapısı iyiydi fakat sert virajlı ve yağan yamurdan dolayı 2 yerde toprak kayması olmuş. Mengen yolu bana daha güvenli gelmişti. Yığlıca yolda yaklaşık 40 km, 30 km sert virajlı yığlıcaya doğru yol düzeliyor. yığlıcaya 1 saat 45 dakikada vardık.

    Gidiş yaklaşık 7 saat sürdü dönüş yaklaşık 5.5 - 6 saat mengen yolu uzun, ama bana daha güven verdi. yığlıca yolunun bazı noktaları insanı korkutuyor. Güneşli havalarda yine kısa diye yığlıca yolunu kullanırım. Yağmurlu havalarda bilemiyorum :)




  • arkadaşlar biz bu cumartesi izmitten yedigöllere gitmeyi düşünüyoruz bu sene oraya giden var mı yolların son durumları hakkında bilgisi olan var mı? Bolu yolu hala eskisi gibi mi
  • Ben 2 ay önce gittim kapalıydı. Mengen üzerinden çukurlu yoldan gitmek zorunda kaldım. Yüksek araç olduğu için sorun yaşamadım ama önümdeki Polo'nun içerisinde olmak istemezdim. Hava yağmurlu olursa pek tavsiye etmem. Tomruk taşıyan kamyonlar aynı yolu kullandığı için yağmurda berbat olur toprak yol. 5-10 km neyse de 35 km çekilesi değil. Ama hava iyi olur da giderseniz mutlaka et-mangal götürün derim. Biz sadece gezmeye gittik ama orada satılan birşey olmadığı için biraz tedariksiz kaldık. Ne olursa olsun şehirden biraz uzaklaşmak güzel. İyi yolculuklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caldexter

    Ben 2 ay önce gittim kapalıydı. Mengen üzerinden çukurlu yoldan gitmek zorunda kaldım. Yüksek araç olduğu için sorun yaşamadım ama önümdeki Polo'nun içerisinde olmak istemezdim. Hava yağmurlu olursa pek tavsiye etmem. Tomruk taşıyan kamyonlar aynı yolu kullandığı için yağmurda berbat olur toprak yol. 5-10 km neyse de 35 km çekilesi değil. Ama hava iyi olur da giderseniz mutlaka et-mangal götürün derim. Biz sadece gezmeye gittik ama orada satılan birşey olmadığı için biraz tedariksiz kaldık. Ne olursa olsun şehirden biraz uzaklaşmak güzel. İyi yolculuklar.

    bizde mecburen mengen üzerinden gideceğiz sanırım yol oldukça uzuyor ama yapacak birşey yok gibi zaten amacımız stres atıp mangalı yapmak teşekkür ederim bilgilendirmeniz için




  • Biz de 19 Mayıs tatilinde arkadaşlarla gittik hiç araştırmadan ve yol durumunu bilmeden. Nerden girdiğimize emin olamıyorum ama ya bolu tarafından yada boluyu hemen geçtikten sonra girmiştik, girmez olaydık... Toprak ve taşlı bir yol abartısız 35-45km civarıydı ve 1 saatten fazla sürdü. Araç Opel Astra 1.3 CDTI Sedan ve 3ncü vitesi nadiren görebildim. Mercedes E serisiyle birini gördüm, içim acıdı valla arabaya...

    Dönüşte farklı bir yoldan Düzce'ye çıktık, o yol asfalttı hiç sorun yoktu ama virajlı yine elbette. Ha bu arada doğa isteyen bence yedigöllere çile çekmeye gitmesin, otobanın diğer tarafındaki abant'a gidin valla daha iyi

    Not: Yiyecek ve içecek birşeyler almadan da gitmeyin, az kalsın aç kalıyorduk




  • yedigöllere gitmek için illa X5 aldıracaklar insana
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.