Şimdi Ara

Sabahları mide bulantısı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Eylül ayı gibi eskişehir'e gitmiştim bu sabahları mide bulantısı olayı orada başladı. Nedense sabahları ağzımda acayip bir tat oluyor ve midem bulanıyor, hiçbir şey yiyemiyorum kahvaltı yapamıyorum. Bazen kustuğum bile oluyor. Boş mideyle kusmaya çalışıyorum daha doğrusu. Bu aralar biraz daha azaldı istanbula geldiğimden beri ama istanbul'da da kustum sabah bir iki defa. Kusunca rahatlıyorum bayağı ama işte nerde ne zaman midemin bulanacağı belli olmuyor. Diken üstünde oturuyorum resmen. İş yerinde kaynakçı ustasının üstüne falan kustuğunuzu düşünsenize tam bir rezalet. Neyse ki tuvalete yakın yerde masam. Biraz araştırdım bir iki arkadaşa falan sordum bi arkadaş bende senin gibiydim 27 yaşına kadar devam etti bu dedi bir kaç sene yani! Sabahları su içmemi tavsiye etti. Bende zaten sabah bir bardak su içip evden öyle çıkıyorum. Sağlık ocağına gitmeyi düşünüyorum. Bir iki hap buldum internetten araştırdım ama tabi daha detaylı bir mide muayenesi yaptırsam çok iyi olacak. Aynı şekilde yemek yedikten sonra hazımsızlık çekiyorum bir süre. Yerken midem bulanabiliyor. Aç olsam bile yemeği yarıda bırakmak zorunda kalıyorum. Hafif bir yağ kokusu midemi allak bullak etmeye yetiyor(Özellikle tok karına). Sizce ne yapmalıyım başından böyle bir şey geçen oldumu ?

• geçmiş olsun hamilesiniz...
  • Gardaş ben erkeğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoruSorcam

Gardaş ben erkeğim

• Yemeğin hiç boğazından yukarı çıktığı oluyor mu? Uyurken ağzından salya akıyor mu?

Midenin yandığı oluyor mu?
  • yaklaşık 13 yıldır aynı sorun var alıştım artık sabahları hiçbir şey yemiyorum mümkün olduğu kadar etrafı koklamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Yemeğin hiç boğazından yukarı çıktığı oluyor mu? Uyurken ağzından salya akıyor mu?

gastrit başlangıcı diyorsun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cipralex mide bulantısı
    15 yıl önce açıldı
    Sabahları iştahsızlık sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yemeğin hiç boğazından yukarı çıktığı oluyor mu? Uyurken ağzından salya akıyor mu?

Yok hocam gastrit biraz araştırdım ama onun belirtileri yok. Uyurken salya falan hiç olmadı, mide yanması hamurlu yediğim zaman oluyor sadece zaten oda çoğu kişide olan bir şey.
  • Baş ağrısı oluyor mu?? Oluyorsa migren de olabilir, bulantı yapar.

En iyisi bi doktora görün, internetten araştırıp ilaç kullanmaya kalkma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcoxx

Baş ağrısı oluyor mu?? Oluyorsa migren de olabilir, bulantı yapar.

En iyisi bi doktora görün, internetten araştırıp ilaç kullanmaya kalkma.

Baş ağrısı da olmuyor. Bende artık bi doktora gitmeyi düşünüyorum bu aralar.
  • hamilelik belirtileri bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apalapucia

hamilelik belirtileri bunlar

Son kızılderili konuşan balta, konu dışı özeldeyiz ilk 3 mesajı oku bir zahmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

quote:

gastrit başlangıcı diyorsun ?

İlk paragraf reflünün belirtileri, mide yanması ise gastritin belirtileri. Yani olabileceğini düşündüm çünkü çok sık görülen hastalıklar.

Arkadaşa tavsiyem tabiki de doktora gitmesi, o da büyük ihtimalle bu iki rahatsızlıktan şüphelenip endoskopi isteyecektir.
  • Selam beyler, bugün doktora gittim. Endoskopi yapmadı doktor hanım sadece steteskop ile nefes al ver dedi bide miğdeme bastırıp orda burda ağrı varmı diye sordu. Ağrım yoktu, reflü başlangıcı gibi gözüküyor dedi ve aşağıdaki ilaçları verdi;

Rennie DUO Suspansiyon

Panto 40mg ENterik Kaplı tablet (2 kutu)

Motilium Gastrokinetik Antiemetik

Bu ilaçları 10 gün kullanıcam şikayet devam ederse tekrar gel dedi. Şimdi yemem ve yememem gereken yiyecekler nelerdir? Dikkat etmem gerekir mi?
  • quote:

Selam beyler, bugün doktora gittim. Endoskopi yapmadı doktor hanım sadece steteskop ile nefes al ver dedi bide miğdeme bastırıp orda burda ağrı varmı diye sordu. Ağrım yoktu, reflü başlangıcı gibi gözüküyor dedi ve aşağıdaki ilaçları verdi;

Rennie DUO Suspansiyon

Bu ilaçları 10 gün kullanıcam şikayet devam ederse tekrar gel dedi. Şimdi yemem ve yememem gereken yiyecekler nelerdir? Dikkat etmem gerekir mi?

Hocam neden doktora sormuyorsun buraya bize soruyorsun Doktor birsey demediyse dikkat edilecek istisnai bir durum yoktur herhalde ancak bilemeyecegim.
    Gecmis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Euphoria*

quote:

Selam beyler, bugün doktora gittim. Endoskopi yapmadı doktor hanım sadece steteskop ile nefes al ver dedi bide miğdeme bastırıp orda burda ağrı varmı diye sordu. Ağrım yoktu, reflü başlangıcı gibi gözüküyor dedi ve aşağıdaki ilaçları verdi;

Rennie DUO Suspansiyon

Hocam neden doktora sormuyorsun buraya bize soruyorsun Doktor birsey demediyse dikkat edilecek istisnai bir durum yoktur herhalde ancak bilemeyecegim.
    Gecmis olsun.

Doktordayken reflünün tam olarak ne olduğunu bile bilmiyordum ya o yüzden yasaklı birşey sormakta gelmedi aklıma. İlaçlarıda belki kullanan vardır diye yazdım. Onun dışında doktor bişey demedi ama yine de ben biraz dikkat ederim artık. Yasak olmayan bir şey yok zaten internette araştırdığım kadarıyla, en azından az yer sık yerim daha az yağsız yerim falan filan.

Edit : Bu arada kafama takılan endoskopi yapmadan böyle bir teşis konulması garibime gitti. Başka reflü sıkıntısı olan arkadaşlar varsa dinlerim sabaha kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoruSorcam -- 7 Kasım 2012; 16:48:09 >

• su içmek gaz yapar (kıçta değil) midenin bulanmasını daha da arttırır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Euphoria*

quote:

Rennie DUO Suspansiyon

Gecmis olsun.

Doktordayken reflünün tam olarak ne olduğunu bile bilmiyordum ya o yüzden yasaklı birşey sormakta gelmedi aklıma. İlaçlarıda belki kullanan vardır diye yazdım. Onun dışında doktor bişey demedi ama yine de ben biraz dikkat ederim artık. Yasak olmayan bir şey yok zaten internette araştırdığım kadarıyla, en azından az yer sık yerim daha az yağsız yerim falan filan.

Edit : Bu arada kafama takılan endoskopi yapmadan böyle bir teşis konulması garibime gitti. Başka reflü sıkıntısı olan arkadaşlar varsa dinlerim sabaha kadar.

bende de vardı
    doktora gittim orda burda agrı var mı diye sordu ulser balangıcı olabilr dedi
    lansor ve rennie duo verdı
    ilk baslarda iyiydi sonra rennie bitince eski haline dondu
    bırgun sabah mıdem bulanırken gittim rennienın dıbınde kalan son damlaı içtim
    agrı yanma hiç bisey kalmadı
    anladım ki lansor hıcbır etkı yapmıyordu
    lansor bitince doktora gittim aynı ilacları verecekti lansor kullanmak istemiyorum dedim
    rennie verdi kaç gundur ıcmedım ama hala sorun yok ishal da kalmadı

• Aynı şekilde bende vardı.bende psikolojik olmuştu reflü bazılarında asitli içiçiceklerden vs.
    Bende ilk sürekli ağıza tükürük gelmesiyle başladı.
    En az 5 tane doktor dolaştık.
    Çoğu gaviscon denen şurubu verdi bende yiyince kusmada vardı gavisconu içdiğim gibi çıkartıyordum.
    Doğduğumdan beri blli yaşa kadar aban bakan doktora gittim adam ilgilendi testleri inceledi bir doktora yönlendirdi.
    Ona gittik o da gavisconu içince çıkarmamı engellemek için.
    Aç karna yemek yemeden 15 önce alınan mide rahatlatıcı bir hap
    yedikten sonra gaviscon içtim
    Rahatlıyordum ama gaviscon mide mi bulandırdığı için daha falza sorunu önce mide rahatlatıcı hap iç sonra başka bir şurup ile çözdük.
    Şimdi gaviscon tablet çıktı çok daha iyi şurubu kusturuyor benim gibi çoğu kişide de mide bulantısı yapıyor her adını söylediğim midem kalkar.
    bende stresstendi yavaş yavaş geçti zamanla sonra ilaçalrı istemsizce fark etmeden almayı bıraktım sonunda rahattım ama ondan sonra kola vs. olayına çok dikkat ettim çünkü psikolojik oalrakta hasta olunca insana kışın hele ölücekmiş gibi geliyor boğazı yanınca.
    Ben annem ameliyat olduğunda yaşamıştım bunu daha 11 yaşındaydım işte doktorlar felan şaşırmıştım annemde ameliyatlı ameliyatlı dolaşıyordu yanımda o ayrı bir durum :
    ana gibi yar bağdat gibi diyar olmazmış derler.

İlaçları alın ama kusturursa diyinki doktora bu kusturuyor farklı midenizi rahatlatıcak ilaçlar önerir.
    Birde reflü yastığı şeyle var ben gerek duymadım çokta yararlı olmadığı düşüncesindeyim.

• o durum bende de var.eski konu ama troidlerde yapiyor bulanti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.