Şimdi Ara

Be Quiet, ses izolasyon malzemesi inceleme yazısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PC sessizleştirmeye yönelik donanımlar son bir kaç senedir kullanıcıların yoğun ilgisini çekmekteler. Yeni ekran kartları ve işlemcilerin beraberlerinde gelen fanların, oldukça fazla gürültü çıkartmaları sessizleştirmeye yönelik ürünlere olan ilgiyi arttırmakta. Kullanıcılara ekran kartı, işlemci ve çipset üzerindeki fanları sessizleştirebilmeleri için bir çok seçenek sunulmuş durumda. Arctic Cooling ve Zalman, sessizleştirmeye yönelik ürünleriyle kullanıcıların yakından tanıdıkları firmalar arasındalar.

    Sessizleştirme, PC başında uzun süre kalıyorsanız artık bir zorunluluk halini almış durumda fakat ses çıkartan her fanı, daha sessiziyle değiştirmek hem zahmetli hem de yüksek maliyet gerektiren bir iş. Ayrıca PC kasanızda sadece fanlar gürültü yapmamakta sabit diskler, optik okuyucularda zaman zaman can sıkıcı olabilmekteler. Aslında bu donanımlarla tek tek uğraşıp zaman ve para kaybetmek yerine kasanızı ses izolasyon malzemeleri ile kaplayıp ses sorununu toptan çözme yoluna da gidebilirsiniz.

    Be Quiet, ülkemizde temin edip kasanızı, ses geçirmez kılmak için kullanabileceğiniz izolasyon malzeme setlerinden biri. Setin kutu içeriği, 4 adet 40x24 cm ebatlarında 2.2mm kalınlığında, 1 adet 40x24 cm ebatlarında 20mm kalınlığında kendinden yapışkanlı yalıtım malzemesi ve kullanım kılavuzundan oluşmakta.

     

    Her biri kendinden yapışkanlı olan yalıtım malzemeleri, bal peteği şeklinde ufak kabarıklıkları bulunan sünger bir tabaka ve bu süngerin altında bulunan ve dayanıklılık veren plastik yüzeyden oluşuyor. Parçalardan 20mm kalınlığında olan ise sadece süngerden oluşmakta.

    Maket bıçağı ile kolayca kesilerek kasa bileşenlerine uygun hale getirilebilecek yalıtım malzemeleri, yapışkanlı olmaları sayesinde her yüzeye kolayca tutturulabiliyorlar. Ofisimize gelen örnekle yaptığım denemelerde bir kaç kez söküp taksanız dahi malzemenin yapışma özelliğinin kaybolmadığını gördüm. Ayrıca malzemenin söküldüğü metal yüzeyde de her hangi bir kirlilik oluşmamakta.

    Buraya kadar ürünün kutu içeriği, malzeme yapısı ve uygulama şekli hakkında bilgiler verdikten sonra sıra bir çoğunuzunda asıl merak ettiği konuya ürünün performansından söz etmeye geldi. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki iyi bir ses yalıtımı için mutlaka kasanızın her noktasını ince bir işçilikle kaplamanız gerekmekte. Yukarıdaki resimde kasa kapağının ve 5.25" yuvaları kapatan kapakların yalıtım uygulanmış hallerin görebilirsiniz.

    Yaptığımız incelemede Be Quiet'ın dışarıdan içeriye hava üfleyen bir çok fana sahip olan sistemlerde, pek etkili olmadığını gördük. Bunun nedeni sisteme dışardan hava çeken veya içerideki havayı dışarı üfleyen bir çok fanın olduğu kasalarda, doğal olarak sesin dışarı çıkabileceği bir çok boşluk oluyor (hava çıkışı için kanallar vb). Ayrıca bu fanların motorları zaten yalıtılamıyacak bir yerde, tam hava çıkışının bulunduğu noktada olduğundan, yalıtımdan verim alamıyorsunuz. Kısaca Be Quiet, sistemini hava yoluyla fazla miktarda soğutmak zorunda olan kullanıcılara (örneğin hız aşırtma ile uğraşanlara) bir getiri sağlamamakta.

    Fakat ofis ortamında kullandığınız bilgisayarın, sabit diskinin, optik okuyucusunun, işlemcisinin, ekran kartının ve güç kaynağının çıkardığı gürültüden kurtulmak için oldukça etkili bir yol. Bu tip sistemlerde Be Quiet %50 ve üzeri oranda gürültüyü azaltmakta. Genel sistem sıcaklığından 4-5 derecelik artışlar yaşansa da bu tamamen sessiz bir makina için göz ardı edlebilecek bir şey. Ülkemize Firebal tarafından ithal edilen seti, firmanın WEB sitesinden 27.5$+KDV ödeyerek temin edebilirsiniz.


    Sayfanın Linki : www.firebal.net








  • Mantıklı ve Ucuz Bir Ürün Ancak Dezavantajları Avantajlarından Daha Çok Gibi Gözüküyor.Tamamen Sessiz Bir Sistem İçin Pamuk Eller Cebe.
  • söylendiği gibi %50 oranında bir azalış oluyorsa seste verilen paraya değer bence
  • sıcaklığı düşürmeye çalışırken sessizlik için tekrar 5 derece çıkar...çıkardığın 5 dereceyi indirmek için tekrar para ver...sonu yok bunun
  • bu şey kesinlikle gereksiz.. bunu takınca ısı yalıtımı da yapmış oluyoruz ve fanlara daha fazla yük biniyo.. kasaların zaten mestal olmasının en güzel nedenlerinden biri ısı yı çabuk iletmesi.. gereksiz para tuzağı..
  • sessizlik için notebook kesin çözüm. sony veya toshiba...
  • açıkçası bencede gereksiz bir çözüm olmuş buna benzer malzemeyi piyasadan satın alıp insan kendide bunu rahatlıkla yapabilir , tıpkı okulda kitap kaplamaya benziyor hem sonra ısıda ki artışlar özellikle overclock çularada hoş gelmiyecektir bence. aslında note book a kaymaya başladım gibi biraz daha gelişsin bakalım da şu yakıt hücreleri falan
  • bence 2006 nın en gereksiz 100 ürün listesine girmeye aday bir ürün
  • Ürüne yapılan yorumlar gayet saçma ve bilinçsizce olmuş ben bu ürünü aopen hb600 kasamı sessizleştirmek için silverstone psu sessizleştirici http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=sst-pp02 ile beraber aldım daha öncede tavsiye etmiştim birkaç arkadaşa, zaten az fan olduğu için gayet iyi sesi kesti her iki üründe rahatça çalışabiliyorum+ olarak havalar ısınmasına karşın en fazla 3-4 derecelik bir artış oluyor ki o ısının bana hiçbir zararı yok aşırı gürültü esas bana zararlı çalışamıyorum..kısacası kullanan biri olarak bu ürünü şiddetle tavsiye ederim ama pp02 ile beraber harikalar yaratıyor




  • Bu boyuttaki bir poliuretan sünger için verilecek para çok fazla bence..

    Kasada iyi bir hava sirkulasyonu oldukça ısı dagılımının çok etkilenecegini sanmam. Yine sessizlikten elde edilen kâr olur.

    Ancak ama normalde yalıtımda kullanılan malzemelere göre "spesifik" olmasından kaynaklanan bir fiyat fahişliği var sanki..

    Hani şu 10 cfm lik, fırçalı motorlu minyatür radyal fanların 20 dolar gibi bir fiyattan arz olması gibi.. (Çelik ve Senkron brushless , 120cfm sessiz versiyonları 7 $ iken... )

    Hani şu "Yerde otlar bedava, niçin para vereyim" diye soran koyuna satıcının verdigi " Çünkü merak ediyorsun" yanıtı gibi birşey

  • ben hala gereksizliğini savunuyorum para vermek yerine buna benzer malzemeler piyasadan ucuzca temin edilip bir benzeri rahatça yapılabilir ve özellikle overclock için son derece riskli buluyorum ve aslında şunuda gördüm kasa açıkken kapılı olduğundan daha az ses çıkartıyor.
  • yaw ben halıfleksle kapladım kasanın içini ses mes yok :) Ne para vercem buna...
  • Nalburdan strafor alın aynı şey biraz uğraştırır ama binaların ses, ısı yalıtımında kullanılır. Bunun fiyatıyla kocaman odayı strafor kaplarsınız yav.
  • Çatı yalıtım malzemezi kullanıyorum 5 YTL ye aldım ve sonuç mükemmel 3-4 derecelik ısı artışı falan da yok
  • yaw nası kaplıyosunuz.. bi resmini neyin gösterin.. çatı yalıtım malz ile nası kapladın GtMaster?
  • evet ya nasıl kaplıyorsunuz asıl önemli olan o. mesela psu yu nasıl kapladınız fanın deliklerini felan heryerini kapattınızmı? sonra cpunun sesini kesmek için kasanın heryerinimi o malzemeyle kapladınız? nasıl bir izolasyon malzemesi bu resim açıklama felan koyunda bizde yapalım şunu.
  • bence son sistem makinelerde , yani en az 2 kasa fanı, bir havalandırma ızgarası, bir de psu fan açıklığı bulunanlarda, bu ürünün sağlayacağı sessizlik yüzde 20 yi geçmez. keşke bu boşluklar ve ısınma sorunu olmasaydı da kasayı komple kaplayabilseydik.. ayrıca kaliteli kasalar alıyoruz, malzemelerine göre dünyanın parasını veriyoruz soğutmada daha performanslı olsu diye, ama bu malzeme ile kapladığımızda da kasanın bütün özelliğini yitiriyoruz..
  • Neymiş şu çatı kaplama malzemesi bizede anlatında öğrenelim.
    Ayrıca bu ürüne bence gereksiz demeyin ben bizim server odasındaki canavarları nasıl susturacağımı nasıl sessiz server yapacağımı araştırıyorum bir haftadır.Size yaramayınca hemen gereksiz öyle mi ?

    Gerçi ben kasaların içini değil Rack Kabinetlerinin içini kaplayacağım serverlar içinde sessiz fan satın alacağım aynı firmadan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habdullah -- 6 Haziran 2006; 14:35:25 >
  • Çatı malzemesinin tam adını yada ona ne dediklerini bilmiyorum.Yapı malzemeleri satan heryerde bulabilirsiniz ama bunu.alt tarafı sert sünger üst kısmı ise keçe gibi bir yapısı var sünger kısmı kasanın alt üst ve yan kısımlarına yapıştırdım.Delikleri hiç kapatmadım 3 tane fan var kasada işlemci ve ekran kartı ve psu ile birlikte 6 oluyor.ısınma olmuyor demiştim ama 5-6 derecelik bir artma oldu ısıda ama ses seviyesinin düşmesi bunu unutturdu bana.Hard diskleri de boruların yalıtımında kullanılan süngerler ile sabitledim ses baya azaldı gerçekten O şeklindeki boru süngeri ikiye kesip her iki yanına tutturdum ve vidaladım.Resim ile göstermek isterdim ama öle bir şansım yok umarım anlamışsınızdır
    Not :Hard diski sakın süngerin üstüne koymayın ben denedim yanacaktı neredeyse
  • ama ısı olayına arttırır diye kullanmayı istemem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.