Şimdi Ara

iPad Mini'nin çıkışıyla birlikte iPad 2'nin satışı sonlandırılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • iPad Mini'nin çıkışıyla birlikte iPad 2'nin satışı sonlandırılabilir


     

    Apple'ın ikinci nesil tableti iPad 2 yaklaşık bir buçuk yıl önce piyasadaki yerini almıştı. Birinci nesil iPad'e göre tasarım ve performans açısında yenilikler ile gelen tablet, artık ömrünü doldurmak üzere gibi görünüyor.




    Evercore Partners analisti Rob Cihra tarafından yapılan açıklamaya göre, iPad Mini'nin çıkışıyla birlikte iPad 2 piyasadan kalkacak. Yapılacak olan bu düzenlenme ile Apple'ın ürün serisi daha sade bir hale gelirken, yeni iPad ve iPad Mini olmak üzere iki farklı boyuttaki ürün piyasada olacak. 




    Cihra, iPad Mini'nin son çeyrekte 7 milyon satabileceğini, toplamda ise, bu rakamın 26 milyona kadar ulaşacağını belirtti. Ayrıca, Apple'ın yakın bir zamanda açıklaması beklenen üçüncü çeyrek satış rakamlarıyla da ilgili tahminlerde bulunan Cihra, şirketin 27 milyon iPhone, 17 milyon iPad, 5.7 milyon iPod, 4.9 milyon Mac satış rakamı açıklayacağı tahmininde bulundu. Şirketin bu satışlardan 36.5 milyar dolarlık bir gelir elde ettiği ve dördüncü çeyrekte ise 56.1 milyar dolarlık gelir elde edebileceği tahmini yaptı.




    iPad Mini'nin çıkışıyla iPad 2'nin satışının sonlandırılması anlamsız gelebilir, ancak iPad 3'ün piyasaya çıkışı ile birlikte iPad 2'nin fiyatını aşağı çekilmiş ve ucuz bir alternatif olarak satılmaya devam edilmişti. Apple'ın iPad Mini'yi piyasaya sürmesiyle birlikte uygun fiyata sahip iki tablete sahip olmuş olacak. Bu durumda iki tabletin birbiriyle rekabet etmesine neden olabileceğinden, Apple'ın bu duruma izin vermesi pek de ihtimaller dahilinde görünmüyor. 








  • Birinç :)

  • iPad mini'nin donanımı aşağı yukarı iPad 'ninki ile aynı olacağından mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yukarıda anlatılan pazarlama kaygısı harici bir nedenden iPad 2 ömrünü tamamlamış sayılmaz. Çünkü donanımsal olarak hala isteneni fazlası ile veriyor. Hatta iPad2 nin, 3. Nesil iPad den artan ekran çözünürlüğü yüzünden daha hızlı çalıştığını da biliyoruz. Dolayısıyla donanımsal bir ömür doldurma soz konusu bile değil.

  • Bunun sebebi sanırım önümüzdeki seneki yeni ipad'e kadar mini ve new ipad'in satışlarını artırmak.

  • Bakalım retina ekran olcakmı , belki çözünürlüğü 1024x768 de bırakıp retina için ipad mini 2 yi beklerler.

  • Üretim fabrikalarının kapasitesi ile de alakalı olabilir bu durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuza ürün satıcaz diye ödleri kopuyor. Eskiden satılan ipod videolarda da aynı mantık vardı. Daha yüksek kapasiteli ipodlar çıktıkça düşük kapasiteli olanlar çok ucuzladı. Piyasadan direk topladılar. Bende bu seçeneği tüketiciye bıraksalar daha iyi. Sonuçta hepsi kendi ürünü. Neden rekabet olsun ki. Öyle yada böyle Apple kazanıyor. Bana kalırsa gereksiz. İpad2 donanım açısından hala gayet yeterli.

  • Bence mantıklı olur iPad 2'in satışlarının sonlanması eğer iPad 2'bib satış oranında ciddi bir azalma varsa bu gayet mantıklı olur..

  • donanımsal olarak ömrünü tamamlamamış olsada apple tarafından yazılım desteği gelmeyecek yeni ürün sattırabilmek amacı doğrultusunda ve bu bağlamda bu ipad 2 nin sonu demek sayın apple severler :)

  • Editore: "pekte" pek de seklinde yazilmali

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chaghatai

    Editore: "pekte" pek de seklinde yazilmali



    Copy paste yaparken okumuyor sevgili editörlerimiz anlaşılan

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    donanımsal olarak ömrünü tamamlamamış olsada apple tarafından yazılım desteği gelmeyecek yeni ürün sattırabilmek amacı doğrultusunda ve bu bağlamda bu ipad 2 nin sonu demek sayın apple severler :)

    iphone3 için yazılım çıkarken neyin kafasındasın anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne alaka hala iphone 3g satılıyor neredeyse 4 sene olcak

  • Satış politikaları.
  • uzun olursa hiç iyi olmaz kare olursa 7 inç olduğu için her pozisyonda iki el ile yazı yazılabilir

  • iPod Touch çıkmaya devam eder umarım.
  • İPAD TOUCHT GELİŞMEYE DEVAM EDER UMARIM :D

  • iPad 2'nin yeni iPad satışlarını baltaladığını düşünürsek elma için gayet mantıklı bir karar.
    Mantıksız olan ise, yine her zaman olduğu gibi elma kullanıcıların ellerinden "seçenek" haklarının alınacak olması.
    Gözlerim bozuk, 7 inç ekranı okuyamam, bana 9 inç elma lazım diyorsan "ekstra mükemmel muhteşem yaratıcı full hd" ekranlı yeni ipad alacaksın. Fark edemeyecek olmanın(gözlerin bozuk:) ve normal çözünürlüklü daha ucuz bir 9 inç elma almak istemenin bir önemi yok, Tim amca senin için en iyi olanı senin yerine seçer...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: demo11

    uzun olursa hiç iyi olmaz kare olursa 7 inç olduğu için her pozisyonda iki el ile yazı yazılabilir


    ipad in eski çözünürlülüğünü kullanmaları mantıklı olur yoksa developerlar için yeni bir oran gelir ki buda sıkıntı olur eski bütün programlrı yenisine göre optimize etmek gerekir.apple yapmaz derdim ama iphone yaptı oranı bozdu developerlerı üzdü.
    müşteriler apple ı üzmediği için o herkesi üzebiliyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.