Şimdi Ara

Sony, yeni mali yılda 50 milyon Xperia akıllı telefonu satmayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sony, yeni mali yılda 50 milyon Xperia akıllı telefonu satmayı planlıyor




    2012 ikinci çeyreğinde 7.4 milyon akıllı telefon sattığını açıklayan Sony, Mart 2012 - 2013 dönemini kapsayan 2013 malı yılında 33 milyona ulaşmayı planladığını belirtmişti. Bugün Tayvan'da 2014 mali yılıyla alakalı hedeflerini açıklayan Japon üretici, 50 milyon Xperia telefon barajını aşmayı umuyor. Son verilere göre mobil sektörün yedinci büyük ismi olan Sony Mobile, yükseliş grafiğini sürdürmesi halinde kendini tekrar üst sıralarda görebilir.

     

    2012 mali yılında 22.5 milyon satış yapan Tokyo merkezli teknoloji şirketi, bu yıl dizginleri tamamiyle eline alarak Xperia S için gayet başarılı bir reklam kampanyası yürütmüştü. Bunun sonucunda önceki yılın aynı döneminde 3.5 milyon satan firmanın satışarı üç aylık zaman diliminde iki katından daha fazla bir artış gösterdi. Ardından yeni amiral gemisi Xperia T'yi 'Bond Telefonu' adlı büyük bir sponsorluk anlaşması kapsamında Avrupa'ya sunan üretici, daha iyi ürünler ortaya koymaya ve daha başarılı bir pazarlama stratejisi yürütmeye başladı. Bunun sonucunda önceki yıl yaşanan %48'lık artışın bu yıl %50 civarında seyretmesi ve sonraki yıl da aynı şekilde devam etmesi bekleniyor.

     

    Orijinal tasarım üreticileri Compal, Arima ve Foxconn International ile bu yıl 15 milyon akıllı telefon satmayı planlayan Sony'nin toplam satışlarının %30'unu oluşturan dış kaynaklı çözümlerin 2014 mali yılında 17.5 milyon ile %35 pay edineceği tahmin ediliyor. Firmanın yeni mali yıla ilişkin tahminlerini aktaran CENS.com, Foxconn tarafından geliştirilen Qualcomm çipsetli üç yeni akıllı telefonun bu yılın son çeyreğinde tüketiciyle buluşacağını aktardı. Yıl bazında satışlarını %50 yukarı çekeceğini düşünen üreticinin stabil büyümesini halihazırda geliştirme aşamasında olan yenilikçi modellerine güvenerek öngördüğü düşünülüyor. 

     

    2013'ün ilk günlerinde Xperia S'in yerini alacak dört çekirdekli ve 2GB RAM'li Dogo modelini tanıtması beklenen Sony, mobil sektörün en büyük kongreside Odin/Yuga kod adlarına sahip Full HD çözünürlüklü amiral gemisini gün yüzüne çıkaracak. Yılın ikinci yarısı içinse OLED ekranlı daha gelişmiş donanım parçalarına sahip telefonların ve yeni bir tablet bilgisayar ile telefon-tablet melezinin yolda olduğu iddia ediliyor. 







  • Hayırlısı be bilo
  • bunların appledan haberlerı yok sanırsam

  • çalışırsan olur be hacı,ama mis gibi tasarımlarını takoz tasarımlarla değiştirip,güncel olmayan donanım koyup rekabetçi olmayan bir fiyattan satmaya çalışırsan biz kalkalım.

  • Daha agresif yonetim ve daha iddiali modellerle sony cok cok daha iyisini yapabilir. Bunun icin yeterli teknolojiyede, kaynagada, marka degerinide fazlasiyla sahipler. Baskalarinin golgesinde kalmak, gelismeleri geriden takip etmek sonye hic yakismiyor, hele bu kadar pasif olmak japon felsefesine hicmi hic uymuyor.



    Ironik sekilde 80lerde japonyayi yukselten kendi degerleri simdi onu asa cekiyor. Sirketlerin ust kademleri yeni digital dunyadan bihaber yasli yoneticilerle dolmus. Saygisizlik olmasin diye emekli bide edemiyorlar.

  • Satar tabi,10 küsür çeşit telefon çıkartınca hepsinden azar azar satsa olur.Birde çağı rakipleriyle yakalarsa gerçekçi bir hedef olur,millet 1 yıl önce çıkartıyor telefonu sony arkadan geliyor genelde.

  • Zor.
    Sony sempatizanı küçük bir kesim hariç, kimse kısa bir süre içinde diğer kendini ispatlamış rakiplerin yerine Sony telefon tercih etmez.
    Önce bir kullanıcıya verdiğin önemi ispat edeceksin. Yazılımsal özelliklere ağırlık verip diğerlerinden farklılaşacaksın. Kullanıcının güvenini kazanmadan 50 milyon satamazsın.

  • Sony'nin bu hedefi başarma potansiyeli kesinlike var. Ancak windows 8'i kesinlikle göz ardı etmemeli. 2013'te sağlam bir windows 8 modelini piyasaya sürmesi lazım.

  • Kesinlikle sony ilk 3e girmeli,en iyi android telefonu onlar yapıyor,hem çekil hemde kalitede samsnugtan kat kat üstün bir firma,ama kendi yanlışları yüzünden iyi yerlere gelemediler...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: | OMG! |

    çalışırsan olur be hacı,ama mis gibi tasarımlarını takoz tasarımlarla değiştirip,güncel olmayan donanım koyup rekabetçi olmayan bir fiyattan satmaya çalışırsan biz kalkalım.


    şu anda xperia t v en sonteknoloji ile üretilmiş,28 nm işlemciler,bencmark testerinde s3ü geçmiş,b,z,m insanımızda çekirdek merakı çok olduğundan bir şey sanıyor,s3ün işlemcisi 40 nm ile çıktı şimdi 32 nm ama hala çift çekirdeği geçemedi.diğer yandan gpu oda mali 400 s2den beri aynı sadece o.c ile hız azcık artmış.
    bama göre galaxy s3 çok şişirildi,stabilite hiç göremedim o telefonda,hep bir şeyler eksik kalıyordu,işletim sistemi sanki şişiyordu...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sparta1903

    bunların appledan haberlerı yok sanırsam


    Önceden iphone'nin bir artısı vardı "retina display" ama şimdi oda yok

    342 PPi değerine sahip SONY XPERİA S Var Performans olarak Xperia T Ve TX Var yani Papucunuz damda evlat

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JohnLord

    quote:

    Orijinalden alıntı: sparta1903

    bunların appledan haberlerı yok sanırsam


    Önceden iphone'nin bir artısı vardı "retina display" ama şimdi oda yok

    342 PPi değerine sahip SONY XPERİA S Var Performans olarak Xperia T Ve TX Var yani Papucunuz damda evlat

    326 pikselden sonra göz algılamıyor deniyor, 342 olunca ne gibi bir faydası oluyor acaba ?
  • Biraz daha agresif fiyatlarla satışa sunulursa ve eski donanımları kullanmayı bırakırlarsa olur. Millet S3, iPhone 5 ve HOX arasında karar veriyor.

  • Reklam çok önemlidir , reklama agırlık vermeli sony .
  • Elde kalmış işlemci ve GPU'ları kullanmasa tasarım ve ekrn tamam da içmalzeme olarakta yenilikçi olsa 50 değil daha fazla satar

  • Sony bence acilen kendi OS'ini yaratmalı. Android, Sony'ye hiç yakışmıyor. Kendi OS'i için Sony'de yeterince potansiyel var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JohnLord

    quote:

    Orijinalden alıntı: sparta1903

    bunların appledan haberlerı yok sanırsam


    Önceden iphone'nin bir artısı vardı "retina display" ama şimdi oda yok

    342 PPi değerine sahip SONY XPERİA S Var Performans olarak Xperia T Ve TX Var yani Papucunuz damda evlat

    O güzel gözlerin 320ppi üzerindeki pixelleri göremiyor aslanım.
  • hala 2013 den bahsediyor Sony...biran önce yüksek donanımlı cihazları üretip piyasaya hızlı bir şekilde sokar ve Türkiye gibi büyük ülkeleri görmezden gelmezsen dedikleriniz olmaması için bir neden yok...

    ama yok böyle iyi size Xperia J ve S yeter diyorsan kusura bakma Sony; seni kimse tanımaz...

  • xperia p kullanıyorum donanım la ilgili eleştiriyosunuzda hiçbir oyunda takılma yaşamadım şu zamana kadar gayet de kaliteli bir kasasıvar güncelleme konusunda da aynı performansı bekliyorum sony den

  • Windows phone 8 yüklü bir telefon çıkartmaları lazım. Samsung gibi agresif bir tutum sergilerse başarılı olabilir. Ayrıca Türkiyeye hiç önem vermiyorlar, ki Türkiyede Sony markası güçlü bir konumda.
    Doğru düzgün donanıma sahip telefonlar çıkartıp sağlam da reklam verirseler başarılı olabilirler. Ama dediğim gibi Türkiyeye önem vermiyorlar, ne Xperia V getiriyorlar ne de T, TX..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.