Şimdi Ara

NASA ve IHMC uzay çalışmalarında kullanmak üzere robot iskelet üretecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • NASA ve IHMC uzay çalışmalarında kullanmak üzere robot iskelet üretecek





    Gerek askeri alanda kullanmak üzere gerekse desteğe muhtaç hastalar için geliştirilen en önemli teknolojilerden birisi hiç şüphesiz exoskeleton adı verilen robot iskeletler. Sadece belden aşağı ayakları veya boyundan aşağı kol ve ayakları kavrayacak şekilde imal edilen bu iskeletler ağır yükleri kolayca taşıyabilirken, felçli hastaların da yürüme umudu oluyor.




    NASA ise bu iskeletleri uzay çalışmalarında ve mümkünse dünya üzerindeki deneylerde kullanmak üzere IHMC kurumu ile Houston Uzay Sistemleri mühendislerinin de yardımıyla bir çalışma başlattı.




    NASA'nın Robonaut 2 projesinden doğan bu yeni projede X1 adı verilen robot iskelet geliştiriliyor. 28kg yaklaşık ağırlığa sahip bu giysi sırt ve belden aşağısını kavrayacak şekilde tasarlandı. Projenin temeli ise IHMC'nin Mena adlı robot iskelet modeli.




    X1 farklı kullanımlar için esnek olarak imal edildi. Kalça ve diz kapağı için 4 motorize birleşim noktası, adımlama, dönüş, işaretleme ve ayağı esnetme için 6 pasif birleşim noktası, çok sayıda ayarlama noktası bunları sağlıyor.




    X1 şu anda Ar-Ge aşamasında. NASA, astronotların uzun süreli uzay görevlerinde ve uzay istasyonu etrafında icra edilen görevlerde sağlık şartlarını geliştirmeyi amaçlıyor. Giysi, çok düşük yerçekimi ortamlarında bile astronot davranışlarını taklit ederek daha fazla yorulmalarını engelliyor. Güç gerektiren işlerde de kolaylık sağlıyor. Ayrıca gerçek zamanlı veriler ileterek doktorların astronotların durumlarını anlık olarak takip etmesini sağlıyor.




    IHMC ise X1 teknolojisini rehabilitasyon ve ağır yük gerektiren işlerde kullanmak amacıyla geliştirmeye başladı. Giysi, eski iskeletlere nazaran daha kolay giyilebilir ve ayarlanabilir durumda. 







     







  • Bizimkilerde anca yoğurt üretsin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bizimkilerde anca yoğurt üretsin

    Sen ne diyon, değişik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amedra

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri Bizimkilerde anca yoğurt üretsin
    Sen ne diyon, değişik.



    Adam haklı daha ne desin. Sabancımız koçumuz koyunumuz anca market kurup patates soğan satsın halka. !! Bugüne kadar ne yapmış sermaye ülkemiz için ?
    Yerli oto projesine bile yanaşmadılar. Ben böylede kar ediyorum diyor hemde yüzü kızarmadan...

  • len oolum daha bizimkiler hilesiz sucuk üretemio ...
    bunun da ya pilastiinden çalarlar, ya metalinden. türkiyede yaparlarsa bir kaç günde servise gider bu..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.