Şimdi Ara

Mobil uygulama ekonomisi, ABD'de 512 bin iş imkanı ortaya çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Dünyanın süper gücü olarak anılsa da ABD'nin derin bir ekonomik kriz içerisinde olduğu biliniyor. On milyonlar ile ifade edilen işsiz ve evsiz oranı ekonomik krizi daha da artırıyor. Ancak son dönemde internet devlerinin ortaya çıkması iş imkanlarının da artmasına sebep oldu. Sadece Facebook'un dolaylı ve doğrudan yarattığı iş imkanı 3 milyon civarında.




    ABD başkanı Obama'nın Google, Facebook, Apple gibi dev firmaların patronlarıyla biraraya gelerek istihdama ağırlık vermelerini istemesi de bunun bir işareti. Son dönemlerde yükselişe geçen mobil uygulama trendi de kendi ekonomisini oluşturdu.




    CTIA tarafından yapılan bir araştırmaya göre, mobil uygulama ekonomisi ABD'de 512 000 kişiye iş imkanı sağladı. Uygulama geliştirme firmaları 200 kişiden az çalışana sahip olsa da çok fazla sayıda olmaları istihdamı da artırıyor.




    Uygulama geliştirme ekonomisi 6 eyalette bir milyar dolar hacme ulaştı. Sadece Kaliforniya'da ise bu rakam 8 milyar dolara ulaşmış durumda.




    CTIA, önümüzdeki 4 yılda uygulama ekonomisinin lokomotif sektörlerden biri haline geleceğini ve kendisini dörde katlayacağını öngörüyor. Bu oran neredeyse yiyecek ve petrol sektörü ile başabaş gider hale gelecek.

     

     








  • 3 firma ile bir araya gelerek istihdama mi yoksa istihbarata mi agirlik vermelerini istedigi cok buyuk bir soru isareti bence...adamlardan kacis sansi yok isletim sistemlerinin hepsi amerika cikisli...htc ve samsung'u davalarla yipratiyorlar, huaweiyi gecen gun ajanlik faaliyetinde bulunuyor diye yaftaladilar.geriye sony kaliyor, onlar da zaten arazi...adamlara elimiz mahkum, gozumuz gardiyan...istedikleri gibi istihbarat topluyorlar ve toplami trilyon dolara ulasan sirketleriyle ve patentleriyle bu ise daha cookk uzun sure devam edecekler gibi gorunuyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbugra19

    3 firma ile bir araya gelerek istihdama mi yoksa istihbarata mi agirlik vermelerini istedigi cok buyuk bir soru isareti bence...adamlardan kacis sansi yok isletim sistemlerinin hepsi amerika cikisli...htc ve samsungu davalarla yipratiyorlar, huaweiyi gecen gun ajanlik faaliyetinde bulunuyor diye yaftaladilar.geriye sony kaliyor, onlar da zaten arazi...adamlara elimiz mahkum, gozumuz gardiyan...istedikleri gibi istihbarat topluyorlar ve toplami trilyon dolara ulasan sirketleriyle ve patentleriyle bu ise daha cookk uzun sure devam edecekler gibi gorunuyor...


    İyi de sanki HTC, Samsung yada sony işletim sistemi üretiyorlar abd o yüzden mi yasaklıyor?? Ne demeye çalıştığınız belli değil. Apple hariç hiç biri (m.s ve google) zaten donanım üretmiyor. DOnanımı üreten samsung, htc, sony, apple. işletim sistemi google, m.s ve apple. Şimdi htc ve samsung a.b.de yasaklanırsa işletim sistemi özgürlüğünde nasıl bir kısıtlama olacak ki onu anlamadım ben :)

    Bunların dışında telefonda blackberry, işletim sisteminde binlerce versiyonu ile linux kapı gibi alternatif. Facebook kullanmazsanız güvenlik endişesi yüzünden kimse sizi ayıplamaz ;)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: homeedition88

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbugra193 firma ile bir araya gelerek istihdama mi yoksa istihbarata mi agirlik vermelerini istedigi cok buyuk bir soru isareti bence...adamlardan kacis sansi yok isletim sistemlerinin hepsi amerika cikisli...htc ve samsungu davalarla yipratiyorlar, huaweiyi gecen gun ajanlik faaliyetinde bulunuyor diye yaftaladilar.geriye sony kaliyor, onlar da zaten arazi...adamlara elimiz mahkum, gozumuz gardiyan...istedikleri gibi istihbarat topluyorlar ve toplami trilyon dolara ulasan sirketleriyle ve patentleriyle bu ise daha cookk uzun sure devam edecekler gibi gorunuyor...
    İyi de sanki HTC, Samsung yada sony işletim sistemi üretiyorlar abd o yüzden mi yasaklıyor?? Ne demeye çalıştığınız belli değil. Apple hariç hiç biri (m.s ve google) zaten donanım üretmiyor. DOnanımı üreten samsung, htc, sony, apple. işletim sistemi google, m.s ve apple. Şimdi htc ve samsung a.b.de yasaklanırsa işletim sistemi özgürlüğünde nasıl bir kısıtlama olacak ki onu anlamadım ben :)Bunların dışında telefonda blackberry, işletim sisteminde binlerce versiyonu ile linux kapı gibi alternatif. Facebook kullanmazsanız güvenlik endişesi yüzünden kimse sizi ayıplamaz ;)


    işletim sistemini onlar yapıyor ama yapma potansiyeli olan seninle ben değiliz samsung'un bada'sı var htc nin kendi işletim sistemini kurma planları var...adamlar davalarla yıpratarak işletim sistemlerini tekelinde tutmaya çalışıyor.sadece işletim sistemi olarak da bakmayın operatorlerin yüklediği yazılımların bile nelere yol açtığını carrier iq skandalında gördük...
    Telefonda blackberry, işletim sisteminde linux bunlara alternatif olabilecek güçte diyorsan eğer zaten seninle hiç tartışmamıza gerek yok bundan sonraki yorumlarına bakmam bile...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.