Şimdi Ara

Araştırma : 2011 yılı sonunda mobil abone sayısı 6 milyara ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Araştırma : 2011 yılı sonunda mobil abone sayısı 6 milyara ulaştı





    Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü bugün hiç olmadığı kadar hareketli ve mobil telefon abonelikleri dünya nüfusuna yaklaşmış durumda.




    International Telecommunication Union - ITU tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü, telefon ve genişbant internet hizmetlerinin fiyat olarak gerilediği 2011 yılında, dünya çapında yükselişine devam etti.




    Sektörde en çok gelir elde eden ilk on listesinin en tepesinde Güney Kore bulunuyor. Geçen yıl da birinci olan Güney Kore'nin ardından İskandinav ülkeleri sonraki dört sırayı paylaşıyor. İlk onda 8 Avrupa ülkesi bulunurken, Japonya 8. sırada yer alıyor. Avrupa'nın lideri ise İsveç.




    Toplam 6 milyar mobil abonenin olduğu 2011 yılı sonunda aslan payını gelişmekte olan ülkeler aldı. Hindistan ve Çin bir milyar aboneye sahipken, Bahreyn, Gana, Kenya, S.Arabistan gibi ülkeler de büyümede başı çekti.




    2008-2011 yılları arasında genişbant internet ve hücresel ağ gibi hizmetleri kapsayan iletişim teknolojileri hizmeti ücretleri yüzde 30 ucuzladı. 




    2010 yılında iletişim sektöründe elde edilen gelir 1.5 trilyon dolar olurken yapılan yatırımlar 241 milyar dolara ulaştı. Türkiye yaklaşık 15 milyar dolar gelir ile ilk 20 listesinin en sonunda yer aldı.




    İletişim sektöründeki artışın bu yıl da katlanarak artması bekleniyor. Ancak özellikle gelişmekte olan ülkelerde büyümenin devam etmesi için daha fazla yatırım yapılması gerekiyor.







     








  • Dünya da 7 milyar insan olduğunu düşünürsek ciddi bir rakam.

  • eller gidiyor aya biz hala kaldık yaya.ucuzladı kelimesi bize yabancı.adamlar yapıyor biz bakıyoruz.birde sözüm ona fanboy diye bir kelime icat ettiler.eski köye yeni adet.yabancılar ise gün ileriye gidiyorlar.yazık

  • Fotoğraf çok sanatsal:))

  • Vay be.
  • o değilde orda kaç tane telefon var lan s3 ayfon göremedim
  • eeee olcak okadar millet cep telefonsuz tuvalete bile gitmiyor... milatdan önce milattan sonra bide bunun cep telefon versiyonu olacak cepden önce cepten sonra :) :) :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmpLizy

    Dünya da 7 milyar insan olduğunu düşünürsek ciddi bir rakam.

    aynen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.