Şimdi Ara

Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.251
Cevap
45
Favori
94.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkan78689

oyundan yaklaşık 5-6 aydır haberdarım ve keşke haberdar olmasaydım diyorum :D neden diyecek olursanız fazlasıyla sabırsızım.. Birkaç sorum olucak sizlere arkadaşlar sizce alpha bu yaz çıkarmı?Ve birde 25 $ lık gemiyi alınca oyunu almışmı oluyoruz teşekkürler iyi yakşamlar

En son en az 40$ lik gemi alinmasi gerekiyordu alpha icin.40$ gemi dahil butun oyun alinabiliyor yani ama daha dusuk fiyatli olanlarda eskiden Alpha yoktu.Alpha en erken nisan en gec haziran ayinda cikacak tabi planlarda degisiklik olmassa.
  • şimdi oyundaki herkes savaş pilotu mu olacak?
    mesela ben yeni gezegenler keşvedip üs kurup maden aramak istiyorum, öyle savaş falan çok ilgimi geçmiyor, ben şu üssümü kurayım, bahçesinede domatesimi biberimi diker çay falan içerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leopard

şimdi oyundaki herkes savaş pilotu mu olacak?
    mesela ben yeni gezegenler keşvedip üs kurup maden aramak istiyorum, öyle savaş falan çok ilgimi geçmiyor, ben şu üssümü kurayım, bahçesinede domatesimi biberimi diker çay falan içerim

üs kurmak yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLorean DMC-12

quote:

üs kurmak yok

ee madenciliğii falan nasıl yapıcaz o zaman? meteorlara ateş ederek mi

• Oyunda kesif ve madencilik var , haliyle kargoculuk ta var?Bunlara uygun gemilerde var , ozellikle kesif icin kesinlikle cok hizli gemilerden almalisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLorean DMC-12

quote:

üs kurmak yok

Son göster,len videolarda mining olayı anlatılıyordu ve orada epey ayrıntılı astroid ve maden makinaları vardı....Sanki madenler bir nevi üs gibi olacak
    http://www.youtube.com/watch?v=fllp5o5Qkq0

• ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    Ozellikle madenleri korumak icin maden bolgesine ve maden tasiyan kargolara filolarin eslik etmesi gerekecek.O madenleri ufak filolara yedirmezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Ozellikle madenleri korumak icin maden bolgesine ve maden tasiyan kargolara filolarin eslik etmesi gerekecek.O madenleri ufak filolara yedirmezler.

Ben de öyle bir sistemin olacağını düşünüyorum ama yukarıda deloran farklı bir sistemdne bahsediyor.
    Ama gezegen cok buyuk hatta sonsuz gibi olacakmis yani EVE deki gibi.Haliyle heryere gidip heryeyere ulasilamayacak.Ayrica mutlaka kucuk madenlerde olacaktir ucra koselerde.Buyuk filolarin oralara gitmesi aylar hatta yillar surebilecegi icin kucuk gruplarda oyunda barinabilecektir.Zaten oyle olmasa 100 kisinin altindaki gruplar oyunu oynamamalilar gibi bir durum ortaya cikardi.Tabi bunlarin hepsi havada kaliyor cunku daha ortada bir oyun yok
  • quote:

Ama gezegen cok buyuk hatta sonsuz gibi olacakmis yani EVE deki gibi.Haliyle heryere gidip heryeyere ulasilamayacak.Ayrica mutlaka kucuk madenlerde olacaktir ucra koselerde.Buyuk filolarin oralara gitmesi aylar hatta yillar surebilecegi icin kucuk gruplarda oyunda barinabilecektir.Zaten oyle olmasa 100 kisinin altindaki gruplar oyunu oynamamalilar gibi bir durum ortaya cikardi.Tabi bunlarin hepsi havada kaliyor cunku daha ortada bir oyun yok

Büyük olacak ama o kadar değil en uzağa yarım saat bir saatte gidilebilir...jumphole jumgate vs ile....
    Freelancer'ı temel alarak konuşuyorum tabi.
    Boylesine kagit ustunde devasa bir MMO da en uzak yere filolar birkac saat veya birkac gunde gidebileceklerse su durumda ufak filolari sadece belirli sinirlandirmalar koruyacak demektir , mesela level siniri veya filo sayisina gore vs...Ben yinede full surumda devasa bir evren bekliyorum kesfetmenin haftalar ve aylar surecegi ki MMO nun ve kesfetmeninde boylece zevki ciksin.Tabi ufak filolarinda ucra koselerde takilma ve kacma sansida artmis olacaktir.
  • quote:

Boylesine kagit ustunde devasa bir MMO da en uzak yere filolar birkac saat veya birkac gunde gidebileceklerse su durumda ufak filolari sadece belirli sinirlandirmalar koruyacak demektir , mesela level siniri veya filo sayisina gore vs...Ben yinede full surumda devasa bir evren bekliyorum kesfetmenin haftalar ve aylar surecegi ki MMO nun ve kesfetmeninde boylece zevki ciksin.Tabi ufak filolarinda ucra koselerde takilma ve kacma sansida artmis olacaktir.

tabiki sınırlandırmalar olur öyleyse... mesela savaşın ve gemi vurmanın yasak olduğu merkezi yerler vardı freelancerda.
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    Daha önce dediğim gibi matchmaking var oyunda. Ana server belirli durumlara göre seni ve başka insanları karşılaştırıyor. 50 kişilik bir grup istedikleri yerde beklesinler oradan geçen tüccar ile kesin karşılaşacaklar gibi bir durum yok. Galaksinin büyük bir kısmı koruma altında ve PVP yerleri belli olacak zaten. Üstüne evrenin %80-90'ı NPC. EVE gibi fazlasıyla oyuncular tarafından yönetilen bir evren değil.

Seyahat durumu ise, galaksi sistemlere göre ayrılıyor ve bağlantı olarak zıplama noktaları var. Her sistemin içinde çeşitli sayıda gezegenler olacak ve bir uçtan diğer uca gitmesi ortalama yarım saat kadar sürecek. Daha iyi bir örnek verirsem (bu harita bilindiği kadarı ile yapılmış tabi çok daha fazla sistem olacak)

Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]

Tyrol'dan Chronos'a gideceksin zıplama noktasına geldiğinde oyun otomatik rotayı çizip birçok kere zıplatarak birkaç dakika içinde seni gideceğin yere ulaştırıyor. FTL sırasında loading yapar büyük ihtimal. Buradan sonrası sistem içinde. Yani asıl seyahat zıplama sırasında değil sistemlerin içinde oda en fazla 1 saat kadar sürecek. Bir oyun zamanına göre baya fazla bence.

Keşfedilecek yerlerde bu sistemlerin içinde olacak. Çok fazla sistem olduğundan herşeyi keşfetmesi uzun sürer tabi.

• F-Rock kullanıcısına yanıt
    Evet Tabiki Anatolianturk için Sosyal paylaşım sitesi gibi bir site düşünülüyor ki orada sorular soralım ve cevaplar bulalım biribirimize yardım edip organize olalım.
    Daha düne kadar kimse böyle bir oluşuma inanamazken biz sabırla çalıştık ve sanırım birşeyler olmaya başladı.Sıra dediğiniz gibi organize olmaya geliyor yavaş yavaş,
    aramızda ticaret yapmak isteyenler de var maden çıkarmak isteyenler de savaşmak isteyenler de ve bu da çok sevindirici, demekki gerçekten organize olmak için şartlar oluşmaya başladı.
    Bu oluşum sadece Star Citizen oyunu ile değil ileride çıkacak oyunları da birlikte oynamak için oluşturuluyor.ve hatta şu an online oyunlar için bile kendi aramızda oynayabileceğimiz kapalı devre sunucular düşünmekteyiz.hatta yine kendi aramızda oyun paylaşımları bile başla dı ve bunun için de yoğun FTP hizmeti verebilecek sistemler oluşturulmak da. tabii bütün bunlardan istifade etmek için bireysel değil toplumsan dayanışma esasına göre oluşturulmaya çalıştığımız guruba Star Citizin üzerinden üyelik gerekmek de.Star Citizen oynamıyacağım ama başka oyunları da sizinle oynarım diyen arkadaşlar da aramıza katılabilirler.
    Üyelik tamamen saygı ve sevgi esasına göre değerlendirilmek de duruşumuzu ona göre olgunlaştırmaktayız.
    isteyen arkadaşlar için aramzda daima bir yer var dır

www.anatolianturk.com

TS 3 : anatolianturk.com

Herkesi bekliyoruz

• archVillain A kullanıcısına yanıt
    Harita kucukmus yani benim beklentime gore.Ayrica %80 NPC ise oyuncudan cok NPC avlanacak demektir ki daha cok buda single player gibi olur.Ayrica anlik kapismalar seklindeyse buda yine MMO dan cok normal multiplayer daki DM tarzi modlar gibi olur.

Tabi oyuncular cogaldikca evren dahada genisletilip NPC lerde azaltilacak yerlerine gercek oyuncular gelecektir diye dusunuyorum.

Bu arada farkli bir oyun olsada suanda Alpha surumu baslamis olan Elite: Dangerous ile ilgili bir tane Oculus Rift videosu ve incelemesi yayinlandi.Hakikaten pro Joy ilede oyun harika duruyor , mutlaka denenmesi gerekiyor imkani olanlar denemeliler bence.

http://www.pcgamer.com/2014/02/25/elite-dangerous-with-the-oculus-rift-video-impressions/

•  Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]

Buyrun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobo. -- 26 Şubat 2014; 15:27:54 >
  • Hobo. kullanıcısına yanıt
    Demekki bizim takilabilecegimiz bolgeler beyaz , gri ve mor
  • Biraz oyunun Harita büyüklüğü işleyişi savaş yapısı ile ilgili bir araştırma yapayım dedim başım döndü zira benim tarzanvari İngilizcem buna yetmiyor
    Harita mümkün olduğunca büyük planlanıyormuş zira çok Server açıp kullanıcıları bölmek istemiyorlarmış Organizasyonların eleman cokluğu daha çabuk gelişmelerine ve tabi ki daha çok yere yayılmalarına yarıyaçak ama daha küçük guruplarında ezilmeyecekleri bir yapı oluşturmaya çalışılıyormuş örnek olarak 100 kişini katılabildiği savaşları veriyor biri ayrıca kimi yerler az gelirli ama güvenli olacakmış yalnız gerçek anlamda gelişmek isteyen Organizasyonlar İster İstemez riskli bölgelerde iş yapmak zorunda kalacakmış Bengal Carrier e sahip olmak çok zor ama çok avantaj sağlıyormuş vs
    Bu konuda daha çok bilgi sahibi arkadaşların söyleyeceklerini sabırsızlıkla bekliyorum

Bu arada bir arkadaş üst sahibi olunup olunamadığını sormuş sanırım Bengal Carrier bu görevi üstleniyor diye biliyorum gezici ve ezici

Not: Yazımda siyasi anlam yüklü cümle yoktur.

cevaplamak isteyebileceğiniz bazı sorular var burada

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/13493-Star-Citizen-Poll-What-s-Your-Joystick

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/13598-Poll-Mustang-Sale

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F-Rock -- 26 Şubat 2014; 18:37:00 >

• killnOd kullanıcısına yanıt
    Geniş evren kısmı zaten bir multiplayer oyunun MMO'ya yedirilmesi gibi birşey. O yüzden tam MMO değil. Mesela Counter Strike Global Offensive'den bir örnek vereyim, rekabetçi maçlara girdiğinizde oyun sizi bir lobiye alır ve ardından rütbeye, genel tüm istatistiklerinize göre sizinle eşit derece bir oyuncu grubu ile maça sokmaya çalışır. Star Citizen'ın oyuncu vs oyuncu kısmı bununla benzer.

Sistem klasik MMO'lar gibi server taraflı çalışma düzenine sahip değil. O oyunlarda her oyuncu ve yapay zeka bulundukları bölgeye göre servera bilgi gönderip almak zorunda. Bu sebeple grafikler ve yapay zeka genelde kalitesiz olur. Server taraflı yükü azaltmak için. SC ise çoğunlukla kişisel taraflı çalışıyor. Uzayda gezerken tüm NPC'ler aslında senin bilgisayarın tarafından hesaplanan bilgiler. Galaksi server'ı bu sırada sadece oyuncuyu takip ediyor. Diğer birçok oyuncuyu takip ettiği gibi. Belirli karşılaştırma oranlarına göre (ping vs.) program uygun görürse bu bilgi havuzundan belli sayıda oyuncuları çekerek (CS GO gibi) bir oda yaratıyor. Bu sırada oyun hibrit bir yapıya geçerek oyuncuların etrafındaki bilgileri server tarafına yüklüyor ve ağın tam olarak kesişmesini sağlıyor. Sonuç olarak tek koca devasa bir serverda oynuyoruz süsü altında aslında binlerce küçük odacıklarda oynuyor olacağız.

İllüzyonun en iyi tarafı tüm bunları hareket halinde ve arka planda gerçekleşecek olması. Haliyle koca bir evrende oynuyormuşsun hissine kapılacaksın ama aslında olan klasik multiplayer oyunlarla aynı denecek seviyede. Tüm bu karşılaştırma işini ne kadar görünmez yapabilecekler merak ediyorum.

• archVillain A kullanıcısına yanıt
    O zaman buyuk ve iyi pinge sahip filolar kucuk ve yuksek pingli filolari yutamayacaklar.Tabi oyunun kullandigi modifiye edilmis grafik motoru ve single player kisimlarinida dusunursek belliki yuksek bir HDD alani isgal edecek.Kotali olanlarda oyunu yuklerken sorun yasayabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.