Şimdi Ara

Tsunami Dream Mod By TorN@do (Bi çıtır mod)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar bende kasamda mod adına yapmış olduğum bir kaç değişikliği sizlerle paylaşmak ve yorumlarınıza kulak vermek istedim.

Sistem özelliklerimi tekrar yazmaya gerek duymadım imzamda mevcut çünkü.Bu arada resimlerin çoğu ne yazıkki fazla kaliteli değil cep telefonuyla çektim ilerde daha kaliteli resimler çekersem eklerim.

işte başlıyoruz.....

kasamızın yandan görüntüsü

Anakartla birlikte gelen 3rd eye resmi çekerken bios update henüz yapmadığım için işlemci sıcaklığını 10 derece fazla gösteriyordu daha sonraki biosta düzeltmişler bu sorunu voltaj değerleri frekanslar ve fan devirlerini izlemek için faydalı bi araç

burda kabloları fazla topladığım söylenemez harddisk üst tarafta daha alt tarafa almamıştım hyper6 nın üstünde kendi gelen fanını çıkartıp thermaltake silent cat ekleyerek ses problemini biraz çözdüm anakartın üstünde gelen fansız northbridge soğutucusunu zalmanın soğutucusuyla değiştirdim bu arada bütün fan kabloları vantecin siyah kablo toplama kitiyle kapladım

5.25 lerde üstte nec3540a Dvd Wr altında aopen 52x32x52 (ama siyah kapağında 52x24x52 die yazmışlar nedense) Cd wr ve onun altında cooler master cooldrive 6 fan kontrol ünitesi+hdd cooler arkadaki ve öndeki 12cmlik fanların devirlerini ayarlamak ve sıcaklık değerlerini görmek için cooldrive6 ya bağladım

kapak açıkken ön tarafın uzaktan resmi

Yan kapak açık kablolar biraz daha derli toplu powerın hemen yanındaki kablo karmaşasını gizlemek için powerın kitapçığından kestiğim karton gibi olan amblemini çift taraflı bant yardımıyla yerleştirdim

Alt tarafa genel bakış.ide kablolarını yine vantecin yuvarlatılmış kabloları ile değiştirdim.Sese duyarlı neon lambayı alt tarafa konumlandırdım.Kasa biraz daha geniş olsa kablolar daha iyi saklanabilirdi tabi kablo boylarınında biraz daha uzun olması gerekirdi.

Buda yan taraftaki 9 cmlik kasayla birlikte gelen orjinal fanımızın ki 2 uçludur kendisi ufak bir devre yardımıyla devrini düşürdüm 3 kademeli devir ayarı ve tamamen kapatma özelliği var. Kısa devre yapmaması için altını elektrik bantıyla kapladım ve harddisklerin altında yer alan boşluğa yerleştirdim böylece görüntü kirliliği yaratmıyor.

Arka iç tarafa baktığımızda neon lambamızın ses sensörü ve pci yerlerimizi görüyoruz.Kabloları toparlamamda en büyük yardımcım kablo bağları ile yapışkanlı kroşeler oldu.Bunları istanbulda oturuyorsanız yazıcıoğlundan, veya büyük elektrikçilerden nalburlardan bauhaustan değişik boy ve renklerde temin etmeniz mümkün

Buda uzaktan genel resmimiz.Şimdi böyle siyah sisteme o beyaz monitör yakışırmı diyenleriniz olmuştur sanıyorum:) Kıbrısta öğrenci olduğum için monitörü boyamadım istanbuldaki evimde yine samsungun monitörünü komple siyaha boyamıştım.Fakat onun modeli daha düşük olduğu için yapmıştım bide şu var boyadığınız anda eğer garanti devam ediyorsa otomatikman garanti dışı kalacağından bu yeni (o zamanlar yeniydi) monitöre dokunmadım.Sanırım yanına siyah bi tft ekran yakışacaktır...

Resimler şimdilik bu kadar.Fazla bi mod yok aslında sadece derli toplu olmasına özen gösterdim.Yazın sanırım birde zalmanın mavi ledli bakır vga coolerınıda alıp takviye yapabilirim zira kendi fanı bana biraz sesli geldi.Kablo kiti ,neon lamba, yuvarlatılmış ide kablolar, coolermaster hyper6 ve silentcat, coolermaster cooldrive6, zalman kuzey köprüsü soğutucusu ve kendinden modlu soğutuculu corsair ramlerim bunlar moda bi çıtır olsun giriyorsa eğer kendimce birşeyler yapmaya çalıştım.Sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorN@do -- 17 Nisan 2006; 13:24:17 >

• güzelmiş güle güle kullan
  • Dostum aynı renk aynı kasadan bende var şu an modsuz kullanınyorum çok memnunum çok güzel yapmışsın.Sade olmuş modun.Özellikle benim powerım tagan olmadığı için kablolar çok ortada toplama sarma kiti arıyorum mavi uvli fakat bulamıyorum.Firebaldada kalmamışArtic Cooling 7 Pro işlemci fnaı alacam bana yardımın dokunur kardeşim bu mod konusunda konuşalım bir ara:)
  • @ nicaleus

Teşekkür ederim saol.

@ SoVeReInG

Teşekkürler dostum.Tabiki elimden gelen yardımı yaparım.
  • hayırlı olsun, arada bi değişiklik yapmak iyidir
  • arkadaslar neonu fan gibi molex girişlerinemi baglıyoz???????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 17 Nisan 2006; 20:40:02 >
  • Eline emeğine sağlık, çok güzel olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ @ahmet@

Teşekkür ederim.

@ darkswordman

Evet arkadaşım fan gibi molex girişine bağlıyorsun.

@ssamm

Teşşekkürler arkadaşım sağol.
  • baya çıtır olmuş tebrikler........
  • birsey sormak istiyorum kasanın ön ve arka fanları kaç cm
    ben bu kasayı beğeniyorum eğer 12 ise alternatifim
  • @ _turhany_

Saol arkadaşım.

@ nicaleus

Evet önde ve arkada 12 cmlik ve yanda 9cmlik fanla beraber geliyor kasa arkadaki kendiliğinden mavi ışıklı cfm değerleri oldukça iyi ama bi fan kontrol ünitesiyle kullanmanı tavsiye ederim zira devirlerini kısmassan baya ses yapıolar.
  • eyvallah TorN@do kardeşim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SoVeReInG

Dostum aynı renk aynı kasadan bende var şu an modsuz kullanınyorum çok memnunum çok güzel yapmışsın.Sade olmuş modun.Özellikle benim powerım tagan olmadığı için kablolar çok ortada toplama sarma kiti arıyorum mavi uvli fakat bulamıyorum.Firebaldada kalmamışArtic Cooling 7 Pro işlemci fnaı alacam bana yardımın dokunur kardeşim bu mod konusunda konuşalım bir ara:)

ehuhehe. bende de var tsunami. birlik olalım hep beaber süpper modlar yapalım irtibatta olalım

• guzel olmus hep bole sade seyler hosuma gidiyor bazilari bole rengarenk isiklar takiyor cok gicigima gidiyor ayrica bu modcu arkadaslarin is egitimi dersleri 5di heralde bi ben beceremiyom
  • hoca kasa süper olmuş şimdi hakkını verelim ellerine sağlık. ama o siyahların içinde monitör mum gibi sırıtıyo arada ya onuda boya yada git kap siyah bi lcd :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 18 Nisan 2006; 19:36:46 >
  • @ emir_

tsunami fun clup kuralım yakında üye alımlarımız başlamıştır ehehe.

@ cucu87

Teşekkürler sağol arkadaşım.Bizde iş eğitimi dersi olmadı hiç elektrik&elektronik mezunuyum ama labaratuar derslerimden hep tam not alırdım doğru tespit aslında abartı bişey yok arkadaşlar herkez biraz özen gösterse yapabilir diye düşünüyorum.

@ Technics

Teşekkürler arkadaşım.Monitör olayı dediğim gibi olmuştu zamanında boyamadım öyle kaldı.Ama istanbula döndüğümde siyah bi tft düşünüyorum okul bitsinde bi onada gelicek sıra inşallah şimdilik öğrenci modda takılıyoruz

Hepiniz sağolun arkadaşlar aldığım yorumlar hep olumlu bi çok kişi beğendiğine göre sanırım olmuş bişeyler ama yinede şöyle yapsan daha iyi olabilirdi veya şurası bence olmamış gibi eleştrilerede açığım yazımın sonunda söylediğim gibi.Değişik fikir ve görüşlere açık olmak lazım diye düşünüyorum.

Benim aklımda bir mod daha var aslında ama biraz daha uğraş gerektiren bir durum kasanın plexiglass olmayan diğer yan kapağını alıp lazerle kesim yapan yerlere gidiyoruz sonrada güzel bir motif kestiriyoruz mesela akrep figürü veya aklınıza gelebilecek herhangi birşey tabi bunu daha önceden hazırlamak gerekli autocad gibi bi ortamda çünkü bu tip lazerle kesim yapan yerler bu tip programları kullanıyorlar yanlız sorun şu ki aliminyumun lazer kesimi daha zor ve zahmetliymiş (araştırmalarıma göre bikaç yerle telefon görüşmesi yapmıştım bu konuda) sac kesimine göre.Her yerdede kesen aleti yokmuş.ilerde zaman bulabilirsem eğilicem bu konuyada.Sizce nasıl olur yan kapakta güzel bir kesim ve alttan ışık vurduğunu düşünün figürünüze tabi fikir bana ait değil crazypc internet sitesinden çoook zaman önce görüp beğendiğim bi fikirdi ordada hazır lazer kesim yapılmış kapaklar satıyorlardı.Evet yorumları bekliyorum.Örnek bi resimde koyayım hemen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorN@do -- 19 Nisan 2006; 20:14:51 >

• güsel valla süper hatta
  • ewet güzel olmuş kasa
  • @ okko

Sağol arkadaşım.

@ rich_boy

Teşekkür ederim.
  • Tornado lazer kesim yaptırmak yerine drill ile bu işi kendin yaparsan daha zevkli olur ve karşısına geçip işte bunu ben yaptım diyebilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.