Şimdi Ara

Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.581
Cevap
16
Favori
639.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkinci el araç alımında sbm.org.tr sitesinden araç hasarını şasi numarası ve plaka ile sorgulayabiliyordunuz ama sorgulamalar artık yapılamıyor. Nedeni ise bu sorgulamaların buradan ücretsiz yapılması kurumun işine gelmemiş, cep telefonunuzdan mesaj atıp sorgulama yapmanızı istiyorlar ve bedeli 4 tl. Bu konuda herkese şikayet etmek lazım mutlaka her hizmet paralımı olmalıdır. Veya beğendiğiniz bir sürü araç varsa her sorgulama için 4 tl'mi vermelisiniz. Daha önce internetten beğendiğim aracın sahibine şasi numarasını sorduğum ve sorgulamayı buradan yaptığım çok oldu. Birisine şasi numarasını sormak başka, vatandaşlık numarasını sormak başka, ayrıca galeriler araç sahibinin vatandaşlık numarasını vermek istemiyor. Tamamen iş paraya dönmüş yakında parayla hasar kaydını silerlerse şaşırmam.
  • Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacak. 1 Ay önce 2013 CDTI 75 bg Opel Corsa aldık. Şuan için anlık tüketim değerinin fotoğrafını atıyorum. En son 32 litre yakıt aldık onla 250 kmsi şehir dışı, geris şehir içi km yaptım. Ortalama 100 km daha gideceğini söylüyor sizce bu ideal mi fotoğrafları yüklüyorum yorum yaparsanız sevinirim. Saygılarımla.

     Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arslanbas

    Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacak. 1 Ay önce 2013 CDTI 75 bg Opel Corsa aldık. Şuan için anlık tüketim değerinin fotoğrafını atıyorum. En son 32 litre yakıt aldık onla 250 kmsi şehir dışı, geris şehir içi km yaptım. Ortalama 100 km daha gideceğini söylüyor sizce bu ideal mi fotoğrafları yüklüyorum yorum yaparsanız sevinirim. Saygılarımla.

     Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel

    Aynısının 2008 i var bence full depo ile 700 km yaptım %80 istanbul trafiğinde kullandım 700-800 arasında gidip geliyor kasarsam normal midir?




  • Forumda okuduğum yorumlarda bir depo ile 900 ile 1100 km gidenlerin olduğunu duydum fakat 800 km İstanbul trafiği için bence gayet iyi bir değer. Fakat benim aracım 1200 km'lerde 3000 den sonra daha az yakacağını düşünüyorum. Şuan ki değerleri nasıl bilmiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar.
  • arkadaslar arkadasta opel vectra comfort 2004 model araç var
    gecen hafta Atiker İtalyan yazılımlı tüp taktırdı.zaman zaman araçta lpg ve benzin olmasına rağmen bilgisayarda benzin ikaz lambası, park lambası gibi ikazlar vermektedir.

    Diğer sorun ise kapılardan ses gelmesi ve araç tümsek şeklindeki kasislerden geçerken kağnı arabası gibi gajj diye ses geliyor.Bu ses için ustaya gittiğinde bu araçlar kış aylarında bunu yapıyor.Bir jonta var onu değiştirsek bile bir süre sonra tekrar yapar diyerek yağlayıp gönderiyorlar.
  • arkadaşlar bende dört divan tesisinden istanbula gelirken pendiğe 80 km kalaya kadar 3.1 ortalama ile geldim.100 e sabitleyerek hızı. ama o anda trafik durdu yarım saat kadar hiç yürümedi trafik. 250 km kadar bi km de 3.1 ortalama sonrasında 100km de ciddi trafik ve dur kalklarla 3.6 ortalama ile tamamladım. istanbul içinde eğer tasarruf odaklı kullanırsam 4.2 civarına düşüyor tüketim. ama basayım gideyim sollayayım derseniz 5 litre oluyor.
  • Dizelde 2500 de vites atarsan yakar tabi. Sen anlik tuketimi takip et ve sehir icinde 60 la 4 de vuruntu yapmadan yuru. 45 lt ile 1000 km gtmen icin 4.5 lt yakman lazim. Zorda degil benim rekor 3.7 lt . 5 de 80 le saliyorun arabayi. Tek depo 1600 km yapti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 10 yıldır dizel araç kullanıcısı olarak yakıt konusunda görüşlerimi belirtmek istiyorum. Yakıt tasarrufu için dizel aracın devirsiz kullanılarak yakıt ekonomisi yapmaktan bahsetmiş arkadaşlar. Dizel araçlar yapıları gereği devirsiz kullanılmayacak araçlardır. yani 2000 devirde sürekli vites değiştirmeye başlarsanız belli bir müddet sonra araçta katalitik konvektör tıkanması, enjektörlerin tıkanması, motor bloğunun kurum bağlaması ve aracın sağırlaşması gibi problemler le karşılaşma ihtimaliniz kesinlikle olacaktır.
    Yakıt ekonomisi için mümkün olduğunca aracı kısa sürede hızlandırmak, en büyük vitese geçerek ekonomiyi sağlamaktır. 1-2-3 ncü viteslerde en az 3000 devir çevrilmeli, 5 nci vitese atınca gaza hafif dokunuşla hız sabitlenmeli ve yola devam edilmelidir. Vites değiştirmek için gaza ani ve çok miktarda basmak da doğru değildir. Vitesi değiştirdiniz, tatlı gaz verdiğiniz, ayağınızı gazda sabit tutun araç kendiliğinden devirlensin ve ondan sonra vites büyütün.
    Geçenlerde wolkwagen golf'ün en az yakıtla en çok kilometre yapması ile ilgili Almanya'da bir yarışmasına ait bir belgesel vardı. hatta bir Türk takımı sanırım 3 ncü olmuştu. Yakıt tasarrufu için önerilen sistem oradada şu şekilde anlatılmıştı. Bir an önce yüksek vitese geçişe kadar hızlanmak, yüksek viteste hızı sabit tutmak idi.
    Ben şahsen kendi kullandığım dizel aracımda eğer istersem km.de 200-205 kuruş yakabiliyorum. ama bunu yaparken 90 km.hızı asla geçmiyorum, 5 nci vitese çok kısa sürede çıkıyorum, gaza ani basmalardan sakınıyorum, önümde kırmızı ışığı gördüğümde ayağımı gazdan çekiyorum vb., ama şu da bir gerçekki günümüz şehir içi koşullarda bu şekilde araba kullanınca da akan trafikte problemler le karşılaşma ihtimaliniz çok oluyor, diğer sürücüler ile de sinir harbi yaşayabiliyorsunuz.
    Normal kullanımda ise 300-320 kuruş arası yakıyorum.
    İlk dizel aracımda bilinçsiz kullanma sonucu, yani düşük devirde kullanma, motor ısınmadan ani gaz verme, yüksek devir çevirmeme gibi nedenlerden dolayı katalitik konvektörüm kurum ile tıkandı, maliyeti yaptığım yakıt ekonomisinin kat ve kat üstünde idi. araç içi kurum bağlamış, motoru açınca ben bile şok olmuştum, aracın çekişi ve devirlenmeme problemleri başlamıştı. Daha sonra bu işin ustalarından öğrendiğim şekilde kullanmaya başladıktan sonra hiç bir problem ile karşılaşmadım.
    Ayrıca düm dizel kullananlara hatırlatmak isterim. Motor soğuk iken çalışma sesi çok gürültülüdür. Çekişi çok düşüktür, motorun ısınma süresince ani gaz vermelerden her zaman kaçınmak gereklidir. Dizel motor ısındıkça açan ve maksimum veriminini ortaya koyan muhteşem bir motordur.
    Ayrıca gelelim yakıt sorunlarına. Dizel yakıt kalitesi hem performansı, hem ekonomik yakmayı, hemde motor ömrünü etkileyen en önemli faktör. Maalesef ülkemizde ki yakıt kalitesi ile birde insanımızın üçkağıtçı ve ahlaksız olması sonucu düzgün yakıt bulmak hemen hemen imkansız. En dürüst bayi bile şu üç kağıdı yapıyor. Normal mazotu eurodiesel gibi satıyor.
    Aracımda yakıt matik takılı, tüm şirket araçları gibi bende aynı istasyondan yakıt alıyorum. 5 senedir hiç bir problemle karşılaşmadık. Ama aynı markanın başka istasyonunda bile yakıt alsam hep problem yaşadım. Araç çekişden düşdü, siyah duman atmaya başladı, yakıtta su çıktı vb. Bu nedenle sadece yakıt istasyonunun markasına değil bayinin kendisine de güvenmek lazım.
    Geçen Ankara'ya giderken PO Afyon bayisinden mazot aldım. Ankara'ya kadar kamyon misali arkadan siyah duman atarak gittim. Araç nerdeyse yaktığı yakıtın iki katı yakıt yaktı, Opet'den aldığım bir yakıtın sulu olmasından dolmayı yolda kaldım, araç çekici ile servise gitti, yakıt sistemi tamamen temizlendikten sonra araç normale döndü. Shell den aldığım yakıttan dolayı araç öyle bir çekişten düştüki, azıcık rampaları ikinci viteste zar zor çıktım. Yani marka önemli değil, önemli olan bayinin dürüst olması.




  • Depoda 44 litre mazot varken 1034 km menzil gösterdi.
     Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel




  • Arkadaşlar ben 14 mart 2014 akşamı Ankara'dan İstanbul'a Opel Corsa 1.3 CDTİ la yola çıktım.Bir depo ile kaç km giderim diye merak edip km sayacı sıfırladım.Depo fulldü.Şimdi olanları anlatayım siz karar verin.
    İstanbul'a kadar yarım depo mazot yakmadı.Yarımın 2 çizgi üzerindeydi.Öyle 80 90 km/h yapmadım aksine 120 130 km/h den aşağı da düşmedim sadece Bolu Dağı'nda radarlara uydum o kadar.Kalan yarım depo mazotla Kireçburnu,Sultanbeyli,Şişli,Mecidiyeköy,Beyoğlu,Taksim vs vs gezdim.Pazar akşam saat 16:30 da yola çıkarken baktım çeyrek depo kalmış yolda alırım diye çıktım yola.Gebze taraflarında benzin istasyonuna girdim yakıt almadan önce baktım çeyrek deponun biraz altındaydı ve toplamda 1048.6 km yol gitmiş olarak görünüyordu.Yakıt aldım deponun 3/4 ü doldu.O şekilde Ankara'ya geldim ve yarım depo mazot kalmış olarak kapının önüne çektim arabayı




  • 2010 75HP CDTI

    Şehir İçi: İstanbul Bostancı-Avcılar,Bakırköy git-gel

    4 kişi

    Ort. Hız: 26

    Ort. Tüketim: 5.0L

    Mesafe 210 km



    Uzun Yol: İstanbul-Sapanca-Maşukiye-Çınarcık-Yalova-İstanbul

    5 kişi + 5 kişinin 1 gecelik konaklaması için dolu bagaj

    Ort. Hız: 56

    Ort. Tüketim: 4.4L

    Mesafe 523 km
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukk_22

    Arkadaşlar ben 14 mart 2014 akşamı Ankara'dan İstanbul'a Opel Corsa 1.3 CDTİ la yola çıktım.Bir depo ile kaç km giderim diye merak edip km sayacı sıfırladım.Depo fulldü.Şimdi olanları anlatayım siz karar verin.
    İstanbul'a kadar yarım depo mazot yakmadı.Yarımın 2 çizgi üzerindeydi.Öyle 80 90 km/h yapmadım aksine 120 130 km/h den aşağı da düşmedim sadece Bolu Dağı'nda radarlara uydum o kadar.Kalan yarım depo mazotla Kireçburnu,Sultanbeyli,Şişli,Mecidiyeköy,Beyoğlu,Taksim vs vs gezdim.Pazar akşam saat 16:30 da yola çıkarken baktım çeyrek depo kalmış yolda alırım diye çıktım yola.Gebze taraflarında benzin istasyonuna girdim yakıt almadan önce baktım çeyrek deponun biraz altındaydı ve toplamda 1048.6 km yol gitmiş olarak görünüyordu.Yakıt aldım deponun 3/4 ü doldu.O şekilde Ankara'ya geldim ve yarım depo mazot kalmış olarak kapının önüne çektim arabayı

    Kaç litre yakıt aldınız? Depo göstergesi pek lineer düşmüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ankara'ya dönerken 24 litre aldım ve evin önüne çekerken hala dolu bir yarım depo vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukk_22 -- 21 Mart 2014; 21:18:43 >
  • aracımla elde ettiğim son yakıt tüketimi verisi bilgisayar ve tahmini pompa verisi şu şekilde.

    Araç: 2011 Corsa 1.3 cdti 75 DTJ (Fab Tük (Ş.Arası): 3.7lt/100km)
    Rota: 238km
    Toplam Tük (bilg): ~7.15 lt
    Ortalama tük(bilg): ~3.0 lt
    Tahmini pompa tüketimi: 3.3-3.4lt/100 km
    Lastik basınçları: 40 psi
    Yük durumu: tek şoför ve cüzi miktarda eşya
    klima kapalı, fan kısmen düşük ayarda açık, seyahat süresince farlar ve radyo açık.
    Cruise Control: Yol boyunca (75km/s) - değer gizli menüden okunmuştur.
    Yakıt: Shell VPower nitro + diğer
    Rüzgar: Çok zayıf
    Trafik: Lambalara neredeyse hiç takılmadım. hem çıkılan hem de varılan şehirde trafik yok denecek kadar azdı.
    Lastikler: Michelin Energy saver (3 yıllık)

    Bu verilere ek olara yol boyunca disiplinli bir kullanım gerçekleştirdim. Neredeyse hiçbir yerde hız disiplinini bozmadan bu verileri elde ettim.
    İstenirse fabrika verilerinin altında bile değer almak mümkün. şimdiye kadar elde ettiğim en düşük verileri elde etmiş oldum böylece

    Saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CorsaD2011

    Depoda 44 litre mazot varken 1034 km menzil gösterdi.
     Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel

    o 44 lt yazısını nasıl getirdiniz oraya?




  • Opel Corsa'da dizel otomatiği satmaya devam etse çok güzel olurdu.
    Şimdi Aveo dizel ile corsa gibi bir depoyla 1000km yapıyorum ama keşke otomatik olsaydı diyip eski corsamı özlüyorum.
  • ihsanyıldırım kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_61965592/tm.htm linkinde resimli bilgiler mevcut. Silecek kolunun ucundaki düğme ile yapacaksınız işlemleri.
  • benim orta ekranda cikiyodu sanki bunlar. neyse bi deniyim tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydayd

    Opel Corsa'da dizel otomatiği satmaya devam etse çok güzel olurdu.
    Şimdi Aveo dizel ile corsa gibi bir depoyla 1000km yapıyorum ama keşke otomatik olsaydı diyip eski corsamı özlüyorum.

    dizel versiyonlarsa sorun var sanırım o seriyi kestiler hemen
  • Tek baskı balatalı easytronic şanzıman çabuk balata yiyor diye kestiler üretimi. Bence büyük hata ettiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.