Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (640. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.421
Cevap
193
Favori
1.275.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 638639640641642
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    İstanbulda 2014 octavia 1.6 tdi dsg için birinci yıl bakımına fiyat alan / yaptıran oldumu yakın zamanda? Bir kaç bayiyi aradım da 600 - 650 arası fiyat verdiler. Bana sadece yağ ve filtreler için çok fazla geldi bu rakam.
  • Arkadaşlar biz vazgeçtik çünkü araç kalmamış bayilerde şubat ortası şubat sonu mart başı vs. gelir diyorlar. O zamana kadar bekleyemeyiz, 320d araştırmaya devam ediyoruz, teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kecan

    Merhaba,
    İstanbulda 2014 octavia 1.6 tdi dsg için birinci yıl bakımına fiyat alan / yaptıran oldumu yakın zamanda? Bir kaç bayiyi aradım da 600 - 650 arası fiyat verdiler. Bana sadece yağ ve filtreler için çok fazla geldi bu rakam.


    Hocam işçiliğe zam geldi. Ben zam gelmeden önce yaptırdım 75 bin bakımı 520tl idi. Sizinki de zam gelmese 450-500 tl arası olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Merhaba,
    İstanbulda 2014 octavia 1.6 tdi dsg için birinci yıl bakımına fiyat alan / yaptıran oldumu yakın zamanda? Bir kaç bayiyi aradım da 600 - 650 arası fiyat verdiler. Bana sadece yağ ve filtreler için çok fazla geldi bu rakam.


    Maalesef bakım fiyatları son 1 yılda çok arttı hocam. Özellikle sarf malzemeleri ve motor yağı çok fazla tutuyor. Ben kasım ayında kampanya zamanında yaptırmıştım; sadece motor yağına indirimsiz 200 küsür lira yazmışlardı. Bizim arkadaşta 320 var, geçen hafta 1.yıl bakıımına gitti 600 lira tutmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Misterr -- 20 Ocak 2016; 23:03:58 >
  • arkadaşlar octoviam henüz 1 aylık ama yakıt aşırı derecede 7.5 yakmakta dizel bir araç için motor açılmamış olsada fazla değilmi aracım 1.6 dizel 110 hp manuel.benzer manuel 110 luk kullanan veya bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilirmi
  • cücü31 C kullanıcısına yanıt
    güzergah?
  • çevre yolu tekbir trafik lambaası var vites yüksek ve devir düşük.
  • ayrıca benzer bi kaç küçük sıkıntım daha var araca küçücük tekerden fırlayan çamur vb. şeylerin sesi içeri çok net geliyor motor sesi yüksek dışardan ses yok içerde epeyce var kronikmidir ?
  • Aracını yeni alan arkdaşlara hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah.

    Benim bir sorum olcak arkdaşlar benim araç 2014 elegance dişardan alacağımız geri görüş kamerasını bizim multimedia desteklermi bi bilgisi olan varmı?
  • istanbulda hangi servisten kim ne kadar memnun arkdaşlar bi anket yapalım kendi aramızda.

    Şayet ben ERYA dan aldım kötülemek istemzdimama servisini tavsiye etmiyorum.
  • cücü31 C kullanıcısına yanıt
    Anlattığınız güzergaha göre çok yakıyor sizin bahsettiğiniz tarzda 4.6-6 aralığında olmalı olmalı ama bende bu durum 2000 km gibi oturdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucien -- 21 Ocak 2016; 17:17:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cücü31

    arkadaşlar octoviam henüz 1 aylık ama yakıt aşırı derecede 7.5 yakmakta dizel bir araç için motor açılmamış olsada fazla değilmi aracım 1.6 dizel 110 hp manuel.benzer manuel 110 luk kullanan veya bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilirmi

    17 jantli araclarda yakit biraz daha fazla bence....yinede siz 5-6 bin km yi devirince duruma bir bakin..yine çok yakarsa servise gösterin..benim arac 2013 tdi dsg 17 jant..kis lastigi takiliyken kışın 6-7 litre arasi degisiyor..hava sicakligida cok önemli...sasilasi derecede fark ediyor..
    Yazin normal sicaklikta 4.5-5.5 arasi yakiyor...çok memnunum..100 tl mazotla ( eurodiesel) istanbul şehir içi trafikte 400 km den aşa hayatta düşmez..en az 400 km



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylor1956 -- 21 Ocak 2016; 20:52:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cücü31 C kullanıcısına yanıt
    ben çevre yolu kullandığımda(istanbul için konuşuyorum tabi) 5,5 6 larda geziyor. normal güzergahım eyüp fatih arası olunca 7,5 8lt lerde geziyor. çevre yolu için fazla bence.
    yüksek vites düşük devir her zaman doğru değildir. verimli bir sürüş için vitese göre en ideal tork aralığını yakalamanız gerekir :) tabiki soğuk havanın ve varsa kış lastiğininde etkisi olabilir. bir kaç sürüş şekli denemesi yapmanızı tavsiye ederim.

    yeni olduğu içinde fazla yaktığını düşünmüyorum. zira bende ilk zamanlarki yakıtla şu anki yakıt hiç değişmedi. (araç 1.6 DSG)
  • servise göre yakın mesafe iş ev arası havada soğuk o yüzdenmiş.birde motor açılmamış falan dediler.bakalım önümüzdeki ay şehirler arası yolculuk yapacam uzun yoldada değerler tatmin etmezse bi daha servise gideceğim
  • Servisin cevapları genelde geçiştirme ve günü kurtarma üzerine, bende ekim ayında aldığım aracimla alakalı bilgi alırken motor açma gibi bi hususun yeni nesil araçlarda olmadığını beyan ettiler, su anda 5000 km ye yaklaştı ve kış lastikleri ile yakıt tüketimi havanın soğukluğuna gore maks. 1 litre farklilasiyor. Benim araçta yakıtta çok bi fark olmadı ilk aldığımda ortalama karisik 5 idi kış lastikleri ile karisik ortalamam 5.3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brody77 B kullanıcısına yanıt
    Ordu...
  • merhaba arkadaşlar,

    cuma günü istanbula gittim cumartesi günü döndüm. Gidişte 110'u çok nadir geçtim ve 4.1 litre yaktı. Dönüşte 130'un aşağısına inmedim 5.2 litre yaktı. Aracım 1.6TDI 110hp manuel.
  • Orijinalden alıntı: volkanistanbul


    Düzeyli,seviyeli ve forumun amacına uygun şekilde bilgi verici yazınız için teşekkür ederiz...özellikle o malum şahsın cahilane ve tahrik edici yazılarından sonra sizin yazı ilaç gibi geldi..(halen gitmemiş buralarda ona buna laf atıyor..)..Ancak maalesef yorumlarınızda size katılmadığım 2 husus var..1-Yakıt tüketimi..octavia, muadilleri arasında tüketim konusunda ilk 3'e girebilecek kadar iyi bir motor şanzıman kombinasyonuna sahip..ben istanbul'da uzun dönemde %60 sıkışık şehir içi trafiği olmak üzere 5.5 yakıyorum...bu değer Jetta dizelde 6.5 ve Passat'ta 7 civarı...verdiğiniz örnekte renault demişsiniz sanırım muadili olan fluenceden bahsediyorsunuz, fluence'in aynı koşullarda tüketimi 6'dan aşağı düşmez kullandığım için buna eminim...2-diğer konu fiyat-performans olarak toyotayı en iyi olarak göstermişsiniz, sanırım muadilli olan corolladan bahsediyorsunuz, corollanın fiyatı ile sundukları ve octavianın fiyatı ve sundukları arasında octavia lehine büyük fark var bana göre..gerek iç hacim gerek bagaj gerek işçilik gerek motor-şanzıman uyumu olsun octavia her daim önde gider..sonuç olarak sizinle hemfikiriz ki C sınıfında aile otomobili açısından düşünürsek verdiğin paranın karşılığını en çok aldığın araç bence octavia...

    Tekrar merhaba. Sn. volkanistanbul yorumunuz için çok teşekkür ederim. ben bu forumda yıllar önce ismi lazım değil bir arabayı alıp sayfasında yine böyle bilgi paylaşınca neler neler olmuştu hatırlarım da. off off. neyse.
    öncelikle size katılıyorum, yakıt konusu, zaten benim de bahsettiğim gibi "kullanıcıya ve çevre koşullarına bağlı" ama sizin de yakaladığınız ve benim imrendiğim 5.5 lt/100km bile katalog verisinin 1 lt üzerinde. Diyebilirsiniz ki tüm markalar bunu yapıyor, az yazıyor, o da doğru.
    2. konuya gelirsek ben parantez içindekileri forumda o marka ve modellere çok hasta olup üzerlerine toz kondurmayanları iğnelemek için özellikle yazmıştım. Geyik olarak nitelendirebilirsiniz.

    Evet bu vesile ile geçenlerde başıma gelen başka bir olayı paylaşayım. Bir sabah araç motor soğutma sıvısı uyarısı verdi. Kitapçığa baktığımda kaputu açınca motorum sol üstünde bir hazmede pembe bir sıvı göreceğim yazılıydı. Bu sıvı eksilmiş ise motor soğutmada problem olabilirmiş. Kapak özel basınçlı ve içinde antifriz gibi bir katkı
    olan su var.
    Servisi aradım, temiz su ekleyebileceğimi, yine eksiltirse hemen servise gelmemi şu anda gelsem onların da sadece su ekleyeceğini söylediler. Bir 0.5lt Erikli aldım (en kaliteli suyu kullanmaktan kaçınmadım :P )
    Suyu ekledim. kapak üstten basıp çevrilen türde kilitli bir kapak. ÜZerinden 1 ay geçti herhangi bir sorun yok. Ancak kitapçıkta bu sıvı ancak sistemde kaçak varsa eksilir diyor. Yani bir yandan da aracın servis süresinin gelmesini bekliyor ve haftada bir kontrol ediyorum.

    Yani bir sabah bu uyarı ile karşılaşırsanız panik yok, Erikli var .
  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    arkadaşım alacağın arabanın motor seçeneği jetta'da dahi yok.çok performanslı bir araba baktığınız.yakıt olarak daha 1 hafta önce arkadaşım 1.4 dsg tsi jetta aldı.yakıtı 9 litre imiş.rodaj süresi geçtikten sonra düşeceğini umuyor ama alacağın araba 8,5-9 litre civarları yakar.bende 2013 140'lık manuel var tam 9 litre yakıyor.bence yakıttan çok dsg şanzıman türünü iyi düşün ve araştır,forumlardan oku.yakıt ve motor konusunda tereddütün olmasın.herşeyi ile vw-seat-skoda grubu gayet iyi motorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lider1980 -- 25 Ocak 2016; 18:13:45 >
  • Arkadaşlar acil ve muhim bir sorum olacak octobiam henüz 1 aylık ilk defa bugün motor kaputunu açma fırsatım oldu.ne horeyim motorun en ustteki metal kisminda kaynakla parca ilave edilmiş aynı durum sizin araçardada mevcutmu co iyrencir görünüm motor plastik kapagını çıkartıp bakan oldumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 638639640641642
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.