Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (376. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.421
Cevap
193
Favori
1.276.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Corolla sportif tasarımlı, Octavia ağırbaşlı. Dış tasarımı ikisinin de çok güzel ama tarzları farklı. Zevkler burada devreye giriyor. Motor konusunda Octavia iyi. Corolla idare ediyor. Düşük tork yokuşta özellikle araç dolu iken farkediyor. Düz yolda ve boş araçta bu pek farkedilmez. Yakıt tüketimi ikisinin de aynı. Servis konusunda kesinlikle toyota. Hem her yerde servisi var hem de daha kapıda sizi karşılıyorlar. İkinci elde Corolla. Marka algısında yine corolla. Ses yalıtımı bence ikisinin de hemen hemen aynı. Donanım konusunda kesinlikle Octavia. İç tasarımda Corollayı çok eleştiren olmasına rağmen bence iç tasarımı güzel ve iki model de başarılı.Burada da kişisel zevkler ve beğeniler devreye girer. Corollada şaft tüneli yok, zemin düz, arka çok rahat bu yüzden. Octaviada şaft tüneli var ve gayet büyük, bu biraz can sıkıcı. Her iki aracın da malzeme kalitesi ve işçiliği aynı. Bağaj konusunna gelince Octavia süper, hem bagajı geniş, hem bagaj işçiliği corolladan daha iyi. Eni boyu yüksek bir eşya aldınız çarşıdan, mesela 1 metre en ve boyunda. Corollanın bağajı taşır ama bagaja sokabilirseniz. Ayrıca corollanın bagaj kapağı altında iğrenç bir işçilik var. Bagaj içinin üst bölgesinde hopörlerler meydanda, o bölümde kaplama malzemesi yok, bagaj demirleri bagajın içine giriyor. Bagajı full dolduramazsınız çünkü üstteki hoparlörleri zedeler, eşyalarınız bagaj kapağı demirine takılır. Bence corollanın bagajı 452 lt olmasına rağmen sadece 430 litresini kullanabilirsiniz. Octavianın ise 570 litre. Özetle 1.4 motor bana yeter, corollanın iç ve dış tasarımı benim zevkime daha uygun, bagaj standartlarda olsun, arka şaft tünelsiz çoluk çocuk daha rahat ederiz derseniz, servis ve ikinci eli de katarsanız, bir de aşırı donanım gereksiz diyorsanız kesinlikle corolla. Yok benim zevkime octavianın tasarımı daha iyi, araçta biraz donanım da olması lazım derseniz ( bence donanım da yerine göre önemli), şaft tüneli ile idare edebilirim arkaya aşırı kalabalık binmiyoruz diyorsanız, ayrıca arkadaki kocaman ve kullanışlı bagajı da düşünürseniz o zaman octavia. Bence bu tercihin %50 sini kişilerin tasarım zevki belirlemeli. %25 ini şaft tüneli ve bagaj olayı belirlemeli.%25 ini de motor belirlemeli.




  • Şaft tüneli konusunda haklısınız. Can sıkıcı olabiliyor. Ama bagaj,dizel motor ve dsg işin içine girince bence corolla dizel otomatik octavia nın rakibi değil. Toyata nın 1.4 90 hp lik motoru yağ yakıyordu. Halen bu sorun devam ediyor mu bilmiyorum ama motor aynı olduğuna göre muhtemelen ediyordur. Versolarda kullanilan 1.6 dizel ve düzgün bir otomatik şanzıman geldiği vakit corolla düşünülebilir alternatif olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iatros81

    Şaft tüneli konusunda haklısınız. Can sıkıcı olabiliyor. Ama bagaj,dizel motor ve dsg işin içine girince bence corolla dizel otomatik octavia nın rakibi değil. Toyata nın 1.4 90 hp lik motoru yağ yakıyordu. Halen bu sorun devam ediyor mu bilmiyorum ama motor aynı olduğuna göre muhtemelen ediyordur. Versolarda kullanilan 1.6 dizel ve düzgün bir otomatik şanzıman geldiği vakit corolla düşünülebilir alternatif olarak.

    Ben de katılıyorum, Corolla'nın dizelde hem bg düşük hem tork düşük hem şanzımanı kötü. Octavia ile ilgili söylenebilecek tek konu arka şaft yükseltisi. O da araçla 5 kişi seyahat etmeyenler için tercih sebebi bile değil. Octavia ile benzer güç benzer (çift kavrama) şanzımana sahip dizel otomatik araçları kıyaslamak daha doğru olur. O zaman da benzer fiyat aralığında yalnızca fluence kalıyor (Jetta da var ama hem eski nesil motor ve şanzıman, hem 11.500 TL. daha pahalı, hem highline donanımda bile octi de standart olan pek çok özellik opsiyonel) Octavia mı? Fluence mı?

    Burdan şu sonuç çıkmaz aynı segmentte ki tüm diğer araçlar 'tukakadır'. Hayır. Dizel otomatik C sınıfı sedan araçlar için konuşuyorsak ve üst paketi konuşuyorsak, 75000-85000 TL aralığındaki araçlar içinde 78400 TL. Liste fiyatı ve üst donanımda vaadettikleri ile Octavia fayda/fiyat oranı en yüksek araçtır.

    Bu grubun hemen üstünde yer alan 1.6 dizel+otomatik vites opsiyonu olan Volvo S60, Audi A3 Sedan gibi araçlar 100.000+ fiyatlardan baz donanımla satışa sunuluyor. Aynı fiyat aralığında olmadıkları için mukayese etmiyoruz.




  • gençler beni gaza getirinde bende katılayım aranıza. focusumu satıp bende 1.6 DSG optimal almayı planlıyorum. aslında superb istiyordum ama bütçe ona yetiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERHAINSTEIN

    gençler beni gaza getirinde bende katılayım aranıza. focusumu satıp bende 1.6 DSG optimal almayı planlıyorum. aslında superb istiyordum ama bütçe ona yetiyor.

    İsabet olur, ben de Astra'mı satıp ya da bayiye bırakıp, 1.6 TDI DGS Elegance almayı düşünüyorum.
    Superb için üzülmeyin bence. 1550 kiloluk bir araba, kasa ağır gelebilirdi. Benim bütçem her ikisine de yetiyor ama çok düşünüp Octavia'da karar kıldım. Nasılsa Octavia da geniş bir araç, üstelik bu motorla Superb kadar ağırlaşmayacak.
    Size tavsiyem bütçenizi zorlayın Elegance alın. Arada çok fark var.
  • Arkadaşlar yardımınız gerekiyor. 0km dizel otm elegance alma arefesindeyim. Bulunduğum şehirdeki bayii burnundan kıl aldırmıyor. Hangi bayilerden fiyat almamı tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan1636 kullanıcısına yanıt
    Hangi ildediniz hocam? Bence skodanin sayfasindan satici bayileri secin gitmeye gözünüzün kestigi bayileri arayin. Bazen sehir disindan aradiginizi soylemek ise yariyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayiler ne yazık ki sıkıntılı. Kuruş inmiyorlar. Zaten bir araba yoktur gidiyor. Tamamen satış politikası. Ama hepsine değer. Araç çok iyi. Şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERHAINSTEIN

    gençler beni gaza getirinde bende katılayım aranıza. focusumu satıp bende 1.6 DSG optimal almayı planlıyorum. aslında superb istiyordum ama bütçe ona yetiyor.

    Elegance almanızı tavsiye ederim. Gerçekten araç çok başarılı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan1636

    Arkadaşlar yardımınız gerekiyor. 0km dizel otm elegance alma arefesindeyim. Bulunduğum şehirdeki bayii burnundan kıl aldırmıyor. Hangi bayilerden fiyat almamı tavsiye edersiniz?

    İstanbul Oğuşlar Fatih bey le görüş. Bana çok yardımcı oldu...
  • Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Konyadayım..Ağızlarını yokladım inme niyetinde değiller..Henüz ellerini sıkmadım ama geçen sene hanımın amcası almıştı kuruş inmediler..
  • ufukkana kullanıcısına yanıt
    Yarın bi görüşeyim bakalım..Tavsiyeniz için sağolun..
  • hakan1636 kullanıcısına yanıt
    hocam ben sivastayım.. octaviayı samsundan sipariş geçtik anlasmadan once ankara izmir ordu kayseri ve daha bırcok bayii ile gorusmelerimiz oldu ama nafile hıc bırısı uc - bes yuz lıradan fazla ındırım yapmadılar ve haddınden fazla ılgısızlerdı.. hatta bırkac opsıyon yuzunden fıyat garantısı bıle vermedıler.. ama samsun skoda bayiisinde Tuncer bey ve kemal bey (Allah işlerini rast getirsin...) o kadar sıcak kanlı ısını severek yapan ve gercekten musterıye gereken degerı veren ılgılı kısıler kı emın olun eger aklınızda skoda modelı varsa samsundan almadan cıkmazsınız dıyorum...Ayrıca dıger bayılerın yapmadıgı ındırımıde ellerınden geldıgınce yapıyorlar..
  • Aracım 15000 km oldu...bakım için servisleri aradım,normali 560 tl indirimli 480 tl dediler..bu nedir şaşırdım kaldım..?
    İstanbuldayım ve fiyatların doğuşa gectikten sonra çok yukseldigini servis yetkilileri kendileri söylüyor.
    Bu aralar bakım yaptıran oldumu? Olduysa ne ödedi ve hangi serviste yaptırdı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam dört yıl gibi bir zaman geçmiş son mesajımdan bu yana tabi konu octavia değildi o zaman.

    Öncelikle Herkese merhabalar;

    Ben kimseyi eleştirmek ve tartışma ortamı yaratmak için buraya paylaşım yapmayacağım bilinmesini isterim.
    Değerli forum sakinlerinden ricam sadece fikir ve alternatif beyan etmeleridir.

    Yardımcı olan yada olmayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

    Konu Skoda Octavia Elegans 1,6 TDI DSG Green TEch Metalik Renk+SAnrouf+Anahtarsız Çalıştırma araç için Bugünkü şartlarda 82,250,00 TL Fİyat nasıl.

    sizleri yormamak için kısa bir çalışma yaptım. onuda aşağıya yazıyorum.

    Volkswagen Golf 1,6 TDI BMT DSG Hıgline Metalik Renk+Sanrouf+Anahtarsız Çalıştırma : 95.550,00 TL

    Volkswagen Jetta 1,TDI DSG Hıgline Metalik Renk+Sanrouf+(Anahtarsız Çalıştırma Yok) 92400 e geliyor

    Zenon Gündüz Farlarıda yok ve (jetta eski teknoloji farkıda bana göre en az 5000 tl olur) o hariç

    Bu şartlarda Passat 1,6 dizel DSG BMT trendline içinde araştırma yaptım bana son olarak 97.550 dediler yine zenon ve gündüz led farlar yoktur.

    Kısaca bir hesap yaptım aradaki en düşük fark 3,5 yıllık yakıt masrafını karşılıyor ve dolu bir araba bineceğim.

    sizden ricam siz bu konu karşısında nasıl bir fikir beyan edersiniz odur.

    Benim tercihim Metalik Gri Octavia 1,6 DSG Elegans +sanrouf+anahtarsız çalıştırma gibi duruyor.)

    Genel olarak tercihim alman arabaları

    Biraz karışık olduysa özür dilerim. Lakin işteyim ve mesai arasında ekliyorum bunları.

    Saygılarımla;

    iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkancky -- 21 Ağustos 2014; 10:11:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkancky

    Tam dört yıl gibi bir zaman geçmiş son mesajımdan bu yana tabi konu octavia değildi o zaman.

    Öncelikle Herkese merhabalar;

    Ben kimseyi eleştirmek ve tartışma ortamı yaratmak için buraya paylaşım yapmayacağım bilinmesini isterim.
    Değerli forum sakinlerinden ricam sadece fikir ve alternatif beyan etmeleridir.

    Yardımcı olan yada olmayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

    Konu Skoda Octavia Elegans 1,6 TDI DSG Green TEch Metalik Renk+SAnrouf+Anahtarsız Çalıştırma araç için Bugünkü şartlarda 82,250,00 TL Fİyat nasıl.

    sizleri yormamak için kısa bir çalışma yaptım. onuda aşağıya yazıyorum.

    Volkswagen Golf 1,6 TDI BMT DSG Hıgline Metalik Renk+Sanrouf+Anahtarsız Çalıştırma : 95.550,00 TL

    Volkswagen Jetta 1,TDI DSG Hıgline Metalik Renk+Sanrouf+(Anahtarsız Çalıştırma Yok) 92400 e geliyor

    Zenon Gündüz Farlarıda yok ve (jetta eski teknoloji farkıda bana göre en az 5000 tl olur) o hariç

    Bu şartlarda Passat 1,6 dizel DSG BMT trendline içinde araştırma yaptım bana son olarak 97.550 dediler yine zenon ve gündüz led farlar yoktur.

    Kısaca bir hesap yaptım aradaki en düşük fark 3,5 yıllık yakıt masrafını karşılıyor ve dolu bir araba bineceğim.

    sizden ricam siz bu konu karşısında nasıl bir fikir beyan edersiniz odur.

    Benim tercihim Metalik Gri Octavia 1,6 DSG Elegans +sanrouf+anahtarsız çalıştırma gibi duruyor.)

    Genel olarak tercihim alman arabaları

    Biraz karışık olduysa özür dilerim. Lakin işteyim ve mesai arasında ekliyorum bunları.

    Saygılarımla;

    iyi forumlar.

    Dostum siz kendiniz doğrusunu bulmuşsunuz zaten. Pek bir şey söylemeye gerek kalmamış.

    İstanbul'daysanız Yüce Motor Satış Mdr. Elçin Dayışen'den fiyat teklifi isteyin. Ben iki kez kendilerinden araç aldım. Biraz yoğundur, geç döner vs. ama hep pozitiftir. Fiyatta yardımcı olur elinden geldiği kadar. İsterseniz adımı da verebilirsiniz.

    Şimdiden güle güle kullanın.

    Saygılar.




  • taylor1956 T kullanıcısına yanıt
    ben 1 ay önce 15000 bakımı yaptırdım kampanya da var demişlerdi 369 tl ye yaptırdım 15000 bakımını, ankarada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taylor1956

    Aracım 15000 km oldu...bakım için servisleri aradım,normali 560 tl indirimli 480 tl dediler..bu nedir şaşırdım kaldım..?
    İstanbuldayım ve fiyatların doğuşa gectikten sonra çok yukseldigini servis yetkilileri kendileri söylüyor.
    Bu aralar bakım yaptıran oldumu? Olduysa ne ödedi ve hangi serviste yaptırdı?

    Ben benzinlisine geçen yıl 360 TL'ye bakım yaptırmıştım. İstanbul Oğuşlar'da. Kendileri yerinden alıp aynı gün içinde bakımını yapıp geri bıraktılar. Benzinli dizel farkını ve üstünden bir yıl da geçtiğini hesaba katacak olursak 450 falan normali olurdu diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan1636

    Konyadayım..Ağızlarını yokladım inme niyetinde değiller..Henüz ellerini sıkmadım ama geçen sene hanımın amcası almıştı kuruş inmediler..

    Yce Motor'dan Elçin Hanım'ı da bir arayın derim.
  • Sayın Oguzce ilginize teşekkür ederim.

    Güzel temennileriniz için sağolun.

    Elçin Dayışen'i yarın arayacağım inşallah hayırlısı olur.

    Saygılar;
  • 
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.