Şimdi Ara

joomla kurulumunda veritabanına bağlanırken hata!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
7.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sorunum şöyle joomlayı ftpye 3 kez attım veritabanında herhangi bir hata yanlış yok eminim yanlız her seferinde kurulum veritabanına gelince şu hatayı alıyorum :Veritabanına bağlanılamadı. Bağlayıcının döndürdüğü numara: Unable to connect to the Database: Could not connect to MySQL. //// sizce sorun ne olabilir varmı anlayan arkadaşlar???



  • Merhaba arkadaşım aynı hata bende de oluyor.. her zaman cpaneli kullanırdım hiç hata almazdım bu sefer natrodan alınan bir hostingle uğraşıyorm.. acaba hostingden mi kaynaklanıyor bilemedim. çözüm bulduysan yazarsan sevinirim..
  • Kardeşim MYSQL den veri tabanı oluşturacaksın ftp ye atmakla bitmiyor. Veri tabanına attıktan sonra ftp ye bağlanıyorsun ordan configration dosyasını açıyorsun oraya kullanıcı adı şifresini filan giriyorsun sunucunun ip adresini giriyorsun sorun tamamen kalkmış oluyor eğer sıkıntınız olursa yardımcı olabilirim pm atabilirsiniz.
  • Kardeş joomla kullanmamaya çalış seo olarak zayıf olamaya başladı. WordPress geçmeni tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enes.gultekin

    Kardeşim MYSQL den veri tabanı oluşturacaksın ftp ye atmakla bitmiyor. Veri tabanına attıktan sonra ftp ye bağlanıyorsun ordan configration dosyasını açıyorsun oraya kullanıcı adı şifresini filan giriyorsun sunucunun ip adresini giriyorsun sorun tamamen kalkmış oluyor eğer sıkıntınız olursa yardımcı olabilirim pm atabilirsiniz.

    kardeşim denemiştim bunları olmamıştı sonradan sorunu çözdüm ama hatırlamıyorum nasıl yaptığımı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esrayn

    Merhaba arkadaşım aynı hata bende de oluyor.. her zaman cpaneli kullanırdım hiç hata almazdım bu sefer natrodan alınan bir hostingle uğraşıyorm.. acaba hostingden mi kaynaklanıyor bilemedim. çözüm bulduysan yazarsan sevinirim..

    Esra dediğim gibi uzun zaman geçti unuttum ama sorunun devam ediyorsa çözüm buluruz.
  • Konu eski ama yinede böyle sorunlarla karşılaşanlara belki yardımı olur diye üye oldum 5 dk öncesi aynı dert bendede vardı , eğer cpanel kullanıyosanız veritabanı ve kullanıcı eşleşmesini yapmanız gerekiyor ben sorunu böyle hallettim yine olmuyorsa servis sağlayıcınızın sunucudaki güncellemeleri kontrol etmesi gerebilir.. umarım yardımı olmuştur. kolay gelsin.
  • arkadaşlar natro kullanıyorsanız veri tabanı sunucusunu alanına localhost değilde ip adresinizi yazarsanız olur diye düşünüyorum.
    halen aksilik yaşayan olursa yardımcı oluruz.
  • bilmaster kullanıcısına yanıt
    herşeyi denedim ama kurulum sırasında veri tabanı hatasını alıyorum.easyphp yi kullandım.önceden böyle bir hata ile karşılaşmamıştım
  • tülay cankurt T kullanıcısına yanıt
    natroyamı kuramıyorsun?
  • tülay cankurt T kullanıcısına yanıt
    Herkese selam,

    Sorun yasayanlar muhtemelen bu zamana kadar halletmistir ancak yine de bilgi olsun diye yazayim. Ayni problemi ben de yasadim. Nasil bir bug'dir bilemiyorum ama mysql baglantisi yaptiginiz dosyayi natro'nun web ftp arayuzunde acmaniz lazim.

    (Bu kisim benim basima gelenle alakali, sizde daha farkli bir sorun da olabilir)

    Dosyaya baktigimda mysql_connect fonksiyonunun sifre kisminda, sifrenin sonunda bir bosluk olustugunu fark ettim. Bu local'imdeki dosyada yok. Bir sekilde dosyayi ftp'den atarken olusuyor. Bazen basina, bazen sonuna, bazen hem basinda hem de sonunda bosluk geliyor. Fantastik cidden. Neyse, bu bosluklari kaldirip dosyayi kaydedin. Sorununuz cozulecektir.

    Bilginize
  • arkadaşlar uzun zamandır grmiyordum siteye unutmuşum resmen. :) kusura bakmayın.. hostingle alakalı bir durum bu..natro yu değiştirdim problem çözüldü :) daha da asla almam.. (büyük konuşturmasın Allah :)) 25 tl yandı resmen o ayrı..
    kolay gelsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esrayn

    arkadaşlar uzun zamandır grmiyordum siteye unutmuşum resmen. :) kusura bakmayın.. hostingle alakalı bir durum bu..natro yu değiştirdim problem çözüldü :) daha da asla almam.. (büyük konuşturmasın Allah :)) 25 tl yandı resmen o ayrı..
    kolay gelsin..

    Artik cpanellerin cogunda otomatik site kurucular var wp joomla gibi sistemleri kuruyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar

    ikinci ekranda kullanıcı adı root belirleyince şifreye bişey girmeyin boş geçin.. çözümü o.

    $cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root';
    $cfg['Servers'][$i]['password'] = '';
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.