Şimdi Ara

FXP : free Xperia project Cyanogen 7/9/10 ROM Bootloaderi Açık cihazlar için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.057
Cevap
9
Favori
29.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU KONUDA ANLATILAN İŞLEMLERDEN YAPAN KİŞİ SORUMLUDUR İŞLEMLER SONUCU DOĞACAK SORUNLAR için SORUMLULUK KABUL ETMEYECEĞİM
    KONUDAKİ ROMLAR BANA AİT DEĞİLDİR........

FXP TAKIMINDAN ALINTIDIR.....

FXP nedir Cyanogen Modları üzerinde kendi düzenlemelerini yapan FXP takımının Modlarını yüklemek
    Freexperia Takımı Offical CM modları üzerinde modifiye ve düzeltmeler yapan bir ekiptir
    yaptıkların yazılımlarda Gayet başarılıdır
    forumda CM romlarını yüklemeyi bilmeyenler için bu anlatımı açtım
    FXP modlarını kullanmak için cihazın bootloaderinin açık olması gerekir
    şuan için En son Sürüm FXP141 modudur

CM7 modları GB tabanlıdır
    CM9 ve 9.x modları ICS tabanlıdır
    CM10 modları JB tabanlıdır

Desteklenen cihazlar
    quote:

2012 Devices
    QUALCOMM MSM8960

LT25i - V - tsubasa
    QUALCOMM MSM8260A

LT29i - TX - hyabusa
    LT30p - T - mint - CM10 work in progress
    QUALCOMM MSM8660

LT26i - S - nozomi - CM9 done / CM10 work in progress
    LT26w - Acro S - hikari - CM9 done / CM10 work in progress
    LT28h - Ion - aoba - CM9 done / CM10 work in progress
    QUALCOMM MSM7x25/27A

ST23i - Miro - mesona - CM10 work in progress
    LT21ss/ds - Tipo - tapioca_ss - CM10 work in progress
    ST26(i/a) - J - jlo - CM10 work in progress
    ST Ericsson

LT22 - P - nypon - CM9 work in progress
    ST25 - U - kumquat - CM9 work in progress
    MT27 - Sola - pepper - CM9 work in progress
    ST27 - Go - lotus - CM9 work in progress
    2011 Devices
    QUALCOMM MSM8255

ST17(i/a) - Active - satsuma - CM9 done / CM10 work in progress
    LT15(i/a) - Arc - anzu - CM9 done / CM10 work in progress
    LT18(i/a) - Arc S - anzu - CM9 done / CM10 work in progress
    WT19(i/a) - Live - coconut - CM9 done / CM10 work in progress
    ST15(i/a) - Mini - smultron - CM9 done / CM10 work in progress
    SK17(i/a) - Mini Pro - mango - CM9 done / CM10 work in progress
    MT15(i/a) - Neo - hallon - CM9 done / CM10 work in progress
    MT11(i/a) - Neo V - haida - CM9 done / CM10 work in progress
    R800(i/a) - Play GSM - zeus - CM9 done / CM10 work in progress
    R800(x/-) - Play CDMA - zeusc - CM9 done / CM10 work in progress
    MK16(i/a) - Pro - iyokan - CM9 done / CM10 work in progress
    ST18(i/a) - Ray - urushi - CM9 done / CM10 work in progress
    2010 Devices
    QUALCOM QSD8250 - support ends on CM9

X10(i/a) - es209ra - CM7 done / CM9 (incomplete camera)
    QUALCOM MSM7x27 - support ends on CM7

X8 - shakira (incomplete hals)
    X10Mini - robyn (incomplete hals)
    X10MinPro - mimmi (incomplete hals)

LİNKLER

FXP Ana Sayfa
    https://sites.google.com/site/projectfreexperia/

CM7
    https://sites.google.com/site/projectfreexperia/download/cyanogen-mod7

CM9
    https://sites.google.com/site/projectfreexperia/download/cyanogen-mod-9

CM10
    https://sites.google.com/site/projectfreexperia/download/cyanogen-mod-10

CM10.1 Yakında....
    https://sites.google.com/site/projectfreexperia/download/cyanogen-mod-10-1

Google Apps paketleri
    http://goo.im/gapps

CM9 Baseband xperia 2011 cihazları için
    http://ul.to/folder/um2ivw
    mirror
    http://fiberupload.com/users/jerpelea/8291/CM9_Baseband

Yükleme
    Yüklemeye geçmeden önce cihazınızda CWM yüklü ise Yedek almanızı Kesinlikle Önerrim
    CWM menusunden Backup & restore yazan menuden Backup seçip SD kartınıza Full sistem yedeğinizi alabilirsiniz
    Geri dönmek istediğinizde Mevcut yazılımınızı yükleyip cihazında yedek aldığınızda Hangi kernel yüklüyse yükleyip
    CWM den backup & restore yazan menuden yedeği seçipyükletip sistemi eski haline alırsınız Bilginize...

Yukardada Yazdığım Gibi Bu Modları kullanmak için bootloaderinizin açık olması gerekir
    bootloaderi açmak ve kernel yüklemek için aşağıdaki konuya bakın
    http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/tm.htm

Yüklemek istediğiniz CM modunu indirin
    CM7 kullanacaksanız Google Apps paketi için GB yazan paketlerden istediğinizi indirin
    CM9 kullanacaksanız ICS yazan google apps paketlerinden istediğinizi indirin
    CM10 kullanacaksanız JB yazan google apps paketlerinden istediğinizi indirin

Yukardaki yükleme konusundan 5 ve 6 mesajlarda Flashtool kullanımı ve FTF romlar vardır
    CM7 kullanacaksanız cihaza GB 2.3.4 sürümüne Yükleyin
    CM9 veya CM10 kullanacaksanız Cihaza ICS 431 veya 587 sürümünü Yükleyin
    2011 xperia serisi için CM9 kuracaksanız Yukardaki Linklerden CM9 baseband dosyalarından cihazınıza uygun olanı indirin
    Cm9 modlarında bazı cihazlarda gerekebiliyor

Cihaza uygun Yazılımı yükledikten sonra CM moduna Ait zip dosyasının içinden boot.img dosyasını dışarı çıkarın
    CM romunun zip dosyası ve Google Apps zip dosyasını hafıza kartına atın

linkteki konunun 4. mesajındaki kernel Yükleme işlemiyle zipten çıkardığınız Boot.img yani kerneli yükleyin
    http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/tm.htm

Cihazı açın açılış logosundayken Bir kaç kez Ses arttırma tuşuna basın cihaz CWM moduna girecektir
    Bu menuden dokunmatik çalışmaz ses tuşları ile yukarı aşağı home tuşu ile de seçim yaparız geri tuşuda geri işlevini görür

CWM den Wipe factory data - wipe cache daha sonra advanced menusunden wipe dalvik cache menulerini temizleyip
    install zip yazan yerden CM romunun zip dosyasını gösterip Yesi seçerek yükleyin yükleme max 5-7 dk sürer işlem biitince reboot device seçip cihazı yeniden başlatın
    ilk açılış 10 dk kadar sürebilir

cihazı açın ayarlarınızı yapıp tekrar kapatp açıp yine cwm girin bu sefer hiç bir sıfırlama yapmadan Google apps paketini yükleyin
    ve işlem tamamdır

hayırlı olsun

Uyarılar ve Hataların çözümü
    CM9 modlarında kurulmada sorun veya hata alıyorsanız Flashtooldan yazılım attıktan sonra cihaza ait baseband dosyasını yükleyin

yükleme sırasında Error 7 hatasını alıyorsanız Flashtooldan Yükleyeceğiniz CM modu için uygun Android sürümünü tekrar yükleyin

Her Modun Kerneli Kendine aittir yüklemeden önce yükleceğiniz FXP moduna uygun kerneli yüklemeyi unutmayın
    daha önceden farklı bir fxp modu kullanıyorsanız yüklemeyi yapmadan önce kerneli yükleyip full sıfırlama yaparak yükleyin

SS resimler temsilidir moda göre ekran görüntüleri değişiklik gösterebilir Kusura bakmayın teker teker deneyip yükleme şansım yok :)

FXP CM7

FXP CM9

FXP CM10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 5 Aralık 2012; 16:34:52 >

• Cm10 yükledim baseband flashlamama gerek var mı ? wifi kamera vs sorunları yok tek sorun sinyal tek dişten fazla çekmiyor.
    Cm9 baseband ini yüklesem olur mu ? Cm10 baseband bulamadım.
  • Güzel paylaşım. Xperia Go için bir an önce çıksada denesem hemen :)
    Bir de orjinal linkini verirmisin? bizler de göz atıp yeniliklerden haber verebilelim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurYZCi -- 10 Ekim 2012; 14:42:39 >
  • arkadaşlar cm için uyumlu bunun gibi paketler varmı
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1601498
  • En son fxp cm10 sürümlerini deneyen arkadaşlar izlenimlerini yazarlarsa iyi olur, ne çalışıyor ne çalışmıyor, performansı nasıl vs.
  • Ben Yazayım FXP140 Denedim

Genel Olarak Wifi kopmasını yaşadım ama siz yaşamayabilirsiniz bu Bende ICS ve JB tabanlı tüm romlarda var
    Kamera uygulaması sorunlu marketten program yükleyeceksiniz
    klavyede Tuş takımı modu yok ben xperia S klavye modunu attım çalıştı ancak devamlı olarak büyük harfle yazıyor
    Facebookta resimler sola kayıyor onuda çözemedm

bunlardan başka bir sorunu yok
  • FXP 139'dan 141'e güncelledim. Ancak Wi-Fi hiç açılmıyor. Sıfırdan kurulumda bir sorun yok anladığım kadarıyla. Bu Wi-Fi sorununu nasıl halledebiliriz? Kernel kaynaklı bir hata mı bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirKipi -- 11 Ekim 2012; 1:30:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi sorunun daha önce bağlandığın ağı hiç görmüyorsa ve diğer açık ağları görüyorsa
    modemi kapat aç çözülmesi gerekir yine çözülmüyorsa
    modemin ayarlarına girip DHCP kira süresi vardır bu süre 43200 saniyedir bunu 100 saniye ayarlayıp uygula telefondan wifi kapat 2 dk bekleyip modemin ayarlarından tekrar süreyi 43200 saniye olarak ayarla wifi açıp bağlanmayı dene

bende az önce CM 10 dan Gb döndüğümde bu sorunu yaşadım tel tüm ağları görüyor ama benim ağı görmüyordu stock gb rom attım görmedi
    Stock ICS attım tekrar CM10 attım ağı gördü sonra yine GB attım yine görmedi sorunu yukardaki ayarları yaparak çözdüm bu sorunu yaşıyorsan bir dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirKipi

FXP 139'dan 141'e güncelledim. Ancak Wi-Fi hiç açılmıyor. Sıfırdan kurulumda bir sorun yok anladığım kadarıyla. Bu Wi-Fi sorununu nasıl halledebiliriz? Kernel kaynaklı bir hata mı bu?

Kernel güncellenmistir 141 kernelini yukleyin düzelir muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 11 Ekim 2012; 1:37:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun ağı görmemesi değil. Sorun Wi-Fi'nin hiçbir şekilde açılmaması. XDA'da konuyla ilgili epey bir konuşma var ancak İngilizcem yeterli olmadığından bir çözüme ulaşamadım. Zaten FXP 139 yedeğini almıştım. Onun yedeğine dönünce bir sıkıntı olmuyor. Wi-Fi açılsında da ağı görmesin tek sorun o olsun.
  • şuan FXp 141 geçtim kamera için kernel fix atmışlar wifide sorun yok Sen sıfırlama yapmadan yükleyeceksen şunu dene romu yükledikten sonra cwm den sadece eski fxp yedeğinin datasını yükletip kullanmayı dene
    cwm girince backup and restore advanced restore
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

şuan FXp 141 geçtim kamera için kernel fix atmışlar wifide sorun yok Sen sıfırlama yapmadan yükleyeceksen şunu dene romu yükledikten sonra cwm den sadece eski fxp yedeğinin datasını yükletip kullanmayı dene
    cwm girince backup and restore advanced restore

Tamam o zaman öyle deneyim. Sıfır kurulum işlemlerinde tekrar ICS kurmam gerekecek mi öncesinde?
  • Teşekkürler yorumlar için. Şu an resmi cm9.1 kullanıyorum, v6 supercharger yaptım ve jb adreno driver'larını kurdum, performansından çok memnunum. Sorunlar azaldığında cm10'a da geçmeyi düşünüyorum
  • Konuyu açmanız çok iyi olmuş benim yardım istediğim konuda epey başınızı ağrıtmıştım. Ben 140 kullanıyorum tek sorun kamera ve yazı seçen imlecin yazı seçmeye çalışırken sayılması.. Adreno driver yüklesem performansa etki eder mi? Bir de Cyanogenmod dan daha iyi romlar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 11 Ekim 2012; 19:40:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarjı az gidenler ayarlar-performans bölümünden işlemciyi ondeamond yapsın

Bende wifi kopması oldugundan tekrardan Gb romuma döndüm ;-) wifi kopmasa uzun süre kullanılacak rom

Marketten cm10 yazıp tema indirebilirsiniz mavi renk sıkıyor bir süre sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FXP 142 çıktı. Android 4.1.2 sürümüne geçiş yapmışlar bu sürüm ile.
  • Şuan Stock 587 sürümündeyim yeni Modları deniyorum Fxp142 deneyenler :) yorumları yazsın Birde Wifi Tam randımanlı çalışıyormu
  • quote:

Şuan Stock 587 sürümündeyim yeni Modları deniyorum Fxp142 deneyenler :) yorumları yazsın Birde Wifi Tam randımanlı çalışıyormu

bence senin modem tarafında da sorun var bende canavar gibi wifi birçok modemle de anlaşabiliyor

• öyle diyeceğim ama Aynı Modemle GB romlarda Sorunsuz Kesilmeden Saatlerce takılıyorum Modemde sorun olsa Gb de Aynı sorunu Çıkarması Gerek
    Aynı Modemde HTC ONE V de Wifide kopma oluyor Sorun ICS Wifi Driverlarında Google da ve Youtube da araştır bu sorunu yaşayan tek ben değilim Herkes ICS
    geçtikten sonra Wifide Sorun yaşamış
  • quote:

öyle diyeceğim ama Aynı Modemle GB romlarda Sorunsuz Kesilmeden Saatlerce takılıyorum Modemde sorun olsa Gb de Aynı sorunu Çıkarması Gerek
    Aynı Modemde HTC ONE V de Wifide kopma oluyor Sorun ICS Wifi Driverlarında Google da ve Youtube da araştır bu sorunu yaşayan tek ben değilim Herkes ICS
    geçtikten sonra Wifide Sorun yaşamış

sizdeki modemin modeli nedir acaba

bizim romlarda gb de 2.6.32 ile gelen wireless driverı kullanıldı ics ye geçinde wireless driverını 2.6.39 sürümüne güncellediler yeni sürücüler modemle anlaşamıyor sizde bu işin bir standardı yok malesef milleti uğraştırıyorlar işte
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.