Şimdi Ara

İngiltere, 5G Yenilik Merkezi'ni kurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • İngiltere, 5G Yenilik Merkezi'ni kurdu





     Mobil iletişim sektöründe yüksek hızda veri transferine imkan tanıyan 3G teknolojisi henüz bazı bölgelerde yeni yeni hayata geçmeye başlıyor. 4. nesil mobil iletişim altyapısını tanımlayan 4G ise ABD, Japonya, Güney Kore, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde faaliyete geçmiş durumda ve önümüzdeki 5 yılda geniş bir coğrafyada kullanım alanı bulması bekleniyor. İngiltere ise 5. nesil mobil iletişim teknolojisi için çalışmalara başladı.




    5G çalışmaları için oluşturulan İngiltere Araştırma Ortaklık Yatırım Fonu'na; hükümet, üniversite ve özel teşebbüslerin yaptığı katkı 1 milyar poundu bulacak.




    2012 yılı bütçesinden 100 milyon pound yatırım ile başlayan fona hükümet ileride 200 milyon pound daha yatırım yapacak. Fon sadece 5G çalışmaları için ayrılmadı. Sayısız üniversite ve endüstri temsilcileri, ortak olarak yürüttükleri yenilikçi projeler için de fondan destek alacak.




    5G hücresel iletişim teknolojilerinin geliştirilmesi için Surrey Üniversitesi ve global endüstri liderlerini kapsayan konsorsiyum 35 milyon poundluk bir ortaklık kurdu. Ortaklık kapsamında 5. nesil hücresel iletişimin geliştirilmesini desteklemek için uluslararası bir araştırma merkezi kurulması kararlaştırıldı.




    5G Yenilik Merkezi olarak adlandırılan bu araştırma merkezinde, yeni mobil genişbant internet ürünleri ve servisleri geliştirmek için gerçek zamanlı deney imkanı sunulacak ve böylece gelişime destek olunacak. Samsung, Huawei ve Telefonica gibi devler şimdiden bu merkezi desteklemeye başladı.




    Toplamda 10Gbps seviyesine kadar çıkabilen bağlantı hızları, birey başına ise 200Mbps olarak gerçekleşecek. Bu hız 4G teknolojisinin sunduğu hızların neredeyse 4 katı. Proje kapsamında gelecek yıl 200Mbps testlerine başlanacak. Teknolojinin yaygın kullanıma geçmesi ise 2030 yıllarını bulacak.




    5G çalışmaları dışında, tren mühendisliği ile ilgili metalurji çalışmaları, devasa medikal veri kümelerini analiz etme, fosil yakıtlarına bağımlılığı azaltma, kanser araştırmaları, global sağlık bakım çözümleri, kimyasal araştırma merkezi şeklinde irili ufaklı pek çok proje de bu fondan faydalanıyor.




    Fondan faydalanabilmek için üniversitelerin yaptıkları çalışmaların özel sektör ve organizasyonların yaptıkları çalışmaların iki katı olması gerekiyor. 




     




  • 2071 de Türkiyede 5G anca kullanılır ... görür müyüz oda ayrı mesele ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aceleciburak

    2071 de Türkiyede 5G anca kullanılır ... görür müyüz oda ayrı mesele ...

    Turkcell'in 40 Mbps 3G hızı tamam çok iyi ama dediğiniz gibi iletişim teknolojileri bakımından her zaman geriden geliyoruz.
  • Biz Daha 3G Konusun Da Saglam Bir Altyapiya Hile Sahip Degilken Diger UK 5G Adini Konsorsiyum Kurup Calisma Baslatiyor Pes Dogrudu TURKCELL, VODAFONE ve AVEA'ya Sesleniyorum 4G Olmasa Bile 3G Altyapisi Tam Olsun Ki Gercekten 3G Kullandigimizi Anlayalim AAKK Olmdan Fahis Fiyat Odemeden Cunku Artik Insanlar Herseyin Farkinda Kimse Bilincsiz Hareket Etmiyor Sayin Operatorler!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    quote:

    Orijinalden alıntı: aceleciburak

    2071 de Türkiyede 5G anca kullanılır ... görür müyüz oda ayrı mesele ...

    Turkcell'in 40 Mbps 3G hızı tamam çok iyi ama dediğiniz gibi iletişim teknolojileri bakımından her zaman geriden geliyoruz.

    40Mbps Olsa Ne Fark Eder Ki; Bu Hiz Metropol Istanbul Icin Gecerli Olduktan Sonra Orda Iste Budur Seviyesinde Degil Ustelik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Napak? Bizimkilere dövek mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 10 Ekim 2012; 6:34:00 >
  • evde 1 mbit sınırsız, telefonda 1gb akk'lı 128 kbit internet kullanıyorum, peki ben ne yapayım ey ahali?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5G de bir yenilik gelir görüşme kısmına inşallah.


    Ne biliyim karşımızdakine dokunalım falan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda 4g internet amerikada 3gye göre komik derecede pahalı. 5g daha da pahali olacaktır, keşke bu yatirimlari wimax e yapsalar da herkes kullanabilse.

  • Millet nelere yatırım yapıyor biz ülke olarak suni gündemlerle uyutuluyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    quote:

    Orijinalden alıntı: aceleciburak 2071 de Türkiyede 5G anca kullanılır ... görür müyüz oda ayrı mesele ...
    Turkcellin 40 Mbps 3G hızı tamam çok iyi ama dediğiniz gibi iletişim teknolojileri bakımından her zaman geriden geliyoruz.


    sorunun kaynagi ekonomimizin ve anlayisimizin yenilige degil, ranta dayanmasi. amerika ve ingilterede surekli yeni bir seyler ortaya cikarayim onun uzerinden para kazanayim gayreti var. endustri devriminden beri boyle gelisiyorlar. 5g yi gelistirdiklerinde parmaklarini bile kipirtdatmandan patent haklarindan milyarlarca dolar kazanacaklar. bizdede tam tersi elde olan eski altyapiyi olabildigince idare edip uzerinden olabildigince cok para kazanayim anlayisi mevcut. 3g ihalesi senelerce neden iptal edildi. cunku bu rantdan en cok parayi yuksek vergiler ve telekomdaki ortakligiyla devletin kendisi kazaniyor.

  • Turkcell ve Türktelekom, 5g hızında interneti 250mb ve 4gb kotalı paketlerle dayar millete,sonra da kota aşım bedelinden parayı indirir cebe.

    5g gelse nolacak bu ülkeye,kafalar değişmedikten sonra...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Napak? Bizimkilere dövek mi?

    Saçma Sapan Napak Yazacağına Mail Gönder Araştır Bizimkilerin Neler Yapabileceğini ve İmkanlarının Olduğunu Gör! Boş Boş Konuşma.
  • Biz daha 3G'ye alışamamışken adamlar 5G kullanmaya başlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aseudra

    Biz daha 3G'ye alışamamışken adamlar 5G kullanmaya başlıyor.

  • Biz daha avea ile edge hızında sürünelim.

  • teknolojide biraz daha hızlanmalıyız, kendi donanımlarımızı yerli firmalar üretse ne olur sanki
  • 3 tl ye 20 mb akk li sınırsız internet verip sonrasında 5 kb a düşüren turkcell e selam olsun çok güzel yoluyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.