Şimdi Ara

Kongre taslak raporunda Huawei ve ZTE'nin güvenilmez olduğu açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Kongre taslak raporunda Huawei ve ZTE'nin güvenilmez olduğu açıklandı






    Çin'in iki dev üreticisi Huawei ve ZTE'nin ajanlık ve manipülasyon suçlamalarıyla ABD'de haklarında inceleme başlatıldığını sizlere aktarmıştık. Bugün incelemenin taslak raporu ortaya çıktı.




    Temsilciler Meclisi Bilgi Komitesi tarafından açıklanan raporda, iki firmanın potansiyel Çin devleti nüfuzunun güvenlik tehdidi oluşturduğu ve faaliyetlerinin ABD dışına çıkarılması gerektiği açıklandı.




    11 aylık incelemenin sonucunda Huawei ve ZTE'nin ABD'deki genişleme faaliyetlerinin gözlemlenmesi ve özel sektörün de ajanlık faaliyetlerine karşı uyarılması gerektiği kanısına varıldı.




    Hem ağ ekipmanları hem de akıllı telefon segmentinde faaliyet gösteren Huawei, ABD'de yüzde 4 pazar payına, ZTE ise yüzde 2-3 arasında bir pazar payına sahip. Analiz uzmanları raporun ağ ekipmanları ile ilgiliyse etkisinin kısıtlı olacağını ancak akıllı telefon segmentini de içine alıp almadığına bakmak gerektiğini ifade ediyor.




    Huawei ve ZTE iddiaları kesin bir dille yalanlarken, Çin dışişleri sözcüsü ise bu sabah iki firmanın faaliyet gösterdikleri pazarda tüm kurallara uyduklarını ve Kongre'nin adil bir rapor yayınlayacağını umduklarını belirtmişti.




    Bir süre önce ZTE'nin Cisco ürünlerini ambargo uygulanan İran'a pazarladığı ortaya çıkmış ve Cisco aralarındaki işbirliğini fesh etmişti.




    ZTE ve Huawei'nin ABD ağ ekipmanları pazarında devasa satışları bulunmuyor. Ancak bu taslak raporun etkileri hissedilir derecede büyük olacak. Bu firmalarla işbirliği yapan şirketlerin ve firmaların ürünleri üzerine bina edilmiş projelerin kendisine yeni ortaklar bulmaları gerekiyor. Bu da iki firmanın satışını önemli ölçüde etkileyecektir. Ayrıca raporda yer alan faaliyet çizgisinin ABD dışına çıkarılması çağrısı da diğer önemli bir karar.




    ZTE'nin Hong Kong'daki hisseleri taslak raporun ardından yüzde 6 düştü. 

     

     








  • ZTE'yi bilmem ama Huawei ye hakarettir bu.
  • Söylemi hoş değil ama, bir gerçek ki ;

    Emperyalist Amerikan oyunları bunlar. :)

  • amerikan şirketlerini kurtarmak için çırpınıyorlar ama yemiyecek huawei yeni tabletiyle ve fiyatıyla apple la dalga geçiyor resmen.apple kullananlara acıyorum artık...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: multiTYRT

    ZTEyi bilmem ama Huawei ye hakarettir bu.


    Sen saf mısın arkadaşım? Çinliler teknoloji çalarak Skorsky helikopter bile yapar durumdalar. En büyük düşmanına elbette güvenmeyeceksin.

    Bizde de Yandex e dava açılmalı. Şu an Türkiye de yerleşmek için büyük bir çaba harcıyorlar. Bunun sadece ticari olduğunu düşünmek ahmaklıktan başka bir şey olmaz. Keşke şu Amerika lıların yarısı kadar milliyetçi olsaydık. Ama sözde Amerikan emperyalizmi düşmanısınız ya olmaz Çin i Rusya yı destekleyin. Müslüman lara Türk lere yapılanlar umurunuzda bile değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 8 Ekim 2012; 23:59:27 >
  • Amerikanın baş düşmanı Çin ve Rusya. Amerikalılar şüphelenmekte haklı.Özellikle telekominikasyon alanın da Huawei güçlü bir firma buda istihbarat demek :)
    Bence Türkiyede'de Yandex Rusya adına istihbarat çalışmalarına son sürat devam ediyor adamlar haritasını çıkarmadıkları yer bırakmadı.Eminim buna askeri stratejik bölgeler de dahildir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: multiTYRT

    ZTE'yi bilmem ama Huawei ye hakarettir bu.

  • Kendi ürünlerimizi çıkarmadan birbirimizi destek köstek olmakla kınamak ancak klavyemizi eskitir. Eski bir reklamda oynayan çocuk derdi 'çok çalışmam lazım anne çook' Yandex, ZTE, Huawei... Bize bizim mallarımız lazım desteklemek için

  • Bizde Telekom'u özelleştirelim, alt yapıyı Huawei'ye yaptıralım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bıraksınlar bu işleri
    çinliler yusuflattırmaya başladı panikten ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar

  • Hadi oradan ya!
  • ABD Teknolojiyi kendi tekeline almaya çalışıyor anlaşılan... çinlilere sadece taşeronluk yaptırmak peşindeler...

  • Zte yi bilmem ama huawei ye yapilmaz bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim operatörlerin baz isatasyonları hep huawei marka. Türk Telekomun modemleri çoğunlukla huawei marka.
  • Türkiye tam bagimsiz degl. Bizdeki milliyetcilik sadece arka yapmak ve boş soylemlerden ibaret. Anca o şu mezhebe bu şu kökene sahip diye uğraşırız. Teknoloji savunma ve sanayide çinliler kadar olamıyoruz. Forumda herkez ya apple ya android ya samsung yada htc fanı birisi cikipta neden bizim markamiz yok teknoloji alanında demiyor.

  • yandex'ten acaip huylanıyorum. 15$'lık sbp launcher'i bedava verdiler... ki launcher demek tüm telefonu teslim etmek demek. ne acaip veri aktarımı oluyor rusya'ya
    gerçi diğerleri ne kadar masum bilinmez ama, en garantisi privacy protection yapan, pdroid veya LBE miydi neydi onu kullanmak lazım garanti olsun diye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.