Şimdi Ara

Beasts of the Southern Wild (2012) | Benh Zeitlin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beasts of the Southern Wild | 2012 | Benh Zeitlin
     Beasts of the Southern Wild (2012) | Benh Zeitlin

quote:

Altı yaşındaki Hushpuppy, Louisiana'daki bentlerin güneyinde dimdik ayaktadır. Onu kıyamet gününe hazırlayan babası Wink esrarengiz bir hastalığa yakalandığında, doğa çığırından çıkar. Hava ısınır, buzullar erir ve tarih öncesi yaratıklardan oluşan bir ordu donmuş mezarlarından kalkar. Şimdi Hushpuppy'nin dünyanın bir ucuna gidip annesini bulması ve evreni tamir etmesi gerekmektedir.

Benh Zeitlin'in ilk uzun metrajlı filmi Düşler Diyarı'nın, Cannes Film Festivalinden dört adet ödülü (FIPRESCI Belirli Bir Bakış Ödülü, Altın Kamera, Ekümenik Jüri Ödülü ve Prix Regards Jeune) ve Sundance Film Festivalinden iki adet ödülü var. Düşük bütçeyle ve tanınmayan oyuncularla çekilen film gerek konusu gerekse harika görüntüleriyle çok ilgi çekici gözüküyor. Neredeyse bir yıldır beklediğim filmi artık izleme vaktinin yaklaştığını hissediyorum, bakalım nasıl olmuş

Filmin Fragmanı;
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Beasts of the Southern Wild - Düşler Diyarı (2012) - Benh Zeitlin - ABD

Küresel ısınmanın insanlar üzerindeki etkilerini masalsı bir anlatımla dile getiren bir film Düşler Diyarı. Buzulların çözülmesi ve buzulların içerisindeki milyonlarca yıl önceden kalma fosillerin bu çözülmeyle serbest kalmaları filmin doğal akışının yanında gösteriliyor. Filmin baş karakterleri Hushpuppy ve babası Wink, baba ölümcül bir hastalığa yakalanmış durumda, dünyanın kötüye giden hâlini gördüğünden kızını olabildiğince oğlan gibi yetiştirmeye çalışıyor.
    Filmin en olumsuz tarafı anlatımın çok dağınık olması. Bunun dışında Altın Kamera ödülünü Cannes'da alan bir film, yani görüntü yönetmenliğinin başarısı da ödüllendirilmiş durumda. Ki gerçekten görsellik ve görüntü yönetmenliği filmi ayakta tutan iki büyük etken. Zevkle izleyebileceğiniz bir film. (7.5/10)

Bu arada iki alt yazı sitesinde de Türkçe alt yazı yok gözüküyor fakat nette filmin şu sunumunu ismi ile aratırsanız başka sitelerde alt yazıyı bulabilirsiniz.

Beasts.Of.The.Southern.Wild.2012.LIMITED.DVDRip.XviD-SPARKS

• Küresel ısınma, insan yaşamlarının farkı (sistemli/sistemsiz) gibi iki önemli ana tema var. Fakat dediğin gibi anlatımın dağınık olması filmin en önemli eksisi. Ayrıca filmde görsellik, ışık ses gibi teknik alanlarda çok başarılı buldum. 7.5-8/10
  • Eleştirmenler ve Sundance Jürisi tarafından feci abartılmış, bu gaz ile dünya çapında festivallerde gösterilmiş bir bağımsız film. Herhalde film bağımsız ve sundance işi olmasaydı yanından bile geçmezdim. Filmekiminde izleyip büyük hayal kırıklığına uğramıştım. Yaratıcılık anlamında hiçbir özelliği yok. Çok muhteşem müzikleri ve stilize çekimleri var, sırtını bunlara dayamış. Kurgusu da tamamen "epik olabilme" yolunda çırpınıyor, bence zorlama bir final ile noktayı koyuyor. "Post apokaliptik mi, orta direklerin yaşantısı mı, kız çocuğunun gözünden dünyaya fantastik bakış mı, kapitalizm eleştirisi mi" tam belli değil. Birkaç ay önce de yazmıştım şimdi de yazayım. Fantastiklik seviyesinde Pan'ın Labirenti kadar yaratıcı bir şey beklerken hayal kırıklığına uğradım.
  • Altyazılı Fragman. İlgimi çeken tahminimce güzel bir film.
  • Abartılmış sahneleri yok değil ama film iyi ya, bana biraz Rosetta'yı anımsattı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.