Şimdi Ara

Japan Display, 5.0 inç büyüklüğündeki 1920x1080 piksel çözünürlüğe sahip panellerinin seri üretimine bu ay başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Japan Display, 5.0 inç büyüklüğündeki 1920x1080 piksel çözünürlüğe sahip panellerinin seri üretimine bu ay başlıyor





    Sony, Toshiba ve Hitachi'nin küçük ve orta büyüklükteki LCD panel üretimi için bir araya gelerek geçtiğimiz Nisan ayında oluşturduğu Japan Display, 5.0 inç büyüklüğündeki Full HD (1920x1080 piksel) çözünürlüklü TFT-LCD akıllı telefon ekranının seri üretimine önümüzdeki günlerde başlayacağını resmen açıkladı. Full HD çözünürlüklü ilk akıllı telefon paneli, Mayıs'ta LG Display tarafından duyurulmuş ve birkaç hafta önce yayınladığı basın duyurusuyla Sharp, seri üretime başladığını bildiren ilk firma olmuştu.

     

    Japon hükümeti ve 19 büyük kurumun birleşimiyle oluşturulan INCJ, Japan Display'in %70'lik payını elinde bulunduruyor. "Açık yenilikçilik" adını verdiği felsefeyle Japon kuruluşlarının endüstrideki rekabet gücünü arttırmayı amaç edinen oluşum, %10'ar paya sahip Sony, Toshiba ve Hitachi'ye gerekli yatırım desteğini sağlayarak küçük ve orta boyutlardaki panellerin üretimine önderlik etmeyi planlıyor. Sektörün en büyük LCD üreticisi olarak gösterilen Japan Display'in faaliyetlerine 2012 sonbaharında başlayacağı belirtilmişti. Beklendiği gibi endüstri liderliğini ilan etmek isteyen firma, 5.0 inçlik Full HD ekranının üretimine başlayacağını müjdeledi. 

     

    İnç başına 443 pikselle HD (1280x720) çözünürlük standardından 2.3 kat daha fazla bilgiyi görüntüleyebilen geniş izleme açısına sahip panelin NTSC standardı baz alındığında %71 oranını ulaşan bir renk yelpazesi görüntülediği, 500cd/m2 parlaklık ve yüksek kontrast oranı sunduğu bildiriliyor. 1.4mm kalınlığında geliştirilen ve sadece 1.2mm'lik bir çerçeveye sahip olan transmisif IPS LCD, ilerleyen aylarda 5 inç üstü segmentine mensup oldukça kompakt çözümlerin üretilebilmesini mümkün kılacak. Japan Display'in Apple iPhone 5'te yer alan 1.5mm'lik ve %70 NTSC oranı elde eden IPS panelin üretiminde kullanılan hücre içi dokunmatik panel tekniğini kendi geliştirdiği çekirdek teknolojilerle çok daha ince bir yapıya büründürmeyi başarmış.

     

    Yüksek çözünürlük için LTPS (düşük sıcaklıklı poli-silikon) ve geniş izleme açısı için IPS (düzlem içi geçiş) teknolojileriyle birlikte daha ince bir arkadan aydınlatma ünitesi kullanan Japan Display, kurucularının sahip olduğu sektör tecrübesi ve patentli üretim teknikleriyle piyasadaki en başarılı IPS LCD çözümlerinden birine imza atmış. İlk görüntüsüne aşağıdan ulaşabileceğiniz 5.0 inçlik Full HD panel, 31 Ekim - 2 Kasım günlerinde Japonya'nın Yokohama şehrinde organize edilecek FPD International 2012 etkinliğinde JDI tarafından sergilenecek. Fuarda 2013'te piyasaya sürülecek üst düzey akıllı telefonlarda kullanılması beklenen 1920x1080 piksellik ekran teknolojileri hakkında daha fazla detay gün yüzüne çıkacak.

     

    Japan Display, 5.0 inç büyüklüğündeki 1920x1080 piksel çözünürlüğe sahip panellerinin seri üretimine bu ay başlıyor








  • 5.0 inç telefon için biraz büyük kaçabilir, 4.3 olsaydı çok daha iyi olabilirdi ama Full HD tabiki harika olur.
  • Abartı buluyorum aslında. Koskoca 42" TV lerde Full HD izlerken bide 5" de Full HD çok fazla kaçıyor. Hangi göz bunu anlayabilirki yani. İşlemci ve Grafik birimini çok kasar ayrıca bukadar yüksek çözünürlük. Bilgisayarları bile kasıyor Full HD de oyun oynamak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cpt.135

    5.0 inç telefon için biraz büyük kaçabilir, 4.3 olsaydı çok daha iyi olabilirdi ama Full HD tabiki harika olur.


    Şuan mobil sektörün gidişatı 5 inç ve üstü büyüklüklerin üst düzey akıllı telefonlarda standart haline geleceğini gösteriyor. Zaten kısa süre sonra esnek OLED panellerin piyasaya giriş yapmasıyla bar tipi formunun sonuna gelmiş olacağız. Bu tür gelişmeler de büyük boyutlu telefonların kaçınılmaz olduğunu kanıtlıyor :)

  • İyi hoşta şarjı ne yapcaz?

  • Full HD olması güzel bir olay fakat batarya teknolojisinin de gelişmesi lazım.
  • Bu üreticiler herkesi 2 metre ve kürek elli sanıyorlar sanırım,taşımasını da geçtim.Telefon esnek ekran ve esnek diğer materyaller yoksa büyütülmemeli daha fazla.

  • Harika bir seye benziyor, teknolojinin bu kadar hizli bir sekilde ilerlemesi cok sevindirici bir sey

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkt

    İyi hoşta şarjı ne yapcaz?


    Full HD'ye hızlı geçiş tüketiciyi etkileyebilir bazı konularda. Gerçi 3,300mAh'lik bir pil ile Full HD çözünürlüklü ekranı bir gün idare etmek mümkün gibi geliyor bana. Grafik yürütme olayı da pek sorun olmaz çünkü Full HD tablet hatta retina ekranlı iPad'ler bile mevcut nesil GPU'larla ortalama bir kullanım sağlıyor. Yeni nesil Imagination Technologies, Qualcomm ve ARM grafik işlemcileri oldukça iddialılar. Mevcut PowerVR'lar bile retina çözünürlüğe yeterken Rogue kod adlı seri ile ARM Mali-T658 gibi çözümlerin nasıl bir sıçrama gerçekleştirebileceğini siz düşünün.

  • Arkadaslar, daha yogun ppi'li ekranlar sadrce goruntu kalitesini arttirmiyor, ayni anda dokunma olayi daha iyi ve hassas, parlak ve kontrast orani da artiyor, cozonurluk artarsa pil tuketimi de artar diye bir kural yok, nedinini bilmiyorum ama genelde tersi oluyor

  • Yeni nesil amiral gemisi telefonlar 5 inç ve full hd olacağı kesinleşti gibi

  • biraz da bataryayı geliştirin be arkadaş.

  • Yalniz resimdeki telefon mukemmel deilmi sifir bosluk on panelde acayip begendim boyle alacak hocam telefon yalnizht htc cikarmasin cikinti kamerasiyla samsungta olmasin kaliteaiz magzemesiyle apple da olmasin ios u hic cekemem bataryasida cikarilabilir micro sd girisli rem de saglam olsun ama kullanilabilir remi gostersin 780 yazip 640 kullaniuorsun demesin .... hayallerimi paylastim neden bilmem...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: iskocyall

    Yalniz resimdeki telefon mukemmel deilmi sifir bosluk on panelde acayip begendim boyle alacak hocam telefon yalnizht htc cikarmasin cikinti kamerasiyla samsungta olmasin kaliteaiz magzemesiyle apple da olmasin ios u hic cekemem bataryasida cikarilabilir micro sd girisli rem de saglam olsun ama kullanilabilir remi gostersin 780 yazip 640 kullaniuorsun demesin .... hayallerimi paylastim neden bilmem...



    Resimdeki telefon değil sadece telfonun paneli ne kadar boşluk bırakacakları yıne Samsung htc gibi firmalara kalıyor

  • 1280x720 elinize gelmiş. daha neyin pikselini istiyorsunuz cehennem olun bi pil geliştirin anasını satayım. ayıp ya.
  • Haklisin alttan net ekran oldugu anlasiliyor... hayallerimi yiktin saol :S

  • Ileriki yıllarda telefonlara büyüteçle bakarız artık.

  • önemli olan ekrana daha fazla şey sıgdıra bilmek . ve bunu becerirken kayıp yaşamamak .. zatn resim durumu anlatıyor .. hiçnişey küçülmücek full hd diye bilakis alanınız genişlicek istwdiğiniz boyuta kayıpsız görüntü ötesi yok .. harika bir panel rüya gibiydi birkaçsene önce böyle birşey .. tamamen mobil olcaz demektir çok yakında windows mobile 8 le bu ekran birleşirse laptobumuz cebimize gelir

  • Kenarları incecik ve 4.5 inç ekran ile neredeyse aynı boyutlara sahip 5 inç yolda desenize.

    Mesela Nokia Lumia 920 de ekranın yan çerçeveleri o kadar kalın ki 4.5 inç olmasına rağmen telefonun genişliği 4.8 inç S3 ten daha fazla. Bu da 5 inç olmasına rağmen kenarları çok ince olduğu için S3 ten bile daha az genişliğe sahip cihaz yapabilmeyi mümkün kılıyor. 4.5 inç genişliğinde 5 inç ekranların önü açılmış oldu. Güzel haber.

  • bu yeni bir şey değil ki !
    zaten projeksiyonlar için bu ebatlarda yüksek çözünürlüklü özel paneller
    neredeyse 10 yıldır özel olarak üretiliyor zaten !
    dahası bu ebatta tablet pek kullanışlı olmadığı için büyük bir ihtimalle uzun süredir
    geliştirilmeyen projeksiyon pazarına uygun ürünler üretilebilinir.

    yeni teknoloji elbet iyi bir şey ama
    bu kadar yüksek çözünürlüğün
    ortalama insan gözü "inç başına 350 dpi algıladığı düşünülürse
    bu ürün aşırı ve fazla ve gereksiz üretim anlamına gelebilir.

    kısacası demovari bir tanıtım ürünü olarak piyasadaki müşterilerin ilgisini çekmesinin ötesinde
    gerçekçi kullanım ihtiyaçının çok ötesinde bir ürün olacağı için
    kısacası gerek yok ama parası ile caka satmak isteyenler için
    vazgeçilmez ürünlerden biri olacağı kesin !

    kısacası görme engelli birinin
    HD TV alması misali
    ileride benzer durumlar yaşanabilir. !





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.