Şimdi Ara

351. DÖNEM (NİSAN 2013) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI [441 YÜREKLİ ASKER !!!] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15.641
Cevap
137
Favori
685.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Seneye bu dönemler bende kısmetse bu heyecanı yaşayacağım artık.Kış döneminde gitmek istiyorum,zira yaz ayından nefret ederim soğuk moğuk kışı severim..Ama şöyle bir durum var mı acaba ? Kısa Dönem Er mi Yedek Subay mı yapılacağı belli olmuyor malum..Kışın gidenlerin yarısı kısa dönem yazın gidenlerin yedek subay gibi bir olay ,bir istatistik var mı ?

    En fazla başvuru Aralık celbinde olur. Bu sebeple yedek subay olma olasılığı diğer celp dönemlerine kıyasla Aralık celbinde minimumdur. Nisan celbi ise başvuru sayısının en az olduğu dönem. Bu sebeple yedek subay olma olasılığı diğer iki döneme kıyasla en üst seviyededir.

    2013 Ağustos celbi ile beraber yedek subaylık sınavı da ortadan kalkacak. Mühendislik, avukatlık-hakimlik, öğretmenlik vb. yedek subaylığa en yatkın meslek gruplarından birinden mezun değil iseniz 2013 Aralık celbinde rahatlıkla kısa dönem seçilebilirsiniz.
  • Hmm..teşekkürler..Aslında hangisini istiyorum emin de değilim..İkisinin de avantajları dezavantajları var..Yedek Subay da bir süre sonra memur gibi gidip geliyorsun eve çıkıyorsun maaş alıyorsun ,ayrı odan oluyor falan filan..Ama 3 ay sanırım canına okunuyor.Hoş nerede yapılacağı da önemli oluyor..Küçük şehirlerde doğu taraflarına çıkarsa askerlik yedek subay olup eve çıkmanın da pek keyfi olmaz sanırım İst-Ankara-İzmir de evci çıkmak var oralarda çıkmak var..
    Kısa dönemse malum erkenden bitirip geliyorsun..Acemilik sonrası usta birliğinde bilmem kaç kişi ile uzun dönem er olanlar ile aynı yerde yapmak var o can sıkıcı sanırım
  • Yedek subaylık sınavı niye kalkıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 351.dönem için facebook sayfamız açıldı.

    http://www.facebook.com/pages/351-D%C3%B6nem-Yedek-Subay-Aday-Adaylar%C4%B1-Nisan-2013/101804559991278



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnax -- 12 Aralık 2012; 23:47:25 >
  • 349 dönem bir askeri yani oğlumu balıkesire teslim ettim geldim 351 donem evlatlar sakın uzun mu istesem kısamı istesem yok imtihanda hepsini yapsammı yapmasammı yok okuluma göre asal değerlendiriyor yok optik formu bilgisayar okuyor ona göre degerlendiriyor yok o belge varsa böyle yok yabancı dil sınav basarısı bunların hepsi ama hepsi külliyen hurafe ben bugün ing oğr mezunun 3 yıldız balık adam usta gemici ve hizmet belgesi olan aynı zamanda amator yat kaptanı oglumu balıkesir tumene bakımcı olarak bıraktım onun için hiç kasmayın heyecan ve hayal kurmayın
  • Şu anda doğu illerinde yedek subaylık yapan arkadaşlarım var.Öyle sandığınız gibi 09:00-17:00 çalışmıyorlar.Hafta sonu,eve çıkma gibi de bir olasılık yok.Yani yedek subaylığı nerde yaptığınız çok önemli eğer doğu illerinde yaparsanız 7 gün çalışırsınız ama maaşınız çok iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Hmm..teşekkürler..Aslında hangisini istiyorum emin de değilim..İkisinin de avantajları dezavantajları var..Yedek Subay da bir süre sonra memur gibi gidip geliyorsun eve çıkıyorsun maaş alıyorsun ,ayrı odan oluyor falan filan..Ama 3 ay sanırım canına okunuyor.Hoş nerede yapılacağı da önemli oluyor..Küçük şehirlerde doğu taraflarına çıkarsa askerlik yedek subay olup eve çıkmanın da pek keyfi olmaz sanırım İst-Ankara-İzmir de evci çıkmak var oralarda çıkmak var..
    Kısa dönemse malum erkenden bitirip geliyorsun..Acemilik sonrası usta birliğinde bilmem kaç kişi ile uzun dönem er olanlar ile aynı yerde yapmak var o can sıkıcı sanırım

    Her ikisinin de olumlu ve olumsuz tarafları hepimizin malumu.

    Yedek subaylık parası için düşünüldüğü vakit pek de yapılacak bir iş değil. Zira hudut bölgelerinde görev yapan yedek subayların çektikleri sıkıntılar aldıkları maaşın yanında nedir ki? Her şeyden ziyade ruhsal anlamda yaşayacağınız sıkıntıları maddiyat ile onaramazsınız. Hele ki hassas ve kırılgan bir yapınız var ise..

    Er olarak 5,5 ay gibi bir sürede terhis olma imkanı var. Bununla beraber sorumluluk en alt seviyede. Ancak er olarak her türlü olumsuzluğa maruz kalmak da oldukça olası bir durum.

    Bana sorarsan yedek subaylık için işin manevi boyutu ön planda olmadıkça yapılacak bir iş değil.
  • atarsa 150 gelinde dönelim biletler
  • askerlik başladı ama günler çok uzun geçiyor, yaşımdan dolayı beni kıdemli yaptılar biraz bu işler vaktimi alıyor, yoksa sıkıntıdan patlarsınız,

    önemli bi uyarı yapayım size,
    teslim olurken özellikle botları aldığınızda normalden bir numara üstünü yok bulamadık diye vermezlerse kesinlikle almıyorum deyin, seve seve bulacaklar getirecekler 3 gün 5 gün spora dahi çıkmazsınız, en önemlisi bot konusu ayağınıza vurur veya dar olursa bitersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nisan yolcularını bekliyoruz.
  • bende nisan da gitmeyi düşünüyorum yedek subay avantajından dolayı başvuru için hangi ayda gitmeliyiz ben şu an hiçbirşey yapmadım ne yapmalıyım şubeye mi gidip sorayım bi de sınav tarihi belli mi ya da ne zaman belli olur denilene göre yedek subaylık mezun olduğun bölüme ve şansa bağlıymış neyse hayırlısı takipdeyim cevaplarınızı bekliyorumm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neno87

    bende nisan da gitmeyi düşünüyorum yedek subay avantajından dolayı başvuru için hangi ayda gitmeliyiz ben şu an hiçbirşey yapmadım ne yapmalıyım şubeye mi gidip sorayım bi de sınav tarihi belli mi ya da ne zaman belli olur denilene göre yedek subaylık mezun olduğun bölüme ve şansa bağlıymış neyse hayırlısı takipdeyim cevaplarınızı bekliyorumm

    Hali hazırda yedek subaylık için en uygun celp dönemi Nisan'dır.
    Yedek subaylık konusunda TSK'nın ihtiyaç duyduğu mühendislik, doktorluki avukat-hakimlik vb. meslek gruplarından isen seçilmen son derece olası. Ancak başvuru sayısının diğer celp dönemlerine göre az olması nedeniyle işletme mezunlarının dahi yedek subay olma imkanı vardır.
  • gelin 351ler 349lar sizi bekliyor :)
  • yok mu 351 yolcusu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xnax

    Arkadaşlar,

    yedeksubay .tk'daki listeye kaydolun mutlaka. Listeyi orada oluşturmak çok daha sağlıklı olacaktır.
    Filtreleme özelliği gayet kullanışlı.

    Ayrıca istatistiki verilerin oluşmasında da bu tarz paylaşımlar oldukça önemli.
    Özellikle de sizden sonrakiler için.

    Şimdiden hayırlı tezkereler.

    İşten ayrıldığımıza dair belgeleri muhasebeye sınavdan önce mi veriyoruz yoksa sonra mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    yok mu 351 yolcusu :)

    Biz buradayız da sen nerelerdesin mübarek?
  • Ilk msjım yenı uye oldum bende ıns nısan donemınde gıtcem bugun tecılımı bozdurdum benıde ekleyın ankarada yasıyorum
  • kısa dönem gitmicem ama bana son boru yapacak kısa dönemlerde 351.kd bende 353 boru yapıcam kısa dönem gelmenin fayladaları. 347.gördüm göndericem 349. 351. 353. Vay anam.
  • beyle bende nisanda gitmek istiyorum ancak bir sorum olacak sizlere sevaplarsanız sevinirim. Ben bu yıl bitirdim okulu ve ekim ayında 2 yıl tecil ettirdim. Duyduğuma göre tecili kaldırıp gitmek istersen nisanda gitmek istiyorum diye dilekçe yazmam gerekiyormuş, doğrumudur. Doğruysa şubeye ne zaman gitmeliyim tşkler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A2006

    beyle bende nisanda gitmek istiyorum ancak bir sorum olacak sizlere sevaplarsanız sevinirim. Ben bu yıl bitirdim okulu ve ekim ayında 2 yıl tecil ettirdim. Duyduğuma göre tecili kaldırıp gitmek istersen nisanda gitmek istiyorum diye dilekçe yazmam gerekiyormuş, doğrumudur. Doğruysa şubeye ne zaman gitmeliyim tşkler.

    Yanınızda nüfus cüzdanınızı götürerek tecilinizi bozdurmak istediğinizi belirtmeniz yeterlidir. Zaten otomatik olarak Nisan celbinde gidiyor olacaksınız. Sanırım Mart ayının sonlarına kadar bu işlemi yaptırabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.