Şimdi Ara

Sabit disk sevkiyatı Tayland'da yaşanan sel felaketinden önceki seviyeyi geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sabit disk sevkiyatı Tayland'da yaşanan sel felaketinden önceki seviyeyi geride bıraktı


     

    Geride bıraktığımız yıl Tayland'da gerçekleşen sel felaketi sabit disk üretimini olumsuz yönde etkileyerek, stok sıkıntıları yaşanmasına ve fiyatlarda artışa neden olmuştu.




    IHS iSuppli tarafından paylaşılan verilerde, PC'ler için HDD pazarının tamamen eski haline geri döndüğü, hatta son dönemlerin en yüksek seviyesine ulaştığı belirtildi. Bu yıl PC'lerde kullanılmak üzere 524 milyon birim ürünün sevk edilmesini beklenirken, bu tahminin gerçekleşmesi durumunda daha önceki %4.3'lük oran da geride bırakılmış olacak.




    Tayland'da yaşanan sel felaketinde sonra sabit disk üretiminin toparlanıp eski halinin üstüne çıkmasının sebebi olarak ise, Ultrabook'lar ve Windows 8'in oluşturmuş olduğu ek talep gösterildi. Her ne kadar talep artmış ve pazar eski haline dönmüş olsa da, fiyatların sel felaketinden önceki seviyeye inmesi için 2014 yılı işaret ediliyor. Yine tahminlere göre, 2016 yılında toplam sabit disk sevkiyatının 575.1 milyona ulaşacağı da belirtiliyor.



  • Bununla birlikte fiyatlar da ucuzlar umarim

  • 120 GB SSD olmuş 280 TL. Artık birincil disk olarak HDD almayı mantıklı görmüyorum. Tabi depolama için HDD şart.

  • Ulan sevkiyat sayısı selden öncekini geçmiş hala fiyatların 2014'te düşmesi bekleniyor. Hdd üreticileri, tüketiciyi resmen enayi yerine koymaya çalışıyor. Protesto amaçlı 1 senedir hdd almıyorum 80 gb ile idare ediyorum. Sizede tavsiye ediyorum, sizde almayın mecbur düşerecekler fiyatları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrokenCross

    120 GB SSD olmuş 280 TL. Artık birincil disk olarak HDD almayı mantıklı görmüyorum. Tabi depolama için HDD şart.

    Kesinlikle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su borusunun ağzını tıkarsan tıkarsan eski debisine dönene kadar tabi ki fazla akar...
  • Umarım uçuk fiyatlar bir an önce normal seviyeye döner.
  • durmak yok, düdüklemeye devam.

    fiyatlar eski seviyesine gelene kadar, yani 1 Tb hdd 100 lira seviyesine inene kadar, mecbur kalmadıkça hdd almam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cidelee

    Ulan sevkiyat sayısı selden öncekini geçmiş hala fiyatların 2014'te düşmesi bekleniyor. Hdd üreticileri, tüketiciyi resmen enayi yerine koymaya çalışıyor. Protesto amaçlı 1 senedir hdd almıyorum 80 gb ile idare ediyorum. Sizede tavsiye ediyorum, sizde almayın mecbur düşerecekler fiyatları.

    +1
    Depolama için 1 senedir diske ihtiyacım var, sırf bu yüzden bekletiyorum bu seviyede kolay kolay almam da. Fiyatlar düştüğünde nedense tüketiciye bir hayli geç yansıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarıda 240 GB SSD 134$, bu fiyat içeri yansıdığı anda hiç kimse HDD almak zorunda değil.
    http://www.amazon.com/OCZ-Technology-2-5-Inch-Midrange-Performance-AGT3-25SAT3-240G/dp/B004Z0S6S4/ref=?ie=UTF8&m=A51B9TGVG9RQI
    HDD fiyatları içeride normali bazen görüyor, vatan geçen hafta 210liraya 2 TB satmış, dışarıda da 84$.
    http://www.amazon.com/Seagate-Barracuda-3-5-Inch-Internal-ST2000DL003/dp/B004CCS266/ref=?ie=UTF8&m=A1K5TEWGLAP5J5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1963bursa -- 1 Ekim 2012; 14:57:16 >
  • 120 gb ssd ler 280 değil 210 tl hatta hediye çeki falan filan la 200 e bile rahat bulunuyor ... benim arkadaşlar geçen hafta 2 tane team extreme ssd aldılar 120 gb lık olanlarında 210 tl civarı idi hepsiburada ve diğer bi sitede daha ;)

  • hdd almama kampanyasına katılıyorum.

  • Geçen hafta linkleriyle yazışmıştık burada, 120 GB SSD ve 2 TB HDD'ler Türkiye'de 199 lira altına inmiyor, Vatan'ın sattığı HDD external sata3 7200 dü. Kanarya'nın verdiği linkler de gösteriyorki bu rakam da yüksek, demekki satılanlar eski mallar .

  • Samsung HDD bölümünü Sitoş'a satmasaydı görürdüm ben o düşmeyen fiyatları. Görünen o ki ahlaksız Seagate elindeki tekel güce dayanarak WD yide kendi safına çekmiş piyasada kalan 2 marka olmanın avantajıyla fiyatları istedikleri gibi belirliyorlar.

  • HDD satan 2 marka kaldıysa bundan rekabet beklenmez artık. Yüzümüzü SSD'lere çevirmeliyiz, bu gün piyasaya girecek bir satıcı 134$+KDV'ye 240 GB SSD satabilecekse ki bu ortalama 275 lira yapar, bir kaç ay içerisinde hemen herkes sistemini SSD ile toplayacak demektir.
    Stoku olan firmaların durumu muamma, 420 liraya almış, 450 basmış satana kadar bekleyecek o.

  • satışlar iyi gidiyor bakltılar ne diye indirim yapalım sel olayı pahane satışlar şahane

  • 2 tb usb 3,0 seagete i geçen çok süper bi indirimle vatan dan aldım 209 liraya :)

  • nerde 500 gb 60 tl almıstım

  • Bilgisayar dükkanları 199 liraya 2 TB 7200 HDD'yi bırakıyorlar, ama 120 GB SSD'yi o fiyata sadece vatan bilgisayarda gördüm.

  • Sel bahanesi ile tutarlar yapay olarak pompalandığından beri sabit disk almıyorum. Almayacağım da! Geçenlerde 2 tera bayt olanlar (7200 devir - SATA 3 Bağlantılı ve 64 MB tampon bellekli olanlar) 221 TL'ye düştü ama almadım Çünkü ürünler,2 yıldır raflarda kıvranan döküntüler. Çin'en nakit para ile ucuza alıp getirdikleri o eski (ömrünün 25 - 26 ayının raflarda tüketmiş) ürünleri bana satamayacaklar. Yeni seriler en düşük 3 tera bayttan gelecek. Yeni serilerin 500 GB ya da 1 Tera bayt olacağına asla inanmam. En düşük 3 Terabayttan gelecekler ve 5 Terabyte 6 Terabayte, 7.5 Terabyte şeklinde olacak ürün gamları. Sabreden muradına erecek. Son sözüm; Bir sabit diske asla ama asla 300 TL'nin üzerinde para harcanmaz. 1990'ların sonlarına doğru yapılmış yatırımlar ile hala aynı takoz ürünlerden para kazanmaya çalışıyorlar. Artık tüm yeryüzü tüketicisinin "Teşekkür ederiz. Almıyoruz! Buyrun nerenize sokarsanız sokun. Seliniz de sizin olsun, o garanti sürelerini kısalttığınız sabit diskleriniz de" Flash bellekler, SD kartlar ve Katı Hal Diskler son 2 yılda çok yol katetti. Daha alınabilir ve piyasada bulunabilir oluyorlar. Sabit diskler son 1,5 yıllık tiyatrosuna devam ederse kendi selinde boğulur. Elimde biri (80 GB, 120 GB, 120 GB) 3 adet katı hal diskim var. 2 tane 1 terabayt + 1 640 GB olmak üzere 3 diskim var. 1 terabaytlıkların biri tamamen boş. Önümüzdeki 5 yıl sabit diskleri normal seviyeye indirmeseler de umurumda olmaz.

    diğer

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.