Şimdi Ara

HD 7850 oyunlarda dalgalanma sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
11.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler MSI marka HD 7850 ekran kartı aldım ancak oyunlarda ekranda hafif dalgalanmalar oluyor. Bunun sebebini bilen var mı? Beyaz tonlarda çok belli olmuyor, daha çok gri ve siyah tonlardayken dalgalanmaları görebiliyorum. Bilgisi olan var mı acep?

• Contrastı arttırmayı dene ya da parlaklık azaltmayı?
  • Ayarlarla bir ilgisi yok hocam, bende araştırmaya devam ederken yine bu forumda birisi sormuş dalgalanma yapıyormuş doğru mudur diye, kullanan başka biriside şöyle cevap vermiş:

evet dalgalanma oluyor sadece vga girişi olan monitörü olan arkadaşlar yeni monitör almaları lazım bende de dalgalanma var şu an ama sadece karanlık yüzeylerde belli olluyor çok mühim değil bence ya da ben alıştım :D

Demek ki vga monitörlerde böyle tepki veriyor kart, sadece oyun oynarken oluyor zaten. Anlamış olduk.
  • doğru vga giriş analog olduğu için çevredeki hoparlör vs. manyetik cihazlrdan etkileniyor.

çözüm yalıtımlı vga kablosu (bulabilirsen) ya da dvi (dijital) , hdmı çıkışlı monitör...
  • Yok dalgalanmaların sebebi manyetik alan sorunu değildir, normal zamanlardada monitörün etkilenmesi lazım. Bu sadece oyunda yapıyor bide sadece hd 7850'ler yapıyormuş konuşulana göre. Bir arıza değil, bir çeşit uyumsuzluk heralde bu.
  • kartım 6870 , monitörüm 20" led . aynı sorun bende de mevcut. gri ve siyah tonlarda görebiliyorsunuz. hatta masaüstünde siyahi tonlarda çok yakından bakınca karıncalanma da görüyorsunuz.

geçen yılki bir topic buldum arkadaş aynı sorunla karşılaşmış en sonunda 24+1 pin dvi-d altın uçlu kablo almış ve sorunu çözmüş. yani sorunu dvi-vga çevrici adaptördenmiş. ona pm den mesaj attım hangi kablo diye dönünce buraya yazarım.

umarım çözüm olur.
  • O karta VGA monitör yakışmaz zaten. Eğer bu durumdan ciddi anlamda şikâyetçiyseniz, imzamdan bütçenize uygun bir monitör beğenin kendinize.
    Şu an ki monitörün marka ve modeli ney peki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Dalgalanma sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Laptop FPS sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Hd 4770 oc sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sorunu ben de dahil olmak üzere hd7850 sahiplerinin hepsi yaşıyor, sanırım sadece vga bağlantıda sorun var, açıkçası benim tek umudum amd'nin yeni sürücüsünün çıkması ve sorunun çözülmesi umarım bu sorun yazılımsaldır ve halledilebilir, fiyat performans fiyat performans deyip kartı aldık monitör masrafı açıcaksa hiç gerek yoktu açıkcası. Amd'ye bu konu hakkında bir mail atabilirsek iyi olur. Beraber kısa bir yazı oluşturup , forumdaki ing bilen arkadaşlardan da çeviri isteyip bunu yapmalıyız bence.
  • Ekran kartının fanları çok büyükse içindeki mıknatıslar etkileyebilir. Fan hızını değiştirip tekrar bak bakalım düzeliyor mu.

Büyük bir fan saniyede 60 kez dönüyorsa ve senin de ekran tazeleme frekansın 60 Hz ise, ikisi arasında bir çiftlenim-rezonans ilişkisi oluşabilir. Bu da senin oyunun 60Hz ' e ayarlı ise oluşuyor olabilir.

Fan frekansını, ekran yenileme frekansını hatta ikisini aynı anda(ama ters yönde) değiştirmeye çalış.

Not: saniyede 60 devir = 3600 rpm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 3 Ekim 2012; 16:33:21 >
  • Selamlar

bu dalgalanma durumu herkes için aynı çözümle sonuçlanmayabilir , ancak benim yaptığım tüm testlerin sonucunda vardığım nokta şu oldu ;

en son uzay kasa denemelerinde birşey farkettim "ki mantığını anlayamadım halen " , psu yu kasadan ayırınca sorun kalmıyor. ayırmaktan kastım vidalarını söktüğümde dalgalanma gidiyor

toprak hatsız kablo vs hepsini denedim , hem pc de hem monitörde hemde ikisinde birde..

ancak şunu belirteyim bendeki pc yapısı biraz daha değişik , ben led monitörü kasanın kullanılmayan kapağına 4 vida deliğinden vidaladım böyle kullanıyorum , ayrıca o vidaladığım kasa kapağını yerinden sökünce de dalgalanma gidiyor.. şimdi diyeceksiniz ki e o zaman kasa üzerindeki statik elektrik ile monitör etkileniyor ? evet mantıklı olabilir , ama onu da denedim , monitör ile kapak arasına full yalıtım yaptım sonuç değişmedi..

neyse tavsiyem psu nuzu kasadan bir ayırın öyle deneyin.

• oyuna girmeden önce winamp ta müzeyyen senar dan "dalgalandım da duruldum" şarkısını aç oyuna öyle gir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 20 Temmuz 2013; 21:16:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TatanQa

Selamlar

bu dalgalanma durumu herkes için aynı çözümle sonuçlanmayabilir , ancak benim yaptığım tüm testlerin sonucunda vardığım nokta şu oldu ;

en son uzay kasa denemelerinde birşey farkettim "ki mantığını anlayamadım halen " , psu yu kasadan ayırınca sorun kalmıyor. ayırmaktan kastım vidalarını söktüğümde dalgalanma gidiyor

toprak hatsız kablo vs hepsini denedim , hem pc de hem monitörde hemde ikisinde birde..

ancak şunu belirteyim bendeki pc yapısı biraz daha değişik , ben led monitörü kasanın kullanılmayan kapağına 4 vida deliğinden vidaladım böyle kullanıyorum , ayrıca o vidaladığım kasa kapağını yerinden sökünce de dalgalanma gidiyor.. şimdi diyeceksiniz ki e o zaman kasa üzerindeki statik elektrik ile monitör etkileniyor ? evet mantıklı olabilir , ama onu da denedim , monitör ile kapak arasına full yalıtım yaptım sonuç değişmedi..

neyse tavsiyem psu nuzu kasadan bir ayırın öyle deneyin.

kasa kapağını monitöre vidalamayı nası başardınız ben hiç bir şey anlamadım bu yazıdan :D kasa kapağını kasadan çıkarmadan kablo ile mi bağladınız?

• monitor alabilecek butce yok ya, bende de ayni sirun var 2 gun oldu alali, iade etmeyi denicem gtx 660 alicam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun aynı kartla bendede vardı.Çok uğraştım sorun monitör.Benim monitör sadece vga girişliydi.Vga +dvı yaptım olmadı bu yeni kartlar vga+dvı da dalgalanma yapıyor.Kuzenin monitörde dvı+dvı vardı onda sorun olmadı.Kartı değiştirdim 660 ti aldım ondada yaptı monitörü değiştirdim herşey tıkır tıkır.Hd akıyoruz.

Tek çözüm monitörü değiştirmek.Yeni ekran kartlarında eski monitörlerde vga+dvı dalgalanma yapıyor:En kötü dvı+dvı girişli monitör bulmak.
  • malesef bende aynı dertten iade etmeye çalıştım ama sadece sorun tespit ederlerse iade edilebiliyormuş garantiye göndermişler aslında. garantiden geri yollatıp monitör almayı bile düşünüyorum. vga monitör devri kapanıyor arkadaşlar.. üstelik 7 ay önce 400 tl vererek almıştım kıyacam monitöre öyle gözüküyor.
  • ben hemen değiştirdim hocam, 10 dk bile sürmedi aynı soruna vatan elemanı da rastlamış, müşteri hizmetlerindeki eleman.

gtx660 aldım, üste 86 lira daha ekleyip, umarım bunu hayırlısıyla kullanırız...

toplamda 200 daha ekleyip gtx660 ti alamazdım, okadar versem gidip biraz daha ekleyip monitör alırdım zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehşetengiz -- 11 Aralık 2012; 20:48:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TatanQa

kartım 6870 , monitörüm 20" led . aynı sorun bende de mevcut. gri ve siyah tonlarda görebiliyorsunuz. hatta masaüstünde siyahi tonlarda çok yakından bakınca karıncalanma da görüyorsunuz.

geçen yılki bir topic buldum arkadaş aynı sorunla karşılaşmış en sonunda 24+1 pin dvi-d altın uçlu kablo almış ve sorunu çözmüş. yani sorunu dvi-vga çevrici adaptördenmiş. ona pm den mesaj attım hangi kablo diye dönünce buraya yazarım.

umarım çözüm olur.

7850'de, 24+1 pin dvi-d altın uçlu dvi-vga çevrici adaptör deneyip sonuca ulaşan var mı arkadaşlar ?
  • Anakartınızda spread spectrum ayarı varsa ve cpu oc ile uğraşmıyorsanız kapatıp dalgalanma varmı tekrar bakın
  • yahu şu sorunun bir videosunu çekin ki tam olarak nedir görelim.
    2 senedir DVI-VGA dönüştürücü ile sadece VGA girişi olan monitör kullanıyorum.
    bir sürü hem AMD hemde nVidia kart kullandım ve hiç bir şekilde bu sorunu yaşamadım.

şu an kullandığım MSI R7850 PE ile de yaşamıyorum hala gelip "7850'lerde genel bir sorun" diye yazıyorsunuz.
    ne masaüstünde ne de oyun içinde her hangi bir kıpırdama ve ya oynama mevcut değil, ayna gibi görüntü.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.