Şimdi Ara

Piyasanın yeni gözdesi D805 ve diğer işlemcilere genel bakış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Conroe ve AM2' nin ayak sesleri duyulmaya başlanmışken, yeni sistem almak isteyen yada upgrade olayına girişmek isteyen kullanıcıların kafası karışmış durumda. Acaba beklesek mi yoksa mevcut çözümlerden birine mi yönelsek ikilemi arasında kalan kullanıcılar için çeşitli alternatifler var. En yüksek performansı isteyenler için 400$' a yakın fiyatı ile Athlon 64 X2 3800+ şu anda tek seçim olmasına rağmen, önümüzdeki aylarda değişecek socket yapıları kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Dolayısı ile Athlon 64 X2 3800+ biraz ölü yatırım gibi duruyor.

    Fakat 0.65nm üretim teknolojisine geçen Intel, biraz da artık yeni nesil işlemcilerin çıkmasına yakın, pazardan pay kapmak uğruna çok büyük fiyat indirimlerine gitti. 0,9nm ile üretilen D8xx serisinin 2.8GHz hızındaki D820 modeli, 250 dolar civarından 170 dolar seviyelerine kadar geriledi. 200 dolar altında çift çekirdekli bir işlemci enterasan bir olduğu kadar da dikkat çekici duruyor. Fakat asıl bomba, Intel' in sessiz sedasız bu seriye yeni eklediği D805 oldu. Raflardaki yerini sessizce alan işlemcinin adından oldukça fazla söz edilmeye başlandı.

    140 dolarlık fiyatı sayesinde, herhangi LGA bir anakart ile birlikte giriş seviyesi fiyata çift çekirdekli sistem sunan D805, bugünlerde en çok tercih edilecen işlemcilerden biri. Oyunlarda tek çekirdekli Athlon 64' lerin üstünlüğü hala devam ederken, çok görevli uygulamalar, YSMark, 3dsmax yada video encode işlemleri gibi kullanımlarda, çift çekirdeğin avantajı ortaya çıkıyor ve D serisi Athlon 64' lerden iyi seçenekler haline geliyorlar.

    Normalde 800MHz FSB' de çalışan D serisinin aksine, D805 533MHz FSB' de çalışıyor ve 2.66GHz hızında. Celeron işlemcilerden sadece 20 dolar fazla fiyata sahip olan işlemci, belirttiğimiz gibi ucuz yollu giriş seviyesi sistem kurmak isteyenlere çift çekirdek imkanı sunarken, aynı zamanda yüksek overclock potansiyeli ile yeni işlemcileri bekleyen pro kullanıcıları bu süre zarfında oyalayabilecek bir çözüm. Düşük FSB hızı sayesinde, anakart ve bellekleri zorlamadan çok esnek overlock olanağı sunan D805 ile, 4GHz sınırnı geçen kullanıcıların sayısı oldukça fazla. (Donanımhaber forumlarında örneklerine rastlıyoruz link1, link2) Biraz şanslıysanız en azından günlük 3.5 - 3.6GHz seviylerinde çalışan çift çekirdekli bir sisteme sahip olmamanız için hiçbir neden yok.

    Kısaca toparlamak gerekirse, yeni işlemcileri bekleyemeyecek olan ve en iyi performansı isteyen masaüstü kullanıcıları için şimdilik en iyi seçenek Athlon 64 X2 3800+, giriş-orta seviye oyuncular için en mantıklı seçim Athlon64 serisinden bi işlemci, oyunla işim olmaz daha çok multimedya bazlı ve çift çekirdeğin avantantajını kullanan uygulamalarda performans istiyorum diyen kullanıcılar için Pentium D serisi ideal. Özellikle overclock kabiliyeti ve inanılmaz uygun fiyatı ile D805 çok cazip.








  • tüm bu gelişmelere yanıt verebilmek adına, 2006nın ikinci yarısında amdnin de fiyat kırması bekleniyor.
    Şu anda pahalı kaçan x2 3800+ çok daha uygun hale gelecekler büyük ihtimalle.

    http://www.overclockers.com/tips00948/
  • x2 +3800'ün neresi 400$'a yakın anlayamadım. 320$'a kadar düştü yani. :)
  • BU meşhur 805 le kullanmak üzere üzerinde entegre grafik çözümü olan en az 3 PCI ve 4 bellek slotu bulunan Intel chip seti bulunduran markalı bir ürün önerbilir misiniz;? Elbette daha sonraki terfileri için PCI-E grafik kartı ta takılabilmeli.
  • Şu anda D805'ler çok cazip. İşlemci + soğutma 200$ ve 3-3.5GHz işlemci olduğu için. Ama oc yapmayan birisi için geçerli değil.
  • 805D 130$ civari degil miydi? turkiyede 200'e geliyorsa cok pahali
  • Arkadaşa topladım bundan bi dene. Anakartı intel marka aldık (onboard vga'lısından) Anakartları biraz pahalı yalnız yaw.
    Default haliyle super pi 'yi 48 saniyede tamamlıyor bu arada


  • çok sıkı bi oyuncu değilseniz... yada mimarlık video kayıt gibi uygulamalarla uğraşmıyorsanız bu kadar para işlemcilere vermek biraz fuzuli gibi geliyor bana....x2 3800 aldım office uygulamalarını çalıştırıken işlemciyi ne kadar zorladığıma bakıyom nerdeyse işlemciyi hiç zorlamıyo...muhasebe programındada tık yok... ne diye okadar para verelimki ancak tabiki önemli olan optimum fiyat/performans oranını yakalamak...bi de upgrade kaygısı eskisi kadar yok bileşenler de çok ucuz, ayrıca en düşük konfigurasyon dahi çok iş görüyor 2-3 sene kullanıp kasayı komple en yeni teknolojiyle donatmak bana en mantıklı gelen yol...yeni bi konfigurasyon alacaksınız param var beni acıtmaz diyorsanız x2 3800 (321$)okadar param yok iyi bir sistem istiyorum diyorsanı athlon +3000(130$) venice, fiyatlar genede pahallı diyorsanız tabiki sempron(80$) ...anakart fiyatlarıda es geçilmemli...niye intel tavsiyen yok derseniz...?
    intele uyuzum kardeşim kaşıntı yapıyor...geçmiş 10 senede adamlara verdiğim paranın haddi de yok hesabı da.... amd olmasaydı bu işlemcileri görmemiz ve kullanmamız hayal olurdu...




  • preshottları unutmadık hala, geliyo servsise 70 dereceden açılan makineler
    805d aldım bi arakdaşa, o da öyle yanıyor. iyi bi fan alalımda kendine gelir belki
  • BİLDİGİM KADARİ İLE AMDNİN YENİ DDR2Lİ SOKET SİSTEMİNİN s939lu sistemlere bariz bir performans farkı yok deniliyordu. bende amd3500u x2li bir sisteme çevirmek istiyorum cunku oyun dişi diğer uygulamalarda performansi iyi değil. yanılıyorsam söyleyin,
  • AM2 ne zaman çıkıyor?
  • 140-150 civarı ama ben oc için soğutma masraflarını da ekledim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: ozturert

    805D 130$ civari degil miydi? turkiyede 200'e geliyorsa cok pahali
  • yaa arkadaşlar sinema sistemi ile ses sistemi arasında ne fark var? evde sinemadaki gibi film izlemek istiyorum? hani sinemada dolby dijital falan var ya aynı onun gibi ses çıkaran sistem almak istiyorum. ne tavsiye edersiniz? 200 ytl param var.
  • D 805 gerçekten çok iyi. fiyat performans açısından bakarsanız 140 $ a mükemmel bir işlemci. java, o/c ile 4,3 GHz de kullanıyormuş. mükemmel... 2,8 GHz bile yeterli. sonuçta çift çekirdekli...
  • Normal kullanım için sıcaklık konusunda problem olmaz ama ses konusunda problem oluyor. Kimisi için ses fazla gelmeyebilir. Sese alışan birisi için sessiz gelebilir.
  • prescottu ben de kullandım. işyerime aldırmıştım. yazın sıcaklık normal yükte 62 nin altına düşmüyor. bir iki oyun oynıyalım dediimizde 78 i buluyordu. sırf fan kendini parçalamasın diye asus kasa aldım ön 5,25 kapaklardan biri açık kullanıldı makine. cpu fan da değişti ama cık .... yumurta koy pişir !!
    bi daha mı .... zor :)
    ahhh eski AMD 1700 üm %80 oc lihalde 2800 stabil çalışırken bile 52 dereceydi hem de adanada :)
  • evvelden winchester ve son olarak venice kullanan biri olarak kullananlara sesleniyorum kullandığınız işlemciler hikaye aynı anda hanginiz divx6.02 film kodlarken toca3 oynamaya cesaret edebilir ??
  • inteli soba olarak kullanabilirsiniz.. komşuda var bi tane ikide bir fanları temizliyom, bi tozlansa 85 derece.. tıkanıyor makina. am2 ler 30w da felan çalışacakmış. düşünsenize p3 enerjisi gibi enerji harcayacaklar..ısı sorunu olmayan ve enerji tüketiminide indiren bir işlemci. 300w psuda en baba işlemci çalışır..
  • ben bu işlemciyi alacagım ve anakart olarakhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1207&productid=bd91234 linkteki uyumlu olurmu fiyatı iyi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wineleven

    inteli soba olarak kullanabilirsiniz.. komşuda var bi tane ikide bir fanları temizliyom, bi tozlansa 85 derece.. tıkanıyor makina. am2 ler 30w da felan çalışacakmış. düşünsenize p3 enerjisi gibi enerji harcayacaklar..ısı sorunu olmayan ve enerji tüketiminide indiren bir işlemci. 300w psuda en baba işlemci çalışır..


    senin komşu85 derecedemi gercekten ben 2.66@ 3.7 def voltaj ile stok fanla beklemede 51-54 arası loadda 65dereceyi gecmiyor yalnız stok fanla bu değerler iyi bir fan ve macunla 4.0ghz e az voltajla ulaşabilicem ve dediğim gibi her2 işlemciyi kullanan biri olarak bana bu konuda saygı göstericeksin ki deneyimimi paylaşıyorum gercekten o kadar ısınmıyor ve super pi denilen olay haric herşeyde ama herşeyde kat kat iyi




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.