Şimdi Ara

Samsung galaxy note 10.1 SMS-ARAMA yapılıyor mu, MERAK EDİLEN SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eminim herkes bunu merak ediyordur , yeni SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1 ile ARAMA ve KISA MESAJ servisleri aktif mi ? lütfen cevaplar mısınız ?

• N800 modeli Türkiye'de resmi olarak satılımıyor, sadece paralel ithalat yapan yerlerde var. Bu model telefon görüşmesi özelliğine sahip. Türkiye de resmi olarak satılan diğer 3G'li modellerde telefon görüşme özelliği yok; sebebi de tahminim telefon özelliği olursa eklenecek vergiler ve bu nedenle oldukça artacak fiyat.

SMS konusunda bilgim yok.
  • iki defa giden mesaj...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledzep -- 27 Eylül 2012; 13:39:39 >
  • detaylı bilgiyi bulabilirsiniz ;http://www.samsungavm.com/?urun-508-SAMSUNG-GALAXY-NOTE-10-1-TABLET.html

N8005 Türkiye'de satılan modelıdır. Telefon ile görüşme özelliği yoktur fakat data hattıyla kullanım sağlanabiliyr .
  • Bugün samsung mobile shop a uğradım ve mağazadaki görevliyle bu durumu konuştum . Vergilerden dolayı telefon özelliğinin sınırlandırıldığını söyledi. İsterseniz bu özelliği aktif hale getirirsiniz ama garantiniz gider dedi. Android konusunda neredeyse hiç bir bilgim yok . Böyle bir işlem nasıl yapılır, güvenlimidir ?
  • Hangi Samsung Brand Shop 'a ugradınız acaba? böyle bir bilgi yoktur.

2 model zaten 10.1 tablet.
    N8000 Hat takılır arama yapabildiğiniz modeldir, (TR'ye bu ürünün ithalatı yoktur, paralel ithalat mallar bulabılırsınız sadece)
    N8005 Yine hat takabılırsınız fakat sadece data hattıdır. (ipadler gibi örnek)

Android'te yazılımsal bir nedenden dolayı garanti dısına cıkma gıbı bır olay olmaz, cihaza hard reset atıp götürürsün bir sorun oldugunda alın size garanti kapsamı :)
    Öyle bir durum olsa herkes kullanır. Varsa da ben bilmiyorum, araştırmadım değil araştırdım böyle bir sonuca rastlamadım.

bu büyüklükte bir cihaz için telefon özellıgı olması pek te aranan bir özellik olmasa gerek :)

2gb ram olması ve bugüne kadarki android tabletlerdekı en iyi cpu ve gpu ya sahip olması büyük avantaj.

1200*800 ekran çözünürlüğü tartışmasız yeni kral oldugunun göstergesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gkrt_07

Hangi Samsung Brand Shop 'a ugradınız acaba? böyle bir bilgi yoktur.

2 model zaten 10.1 tablet.
    N8000 Hat takılır arama yapabildiğiniz modeldir, (TR'ye bu ürünün ithalatı yoktur, paralel ithalat mallar bulabılırsınız sadece)
    N8005 Yine hat takabılırsınız fakat sadece data hattıdır. (ipadler gibi örnek)

Android'te yazılımsal bir nedenden dolayı garanti dısına cıkma gıbı bır olay olmaz, cihaza hard reset atıp götürürsün bir sorun oldugunda alın size garanti kapsamı :)
    Öyle bir durum olsa herkes kullanır. Varsa da ben bilmiyorum, araştırmadım değil araştırdım böyle bir sonuca rastlamadım.

bu büyüklükte bir cihaz için telefon özellıgı olması pek te aranan bir özellik olmasa gerek :)

2gb ram olması ve bugüne kadarki android tabletlerdekı en iyi cpu ve gpu ya sahip olması büyük avantaj.

1200*800 ekran çözünürlüğü tartışmasız yeni kral oldugunun göstergesi.

Ankara Antares alışveriş merkezinde bulunuyordu mağaza. N8000 ve N8005 arasında donanımsal bir farklılık var mı yoksa sadece yazılımla engelleniyor bu telefon özelliği diye sordum , yazılımsal dedi. Bu özelliği yazılımsal olarak yükledikten sonra cihazı sıfırlasam bile cihazın sahip olduğu "çok gizli" bir kodla cihazda yapılan tüm işlemlerin görülebileceğini iddia etti. Ayrıca paralel ithalat cihaz alırsam cihaza gelen güncellemeleri alamayacağımı ancak farklı yollarla güncellemeleri yükleyebileceğimi söyledi (pek inandırıcı gelmedi açıkçası). Ayrıca cihazın Türkiye'ye en az 2200 TL den giriş yapacağını , daha aşağısının mümkün olmadığını belirtti . Ben telpanın ve avea nın cihazı 1500 TL den getirdiğini söyleyince mümkün değil müşteri çekmek için yapıyorlar dedi. Son olarak cihaza telefon özelliği getiren uygulamaların cihaz çıktıktan en geç 1-2 hafta içerisinde google play store da yer alacağını iddia etti.

Konuştuğum görevli mağaza müdürüydü ve söylediği şeylerin çoğu cihazı pazarlamaya yönelik gibi geldi bana. Android markette telefon özelliği getirecek uygulamaların olacağına inanmıyorum açıkçası, bu güncelleme olayı da hikaye gibi geldi. ama telefon özelliğinin yazılımsal bir şekilde engellenmesi bana mantıklı geliyor. Yabancı bir foruma bununla ilgili bir konu açtım ama kimsenin N8005 kodlu bir modelden haberi yok, buradan bu modelin Türkiye için özel bir model olduğu sonucunu çıkartırsam yanlış olmaz sanırım. Dünya çapında üretim yapan bir firmanın da sadece bir ülke için üretim hattında değişiklik yapacağını düşünmüyorum . Bu yüzden "vergilerden kaçmak için yazılımsal bir müdahale" açıklaması bana mantıklı geliyor. Konuyu açtığım forumda N8000 kodlu modelin romunu cihaza yüklemeyi deneyebileceğim söylenmiş ancak cihazın brick olma riski varmış.

Son olarak neden telefon özelliği istediğimi açıklayım. Şu an kullandığım hattımda sınırsız internet paketim var. Eğer tabletin telefon özelliği olursa ben bu paketi tablette kullanırken beni arayanlar bana ulaşabilecek ve ikinci bir hat almak zorunda kalmayacağım. Kısacası beni ek masraftan kurtaracak. Bu yüzden telefon özelliği olsa güzel olur ama paralel ithalat olarak ürünü getiren siteye güvenemedim. (Nedenini bu cihazla ilgili diğer konuda belirtmiştim.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sahibinden.com da bir satıcı ilanında telefon özelliğinin yazılımla aktif hale getirilebildiğini iddia etmiş .

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-tablet-pc-samsung-galaxy-note-10-1-16-gb-3g-sim-ve-telefon-ozellikli-100763696/detay
  • Evet Yoğun İşlemlerden Sonra Başardım Arama Yapılabilmekte.....

Hemde Orjinal....
  • nasıl yapabildin anlatırmısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thehspeed

Evet Yoğun İşlemlerden Sonra Başardım Arama Yapılabilmekte.....

Hemde Orjinal....

nasıl yaptığınızı bize de anlabilirseniz çok memnun olurum
  • Risk Size Ait Cihaz Brick Olursa Karışmam....

Önce Root ve Recovery Yüklemesi Yapıyoruz... Sonra Recoveryden XDA 'da Hazırlanan 4.1.1 N8000 Romlardan Biri Orjinal Olucak Deodexed Olabilir Atıp Wipe'ları Yaptıktan Sonra Cihaz N8000 Olarak Hayatına Devam Ediyor... Aslında Odin ile Direk N8000 Romunu Atmayı Düşündüm Ama Daha Fazla BRİCK Olma Şansı Var diye recoveryden Flaşladım...
  • 2200 ha, hiç güleceğim yoktu. bilmesek ayakta mkecekler adamı. teknosa bile 1499 dan satıyor. düşün teknosa bile.
  • quote:

Risk Size Ait Cihaz Brick Olursa Karışmam....

Önce Root ve Recovery Yüklemesi Yapıyoruz... Sonra Recoveryden XDA 'da Hazırlanan 4.1.1 N8000 Romlardan Biri Orjinal Olucak Deodexed Olabilir Atıp Wipe'ları Yaptıktan Sonra Cihaz N8000 Olarak Hayatına Devam Ediyor... Aslında Odin ile Direk N8000 Romunu Atmayı Düşündüm Ama Daha Fazla BRİCK Olma Şansı Var diye recoveryden Flaşladım...

Başarılı olmanıza sevindim.Ben de bu işlemleri denemek istiyorum.Kullandığınız programların,romların linkini vermeniz ve resimli olarak yaptıklarınızı anlatmanız mümkün mü.Bu işlemle ilgili bir klavuz olarak kullanılabilir.Denemek isteyen herkes bundan yararlanabilir.

• Dubai den aldigim GT-N8000 kodlu Note ile telefon gibi arama yapiyor ve gelen aramalari cevapliyabiliyorum.
    Saygilar
  • dubaiden ne kadara aldınız?
  • TL Olarak 1270 gibi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.altay34

TL Olarak 1270 gibi oluyor.

http://androidtelefonlari.com/catalog/samsung-galaxy-note-10-1-n8000/

1500 lira güncellemeleri yapılıyor 2 yıl garantisi var alınabilir o zaman. 250 lira için dubaiden alınmaz:D abd den getirtsek ne kadar olur acaba?
  • yurt dışından bu tab i getirirsek eğer; 100 tl pasaporta kayıt yaptırmamız gerekiyor mu?? eğer gerekiyorsa telefonda ki gibi 2 yıl başka bir kayıt yaptıramama durumu varmı?? sonuç olarak bir telefon olarak kullanılacak cihaz değil. mesela bir notebook getirsek kayıt falan gerekmiyor sanırım. tap içinde durum aynı mıdır??
  • quote:

Risk Size Ait Cihaz Brick Olursa Karışmam....

N8000'e dönüştürerek telefon ve sms özelliğini aktive ettiniz peki yüklediğiniz Rom'da normal bir telefonda olan rehber, işlem kaydı, mesajlar vs. gibi standart yazılım setide geldi mi peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.