Şimdi Ara

Google Play Store, 675,000 uygulama ve 25 milyar indirme barajını geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • Geçtiğimiz Haziran ayının sonunda düzenlenen geliştirici konferansında Play Store (eski adıyla Android Market) içerik mağazasının 20 milyar indirme ve 600,000 uygulama sayısını geride bıraktığını açıklayan Google, bugün Android blogu üzerinden yaptığı açıklamada 500 milyon cihazın oluşturduğu bu ekosistemin resmi içerik mağazasında artık 675,000 uygulamanın sergilendiğini ve toplam indirme rakamlarının 25 milyarı aştığını duyurdu. Yaklaşık üç ayda 75 bin uygulama yüklenen ve 5 milyar indirme gerçekleştirilen Google Play Store'un büyüme ivmesinin korumayı başardığını ispatlanmış oldu.

     

    İndirme sayılarıyla ilgili bir grafik paylaşan arama motoru devi, 10 milyar barajını Aralık 2011'de, 15 milyar barajını ise; Nisan-Mayıs döneminde devirmişti. Play Store'a karşı üstünlüğünü koruyan Apple App Store, 25 milyar barajını Mart'ta geride bırakmıştı. Bu indirme rakamına Google'ın mağazası hizmet vermeye başladığı günden 1435 gün sonra, Apple'ın mağazası ise; yaklaşık üç yıl sekiz ay, yani 1334 günün ardından ulaştı. Yayınlanan son verilere göre; yapısında 700,000 uygulama barındıran App Store'ın %90'ını oluşturan içerikler her ay indiriliyor. Aktiflik konusunda Play Store cephesinden bir bilgilendirme gelmezken, tüm içeriklerin her ay indirme oranının daha düşük bir seviyede seyrettiği tahmin ediliyor.

     

    25 milyar indirme barajını aşan Google Play Store, büyük başarısını yine her zamanki gibi içerik indirimleriyle hizmet sunduğu müşterilerine yaşatmayı planlıyor. Gün içerisinde Electronic Arts, Gameloft ve Rovio gibi ünlü oyun stüdyolarının yapımlarına 0,25$ ödeyerek erişmek mümkün olacak. Uygulama ve oyunların yanı sıra medya içeriklerinde de kampanyalar yürütülecek. Play Store'da en çok satılan 25 dergi, 25 yasaklı kitap, dünyayı değiştiren 25 albüm, sahip olunması gerek 25 film ve benzeri özel koleksiyonlar büyük indirimlerle satışa sunulacak.  







  • AppStore cular basacak burayı kaçın ! :)

  • iphonecular gitsin çizik ip5 leriyle oynasınlar..
  • Ne anliyorsunuz birbirinizi bok atmaktan ? , marka fanatikligi yapmaktan ? her 2 platformda yukselsin , her 2 platformu kullanan kullanicilar da bu yukselisten faydalansin.
  • 116 tanesini ben indirdim.

  • 675 bin uygulamanın 674 bini çöp olduğu için rakamlara pek takılmamak lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY

    iphonecular gitsin çizik ip5 leriyle oynasınlar..

    Gelde sövme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android ve IOS cuların kavgasından en çok yabancı milletler faydalanıyor. Bunu bir iç savaş gibi düşünün ve ülkemizde yarattıkları bu iç savaştan her zaman başta Amerika olmak üzere bir çok ülke karlı çıkıyor. Bu ülkenin gençleri elindeki telefon ve tabletlerin benim ki seninkinden iyi savaşını yaptıkları sürece cari açık git gide artacak. Çünkü bu savaşta fanlar ortaya çıkıyor ve bu fanlar google ve apple şirketine sıkı sıkıya bağlanıp dehşet paralar kazandırıyorlar. Giden bu milletin parası oluyor. Yazık çok yazık

  • 675.000 uygulamanın en az 600.000'i çöp bence. google artan uygulama sayısıyla övünmemeli temizlik yapmalı. android telefonların yaygınlaşmasıyla artık 25 milyar download basit bir rakam bence 1 yıl içerisinde 100 milyarı bulur
  • Android vs IOS kapışmaları kaldığı yerden devam ediyor, sprinte kalkan son düzlükte Windows Mobile Phone 8.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis

    675 bin uygulamanın 674 bini çöp olduğu için rakamlara pek takılmamak lazım..

    Aynen. App storeda da en fazla on bin iyi uygulama vardir. Ama Neden boyle androidde ? Her oyun gec cikar cikmaz guzel uygulama olmaz. İos kapali bir isletim sistemi olmasina , androidde daha degisik kullanisli program yazilabilmesine ragmen boyle. App storeda bir insanin harcadigi para play storedan daha fazla oldugu icin mi kullanicilar orayi seciyor acaba yoksa androidde cok fazla cihaz oldugu ve optimizasyon problemleri yasiyabilecekleri icin mi bilmiyorum. Apple almak istemiyorum ama su app store yuzunden kararsizim hep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis

    675 bin uygulamanın 674 bini çöp olduğu için rakamlara pek takılmamak lazım..


    iPhone'de kullandım iTunes'te ama şunu diyebilirim en zevkle gezdiğim en beğendiğim uygulamalar Google Play Store'da iTunes'de beğendiğim uygulamalar 0.99 $ veya 3-5 dolar oluyo ama Android markette ücretsiz deneme sürümleride mevcut bu bakımdan Play Store Daha iyi.

  • İndirimli uygulamalar ne zaman olacak bir bilgi var mi? Gun icerisinde deniyor ama Tr saati ile ne zaman olur? Kacirmak istemem sahsen.

  • 25 cent olan uygulamaları kaçırmamak lazım. beklemedeyiz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: itachi237

    quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis 675 bin uygulamanın 674 bini çöp olduğu için rakamlara pek takılmamak lazım..
    Aynen. App storeda da en fazla on bin iyi uygulama vardir. Ama Neden boyle androidde ? Her oyun gec cikar cikmaz guzel uygulama olmaz. İos kapali bir isletim sistemi olmasina , androidde daha degisik kullanisli program yazilabilmesine ragmen boyle. App storeda bir insanin harcadigi para play storedan daha fazla oldugu icin mi kullanicilar orayi seciyor acaba yoksa androidde cok fazla cihaz oldugu ve optimizasyon problemleri yasiyabilecekleri icin mi bilmiyorum. Apple almak istemiyorum ama su app store yuzunden kararsizim hep.


    Güzel sorular... App store ile play store arasındaki en büyük fark benim fikrimce şahsi bilgilerin (kişisel verilerin) güvenliği konusudur. Play store'da en saçma uygulama bile telefonunuzdaki hemen hemen tüm iletişim bilgilerinize erişim istiyebiliyor. Paralı uygulamalarda bu kategoriye dahil. Örneğin bir fotoğraf uygulaması sizden adres defterinize erişim izni istiyebiliyor. Bir arkadaşınıza fotoyu bu program aracılığı ile göndermek isterseniz diye. Fakat yapımcıların güvenlik konusundaki hassasiyeti belli değil.

    App store daha fazla paranın döndüğü ve kullanıcıların daha aktif olduğu platform diyebiliriz rakamlarında yardımı ile. İos cihaza sahip her kişinin 100 uygulamadan fazla uygulama indirdiğini biliyoruz. O yüzden uzunca bir süre app geliştiricileri app store daha ilgili ve belki biraz daha torpilli davranabilir.

    Playstore da çok büyük ve app store'dan eksiği olmayan bir eko sisteme sahip. Reklam ile bir çok app'i ücretsiz kullanma şansınız da var. Büyük bir eko sistem olsa da programlaması biraz daha zor bir market. Çok fazla ürün çeşitliliği olduğu için genelde en düşük donanımlı aletlere özel geliştirme yapıldığı için bazı eksikler olabiliyor app'lerde. Çoğu büyük firmaların app'leri appstore'dakiler çok da farklı olmuyor ama.





  • Play store appstore dan iyi diyenlere gülmemek elde değil. iphone kullandım, ipad 2 kullandım. şu an s3 ve htc desire s kullanıyorum. play store bildiğin çöplük. 1000 tane işe yarar uygulama çıksa iyi.

  • 2 yıldır android kullanıyorum. 2 yılda baya gelişmeler oldu. tebrik etmek lazım.

  • müthiş bir başarı... google playdeki uygulamaların kaliteside aslında her geçen gün artmaya başladı.. aslında bu da haber yapılacak bir konu... android altyapısı daha iyi olsaydı daha da iyi ve kaliteli programlar geliştirilebilirdi..

  • az olup öz olması bence daha prim yapacak bi haber olurdu.


    wp marketde en azından belli bir kalite standartı var.nokianın marketide acayip derecede çöp barındırıyor.

  • erişim isteme kişisel bilgileri istiyor google diyenler bildiğin cahil
    sanki appstorode yazıo ne istedii
    android isticek tabi iletişim bilgilerini sana telefon geldiinde uygulama durdurula bilsin diye yada meşaj yada ağ bilgisi nebileyim konum bilgisi falan adam senin ne yaptıını nerden bilsin izin isticekki sende o oygulamayı sorunsuz kullan diye. ben böyle biliyorum başkabişey biliyorsanız yazın
    uygulamaların düzgün bişekilde çalışıp durdurulabilmesin için istenen izinler

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.