Şimdi Ara

Nabi Tablet'in üreticisi, Toys R Us'ı ticari sırlarını çalmakla suçluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Nabi Tablet'in üreticisi, Toys R Us'ı ticari sırlarını çalmakla suçluyor





    Çocukları hedef alan Nabi tabletlerinin üreticisi Fuhu, Amerika'da yaptığı son başvuruda ünlü oyuncak perakendecisi Toys R Us'ı ticaret sırlarını çalmaktan dava ettiğini açıkladı. Geçen yıl Ekim ayında ilk Nabi tabletinin satışı için Toys R Us ile anlaşan üretici firma, tatil sezonu boyunca yalnızca distribütörün bir günde satmayı planladığı miktarda tabletin sevkiyatını gerçekleştirebildi. Kasım sonunda başlayan bu dönemde yoğunluk sebebiyle çalışan sayısını neredeyse iki katına çıkaran Toys R Us'ın satışta yaşadığı bu başarısızlık üzerine Fuhu, Ocak 2012'de  yapılan anlaşmadan fesh etmişti.

     

    New Jersey merkezli büyük satıcının nasıl böyle bir satış problemi yaşadığına anlam veremeyen Fuhu, kısa süre önce duyurulan 150$'lik Android'li Tabeo tableti görünce dolandırıldığını anlamış. Toys R Us'ı ticari sırlarını ve gizli verilerini çalarak Nabi tecrübesini kopyaladığı ve böylece kendi tabletini çok daha kısa sürede geliştirdiğini belirten başarılı üretici, aynı zamanda ürünlerine eşlik eden kelebek kanatlarına benzer şekilde tasarlanmış düşmeye karşı koruma sağlayan dizaynın da taklit edildiğini savundu. Ancak bu şekil Fuhu'ya patentlenmediği için tasarım anlamında bir cezanın çıkması beklenmiyor.

     

    Fuhu, tecrübeli perakendecinin kendisini dolandırmasına karşılık tüm Tabeo tablet siparişlerinin geri iade edilmesi ve geçen yılki sözleşmeyi bozduğu için tatil sezonunda yaşadığı zararın karşılaşmasını talep ediyor. Halihazırda Walmart, BestBuy ve Amazon ile anlaşan firma, önceki üründe yaşadığı sorunlarla tekrar karşılaşmamak için gerek satış ağı gerekse yazılım ve donanım konusunda önemli değişikliklere gitmiş. NVIDIA'nın Kai platformu kapsamında ucuz tabletlerin geliştirilebilmesini mümkün kılmak için piyasaya sürdüğü dört çekirdekli Tegra 3 çipsetine sahip yeni Nabi 2, birçok teknoloji sitesi tarafından tablet sektöründeki en güçlü çocuk odaklı çözüm olarak nitelendiriliyor. 200$'lık etiketi, kolay ve anlaşılır arayüzü ve eğitime yönelik içerikleriyle donatılan tabletteki ebeveny modu sayesinde Android 4.0 Ice Cream Sandwich'i diğer cihazlarla benzer şekilde tecrübe etmeniz mümkün oluyor.

     

    Toys R Us kadar köklü bir şirket olmayan Fuhu'nun mahkemede kendini iyi savunması gerekiyor. Böylesine geniş çaplı bir perakendecinin bariz bir şekilde anlaşma bozup bir üreticinin ticari sırlarını çalarak ürün kopyalaması davanın Fuhu lehine sonuçlanması için yeterli olmayabilir. Önümüzdeki ay dağıtımına başlanacak Tabeo tabletin akıbeti şuan için belirsizliğini koruyor. Firma sözcüsü ise; henüz suç duyurusunu incelemedikleri için yorumda bulunmaktan kaçındı.







  • Yakında kokusu çıkar ama işler amerikada tuhaf yürüyor bunu hepimiz gördük oradaki adalet iknaya dayalı.

  • Ortada bir suç varsa Toys R us'mış değilmiş ne farkeder? Normali budur da..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.