Şimdi Ara

Sony almadan önce iki kere düşünün - Xperia go ekran çatladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
13.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babama bir telefon almak icap etti. çünkü 1200 kişilik rehberi nromal telefonalra sığmıyor. mecburen android sistemli bir telefon almak lazım

Malatyada avmde gezerken telefonlara baktım. vatanda htc x ve sony de xperia go ve sola vardı alınası duran. Xperia sola mı go mu derken adam videoları gösterdi.

http://www.youtube.com/watch?v=y3v5lN4U0bM

abi çok sağlam kırılmaz ! üzerinden araba geçiyor , fırlatıyor atıyor vs tık yok telefonda .

taksit atlatma var 5 ay, garanti de bizden olacak dediler. Servise götürmene gerek yok, biz hallederiz.

İçime sindi , peder bey de biraz sakardır düşürür eder, sağlam olur dedim . 200 tl daha pahalı olan go'yu seçtim.

1 hafta sonra babam telefonu yere düşürdü (kendisi 170 boyunda ve o kadar yüksekten de düşmedi yani) ve ekran çatladı.

Tekrar Malatyaya gittim (Elazığda oturuyorum) , satıcı beyefendi değişim yapamayız garantiye gönderelim dedi.

iyi al gönder dedim

yok efendim siz göndereceksiniz. 48 saat içinde telefonun işlemi sonuçlanacak. bana asya telekomun yazısını gösterdi. gerçekten öyle yazıyor "48 içinde sonuçlanır"

Döndüm Elazığ'a , telefonu kargoyla asya telekoma gönderdim. benim kulaklarda duymuyor böyle işler eziyet bana

aradan 2 gün geçti, 3 gün geçti tık yok. İstanbula mail attım, ertesi gün "cihazınız sırada bakılacak" denildi. iyi güzel !

tam 10 gün sonra (telefonun ellerine ulaşmasından 9 gün sonra) 350 TL masrafı olduğu, garantiye girmediği ve onay verirsem yapılacağı söylendi.

Şimdi ben bu sony'e ne diyeyim ?

Xperia go abd fiyatı 260$ !
    http://www.amazon.com/Sony-ST27i-certified-International-Generation/dp/B008MG4500/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1348596203&sr=8-1&keywords=xperia+go

bu malı bize 1000tl'ye yanıltıcı reklamla sattıkları yetmiyor, üzerine bir de 350TL fatura kesiyorlar.

kardeşim madem bu malın diğerlerinden farkı yok hatta daha kötü, ben niye 200 lira daha fazla ödedim ? outdoor telefonu diye satıyorsun, adamın elinden düşüp camı çatlıyor !

Tövbeler olsun bir daha Sony almıyorum , aldırmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotifoti -- 28 Eylül 2012; 14:28:04 >

• Bu telefonu görenler, bizim Türkler kırar diyorlardı ve videolar ile bu resmi görünce şaşırmadım.
  • yurtici çözüm bulamazsanız sony international ı en azından durumdan haberdar edin. bir faydası olma ihtimali yüksek, çünkü her ne kadar kullanıcı hatası da olsa kırılan ürün sony nin sırf sağlamlığını ön planda tuttuğu bir telefon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK Aygırı

Bu telefonu görenler, bizim Türkler kırar diyorlardı ve videolar ile bu resmi görünce şaşırmadım.

Elime çekiç alıp , deneme yaparken kırsam içim yanmazdı. Sadece babamın elinden düştü telefon . Başına gelen budur yani :(

Yurtiçi çözümler tükendi maalesef. İstanbula yazdım, garantiye sokmadılar.

Tam bir fiyasko. sola almadığıma çok pişman oldum. hem 200 lira fazla verdik hem de ekran çatladı. üzerine de 350 lira istiyorlar :D
    yani abd de 450 tl olan telefon bana 1350'ye mal olmuş olacak
    o kadar vermişken 4s alırdım

Sony international'a yazmayı düşündüm ama nereye yazacağımı bilemedim. İngiltere'ye mi yazalım ?

• hocam 212 473 77 77 diye bi numarası varsı sonyericsson Türkiyenin bi oraya da ilet istersen ve resimleriyle birlikte ingilizce bi metinle sony mobile 'a durumu ilet tüm yolları kullan bence çok saçma bi durum çünkü ;)
  • hocam 212 473 77 77 diye bi numarası varsı sonyericsson Türkiyenin bi oraya da ilet istersen ve resimleriyle birlikte ingilizce bi metinle sony mobile 'a durumu ilet tüm yolları kullan bence çok saçma bi durum çünkü ;)
  • Vatan sorun olan ürüne sen götür servise demiyor.Ben böyle bir şey yaşamadım.
    İşin ilginci servisler hep aynı samsung hele kimseyi düşürmesin servisine.Üstelik samsung kendi servis ağı yani başka firmada değil. Yaşadıklarımı bir ben bilirim.
    Sony en sorunsuz servis ben sorun yaşamadım hep ilgilendiler.
    Ama kırılmaz denilen onca teste tabi tutulan cihazın ekranının çatlaması çok enteresan.
    Geçmiş olsun tüketici mahkemesine git bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 26 Eylül 2012; 16:32:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotifoti

quote:

Bu telefonu görenler, bizim Türkler kırar diyorlardı ve videolar ile bu resmi görünce şaşırmadım.

Elime çekiç alıp , deneme yaparken kırsam içim yanmazdı. Sadece babamın elinden düştü telefon . Başına gelen budur yani :(

Yurtiçi çözümler tükendi maalesef. İstanbula yazdım, garantiye sokmadılar.

Tam bir fiyasko. sola almadığıma çok pişman oldum. hem 200 lira fazla verdik hem de ekran çatladı. üzerine de 350 lira istiyorlar :D
    yani abd de 450 tl olan telefon bana 1350'ye mal olmuş olacak
    o kadar vermişken 4s alırdım

Sony international'a yazmayı düşündüm ama nereye yazacağımı bilemedim. İngiltere'ye mi yazalım ?

Olabilir, tahminen rezil olmamaları için her dediğini yaparlar.

• Tabiki İngiltere 'ye yazacaksınız. Sizinki bir rastlantı olmuş. Zaten telefonu allayıp pullayıp öven satıcıdan telefon alırken 2 kere düşünün. 1 Sene X10 kullandım, oldukça sakar biriyimdir. Telefonu defalarca yere düşürdüm. Düşürdüğümde artık kapak batarya falan fırlıyordu fakat 1 kere kasada küçük bir çizikten başka bir sorun yaşamadım.

1 sene kadarda Arc kullanıyorum. Ondada aynı durumlar hatta daha beteri oldu ama maşallah tık yok. Bu cihazların ikiside garantisiz yurt dışı cihazlar. Yine zamanında kullandığım w200i yi 3 kere duvara hışımla gözü dönük bir şekilde vurdum (her vurduğumda tuş takımı kasa ekran falan fırlıyordu) 3. de ancak zorla bozabildim. Zamanında yaşadığım bir garantili k750i vakasından sonra yurt içi ''garantili'' telefon almaya tövbe ettim. Türkiye 'de garanti denen illet fiyaskodan ibaret.
  • vatan bilgisayar telefonları tamir için nereye gönderiyor ?
  • Hiçbir zaman satıcının laflarına aldırıs etmeyin. Dünyaca ünlü bir market bile olsa..
  • İstersen telefona kafa at yinede çatlamaması gerek :) yani en azından garanti süren dolu ya sana 0 telefon iade etmeleri gerek yada özür olarak üst versiyon , telefon + sony hediye çekleri gibi şeylere gidiliyor iskoçya da ( bir nevi ingilterede ) bence bu işin peşini bırakma burada ki servisler aman benim malım değil, tanıdığımın malı değil ne yaparsa yapsın zihniyetinde markayı düşünen yok. Bastır hocam hatta atacağım mailde servisten gördüğün muameleyi de anlat ki yetkililer bir şeyler yapabilsin aynı şeyler bizim başımıza gelmesin :)
  • Teşekkürler arkadaşlar.

Bir yanlış anlama olmuş, vatan'dan almadım. Vatan'da htc vardı ben sony bayisinden go aldım. zaten bakarsanız piyasada go yok .

yetkili sony euroasya bayisi yani aldığım yer !

Evet satıcı tabiki, allayıp pulluyor ama resmi sony go reklamını izleseniz onun da farkı yok. telefonu merdivenden aşağı atıyorlar ! Biz sadece 1 mt'den yere düşürdük.

Samimiyetle söylüyorum, eğer bu telefonun böyle bir iddiası olmasa hiç sesimi çıkarmazdım. hata bizde derdim.

benden ingilzice yok, arkadaş çevirecek mail göndereceğim. Yoğunluktan uğraşamadık. Sonucu yazarım buraya
  • sağa sola fırlatılan telefonun ekranının çatlaması ilginç.. dediğiniz gibi ingiltereye veya sony Türkiye'ye bir yazı ulaştırısanız kötü ün yapmaması için ellerinden geleni yapacaklardır
  • her ne kadar sağlam olsa da kırlmayacak diye bişey yok dostum.bence burda sony nin bir suçu yok.ekranı kırlmış bir telefona o kadar ücret çıkması normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan1994

sağa sola fırlatılan telefonun ekranının çatlaması ilginç..

İnternette üzerinden araba geçti, sözde hiçbirşey olmadı.
  • Olayı sadece düşme olarak algılamayın. Önemli olan telefonun ne şekilde ve nasıl bir zemin üzerine düştüğüdür. Ekran sivri bir yere denk gelirse kırılma ve çatlama ihtimali tabiki var..
  • sony sana kirilmaz vs vs bir şey demiyorki test eden vatandaşlar normal insan.. normal telefonlardan daha dayanikli..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan1994

sağa sola fırlatılan telefonun ekranının çatlaması ilginç..

İnternette üzerinden araba geçti, sözde hiçbirşey olmadı.

orada telefon pert oluyor. ama almanca olduğu için kimse anlamıyor. mağazada da o video dönüyordu .kırıldığını göstermiyor uyanıklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

sony sana kirilmaz vs vs bir şey demiyorki test eden vatandaşlar normal insan.. normal telefonlardan daha dayanikli..

http://www.youtube.com/watch?v=8sx5n6gPeYs

sen bu reklamdan ne anlıyorsun ?

bu kullanıcı testi değil
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.