Şimdi Ara

Huawei akıllı telefonlar için kendi işletim sistemini hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Huawei akıllı telefonlar için kendi işletim sistemini hazırlıyor




     

    Hızlı bir yükeliş içerisinde olan Çin merkezli elektronik üreticisi Huawei, yeni nesil akıllı telefonları için kapalı kapılar ardında kendi işletim sistemini de geliştiriyor. Bugünlerde ağırlıklı olarak Android işletim sistemli modelleriyle gündemde olan ancak diğer taraftan Microsoft'un yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 8 için de planları bulunan Huawei, "yedek plan" olarak kendi platformunu geliştirmek için kolları sıvamış durumda.

     

    Huawei tepe yöneticisi Wan Biao, uluslararası haber ajansı Reuters'e verdiği röportajında, diğer firmaların vakti geldiğinde kendi sistemlerinin kullanımına izin vermeyeceğini söyledi. İlginç olan nokta ise kısa bir süre önce Huawei, Bloomberg'e yaptığı açıklamada kendi işletim sistemlerini geliştirme gibi bir  planları olmadığını söylemişti. Hatta şirket sözcüsü Scott Sykes "yakın gelecek için HTC'nin kendi işletim sistemini duyurmayacağını, yenilikçi yaklaşımlarının açık işbirliklerini bağlı kalmak" yönünde olduğunu dile getirmişti. Ortada iki farklı beyan bulunuyor olsa bile özet olarak Huawei'in kendi işletim sistemi için hazırlıklara başladığını ancak kullanıma geçmek için aceleci olmadığını söyleyebiliriz. Diğer taraftan Huawei'in farklı bir strateji izlediğini ve kendi mobil işletim sisteminin yanı sıra aynı zamanda cihazlar için kendi işlemci çözümlerini geliştirdiğini de not düşmüş olalım.

     

    Çin merkezli bir başka büyük akıllı telefon üreticisi olan ZTE de alternatifler konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlığı Android işletim sistemine veren şirket, aynı zamanda Firefox'un mobil işletim sistemini kullanacağını da ifade ediyor. Görünüşe bakılırsa, dışa bağımlılık konusunda sert bir tutum içerisinde olan ve mümkün olan her konuda kendi kaynaklarını ön plana çıkartmak isteyen Çin'de, akıllı cihaz üreticileri de benzer bir tutum içerisine girmeye başlamış durumda. Hatta Alibaba'nın geliştirdiği Aliyun OS işletim sistemi için de Google ilk etapta sert bir tavır takınmıştı.   

     







  • Android için yazılan uygulamalar desteklenmediği sürece, bu tip "Firmaya Özgü" işletim sistemlerinin iOS karşısında Android'i ve "Firmaya Özgü" işletim sistemlerini gözden düşürmekten başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

    Sadece ilgiyi böler, başka bir işe yaramaz...

  • Süpriz bir dalış,umarım göbek üstü dalmazlar.

  • Huawei kullanma sebebim ucuz ve performanslı android telefonu bulabilmemdi.

  • sana da kalmadı

  • ''Diğer firmaların vakti geldiğinde kendi sistemlerinin kullanımına izin vermeyeceğini"söyledi.Bu sözle Googla gönderme yapmış.Benim düşüncem bi sistem nekadar iyi olursa olsun ortada farkli bir alternatifin çokca bulunmaması hoşumuza giden bir durum olmuyor.Firefoxun atağı, Huaweinin atağı Googlenin tekelini nekadar bozabilir bilemem ama yaparlarsada biz kullanıcıların lehine bir sonuç olur.

  • Bitişleri olabilir..

  • Çok komiksin huawei.Sen daha kendi ürettiğin telfona destek vermiyon işletim sistemi yapıp güncellemesini nasıl yapacaksın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpa07

    Çok komiksin huawei.Sen daha kendi ürettiğin telfona destek vermiyon işletim sistemi yapıp güncellemesini nasıl yapacaksın.


    Belki de bunun önüne geçmek için ve herşeyi ile kendine özgü birşeyler yapmak için olabilir mi ?
  • Android iyiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavaş hazırlasın. İşletim sistemini piyasaya yayabilmek ve tutunabilmesini sağlamak kolay iş değil, Huawei ne kadar cihaz satmış ki? Android'i komple bıraksa ve bırakmasına rağmen kendi işletim sistemiyle yine bugünkü kadar satabilse bile pazarda ne kadar pay edinecek işletim sistemi?
    Artık iOS, Android, WP8 ve belki Tizen dışında piyasada tutunabilecek işletim sistemi yok gibi, hele de şu saatte sonra; imkansız değil ama zor.
  • google android'i neden kapatsın ki dışarıya? ne kadar çok cihaz o kadar çok reklam geliri demek.

  • Linaro gibi bişeyleri kastediyorlarsa ne ala da, yazılım desteği ekosistemi olmayan hiçbişey artık doğru düzgün tutunamaz.

  • X5 için, daha doğru düzgün 2.3 yapamadılar. Birde kendileri işletim sistemi yazacaklarmış.
  • Donanımhaber logosu altında reklam yapılıyor, bari telefonun arkasındaki tozlar için telefonu bir silseydiniz veya photoshop ile halletseydiniz.
  • yaw bu kadarda ortalığı yazılım çöplüğü yapmanın anlamı yokki.. her firma kendi yazılımımı yapacam derse ne dogru düzgün oyun çıkar nede uygulama.. sonuçta bu kadar bolunmusluk te pek iyi sayılmaz.. tamam rekabet olsun ama daha dun popüler olan bir firma bugun kalkar ben kendi yazılımımı yapıcam derse ohooooo

  • Yazılımcılar bu kadar çok platforma uyum sağlayamaz piyasadakilere fazla diyorlar yenilerine kimsenin dönüp bakacağını zannetmiyorum ha nasıl olur geliştirici ordusu tutucaksın uygulama yağmuruna tutucaksın platformu ancak belki öyle o bile zor.

  • rahmetli

  • googleın motorolayı almasından sonra hepsinin etekleri tutuştu alternatif arayışlarına girdiler, ama google karşısında (veya apple) ben şansları olacağını düşünmüyorum, boyacı küpü değil bu işler daldır çıkart oldu bitti
    bknz. bada yalan oldu şimdi tizen diyorlar o ne olur zaman gösterecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 25 Eylül 2012; 21:35:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpa07

    Çok komiksin huawei.Sen daha kendi ürettiğin telfona destek vermiyon işletim sistemi yapıp güncellemesini nasıl yapacaksın.


    Belki de bunun önüne geçmek için ve herşeyi ile kendine özgü birşeyler yapmak için olabilir mi ?

    İsin özü bu cümlede gizli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.